Copiluti de mai-iunie 2005 (92)
Raspunsuri - Pagina 2
Aurasa spune:
Intru repede ca ma asteapta un pitic cu febra. Alexandru ardea azi noapte, 39, nimic in plus, dimineata a vomat, am mers \la dr: rinofaringita acuta si otita bilaterala. E pe antibiotic. Asa ca suntem in trend - ca sa zic asa cu un gust amar. Nu scapam nici o raceala tot la 2 saptamani. Sunt cheauna de somn, am dormit 2 ore, pe 16 am examen, iar vineri trebuie sa depun dosarul cu proiectul....... Daca o fi, e ok, daca nu.. mai sunt ocazii, copilul e mai important. Catalin stra bine la toate, in special la fitze. Parca l-am crescut in scutece de organza si a baut din biberon de aur, asa-i de matzait. Vreau aia, nu mai vreau, de ce asa si nu altfel, vino tu, ba nu - il vreau pe tati, ba mai bine amandoi.
Pupici si sanatate copilasilor bolnaviori.
Monu - sanatate fetitelor
Laura - o adevarata Printesa in rochita aia!
Pupam de asemenea si micul strumf.
loreen spune:
Buna ziua...
Sa fie buna ca de amareala m-am saturat ...
Multumesc pentru aprecierile la adresa progeniturii mele ...
Noi tot pe 16 decembrie avem serbarea, numai ca in clasa gradinitei si facand un calcul elementar la 27 de copii pun cate 2 adulti de bucata deci 81 de persoane... cred ca eu voi sta afara la tigara ...
Poezia e de tot rahatu ca sa ma exprim asa ca nu are nici o logica sau vreo legatura cu momentul, plus ca are cuvinte destul de greoaie ca atare Delia o sa zica pas la cat o cunosc eu de bine
Gabi Cristi e baiat si oricum la ei se instaleaza mai tarziu pubertatea plus ca este dovedita relatia baiat-mama ... nu se pune problema sa nu vorbeasca cu mine... trece prin transformari fizice si probabil si emotionale si psihice si este ciufuta ... azi ii tuna maine ii fulgera ca apoi sa iasa soarele ... plus ca din clasa VI s-a ingreunat mult materia si nu mai face fatza la volumul mare de informatie plus teme si alte portofolii si este nervoasa ... oricum eu o lasa in legea ei si nu o stresez mai tare decat daca este cazul...
Laura cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
lucas spune:
Loreen am cazut de pe scaun cind am vazut-o pe Delia, ori nu am mai vazut-o eu demult ori s-a schimbat tare.
Monu multa sanatate. si noi am renuntat la gradinita pina in primavara,cu mare parere de rau, dar nu mai puteam din luna in luna cu racelile.
Ada un ginduri bune catre tine si multa intelepciune.
Danelutza ?????
Gabitzam Raducu a inceput sa semene bine de tot cu Andrei. si noi am fost simbata in Baneasa pe la 3-4.
Aurasa sanatate, otitele astea sunt groznice.
andutzy spune:
Hello! Am avut azi o zi tare lenta, in pas cu vremea de afara, nu am avut spor in nimic.
De fapt de 3 zile ma chinui sa va arat ce am mai adus nou la colectia noastra de lucruri facute manual. De data asta sotul meu este artistul, si ne-am gandit sa intitulam "colectia" GOBLENURI - CADOURI PT CRACIUN
Sper sa va placa! Daca vreti sa le vedeti si pe site-ul meu, dati-mi un PM sa va dau adresa sau un semn de viata pe YM Mess: andra_teodoru.
Sa ne tineti pumnii ca maine avem serbare! Va povestim dupa cum a fost!
Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru
CELE MAI RECENTE POZE CU DRAGOS, HORIA SI NOI...
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
TRICOTAJELE MELE
andutzy spune:
Vroiam sa si raspund dar mi-era teama ca iar imi pica netul si am dat send mesajului anterior
Ada, iti tin pumnii sa depasiti cu bine aceasta cumpana! Tin minte ca ati mai avut probleme in trecut si le-ati depasit cu bine si atunci, si la mine au fost probleme dupa aparitia fiecarui copil, la Horia cel putin eram la un pas sa rupem totul. Fetele stiu, ca asta primavara eram in pom si pomul in aer! Sa va ajute D-zeu sa va fie bine!
Aurasa, sanatate lui Alex!
MOnu, la fel, sanatate multa fetelor!
Danelutza, ma gandesc la voi sa treceti si voi cu bine de analiza asta!
Gabitza, ca de obicei, o incantare pozele cu Raducu si Andrei!
Serbarea noastra de maine e la Palatul Copiilor.
Fetele, are cineva masina de spalat vase? Sunteti multumita de ea? Asta e cadoul pe care se pare ca-l voi primi de ziua mea (fac 30 de ani) si sper sa nu-mi para rau de alegerea facuta....
Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru
CELE MAI RECENTE POZE CU DRAGOS, HORIA SI NOI...
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
TRICOTAJELE MELE
nelia spune:
Nu am mai revenit aseara, pentru ca am adormit la film... ca de obicei, ar spune sotul.
Lili, am tot citit mesajul tau si ma gindeam ca nu prea am ce sa spun de fapt, tu stii cel mai bine cum e situatia intre voi, eu sper doar ca veti alege amindoi sau singura daca e cazul, solutia cea mai buna. E drept ca e nevoie si de mama si de tata sa cresti niste copii, dar daca mama si tata sint acolo, linga ei, la bine si la rau. Daca sint doar in casa si atit... ar putea fi mai rau, pentru ca cei mici simt orice si desi nu constientizeaza ce simt, bine nu le face. Eu nici acum nu uit cum Agata i-a spus bunica-sii ca mami si tati se cearta... si noi chiar nu ne certam, putinele discutii pe care le mai avem (mai ales in ultima perioada, din septembrie incoace
) le purtam cind nu sint copiii de fata... Dar ea asa a simtit, ca pe niste certuri intre noi si asta ne-a tras un semnal de alarma.
Asa ca, daca tu, ca mama, ai ajuns la concluzia ca e mai bine pentru copiii vostri sa va separati, inseamna ca ai motive intemeiate. Nu vreau sa-l judec pe sot, dar si pe mine m-ar durea sa vad ca tatal se poarta diferit cu copiii, mai ales ca stiu ca un copil simte, cum spuneam mai sus, tot ce se intimpla in jurul lui si creste in nesiguranta si se dezvolta in el un sentiment de vinovatie ca e nu e pe placul tatalui sau ca e motivul pentru care mama si tata nu se inteleg etc. Dar eu inca mai sper ca veti trece cu bine peste acest hop, ca va afla si sotul tau in sfirsit ce vrea de la viata (of, barbatii astia, asa i-as bate pe unii dintre ei!) chiar daca e pacat ca nu a aflat inainte de a se insura si a face doi copii... pe care acum ii va priva de prezenta lui extraordinara (nu-mi merg ghilimelele... iarta-ma, dar nu pot fi indulgenta cu parintii, mai ales tatii care pun mai sus interesele lor decit pe cele ale copiilor, dupa ce i-au adus pe lume!). Si mai sper ca dupa aceasta pauza va reveni la sentimente mai bune si totul va intra pe fagasul unei relatii normale, ati avea atitea bucurii si clipe frumoase de impartit, clipe care vin tocmai de la acesti doi copii adusi de amindoi pe lume. Numai ca e important ca aceasta revenire la normal sa nu se faca in orice conditii, fara compromisuri care sa stea la baza altor compromisuri si fisuri de mai tirziu.
Nu stiu daca s-a inteles ceva din ce am vrut sa spun, dar vreau sa stii ca sint si eu aproape de tine si de copiii tai cu un gind bun.
Gabitza, am vazut strumful... ce bine sta in fundulet!
Androix, stiu ca tie nu-ti arde de gluma, dar asa m-am distrat citind mesajul tau... mai ales cu o laie de tirg
...
Loreen, am vazut-o pe printesa... dar ce botic avea, tot de printesa. Cit despre Bianca... a mea nu are nici 8 si crede-ma ca pur si simplu refuz sa ma gindesc cum va fi la 12-14-16 ani... daca ajung cu gindul la 18, deja mi se face rau de-a binelea.
Dar ma consolez ca mi-a spus ca ea va pleca de acasa la 30, cica nici sa nu-mi treaca prin gind ca ea va sta singura mai devreme!![]()
Andutzy, am vazut globenurile, dar ce nu inteleg eu este cum le-a facut sotul, adica el le-a desenat sau el le-a trasat?
Mercedes, imi unde sufletul ce spui tu acolo despre relatia cu Cristi, sper ca din trei copii, sa o am macar cu Lisandru asa, ca e baietelul lui mami!
Masina de spalat vase are mai toata lumea pe aici si e buna rau, mai ales daca murdariti multe vase. Ca daca ai doar vreo citeva nu se merita. Dar dupa o masa cu musafiri multi... e o minune de inventie la casa omului! Eu nu am si nici nu-mi iau pina cind nu vom ajunge la casa noastra, dar atunci nici nu intra in discutie sa nu fie si asa ceva in casa, de fapt mai toate casele vin cu ea, face parte din bucatarie.
Aurasa, sanatate multa si bafta la examen! Ce scoala faci?
Gata, ma duc la treburi, sa string de prin casa, ca e ca dupa un uragan la noi. Nu inteleg si pace, ca doar simbata dimineata era ordine si frumos!
Noi sintem acasa toti, adica eu si copiii... sint -18 grade afara, daca nu chiar mai mult, Agata are zi pedagogica ca e zi de votare, nici eu nu am curs tot din cauza asta si am tinut-o si pe Tudora acasa, ca sa nu ne mai plimbam prin ger. Miine vor fi 0 grade si va ninge... de fapt si acum e zapada, ca a nins ieri.
Spuneam ca ieri am fost toti la piscina pentru prima data. Agata singura si noi faceam schimb de pitici. Tudora - fricoasa ca de obicei, dar a acceptat sa intre in apa si spre sfirsit chiar s-a balacit si a zis ca mai merge. In schimb, bebe ne-a distrat cu exuberanta lui: vai, ce a putut sa faca, cum a putut sa chiuie si sa se balaceasca... a inceput sa plinga cind l-am scos si se impingea in brate si arata spre piscina, tipa A-ta-ta, o striga pe sora-sa sa-l ia inapoi. Am zis ca mai mergem, dar acum astept consecintele, sa vad, racesc, nu racesc... Apa din piscina era calda si buuunaaa... dar la dus si in vestiar era un frig si eu cu trei, ca Agata si Tudora nu au vrut sa se duca cu tati la baieti, iar pe bebe nu i l-am dat eu lui tati, ca e greu la dus cu un bebelus. Si pina i-am imbracat pe toti trei... i-am invelit eu in prosoape, ca am luat toata casa dupa mine, dar tot nu a fost prea placut. Data trecuta cind am fost cu Agata, a fost o placere dusul, era cald peste tot...
De data asta chiar plec, ca ma apuca seara cu cafeaua in mina si nu am facut nimic. Va
pe toate!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
omustata spune:
Mercedes-
Andutzy-eu sunt incantata de ideea de masina de spalat vase. Pe mine ma salveaza. Le clatesc putin si le pun acolo. Astept pana se umple masina de vase, de obicei se umple de dimineata pana seara sau in cel mult 24 de ore si apoi ii dau drumul ca sa economisesc si apa si curent si detergent. Ce-mi place este ca le spala la temperatura inalta si este mult mai igienic decat cu buretele. Gandeste-te ca atunci cand cineva din casa are un virus si speli vasele lui cu buretele, virusii raman cumva in burete si numai igienic nu este. Eu am probleme serioase cu mainile de la detergenti si faptul ca nu trebuie sa stau toata ziua cu mana in apa este foarte bine.
Anca-am vazut pozele voastre. Ce frumoasa vacanta!
Daniela-sper ca totul este ok si nu ne scrii pentru ca esti ocupata cu pregatirile de Craciun.
Aurasa-sanatate!
Dupa cum vedeti sunt mai libera la servici. Probabil ca iar dispar la un moment dat.
Nu stiu cum percepeti voi aceasta varsta intre 3 si 4 ani, dar mie mi se pare cea mai frumoasa. Cel putin Maya imi ofera acum cele mai multe bucurii si satisfactii. Nu stiu daca este varsta, schimbarea gradinitei sau altceva, dar trece printr-o perioada atat de frumoasa incat fiecare zi este o placere sa stau cu ea (ce-i drept probabil ca as innebuni daca as sta acasa non-stop cu ea
). Poate si faptul ca merg la servici si petrec putin timp cu ea, putinul acela inseamna mult, nu stiu. Ieri m-a impresionat ca m-am dus cu ea la mall sa se joace si a tinut mortis sa ne ia mie si lui Mircea un cadou. facea pe ea, abia mai putea sa se tina si eu o tot indemnam sa plecam mai repede acasa, dar pana nu a ales ea un cadou pentru noi nu s-a lasat. Am intrebat-o pentru ce ne ia coadouri si a zis ca de Craciun. Ne-a luat cate o cutie mica de bomboane si cand am ajuns acasa si ni le-a dat ne-a intrebat daca poate sa ne ajute sa le mancam
.
Va las ca s-a terminat pauza. O zi buna in continuare.
gabitzam spune:
OlgaM, cat de draduta Maya cu cadoul
Am vazut si pozele de asta vara din Romania, imi place tare mult de Maya.
Beatrice, am primit pachetul 

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Danelutza spune:

va multumesc la toate ca sinteti alaturi de mine si cer scuze ca am disparut ca purcelul in porumb
, am citit in fiecare zi ce ati scris, dar nu aveam tragere de inima sa scriu.
M-a sunat acum cinci minute sotul, sa-mi spuna ca au venit rezultatele biopsiei si nu i-au gasit nimic la rinichi, deci pe moment ne-am linistit. Doamne ajuta in continuare sa fie totul bine.
Va doresc o saptamina linistita 

Elvetia in miniatura