Cum sa ma razbun?
Raspunsuri - Pagina 4
anamariame spune:
Dana, Andries se referea la Orange, cei cu telefonia.Din pacate nu iti pot spune cat ne costa serviciile avocatului, pentru ca inca nu l-am platit, am discutat la inceput de bani, insa a zis sa vedem mai intai cum decurge totul si ce rezultate obtine. Acum sper sa nu ne ceara jumatate din casa Nu stiu daca am obtinut ceva in plus fata de ceilalti clienti, insa tind sa cred ca asa e din moment ce ne-au pus sa semnam clauza de confidentialitate. Pe langa asta, avocatul ne-a invatat si ce trebuie urmarit la semnarea procesului de predare primire si mai ales la semnarea contractului final de vanzare cumparare. Daca te intereseaza, iti pot da mai multe detalii pe PM.Eu zic ca ai putea obtine ceva (sa se miste mai repede, sa va plateasca penalizari, nu stiu, depinde ce vreti si voi) daca va vad foarte hotarati si daca incepeti discutiile prin avocati. Nu cred ca ii musai sa ii ameninti cu datul in judecata, noi nu am pomenit de prea multe ori asta (doar sotul meu, care era foarte enervat de situatie), insa faptul ca am discutat numai in scris si prin avocat cred ca i-a pus putin pe ganduri.Ana-Maria 20+
Alina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana d Imi cer scuze ca v-am lasat singuri peste weekend dar de acasa nu prea intru. Doar doua vorbe la repezeala in timp ce tata tipa la copil ca tropaie prea mult: Am contactat vreo 2-3 avocati pentru a ne obtine penalizarile de intarziere pe care ni le "garanteaza" contractul de construire. Unul ne-a spus de la telefon ca ACM4 e firma prea mare sa ne punem cu ea, altii ne-au invitat sa platim mai intai o consultatie la ei la cabinet apoi sa platim deschiderea procesului, apoi sa platim procesul si sa tot platim si sa stiti ca mi s-au parut mult mai putin interesati de amanuntele contractului decat de onorariul lor. De aici am concluzionat ca indiferent de rezultatul procesului sunten o vaca de muls si ca avem sanse mici sa castigam. Iar directorul de la ACM, ne-a spus clar ca contractul e facut special sa nu castigam nimic in caz ca ne vine idea sa-i dam in judecata. Apoi am inceput sa vedem ca avanseaza lucrarile si nu am mai avut decat o dorinta: sa ne mutam cat mai curand si sa ne continuam viata. Fetele mele Iremediabil indragostita de CANADA |
Dana,voi nu ati consultat un avocat inainte de a incheia contractul cu ei?
Parerea mea e ca contractele astea nu se semneaza fara o consultanta de specialitate tocmai pt a preintimpina ceea ce scrii tu "contractul e facut special sa nu castigam nimic in caz ca ne vine idea sa-i dam in judecata"si pt a-i da in judecata si a cistiga...
Alina
Andries spune:
Offf... faza cu electrica o inteleg.
Ei au facut la santier bransament de santier, provizoriu, pentru cat tine constructia. Cand semneaza cu primaria ca au predat blocul, inchid bransamentul de santier si apoi voi va duceti si va bagati cerere la electrica sa va faca dosar de bransare pe "definitiv" pe apartament.
Faza e...in situatia in care ai toate firele prin casa trase si chiar si tabloul electric montat, sa iti faci contract cu electrica dureaza cam 5 saptamani din momentul in care ai depus toate actele pana vin aia si-ti pun contor. Magarii puteau macar sa va branseze la reteaua lor de santier ... dar cine platea kilowatii? Ei... la x apartamente ... fara gaz... mai baga omu un calorifer ceva... se aduna.
Ca sa semneze procesul ala verbal cu primaria... trebuie intai sa vina inspectoratul de stat in constructii sa vada ce au facut acolo, ca sa verifici actele si cartea tehnica la un ditai blocul...dureaza. Plus ca ar trebui sa fie totul brici, perfect, ca sa le dea okul.
Mai ia-ti un avocat, din ce povestesti tu aici, daca nu ii zguduie cineva bine, pana la 1 martie nu ai utilitati in casa si asta optimist vorbind.
Andries
Andries spune:
ca beneficiar (firma la care am lucrat) am avut intarziere la un bloc de birouri de un an jumate, in conditiile in care aveam dept. juridic calare pe constructor non stop, plus ceata de la real estate in frumte cu project managerul de real estate calare pe un cal alb si cu planurile fluturand in mana...si cu toate astea nu am putut sa recuperam timp, doar bani (penalitati).
Andries
dana d spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Alina
Dana,voi nu ati consultat un avocat inainte de a incheia contractul cu ei? Parerea mea e ca contractele astea nu se semneaza fara o consultanta de specialitate tocmai pt a preintimpina ceea ce scrii tu "contractul e facut special sa nu castigam nimic in caz ca ne vine idea sa-i dam in judecata"si pt a-i da in judecata si a cistiga... Alina |
Precum spuneam nu aveam atunci experienta tepelor care se dau in domeniu si am citit cu atentie contractul care ni s-a parut ok.
Mai de curand am aflat despre mersul la negociere cu un avocat dar din cate am auzit nici un avocat nu a reusit sa schimbe un contract de construire in puncte esentiale.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
dana d spune:
citat din mesajul lui anamariame Dana, Andries se referea la Orange, cei cu telefonia. Din pacate nu iti pot spune cat ne costa serviciile avocatului, pentru ca inca nu l-am platit, am discutat la inceput de bani, insa a zis sa vedem mai intai cum decurge totul si ce rezultate obtine. Acum sper sa nu ne ceara jumatate din casa Nu stiu daca am obtinut ceva in plus fata de ceilalti clienti, insa tind sa cred ca asa e din moment ce ne-au pus sa semnam clauza de confidentialitate. Pe langa asta, avocatul ne-a invatat si ce trebuie urmarit la semnarea procesului de predare primire si mai ales la semnarea contractului final de vanzare cumparare. Daca te intereseaza, iti pot da mai multe detalii pe PM. Eu zic ca ai putea obtine ceva (sa se miste mai repede, sa va plateasca penalizari, nu stiu, depinde ce vreti si voi) daca va vad foarte hotarati si daca incepeti discutiile prin avocati. Nu cred ca ii musai sa ii ameninti cu datul in judecata, noi nu am pomenit de prea multe ori asta (doar sotul meu, care era foarte enervat de situatie), insa faptul ca am discutat numai in scris si prin avocat cred ca i-a pus putin pe ganduri. Ana-Maria 20+ |
Asta trebuia sa facem de la inceput dar din pacate am tot sperat ca se va rezolva pana la urma fara complicatii.
sa stii ca daca ne hotaram sa apelam la un avocat o sa-ti cer sa ni-l recomanzi pe al vostru pentru ca noi nu am gasit unul care sa lase plata la urma dupa rezolvarea cazului.
Fetele mele
dana d spune:
citat din mesajul lui Andries Offf... faza cu electrica o inteleg. Ei au facut la santier bransament de santier, provizoriu, pentru cat tine constructia. Cand semneaza cu primaria ca au predat blocul, inchid bransamentul de santier si apoi voi va duceti si va bagati cerere la electrica sa va faca dosar de bransare pe "definitiv" pe apartament. Faza e...in situatia in care ai toate firele prin casa trase si chiar si tabloul electric montat, sa iti faci contract cu electrica dureaza cam 5 saptamani din momentul in care ai depus toate actele pana vin aia si-ti pun contor. Magarii puteau macar sa va branseze la reteaua lor de santier ... dar cine platea kilowatii? Ei... la x apartamente ... fara gaz... mai baga omu un calorifer ceva... se aduna. Ca sa semneze procesul ala verbal cu primaria... trebuie intai sa vina inspectoratul de stat in constructii sa vada ce au facut acolo, ca sa verifici actele si cartea tehnica la un ditai blocul...dureaza. Plus ca ar trebui sa fie totul brici, perfect, ca sa le dea okul. Mai ia-ti un avocat, din ce povestesti tu aici, daca nu ii zguduie cineva bine, pana la 1 martie nu ai utilitati in casa si asta optimist vorbind. Andries |
Pentru a nustiu cata oara am impresia ca luminitza de la capatul tunelului era o iluzie. Deci nu e asa simplu cum credeam eu cu procesul ala verbal? Nu e doar o formalitate.... sper totusi sa fie exagerata aprecierea ta cu 1 Martie.
Fetele mele
florinad spune:
si eu am cumparat un apartament la faza de "in rosu", cum s-ar spune, dar pot sa spun ca am avut noroc cu niste constructori foarte de treaba. Au intarziat si ei cu predarea, dar numai o luna si ma uitam la un bloc unde ma gandeam sa cumpar, nu ma puteam hotari si urmaream constructia si vreau sa spun ca la un an dupa ce-l cumparasem eu pe asta nu era gata si ma gandeam ce norocoasa sunt. Vroiam sa va spun cum a procedat constructorul meu cu utilitatile. Toate apartamantele din bloc le trecuse pe numele lui si a facut contracte la curent, la apa si la gaz, iar cand am luat noi in primire apartamentele doar am facut trecerea contractelor pe numele nostru si n-am avut probleme. Acum, oricum e prea tarziu, e vina lui, mai ales fiind firma mare sa stie toate chichitele astea, dar pur si simplu e bataie de joc. Dar eu ma gandesc ca doar bat din gura ca asa cum nu s-au interesat de utilitati ca trebuia sa stie cat dureaza demersurile s.a.m.d. tot asa nu cred ca s-au interesat de cum trebuie facut contractul ca lumea. E o firma serioasa doar cu numele. Interesati-va care e cel mai bun avocat pe ramura asta a imobiliarelor si platiti-i o consultatie, oricat costa. Vedeti ca si avocatii sunt orientati pe domenii asa ca trebuie sa cautati unul pe imobiliare.
Multa rabdare iti doresc, pentru ca din pacate tot la mana lor esti, ca pana ajungi la avocat tot vei ajunge sa stai in casa. Nu puteti merge intr-o excursie pe undeva sa fiti numai voi 4 de sarbatori? Ceva pensiune agroturistica unde nu au preturi asa de mari.
dana d spune:
Ei spun ca e primul lor proiect rezidential dar nu cred ca nu stiau de cum decurge treaba cu utilitatile, ca dovada ca au incercat sa scape de raspundere. Stiu ca asa au facut majoritatea dezvoltatorilor si mai stiu ca la majoritatea au fost intarzieri dar din alte cauze. Am vazut apartamente nefinisate dar cu contorul de gaze montat si curent in instalatia electrica.
Problema e ca au inca multe apartamente nevandute si ca deocamdata ei hotarasc totul in ansamblu, adica ei sunt administratia si dupa ce ne vom muta tot la mana lor vom fi. Si ce ma intriga pe mine si nu pricep: oare numai noi suntem in situatia asta? oare numai noi facem presiuni?
Fetele mele
lily spune:
Mi se pare destul de complicat. Si desigur f neplacut prin ce treceti.
In acel contract se preciza daca sint incluse si utilitatile? De ce vi s-a spus ca nu puteti cistiga un proces contra lor?
Observ ca va este teama de ei-nici sa le intentati proces nu doriti dar nici cu reporterul acela nu a-ti discutat. Nu cred ca vre-un reporter ar realiza materiale fara marturia victimelor, pt ca altfel risca el proces cu firma. Poate ca daca gasiti inca 2,3 vecini in aceeasi situatie si va uniti fortele ajungeti la o intelegere cu ei, pe cale amiabila.
Va doresc multa bafta,