nod in gat

Buna.
As dori un sfat pentru senzatia pe ca o am de cateva saptamani: nod in gat. Simt tot timpul nevoia sa inghit si sa tusesc. Este de la tiroida? Ma simt agitata de parca mi-a ramas cava in gat si numai vrea sa ajunga in stomac. Mentionez ca mama mea sufera de tiroida Hoshimata. Eu astfel de episoada ama mai avut si la adoua sarcina in primul trimestru, dar au disparut si acum un an. Dar iarasi ma simt nasol. Ce sa fac, ce analize si unde sa merg? Nu ma simt bine deloc tocmai acum de sarbatori.
Raspunsuri

unboticutz spune:
mergi la endocrinolog probabil ai nevoie de o ecografie la tiroida si analize de sange (TSH, ATPO, T3, T4 si anticorpi antitiroglobulina).
multa sanatate!
sa nu-i uitam!

ayleen spune:
Am avut si eu aceeasi problema: aveam permanent un nod in gat si ma strangea in jos, pe esofag, trahee, ceva, pana in piept, ca o gheara. Inghiteam des, dar senzatia nu disparea. M-am dus la Medsana, mi-am facut analizele de sange si o ecografie la glanda tiroida. Nu aveam nimic la tiroida, insa a iesit prost analiza de calciu ionic (calciul din celule). Doctorita mi-a recomandat Calciu ionic coral de la Boiron parca. Este calciu extras din corali, care se asimileaza foarte bine. Dupa un flacon, senzatia a disparut. Cand revine, stiu ce sa fac. Incearca sa vezi daca iti trece asa. Sanatate si sarbatori fericite!

gabriella1 spune:
Poate fi glanda tiroida sau o carenta mare de Ca.
Iti doresc SANATATE !
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

XIO spune:
da , poate fi tiroida.
Boala de care sufera mama ta se numeste "tiroidita Hashimoto"
Tiroidita (ita la sfarsit) inseamna o inflamatie , este autoimuna deci s-ar putea sa ai si tu , dar la fel , s-ar putea sa fie altceva.
Un doctor care sa-ti faca un consult e cea mai bun alegere.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

oanamada spune:
Eu una ti-as recomanda sa te duci si la un gastroenterolog..mama mea are aceste simptome si are o boala care se numeste esfogita de reflux...si nu mai stiu cum, dar am s-o intreb...ea face crize mai nasoale uneori chiar si cand mananca...o tin cateva zile, o saptamana, o lasa si pe urma iar...
Oana si Cati mica (1 an si 3 luni)