Astazi am fost la medicul de familie si mi-a dat injectabile intramusculare pentru fetita mea de aproape 2 ani si jumatate pentru ca are o infectie in gat destul de urata, asta dupa ce luni am iesit din spital tot din cauza amigdalelor.
Cand imi asteptam randul un domn mi-a spus ca si baietelul dansului facea foarte des infectii in gat pana i-a fost administrat un vaccin cu gama globulina si dupa aceea nu a mai avut probleme deloc.
A auzit cineva ceva despre acest vaccin, sunt foarte interesata sa il fac.
Aici gasesti informatii utile.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93377
Noua medicul alergolog nu ne-a recomandat vaccinul datorita bolilor ce pot fi transmise prin astfel de vaccinuri.
Sanatate multa!
Buna,
Eu stiam ca gamaglobulina se administreaza preventiv, in cazul in care o persoana a intrat in contact cu cineva bolnav de hepatita A (care este o infectie virala). Este posibil ca gamaglobulina sa fie eficienta in cazul infectiilor virale, dar cel mai bine ar putea sa-ti raspunda un medic.
gamaglobulinele (IgG) sunt anticorpi.
vaccinul cu gamaglobulina ofera imunitate pasiva si se foloseste in cazul in care o persoana a fost expusa la un microrganism infectios si nu are destul timp pt a face proprii anticorpi sau sistemnul sau imunitar nu este capabil sa-i faca. un exemplu ar fi imunoiglobulina anti hepatita b administrata in cazul unei persoane nevaccinatre expusa la hepatita b sau in cazul nou-nascutilor ale caror mame au hepaptia b.
gamaglobulina produsa de insitutul cantacuzino este extrasa din plasma umana (de la donatori de sange) si contine anticorpi anti rubella si anti pertussis, deci nu are nicio o legatura cu infectiile in gat date de obicei de streptococ.
pt infectiile repetate ale amigdaleleor se recomanda tratament antibiotic, iar daca nu functioneaza scoaterea lor.
s-ar putea ca acel copil de caruia i s-a facut vaccin cu imunoglobulina si nu mai face infectie sa fi avut si alta boala care nu-i permitea sa lupte cu infectia, vaccinare pasiva fiind solutia pt el.