Probleme la after?

Probleme la after? | Autor: preda_vicky

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata.
Sunt mamica unui baietel de clasa a II-a. De anul trecut, din clasa I, el merge la un after. Eu lucrez, sotul idem, soacra la fel, deci copilul nu avea cu cine sta acasa, si am crezut noi ca e bine pentru el ca in loc de bona, sa alegem aceasta solutie. Solutie care pana acum o luna s-a dovedit a fi salvatoare. Copilul a evoluat extraordinar, a terminat clasa I cu rezultate mai mult decat bune.
Eiii, acum e acum. D-na invatatoare, anul trecut, ne-a spus ca dansa lucreaza la un after, si daca dorim, il putem duce acolo. Problema era ca nu aveau masina sa transporte copii acolo, fiecare parinte se descurca cum putea. Si era si departe de noi, in alt cartier. Deci varianta asta a cazut din start.
Am tot cautat pe net, si am gasit after-ul actual, mai aproape de casa, vin cu masina sa-l ia de la scoala, seara il aduc acasa tot cu masina... Acolo mananca de pranz, dorm, fac lectii, se joaca si cam atat. Nu e personal calificat (adica invatatori), sunt 2 d-re care se ocupa de 3 copii, 2 de clasa a II-a si unul de clasa I. Nu am ce sa le reprosez.
Problema a aparut acum o luna. Dani, baietelul meu a involuat. Nu mai ia FB, nu mai e atent la lectii, nu-si noteaza complet tema pt. acasa, si m-am trezit ca are de la S la -B. Caietele lui sunt rosii de cate corecturi face d-na: "tema incompleta", "nu ai inteles ce tb sa faci" samd.
Ingrijorata peste poate, am mers zilele trecute la scoala, sa vb cu dansa, ce se intampla. Am crezut initial ca poate il deranjeaza colegul de banca, d-na inv. avand obiceiul sa-i roteasca pe copii, sa nu stea tot timpul cu acelasi coleg. Concluzia: pe Dani nu-l deranjeaza nimeni, e posibil sa aiba o problema emotionala sau nu se mai ocupa cum trebuie de el la after-ul celalalt.
Si mi-a adus aminte ca dansa este la after in continuare, dar acum s-au mutat mai aproape de noi, au si masina, si este acolo si un coleg de clasa.
Bun, am fost ieri acolo, e ceva cum numai in filme poti vedea, personalul este calificat, copii sunt impartiti pe grupe (cls.I, II si III), au optionale, fac engleza, au fel de fel de activitati, jocuri si distractii. Dar fara calculator. Ar urma sa intre in grupa de clasa a II-a, unde va lucra chiar cu d-na inv. Vor lucra si in plus, dupa culegeri.
Ca pret, diferenta ar fi ca aici as plati in plus, nu exagerat de mult. Dar pt. mine nu asta conteaza, ci binele copilului.
Ce parere aveti voi, mamicile, pt. ca eu deja nu stiu ce sa mai cred?
Va multumesc mult de tot pt. orice sfat pe care mi-l puteti da.

http://community.webshots.com/user/viki39

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

ca vrea sa il aduci acolo unde este ea.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preda_vicky spune:

Cristina, concluzia asta am tras-o si eu. Anul trecut, cand a inceput scoala, am intrebat-o daca nu cunoaste pe cineva (o bunica, o d-na inv. pensionata) care sa stea cu Dani. Atunci mi-a spus de after.
De atunci nu a mai pomenit nimic, pt. ca stia ca am gasit unde sa-l duc. Asa ar putea lua toti copii din clasa. De ce tocmai al meu? Ca ma place ea pe mine in mod special? Sau i s-a pus pata pe copilul meu?
Stiu ca mai sunt mamici care se plang ca d-na e exigenta, ca le cere prea mult, ca nivelul clasei e f. crescut fata de cealalta clasa. Mie asta nu mi se pare ceva rau, ba dimpotriva. Si nu le cere mai mult decat e in programa, ea vrea sa fie toti la acelasi nivel, si repeta cu ei pana invata toti. Nu merge cu unii avansati inainte si pe ceilalti sa-i lase de izbeliste. Pana acum nu am de ce sa ma plang de metodele ei de predare, nu am ce sa-i reprosez, nu primeste bani, cadouri, nu cere nimic in afara de ce tb. dat la clasa (fondul scolii). Pe socoteala ei xeroxeaza fise de lucru pt. ei, a cumparat carticele de Mos Craciun... De asta sunt atat de uimita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui preda_vicky

Cristina, concluzia asta am tras-o si eu. Anul trecut, cand a inceput scoala, am intrebat-o daca nu cunoaste pe cineva (o bunica, o d-na inv. pensionata) care sa stea cu Dani. Atunci mi-a spus de after.
De atunci nu a mai pomenit nimic, pt. ca stia ca am gasit unde sa-l duc. Asa ar putea lua toti copii din clasa. De ce tocmai al meu? Ca ma place ea pe mine in mod special? Sau i s-a pus pata pe copilul meu?
Stiu ca mai sunt mamici care se plang ca d-na e exigenta, ca le cere prea mult, ca nivelul clasei e f. crescut fata de cealalta clasa. Mie asta nu mi se pare ceva rau, ba dimpotriva. Si nu le cere mai mult decat e in programa, ea vrea sa fie toti la acelasi nivel, si repeta cu ei pana invata toti. Nu merge cu unii avansati inainte si pe ceilalti sa-i lase de izbeliste. Pana acum nu am de ce sa ma plang de metodele ei de predare, nu am ce sa-i reprosez, nu primeste bani, cadouri, nu cere nimic in afara de ce tb. dat la clasa (fondul scolii). Pe socoteala ei xeroxeaza fise de lucru pt. ei, a cumparat carticele de Mos Craciun... De asta sunt atat de uimita...

Vicky

Vrea sa-l duci la afterul unde e ea.
De ce tu si nu altii? Pai tu il ai la after, altii au bunici sau mame care stau acasa sau bone sau alte varinte si nu ar avea nicio sansa. La tine are sanse - ca e deja deja la after.
Parerea mea: Daca invatatoarea e buna muta-l la afterul ei, chiar daca, din punctul meu de vedere ca si om nu e chiar ce ar trebui sa fie. Daca invatatoarea te nemultumeste si in alte privinte, sau daca tu consideri caracterul ei ca fiind important (in sensul ca e omul care petrece mult timp cu copilul tau, ii este exemplu) atunci schimba clasa.
Oricum cea mai rea varianta mi se pare cea actuala, in care copilul este practic prigonit fara sa fie vina lui ....

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Sorana, asa cum am spus, ei chiar nu am ce sa-i reprosez.
Vreau sa cred ca dansa intr-adevar vrea binele copilului, ca vrea sa lucreze personal cu el. Mamica celuilalt coleg de clasa, care merge acolo de o luna, e f.f. multumita. Ea a stat acasa pana acum, abia a reinceput serviciul, si nici ea nu a avut alta solutie. Acum nu stiu daca si ei i s-a "impus" lucrul acesta sau a fost alegerea ei.

Mergi la inceput

Vicky eu as muta copilul la afterul unde e invatatoarea.
Daca tu esti convinsa ca se paorta bine cu copilul si copilul invata de la ea (pricepe cand ii explica ea, o plcae, relationeaza bine cu ea) - atunci muta-l la after-school-ul unde e ea. Oricum la actualul after school nu isi face lectiile din cate inteleg, asa ca ti-ar ususra si tie viata, in loc sa faci lectii cu el, ai arunca doar un ochi pe ce a facut el deja.
Poate nu e chiar "kusher" solutia asta moralmente, dar binele copilului e mai presus de orice considerente - deci sfatul meu e sa vb cu invatatoarea si sa muti copilul ...

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Evident copilului i-as spune ca il mut ca sa invete mai mult Si ca trebuie sa munceasca mai mult pentru a avea rezultate mai bune, in nici un caz nu i-as spune ca ii usurez viata

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Sorana.
Tocmai ce am vorbit cu d-na de la after. La telefon, evident, ca asa patesc cand vreau sa stau de vorba cu ea, ma ia cu vorba si ne lamurim la telefon. I-am spus ca sunt ingrijorata de calificativele lui Dani si ca nu e atent. Mi-a spus ca e f.nervos (acasa e un zambet si o floare, ne jucam, ne distram) si cand am intrebat-o ce e de facut, mi-a spus sa stau linistita ca e doar o perioada, si o sa-i treaca. Ca probabil e obosit, stresat... ca se dezvolta si organismul si sistemul nervos trebuie sa faca fata schimbarilor. Ca e intr-o faza de negare, nu vrea sa manance, nu vrea sa doarma, nu vrea sa faca lectii...
Bine inteles ca daca il mut, nu-i voi spune ca o fac sa-mi fie mie usor, ca si acum poeziile le invatam impreuna, planse sau fise tot impreuna facem... si in fiecare seara controlez caietele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Vicky,daca e mai bine la after-ul unde e invatatoarea da-l acolo...
asta e!
cu ocazia asta Dani nu mai are scuze ca nu a stiut tema
e probabil o perioada mai grea si pt el...e obosit,nu mai are chef,cine stie?!
sunt multe de facut si ei sunt niste copii...mai obosesc

deci s-ar putea sa nu fie din pricina after-ului,dar daca e mai bine dincolo pt el,asta e...le spui doamnelor actuale ca e mai bine asa

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Vio, . Cred ca e obosit.
M-am suparat tare, vineri seara a venit Dani acasa aproape plangand, si m-a convocat la o discutie, ca din cauza mea l-au certat fetele (d-rele care se ocupa de el), l-au intrebat ce face el la scoala, ca am sunat eu si le-am certat ca el nu mai invata bine! Am ramas (putin spus!). I-au reprosat ca m-am plans ca nu mananca! Eu m-am bucurat ca acolo mananca, ca acasa face mofturi... si cate si mai cate.
Am reusit sa lamuresc copilul, sa-l linistesc, pe d-re nu le-am mai sunat, ca cine stie ce mai ziceam, la nervi. El e un copil sensibil, nu e obisnuit sa fie certat, noi nu avem motiv sa-l certam pt. ca e un copil f. cuminte si f. intelegator.
Sper ca ultimele 2 saptamani de scoala sa treaca repede, in vacanta se va odihni, si apoi va merge la after-ul unde e d-na.

Mergi la inceput