Mamici si gravidute curajoase de Nov-Dec2008 (139)
Raspunsuri - Pagina 21
andreyutza spune:
Mirtha, bertha,
multumesc! aveti dreptate, trebuie sa ma 'scutur' si sa gandesc pozitiv. doar mi-am dorit atat de mult acest bebelush... macar pentru el sa fiu tare. am sa ma aprovizionez cu toate vitaminele necesare.
Minunea din viata noastra!!! Criss
http://bd.lilypie.com/nI8Fp3.png
37+
Matei
monicus spune:
nasteri usoare.. alrei, ancai, care este pe baricade...si darling... suntem cu gandul la voi.....Dumnezeu sa va ajute//// va
![]()

http://community.webshots.com/user/Bebitza_Iorgulescu
graviduta
38+ 
AMR 2 saptamani
http://bd.lilypie.com/dN6Wp2.png
Amalia spune:
Andreyutza are mare dreptate Mirtha! Nu te mai gandi la ceva care e posibil sa nici nu se intample!
In plus, esti o graviduta sanatoasa si puiutul tau are nevoie de tine in putere si vesela!
Fruntea sus, ce e mai greu a trecut, deja s-au scurs 37 de saptamani!
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui Mirtha Las-o de depresie post partum ca poate nu vine. Suntem ca in povestea cu drobul cu sare. ![]()
Mirtha mama de Eva http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0 |
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
diana21 spune:
Vad ca vorbiti despe suzete. Mey, mai bine suzeta decat degetul pt. ca de deget se dezvata mai greu. Plus ca degetul, e dovetita chestia, duce la deformarea maxilarului. Eu nu ma stresez deloc cu "dupa aia nu mai pot sa i-o scot". Pai ce, e singurul lucru la care trebuie sa renunte cand creste mare? Si tzitzi trebuie scoasa, la un moment dat, si biberonul si pampersul, etc. Vorba doctoritei noastre, doar nu s-o insura cu suzeta in gurita si cu pampersul la fund
! La Ianca am avut suzeta din prima zi si, pe la un an, a inceput s-o arunce din patut
. Ii puneam doua sa fiu sigura ca le gaseste noapte. Nu le-a mai vrut din senin si va spun sincer ca pana la un an a fost tot mufata
! Daca pe bebe il linisteste, nu vad ce rau ar putea sa-i faca. Sunt modele ortodontice si, din experienta, va zic sigur ca nu deformeaza gurita si nici nu apuca sa faca carii de la ea. De fapt, cariile sunt provocate de biberon, nu de suzeta.
Acum mi-e ciuda ca bebemicu' nici nu vrea sa auda de suzi. O scuipa si ii vine sa vomite de la ea, asa ca nu mai insist.
O sa va copiez aici din Dr Spock, vorbeste mult de suzeta/deget/nevoia de supt la bebelusi!
Andreyutza,
sa stii ca depresia post-natala se poate face, paradoxal, si inainte de nastere. E normal, si eu am trecut prin stari naspa, de tristete inexplicabila. E vina hormonilor, nu te invinovati aiurea. E bine sa tii starile astea sub control, dar nu uita ca e ceva fizilogic in sarcina, deci NORMAL.
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
si a bebelushului Tudorel
Dialoguri strumfesti
malinas spune:
Amalia, multumesc. Asa fac, ii dau sa pape cand imi cere si il las sa doarma cat are nevoi. O sa se faca el mare.
De ieri am inceput si noi sa-i dam Vigantolul direct in gurita. Vad ca ii place si nu face figuri. E mai greu sa urmaresc cate picaturi au cazut, asa ca de fiecare data a ratat a doua picatura.
Mirtha multumim pentru informatiile legate de alimentarea si luarea in greutate a bebelusilor. Ca de obicei tu esti foarte atenta si foarte bine documentata.
BraveGirl, si bebe al meu are gaze. Mi se rupe sufletul cand vad cum plage. Noroc ca nu-l tine mult.Dar se trezeste cam cu o ora inainte de masa si le elimina. Nu stiu unde gresesc, ca tare as vrea sa scape de ele.De ragait, ragaie aproape de fiecare data, deci nu cred ca are legatura.
monicabo, multumim de info. Intotdeuna e bine sa citesti din experienta mamicilor cu vechime. Face bine la moral cand vezi ca nu esti singura cu aceasta problema. Pupici
Fetelor...m-am saturat de sutien. Nu mai suport. Si noaptea trebuie sa-l port fiindca altfel ma trezesc uda toata. Daca trec 4 ore si bebe nu se trezeste sa pape curg sanii mei ca robinetul. Ma bucur sincer ca am lapte, dar as vrea sa nu mai curga asa, macar noaptea, sa pot si eu sa dorm fara sutien, comprese, etc.
bertha, eu nu stiu cum e cu lohiile. Eu nu am avut decat o saptamana dupa ce am nascut. Si de atunci nimic, nici o picatura de sange, nimicuta. Sper sa nu fie nici un fel de probleme.
diana21, si bebe al meu face la fel. Scoate laptic de trebuie sa-i schimb body/ul dupa aceea.Asta se intampla de cateva zile. Ma gandesc ca poate are legatura cu faptul ca-l schimb dupa ce mananca si in felul acesta il agit si atunci scoate laptic. Dar, daca-l schimb inainte sa pape, umple scutecul cat timp mananca, deci musai trebuie schimbat si dupa. Nu stiu cum sa fac sa nu mai dea lapte afara.
_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=108925889&albumId=266267872
monicus spune:
multumim frumos pentru informatie olivia26....
felicitari proaspetei mamici Oceabornpentru bebe Thomas...bun venit pe lume.. sa fie sanatps si mancacios si sa aiba parte de tot norocul din lume.. te 
| Citat: |
citat din mesajul lui Olivia26![]() ![]() ![]() ![]() A nascut Oceanborn ![]() "Ieri am nascut pe bebe Thomas, natural, fara epidurala, la 12.55, greutate 3520g, apgar 10, suntem sanatosi si fericiti!" Felicitari mamica scumpa si curajoasa, refacere rapida si laptic din belsug! Bun venit bebe Thomas, a meritat asteptarea! Sa fii sanatos, mancacios, fara colici si sa aduci parintilor numai bucurii! Olivia super happy de www.flickr.com/photos/24386067@N08/3079370393/" target="_blank">David, barbatelul mamei - 5 noiembrie 2008 ![]() Lucrusoare bebe Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present! |
http://community.webshots.com/user/Bebitza_Iorgulescu
graviduta
38+ 
AMR 2 saptamani
http://bd.lilypie.com/dN6Wp2.png
diana21 spune:
Oceanborn, felicitari, felicitari, mamicoooo, sa creasca mare si sanatos!!! De-abia astept povestea si pozele
!!!
_
Dialoguri strumfesti
Amalia spune:
Felicitari Oceanborn!!!
Sa-ti traiasca bebe Thomas si sa fie sanatos! Refacere rapida tie si mult laptic!
Olivia26 multumim pentru vestea buna!
citat din mesajul lui Olivia26![]() ![]() ![]() ![]() [red] A nascut Oceanborn ![]() [red]"Ieri am nascut pe bebe Thomas, natural, fara epidurala, la 12.55, greutate 3520g, apgar 10, suntem sanatosi si fericiti!" Felicitari mamica scumpa si curajoasa, refacere rapida si laptic din belsug! Bun venit bebe Thomas, a meritat asteptarea! Sa fii sanatos, mancacios, fara colici si sa aduci parintilor numai bucurii! Olivia super happy de www.flickr.com/photos/24386067@N08/3079370393/" target="_blank">David, barbatelul mamei - 5 noiembrie 2008 ![]() Lucrusoare bebe Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present! |
Ami, mamica lui
Amalia spune:
Bertha saru mana de intrebare!
Nu face bine...este la fel!
Ma rog la Dumnezeu sa nu aiba parte de 6 luni de colici ca David.
Totusi, sper sa ramana asta singura noastra problema, si-n rest sa fie sanatos!![]()
Voi sunteti bine, sanatosi?
| citat din mesajul lui bertha Amalia, ce mai face burtica mititelului? ![]() Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)poze |
Ami, mamica lui
diana21 spune:
Despre alaptare, am gasit articole interesante pe site-ul radio-ului Itsy Bitsy!!!
Am lapte suficient pentru bebelusul meu?
de Dr. Jack Newman, MD, FRCPC, Toronto, Canada
Mamele care alapteaza intreaba de multe ori cum sa-si dea seama daca au suficient lapte pentru bebelusii lor. Sanul nu este biberon, si nu poti sa-l ridici sa vezi cati mililitri de lapte a baut copilul.
Societatea noastra obsedata de cifre si masuratori face ca unele mame sa nu accepte faptul ca nu vad cantitatea exacta de lapte pe care o primeste cel mic. Cu toate acestea, exista modalitati de a sti daca ai lapte suficient pentru copil. Pe termen lung, cresterea in greutate a copilului este cel mai bun indiciu ca aveti lapte suficient, dar regulile legate de luarea in greutate valabile pentru bebelusii hraniti artificial se poate sa nu se potriveasca in cazul bebelusilor alaptati.
Cum sa stiti daca aveti lapte suficient
1. Bebelusul suge intr-un mod caracteristic. Un bebelus care primeste o cantitate suficienta de lapte de la san suge intr-un mod foarte caracteristic. Cand ajunge la lapte (si nu ajunge la lapte doar pentru faptul ca tine sanul in gura si face miscari de supt), veti observa cum barbia lui se opreste din supt dupa ce gurita se deschide la maximum si apoi dupa ce isi inchide gura. Miscarea de supt arata, prin urmare, astfel : gura larg deschisa – pauza – gura inchisa. Daca vreti sa incercati voi insiva sa vedeti despre ce e vorba, puneti un deget in gura si sugeti ca si cum ati trage cu paiul. Cand sugeti, barbia coboara si ramane in aceasta pozitie. Cand va opriti din supt, barbia revine la pozitia initiala. Aceasta pauza, pe care o sesizati daca sunteti atente la barbia bebelusului, reprezinta o gura de lapte, daca bebelusul sta la san. Cu cat pauza este mai mare, cu atat mai mult lapte a baut copilul. Odata ce intelegeti sensul acestei pauze, puteti sa nu mai dati atentie la toate absurditatile pe care le aud, de obicei, mamele care alapteaza – de exemplu, sa hraniti copilul timp de douazeci de minute la fiecare san. Un bebelus care suge in acest mod (cu pauze) timp de douazeci de minute fara intrerupere, e foarte probabil sa nici nu mai aiba nevoie de al doilea san. Un bebelus care rontatie sanul (nu suge) timp de 20 de ore va pleca de la san tot infometat. Pe site-ul www.thebirthden.com/Newman.html puteti gasi filmulete care prezinta pauza pe care o face barbia bebelusului.
_
Dialoguri strumfesti

A nascut Oceanborn
super happy de 
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)