Mamici si gravidute curajoase de Nov-Dec2008 (139)
Raspunsuri - Pagina 14
madutza spune:

Arla,Darling

Intrebari: 1. voi ati dat suzi bb-ilor? Daca da, cand le-o dati, dorm cu ea? Fi-mea de doua i-am dat-o de 1-2 zile si nu prea mai vrea sa doarma decat cu ea sau la mine in brate. Azi-noapte a dormit mai mult pe mana mea. A luat suzi imediat ce i-am dat-o, i-a placut. I-am dat chiar 2 modele, Nuk din latex si Avent de silicon. Le ia pe amandoua fara probleme. Ii plac f. mult, fara ele se trezeste la cea mai mica basinica si plange, de unde pana acum adormea la loc, chiar daca facea basinele, chiar daca facea kk. Pentru mine e ciudat si nu stiu ce sa fac, avand in vedere ca Ana nu a avut suzi. Nu stiu ce inseamna sa i-o dai prea mult. Nu stiu ce sa fac. Am citit ca sunt copii pe care ii reconforteaza f mult suptul asta si se simt foarte bine. Dar tzitzi nu suge in nestire, dupa ce se satura, o scoate. Doar suzi ii place sa o suga asa, in continuu.
2. ce sterilizator este mai bin, am vazut ca sunt mai multe tipuri. Oricum, nu ma intereseaza cel pentru microunde, ca nu am cuptor.
Eu maine plec la Bucuresti la conrol singura, sper ca in 5-6 h sa fiu acasa inapoi. Am lasat 3 bibe a 100 ml, sper sa ajunga.
Madutza
,Mariuca
(17 Mai 2004) si Andreea
(21.11.2008)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community
elilov3 spune:
seara buna fetele
kita bine ai revenit...sa iti traiasca bb sa fie sanaos si iubit 

ginye pt linistea ta un articol cu temperatura...am notat de azi dimineata ![]()

Ingrijirea copilului bolnav
Este dificil sa stii daca un copil este bolnav. Cand observi ca bebelusul tau e mai putin vioi, plangacios, refuza sa manance, are o paloare neobisnuita, sau din contra fata este calda, imbujorata, daca se "lipeste" de tine solicitand un surplus de atentie, este posibil ca sa nu-i fie bine si acestea sa fie primele semne de boala. Este bine sa incerci sa cauti niste semne si simptome clare.
La un copil sub un an, toate semnele si simptomele trebuie luate in serios, deoarece copii se imbolnavesc repede si orice infectie poate fi potential periculoasa. Ca regula generala, cu cat este mai mic copilul cu atat mai repede trebuie consultat medicul pediatru. Fiecare boala are tratamentul sau specific care va fi recomandat de catre medicul pediatru. Exista insa unele masuri generale si chiar terapeutice pe care le pot face la domiciliu mamele si care sunt necesare si eficiente in majoritatea afectiunilor comune ale copilului.
Masuri generale:
Camera copilului bolnavior trebuie sa fie bine aerisita, cu mobilier putin, ferita de curenti de aer si iluminata mai discret. Temperatura in camera nu va fi mai mare de 22, 23 #351;C, iar umidificarea aerului va fi asigurata prin amplasarea in camera a unui vas cu apa cu musetel cu suprafata mare de evaporare. Copilul va fi imbracat lejer, nu prea gros sau prea strans pe corp; in camera va intra cat mai putina lume si se va evita o atmosfera tensionata in preajma sa.
Masuri pentru combaterea febrei:
Temperatura normala a copilului tau poate varia de la 36 #351;C pana la 37, 2 #351;C. La sugari temperatura se va masura rectal, iar dupa varsta de 1-2 ani este de preferat, din punct de vedere psihologic, sa se masoare temperatura la subsioara (in axila). Cand temperatura se masoara rectal se apreciaza dupa ce se scad 3, 4 diviziuni (liniute).
Exemplu: daca pe termometru arata 37, 8 #351;C atunci temperatura micutului tau va fi de 37, 5 #351;C. In caz ca temperatura este moderat crescuta (37, 5-38 #351;C) se va administra paracetamol (eferalgan, panadol baby, calpol sau paracetamol sirop). In afara siropului cu paracetamol poti folosi pentru combaterea febrei si a durerii, un alt produs care contine ibruprofen (un antiinflamator), dar numai peste varsta de 6 luni. Ca preparate care contin ibuprofen enumeram: Nurofen, Marcofen, Ibugisic etc. Daca temperatura persista si este mai mare de 38 #351;C ii vei face copilasului impachetari astfel: se inmoaie un scutec sau un cearceaf intr-un lighean cu apa (ai grija ca apa sa fie la temperatura camerei) se pune putin otet (2,3 linguri la un lighean cu apa) cu care se va infasura sugarul de la ombilic (buric)in jos. Pe frunte poti sa-i pui o compresa cu acelasi lichid. Schimba impachetarea peste un sfert de ora si repeta pana la scaderea febrei. Se pot face si impachetari locale cu apa si otet pe talpi si frunte.
Masuri pentru combaterea tusei:
Urmareste in permanenta ca atmosfera din camera copilului sa nu fie uscata si ca acesta sa bea zilnic cat mai multe lichide (foarte potrivite sunt ceaiurile de tei, patlagina, cimbru-calde, putin indulcite cu glucoza).
Pe piept aplica-i comprese calde cu sare sau spirt medicinal.Daca este un sugar mic ii poti administra solutii mucolitice (Bronhxim, Brofimen) iar daca este un sugar mare sau copil peste un an, siropuri expectorante (patlagina, cu carbocisteina, ambroxol etc)
eliza mamica de inger Ionut Pavel
si de bb
Dimitrie Gabriel 12.11.2008 
elilov3 spune:
ginye un link tot pt tine referitor la temperatura si alte cele sa cititi fetele mie mi sa parut destul de util
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=66
mirtha inteleg cu energia aceeasi problema o am eu cand merg la control si cand ma gandesc ca miercuri o iau de la capat...ufff 
... a si vb de aplica ca ii place evei stai calma toti bb-i se uita mirati la sursele de lumina asa si balacila sta numai cu ochii in tavan la aplica....nu ii mai place veioza ![]()
si de bb
elilov3 spune:
madutza am mai raspuns...eu ii dau suzeta lui bb insa dupa ce adoarme o trag usor din gurita lui...nu vreau sa dezvolte bacterii ...e cam contraindicat sa stea cu ele ...carii si alte cele...cel putin din ce am citit eu,iar legat de sterilizator eu am de la chicco si mi se pare f.f bun intra pana la 8 biberoane in el la sterilizat...l-am cumparat din farmacie si a costat 130 Ron la noi in tg-jiu costa 180 ron deci orienteaza.te si tu 

HAI ALRA!!!!!

si de bb
elilov3 spune:

Darling !!!! 

alexa, windy, cherie fetele un semn de viata va rugam 

si de bb
carmendu spune:
alra- succes maine la "bobarnac". lasa emotiile si baga niste sampanie....sau ciocolata.. ![]()
sa ai o nastere usoara, iubita!
carmen
lui Victor 15 noiembrie 2007
pozele noastre
spiridusul spune:
cu febra la sugar pana in 3 luni, nu m-as juca.
37.5-38 e subfebril.....
peste 38 suna un medic sa u mergi la spital....
NU DATI NUROFEN LA BEBE SUB 3 LUNI...
NEVRALGIN SE DA LA PESTE 39... NOVOCALMIN LA FEL
mai bine nu va dau nici un sfat.... pana la 1 an, medicul e de baza...
eu va zic doar ce sa nu datzi
alra, pup fata.... nastere usoara, sa scapi repede maine
vrabiuta welcome back
madutz.. io as da suzeta... numa sa scap, intre timp sunt io suzeta naturala
ma doare stomacul de imi vine sa ma dau cu capatzana de peretzi.. de la ce? surpriza.... 1 cana de ceai de chimen cu anason.. e a 2-a oara cand beau si fac asa criza.. so.... chimen-anason=cah
Mami de
Cristian 26.10.2008 +
Alexandru 02.02.2007
www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului
spiridusul spune:
heeeeelp
cate zile pot tine laptik de mam in frigider???
tre sa o tai de acasa o noapte... cat sa ii las?
cum il stochez?
e ok dacca il pun in bibe la frigider? nu as da banii acum pe recipiente...jur ca nu mai fug de acasa altadata
Mami de
Cristian 26.10.2008 +
Alexandru 02.02.2007
www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului
Mirtha spune:
Voinicel si rapidist bronetelu" Neghinitza !
La mai mare mai cuscrita !![]()
Hai ca scapati voi si de icter. Mult a fost putin a ramas.
| Citat: |
| citat din mesajul lui diana21 Mirtha, bravo, foarte frumos a cresct nora-mea _ Diana, mamica Domnisoarei Nasturel si a bebelushului Tudorel Dialoguri strumfesti |
Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Dialoguri strumfesti