Copiluti de mai-iunie 2005 (92)
Raspunsuri - Pagina 9
Danelutza spune:

dau si eu o cafea, ca sint treaza de la ora 7, n-a mai binevoit mindra sa doarma, cica a facut nanita 
Mai fetelor, ieri era sf.Spiridon iar eu cum n-am apucat sa tai un globulet pentru gradinita, l-am forfecat ieri dimineata de aia am intrat cu capul in coltul usii de la dulap ![]()
Astazi am pus o masina de rufe la spalat, sper sa nu patesc nimic, ca iar vad ca sint niste sfinti scrisi pe calendar
. Acum eu sint de acord cu sfintii si sarbatorile, dar parca inainte de sarbatori cind lumea are multa treaba, au scris si pokii prea multi sfinti si prea multe cruci pe calendar
. Iote ca mai fac si pacate ![]()
Nelia
pupici micutului plingaret, sa fie doar dintisorii si nu urechea.
Aurasa un catel de usturoi incalzit bine, baga-l in ureche, poate te mai lasa durerea. Sanatate multa 
Mercedes nu mai fi stresata, doar ai flacau mare
. stiu usor de spus, greu de suportat, la stres ma refer ![]()
Gata, dispar sa fac ordine in bucatarie, ca vin iar meseriasii lu'peste sa masoare bucataria, pina o vor construi o tot masoara, apoi cred ca pierd masurile sau le place la noi, de vin atit de des
. Dar si cind o sa am bucatarie noua, o sa dorm in ea bucatarind 

Elvetia in miniatura
Ada_74 spune:
Neata
Daca tot faceti cinste cu cafea, trimiteti-mi si mie un ibric, ca o ceasca nu-mi ajunge.
Va multumesc din suflet pentru cuvintele de incurajare, chiar aveam nevoie de ele.
Stiti vorba aia cu 'Toate bubele rele in
babei mele'? Despre mine este vorba in propozitie
. L-am dus vinerea trecuta pe Sergiu la doctor cu o conjuctivita luata de la gradi si ii mai curgea putin si nasul. Iulia nu avea nimic, i-am facut si ei Infanrixul. Toate bune pana duminica la pranz, cand am vazut ca Sergiu incepe sa produca bube
. Deci a facut varsat de vant cu tot vaccinul facut.
Va spusesem ca eu nu cred ca am facut boala in copilarie, si am incercat sa gasesc un laborator sa-mi fac o analiza sa aflu. Da' de unde, ca ar fi trebuit sa vin pana la Bucuresti sa o fac, cei din Constanta nici macar nu au auzit de ea. Asa ca acum stau si astept sa vad daca se lipeste si de noi doua varsatul de vant. Macar am vorbit cu un medic de la spitalul de infectioase si mi-a spus sa stau pregatita cu aciclovirul in casa si sa incep sa il dau la primele bube, ca sa faca o forma mai usoara.
Din cauza asta am amanat si botezul. Ma gandeam sa-l fac imediat dupa Sf. Ion, dar e foarte probabil sa fim pline de bube atunci.
Sergiu a inteles ca nu trebuie sa se scarpine, dar de fiecare data cand il mananca ma striga sa-l dau cu solutie, si trebuie sa ma execut pe loc. Dragul de el a inteles (partial) si ca trebuie sa stea departe de Iulia. E atat de dulce cand sta in pragul usii de la camera ei si ii spune "Iubita, nu mai plange, ca vine mami imediat la tine" si dupa aia "MAAAAMIIIIII, plange Iulia, vino sa o iei in brate".
Andutzy, e de vis ce am vazut in poze. Asa serbare mai rar. Poezia cu 'azi ne-am adunat aici ...' a spus-o si Sergiu la serbarea de anul trecut.
Aurasa, daca pui usturoi, vezi sa nu-l uiti acolo si sa iesi asa din casa
. Eu am patit-o odata cand mi-am pus seara vata cu spirt, si a doua zi pe strada ma intrebam de ce nu mai aud bine. ![]()
Danelutza, problema asta cu sfintii o am si eu: prea multi sfinti pentru cate haine am de spalat
. Asa ca in afara de sarbatorile mari, nu tin cont decat de Rusalii si de Sf. Paraschiva (mi-e frica de ele
)
Vezi, daca dai atata cu capul in dulapuri, ai stricat si mobila, ai nevoie de una noua
.
Mercedes, 5 meciuri pe zi???? 
Elisor, ceva poze/filmulete de la serbare?
Va pup,
Lili
Danelutza spune:
Lili sanatate multa
, ufff, mie mi-e teama cind o sa inceapa Isabella sa faca bolile copilariei, pentru ca e capoasa si chiar daca i-as spune sa nu se scarpine, s-ar scarpina doar ca sa-mi faca in ciuda
. Aseara de exemplu, a vazut ca am certat-o un pic ca nu minca, mi-a spus cind am terminat "mami, du-te si fa o plimbare afara"
, adica sa ies la aer rece, poate-mi trece. 
Voi cum mai sinteti, parca te simt un pic mai optimista 
Olguta T nu mai spui nimic
, si-a revenit sotul, a trecut la sentimente mai normale ?! Poate totusi e doar impresia ta de femeie insarcinata
. Doamne ajuta sa fie bine si la voi 

Elvetia in miniatura
Mercedes spune:
ada-da 5 meciuri si eu am crezut ca mor cand am aflat(reprizele la copiii mici sunt de 20 de minute cred), sunt inscrisi din toata tara.Era fericit ca nu au cazut cu juniorii de la steaua avand in vedere ca doar din iunie joaca...
Danelutza-va vad eu peste cativa ani
Eu pe 13.30 tb sa fiu la coafor si pe asta mica nu o pot culca ca mi canta intruna mosuciun( mos craciun) cu plete dalbe si mor....
gabitzam spune:
Gabi, si la noi tot asta este slagarul zilei ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Aurasa spune:
La noi slagarul zilei este: "ninge, ninge, ninge-ncetisor/ cade-cade cate un fulgusor/campul, pomii si intregul sat /haina albatoate-au imbacat"
Danelutza spune:
... bau, ce liniste, sttt, sa nu cumva sa va trezesc ![]()

Elvetia in miniatura
elisor spune:
Buna seara!
Ieri n-am mai reusit sa intru ca s-a tanguit Bianca toata seara c-o doare burtica, de mai aveam un pic si mergeam la urgente. Cred c-a fost constipata, ceea ce pentru ea e o raritate.
Eu m-am trezit cu o durere de cap, aceeasi de trei zile pe care n-am contracarat-o la momentul oportun si-am tot dus-o. Asa ca de dimi, am luat un hap mai serios si m-am bagat in pat. Ma credeti, am adormit cred ca vreo juma de ora, o ora, dar cand m-am trezit nu ma mai durea nici capul si ma simteam in sfarsit om, odihnit si cu spor de treaba. Sper ca m-am refacut, ca arem cam in urma cu oboseala. Am bucatarit, sa am si pentru saptamana viitoare, ca de gatit imi e cel mai sila.
Am reusit sa vad poze, scriu repede cat imi mai amintesc:
OlgutaM am vazut pozele cu voi, mi-au placut foarte mult…Maya, ca si Bianca de altfel, mi se pare ca inca mai pastreaza ceva din fatuca de bebe, imi place la nebunie cum ii sta parul zburlit asortat cu mutrisoara bosumflata, e o dulce tare (cu cine seamana la par?). Imi place mult rochita unde e cu bunica. Are cateva poze unde e cu Mircea, alb negru, care imi plac enorm, unde se freaca la ochisori si unde sta pe banca cu tati. Tare dulcica e! Iar pe tine te invidiez si te admir cat de bine arati. Am observat o “picture in picture” cu Maya la pian, cum se descurca? Ii place? Ii e dor Mayei de catelus, ca banuiesc ca l-ati lasat in Ro? Foarte frumoase pozele, o mare placere sa va revad, iar cele alb negru sunt de mare effect.
Am vazut si pozele Florentinei, tare demultisor nu v-am mai vazut, Maya e o domnisoara shic cu un par superb (la fel ca si Maya a Olgutei si Mara a Marilenei), dar nici cavalerul nu e mai prejos, are o alura de barbatel cu noua frizura, vad ca lui nu i s-au mai pastrat carliontii, seamana cu tati. Poza unde sunteti toti patru e ca un tablou de familie. Pe Maya ai asortat-o cu tati, ce sa zic, am remarcat intotdeauna la tine un simt al asortarii, mereu shic, fancy care tare bine va prinde.
Aurasa nu demult am patit exact ca tine, o nevralgie pe partea stanga pentru care am ajuns la spital ca mi-era teama ca e otita dupa o noapte alba in care ma durea toata partea. Mi-a dat aulin, diclofenac si mi-a recomandat sa-mi pun compresa calda pe partea respectiva. Stiu ce pacatoasa e durerea asta, atat de tare m-a chinuit si pe mine ca putea sa se darame si casa ca nu-mi pasa. Sanatate multa si bafta si voua la serbare! Si tie la examen ca se apropie, pish, pish...
Daniela exact asa imi face si Bianca ma trimite la plimbare. Azi i-am spus ca tare ma mai supar pe ea daca nu va manca, ce crezi ca mi-a spus? "Mami, am vazut ca ai multe haine de calcat, du-te si le calca" Bai, frate, da stiu ca au tupeu copiii din ziua de azi, m-a busit rasul si repede am facut stanga-nprejur ca sa pot rade pe saturate, cand m-am linistit am revenit in bucatarie sa o cert din nou. Nu e prima oara cand ma expediaza sa fac cate ceva ca sa poata sa faca vreo prostioara. S-a facut tare smechera, a mea are de la cine invata, dar Isa?
Da-i incolo de sfinti si fa-ti treburile, ca daca ne-am lua dupa ei am fi mereu in vacanta, ceea ce n-ar fi chiar rau, dar treburile raman tot nefacute
. Eu nu tin cont decat de teancul de rufe, lasa ca pacatele sunt altele.
Ai pus o compresa ceva, sper ca nu ti-a lasat urma.
Lili daca n-o spuneai tu o spuneam eu cu dosul babei
, exact asta va lipsea. E bine ca Sergiu e intelegator si nu se scarpina, desi am inteles ca aciclovirul asta chiar nu da mancarimi. Andreas mi-a facut pe la 5 ani si s-a umplut de bube peste tot (in cerul gurii, in talpa, pe ciucurel, intre buculite, in cap), a facut o forma putin mai complicata cu febra si chiar dureri de cap, dar mi-a spus ca nu-l mananca atat de tare incat sa se scarpine. Un mare
pentru Sergiu ca asa bolnavior cum este iti mai este si de ajutor. Cum a perceput lipsa lui Iuli de acasa? Sa stii ca s-ar putea foarte bine sa nu luati acum boala. Andreas a stat cu sora-mea zile in sir si nu a facut-o decat peste un an de la gardi. Va tin pumnii tie si Iuliei!
Cam atat am citit deocamdata dar promit ca revin cu cititul si scrisul, mai am si niste restante la poze.
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
elisor spune:
Andra vazand pozele de la serbarea voastra am ramas impresionata, e facuta cu mult profesionalism, incepand cu inchirierea salii, pana la costumele micutilor, foarte mult mi-a placut. Cum spunea si Aurasa, s-a creat acea atmosfera de basm. Nu spun ca serbarea lu' fiica-mea nu mi-a placut, dar parca prea s-a mers pe ideeea ca sunt micuti si multi dintre ei se pierd si nu e cazul sa se faca ceva...maret.
Daca reusesc sa scanez niste poze de la una din serbarile lui Andreas vei fi la fel de impresionata de costunele domnisoarelor educatoare si de atmosfera creata, de-asta am zis mereu ca educatoare si grupa cum a a vut Andreas mai rar. Am regretat foarte mult despartirea si terminarea gradinitei care a culminat, cum altfel, decat cu o absolvire in toata regula, adica robe si chestii de-astea.
Pana la urma ti-ai facut testul de sarcina? Iti doresc sanatate multa, sa-ti revii cat mai repede ca nu-mi place sa te stiu bolnavioara
!
A terminat Horia cu dintisorii?
Monu cred ca la tine amintirea perioadei cand au fost fetele mici va fi una cu o mare stranegere de inima gandindu-te cat ati mai patimit cu bolile. Nu-mi pot imagina cum e s-o duceti dintr-o boala in alta, mi se rupe sufletul, sanatate multa va doresc si sa va imunizati o data!
Mercedes sanatate Biei sa se faca bine pana la serbare! Sunt sigura ca lui Cristi nu-i displac atatea meciuri pe zi, ca doara de-aia s-a dus si-n cantonament, important e ca face cu placere ce face, multa miscare, numa' sa nu-ti vina cu vreo raceala.
Ma mir cum are timp si de scoala si de activitati extracuriculare, inseamna ca sunteti foarte bine organizati (bravo voua!), ca noi cand venim de la servici il verificam la teme si la ce-a invatat, iar la ora aia unde sa mai duci copilul?!
Laura tu nu i-ai facut analizele alea prin programul national? Niciodata nu i-ai facut analize Biancai? Iti mai dau si de la mine cate i-am facut lui Andreas, din 6 in 6 luni timp de trei ani, sa verificam ASLO si pe langa el si altele. De cate ori ii faceam analize uitam sa-i fac si grupa desi o aveam in cap sa cer, dar anul trecut n-am mai ratat-o. Hai ca sunt curioasa cu halena asta ca stiu o mie unu motive dar mai putin remedii. Nu e vorba doar de mirosul neplacut cel are cam fiecare dimineata la trezire?
Nelia sper sa nu fie urechiusa de vina! Ca asta inseamna iarasi doctori, tratamente, daca-s dintisorii aveti sanse sa petrecti sarbatorile in liniste. Bafta la examene si serbari si distractie la petreceri! Noroc c-am intrat pe contul comun ca altfel nu stiam ce-i cu contul tau de pe drops de nu ma mai lasa sa vad pozele.
Andreea sanatate copiilor, trebuia sa ma intrebi pe mine daca-i de mers la cumparaturi pentru gradi
, eu am tacut malc cand am, discutat cum facem si ce facem, dar pana la urma cine merge. Oricum nu m-as fi oferit pentru nimic in lume stiind in ce hal ajung acasa zi de zi, unde mai pun si doi copii care nu pricep ca sunt obosita si seara isi gasesc sa se impuste unul pe altul sau sa se alerge ca chiorii si apoi sa vina Bianca, bineinteles, plangand ca a lovit-o frate-su. Pana nu lansez niste urlete la ei si eventual niste amenintari ca le aranjez fundul nu se lasa nici unul.
Sunt sigura ca a doua oara nu te mai oferi sau cine stie...![]()
Clara bafta la serbare va zic si voua de pe acuma si succes mosului sa se descurce cu brio! Mosul nostru de la serbare a fost cam anemic, mie una nu mi-a facut o impresie prea buna. Nu-ti fa probleme ca are manecuta scurta, eu cred ca va fi foarte cald cu atatea suflete in clasa (parintii aferenti, daca mai vin si bunicii atunci e de stat la maieu
). Si eu cred ca Bianca e rea acasa din cauza lipsei de timp acordata, pentru ca la gradi e un copil model de ascultare si cumintenie. Imi face niste figuri cu toane acasa de nu-mi vine sa cred ca una si aceeasi persoana cu cea de la gradi. Mai nou daca nu-i fac ceva pe plac imi spune "te urasc, esti cea mai rea mama din lume". Mor cand o aud.
Daniela da' ce-ati avut amandoua cu usile? V-ati luat la intrecere?
. Un
pentru amandoua ca sa treaca repede urmele.
MamaJipa am reusit sa vad filmuletul cu Alex in concert, super!!! Si sala e ideala pentru astfel de activitati.
Noapte buna!
Andreas (17.08.1998)
elisor spune:
Imi place ca eu cand ma dezlantui la scris va retrageti toate sa am loc, nu?
Unde ati disparut cu toatele?
Daniela da ce-i cu OlgaT? Nu-mi amintesc sa fi citit ceva despre ea in ultimul timp?!
Andreas (17.08.1998)