ce sa fac?

ce sa fac? | Autor: Tisina

Link direct la acest mesaj

Fetelor, am o problema delicata.
Eu sunt pe anticonceptionale, microgynon, iar saptamana asta (miercuri) am uitat sa imi iau pastila. Am continuat sarind-o pe cea uitata, ultima din folie trebuind sa fie azi (sambata). Insa ieri mi-a venit ciclul. Si nu sunt doar asa, doua trei picaturele, ci ca intr-o zi normala de menstruatie. Ca a venit mai devreme (cu aproape o saptamana), nu ar fi mare problema, dar nu stiu ce sa fac mai departe: continui ca de obicei, dupa perioada de pauza de 7 zile (adica de duminica viitoare), chiar daca ciclul mi-a venit inainte sa termin folia, sau sa iau o pauza... nu stiu cum ar fi mai bine.
Am cautat pe net si nu am gasit nimic care sa ma lamureasca. Poate stiti voi mai multe.
Va multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Cred ca ar trebui sa continui cum ai fi facut in mod obisnuit. Adica pauza de 7 zile si apoi pastilele. Si eu uitam frecvent sa iau cate o pastila dar nu se decala menstruatia. Deci nu avea legatura menstruatia cu pastiluta uitata.

Ani de Stefana (23.01.2008)
www.helpsonia.com
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

In prospect scrie ca daca se uita o pastila mai mult de 12 ore, sa se continue cu celelalte pentru a nu interveni sangerari. Eu am continuat, totusi sangerarile au intervenit. Si e prima data cand patesc asta, desi am mai sarit si eu peste cate una din greseala.
De-asta sunt bulversata. Ce inseamna aceste sangerari care seamana asa de tare cu menstruatia? O fi chiar CM, sau ar trebui sa ma astept la "prelungiri"?, Adica saptamana viitoare sa vina ca de obicei?
Ati patit asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hakimela spune:

Am patit! Fara sangerari, e drept, dar am continuat sa iau pastilele de pe folie si am folosit prezervativ in acea perioada. Medicul a zis ca ma pot considera protejata abia dupa ce trec cele 7 zile de pauza si incep o noua folie de anticonceptionale. Sper ca ti-am fost de folos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Eu stiam ca daca uiti o pastila continui fara sa sari vreouna. De fapt mi s-a intamplat sa uit si am luat mai departe pe urmatoarea, fara sa sar. Sangerari nu am avut, insa am folosit protectie, pe prospect scria ca daca trec mai mult de 12 ore si ai uitat pastila protectia nu mai e 99%.

Angiuta, mamica lui Vladut(8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

7 zile pauza, a 8-a iei iar.. k de obicei.

MirelaV
pupicei pe burticei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri!
Angiuta, am sarit-o pe cea pe care am uitat-o, adica am uitat-o pe cea de miercuri iar joi am luat-o pe cea din dreptul zilei de joi. Deci am continuat folia fara a o mai lua pe cea care oricum era uitata.
Inca o data multumiri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Tisina, pe vremea cand luam anticonceptionale orale, de cate ori mi s-a intamplat sa uit o pilula, de atatea ori au inceput si sangerarile (chiar daca am luat regulamentar pilula urmatoare). Pe mine ma tineau pana in ziua cand ar fi trebuit sa-mi vina ciclul - si continuau cu ciclul, evident!

La mine, asta a fost semn ca nu-s suficient de "supresata" hormonal si a trebui sa incep sa iau ACO cu concentratie mai mare de hormoni, de la care am facut hepatita. Acum nu mai am voie la pilule, nici macar pentru chistul ovarian pe care-l am.

EllaX cu Ana (30 iunie 2006)

Mergi la inceput