IMI FAC CURAJ SA CONDUC (13)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Buna,
la multi ani pentru 2009!
Depun umil cerere sa ma primiti si pe mine in club.
Sunt deja 3 ani de cand incerc sa imi fac curaj sa fac scoala de soferi.
Anul asta mi-am propus musai sa rezolv problema asta (mai ales dupa experienta fff naspa de la revelion cand toti erau beti si lui fi'miu i s-a facut rau de nu stiam ce sa-i mai fac si n-avea cine sa ma duca si pe mine pana la o camera de garda-ceva)
Deci, pentru o femeie speriata de bombe si de masini (in principal de celelalte masini de pe strada) puteit recomanda un instructor calm si incapatanat care sa ma invete si pe mine sa conduc?
Multumesc

Maria

http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Hop si eu pe la voi!!
Sa va zic despre mine...
Am luat permisul acuma 2 ani dupa 2 trasee ratate din lipsa de spaga (ca eu sunt tare si iau pe drept)...deci am dat 3 trasee pana am avut bucata aia de carton in buzunar. La sala luam intotdeauna chiar daca mai mult de 2 zile nu am invatat vreodata.
Speriata de atatea trasee si politai nu am avut curaj sa ma urc la volan. La lista se mai poate adauga si copilotul din dreapta care dupa cum vorbeste cand conduc zici ca nu fac nimic bine.
Ne-am mutat la Bv, locuim intr-un sat limitrof si naveta e obligatorie cu masina ca doar nu o sa schimb 2 autobuze. Si am si fetitza la gradi in Bv.
De 3 zile posed o bucatica de masina , o corsa micuta si tot de atatea zile conduc. Dar inca mi-e frica de traficul din BV. Prima zi am iesit cu sotul. Azi a fost prima zi singura. Singura sunt mai atenta si nu asa stresata. Imi amintesc cele lucruri din scoala. Binenteles ca la rampa am inecat motorul de vreo 2 ori dar cred ca la incepatori nu se pun greselile astea.
Mi-am propus sa conduc zilnic singura sa ma invat.
Azi insa sunt in mare dilema: sotul a dus fata la gradi dimineata si a plec la Bucuresti si dupa cum mi-a zis ca se circula slabe sanse sa ajunga la 4. Ce ma fac?? ma duc dupa copil cu autobuzul?? sau ma duc cu masina ..dar mi-e frica ...si am de trecut si vreo 3 giratorii unde lumea merge cum ii taie capul. Eu nu prea pot sa fiu atenta acuma si la altii...

Jucariile mele

Elena & Denisa
NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Ioana, cu scuze pentru intarziere, La multi ani!
Ele, daca nu esti sigura pe tine, nu trebuie sa mergi cu masina, dar din spusele tale ai mai condus singura si te descurci . Probabil esti mai stresata avand si responsabilitatea fetitei. Gandeste-te bine inainte sa iei decizia, mai ales daca e traficul intens si polei. Bafta!
Maria, curaj! Cu cat amani, cu atata ti se face si mai frica . Trebuie sa fii atenta si sa inveti . Iti tinem pumnii!

Eu nu am mai condus pentru ca sunt non-stop obosita (sesiunea) si e si polei si nu prea am curaj sa conduc masina altcuiva in asemenea conditii.

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

buna dimineata dragi soferite!!!
Ele si Maria bun venit la noi.
Maria iti doresc sa gasesti un instructor pe placul tau care sa te ajute. cred ca toti sunt dispusi sa invete lumea sa conduca. eu mi-am ales singura instructorul, baiatul unei colege de serviciu. si dupa mine zic ca bine am facut. l-am ales pe principiu ca il cunosc, ca o sa fie tolerant cu mine, ca o sa-l pot intreba orice ce nu stiu sau am uitat. si a fost bine. la prima mea iesire in trafic in scoala am avut parte si de un incident mai putin placut. in loc sa pun frana acceleram in panta cand eu trebuia sa opresc, ajunsesem acasa. si m-am speriat, am ridicat picioarele de pe pedale, mainile de pe volan si am tipat. si am ramas uimita cum a reusit sa-mi explice ca in trafic nu tb sa fac asa ceva. si de atunci nici ca am mai facut.
Ele daca ai reusit sa te descurci singura, sigur te vei descurca si cu fetita.

poze, Just Me
ambitioasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Ieri s-a rezolvat asa cum trebuia. A ajuns sotul si a luat fata de la gradi. Si cat ma mai stresasem. De dimineata ne-am oprit in poligon pt ceva manevre dupa care am condus eu pana acasa.
Dar dupa a inceput sa ninga si s-a asezat destul de bine pe strada. Deci sistez orele mele de soferie pana la vremuri mai calduroase..sau macar pana la sosele curate.

Jucariile mele

Elena & Denisa
NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandraaaa spune:

Pe mine ma streseaza grozav faptul ca alunec. Am mai derapat de cateva ori in ultimele zile. Perfect adevarat e si faptul ca greseala imi apartine. Pun frana tarziu si brusc, nu stiu de ce dar asa m-am invatat, si acum trebuie obligatoriu sa ma dezvat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A2504 spune:

Am intrat la subiectul acesta pentru ca tocmai ma lovesc de problemele incepatorilor. Mi-am luat carnetul acum 3 ani , dar nu am condus , acum ma intorc la servici dupa 2 ani de stat acasa cu fetita mea ,si as vrea sa merg cu masina pt a ma intoarce cat mai repede acasa.
Acum iau niste ore cu un instructor ca sa ma obisnuiesc cu condusul , dar am o problema , nu pot sa ma relaxez deloc , sunt asa de incordata, incat ieri dupa ce am venit am simtit o stare de oboseala maxima , de parca as fi fost vreo 3-4 ore la sala si as fi "tras de fiare".

Imi doresc asa mult sa ma descurc bine, dar cred ca starea asta mi se trage de la faptul ca sotul meu nu ma sustine , pot sa zic ca ma descurajeaza ,tocmai a ramas fara carnet si cred ca se poarta ca un copil care pierde jucaria preferata. Mai vine si tatal meu care imi zice ca nu vrea sa conduc , sa nu patesc ceva , mama mea a murit recent si a zis ca nu suporta gandul ca ma apuc de condus, ca nu sunt pregatita pt asta.
Dar eu imi doresc mult ... dar dupa 4 ore cat am facut pana acum parca progresez cam putin ...desi acum e destul de bine cu instructorul langa mine ...parca imi este putin frica cand ma gandesc ca voi fi singura in trafic...iar cu sotul meu langa mine , pandind fiecare greseala cred ca va fi un cosmar....
as vrea un sfat sau poate o incurajare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

relaxarea vine numai cu experienta, experienta cu cati mai multi km parcursi, intr-o prima faza cu frica, incet incet fara. iar sotul, mai ales daca e cicalitor, nu are ce cauta langa tine in masina. ori tace, ori sa ia autobuzul, de preferat a doua varianta ca degeaba tace daca pune frana din dreapta sau cine stie ce reactii mai are, nu e deloc incurajator. eu aveam carnet de 5 ani de zile (si-l folosisem din plin) cand l-am cunoscut pe al meu sot. el avea permis dar habar n-avea sa conduca, eu i-am pus volanul in mana la propriu si azi, dupa alti 5 ani, face pe nebunul si e plin de sfaturi. a uitat, si in fine, macar daca as conduce prost sau as fi stresata...dar imi imaginez ce ar fi fost daca. frica e un semn bun, si vb aia, pazeste pepenii, raspunderea e mare, nu numai asupra ta cat si asupra celor care merg cu tine, cei din trafic, etc. nu exista lipsa de frica la un incepator, poate doar inconstienta. barbatii nu prea arata, dar le e frica si lor...deci nu ai decat sa iti iei inima in dinti, frica, ma repet, se vindeca cu o doza buna de experienta. am facut primul accident la 2 saptamani dupa ce mi-am luat permisul...n-am avut loc sa opresc si am intrat in masina din fata. va dati seama cam ce s-a intamplat cu moralul meu dupa asta, insa, a trecut timpul, slava domnului ca nu am mai avut vreun eveniment si sper sa nici nu mai am, si incet incet, m-am relaxat total. condusul nu poate fi o placere pana nu ai reflexele formate ca pentru o actiune banala. abia atunci te poti bucura de masina si capacitatile ei...pana atunci, rabdare si curaj

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandraaaa spune:

Ca sa scapi de frica trebuie sa conduci cat mai mult. Mie imi tremurau picioarele! Prima saptamana am condus doar cu sotul alaturi, insa cand m-am suit prima data la volan singura eram aproape panicata, imi tremura piciorul de pe ambreiaj, eram cu ochii in 15 directii si mergeam cu mai putin de 40. In cateva zile am descoperit ca imi place mai mult singura, ca pana la urma chiar daca fac anumite greseli in cel mai rau caz as putea sa zgarii vreo masina, sa infund vreo aripa. Chiar am avut si un accident mai recent, n-a fost din vina mea, si stau si ma intreb cum ar fi reactionat sotul meu daca ar fi fost langa mine. Fac pariu ca m-as fi speriat de un milion de ori mai rau. Ai nevoie sa stea cineva langa tine cateva zile doar, de preferat cineva care sa te incurajeze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A2504 spune:

multumesc pt sfaturi , ma voi stradui sa-mi inving cumva frica si sa ies in trafic singura, din pacate nu am pe cineva langa mine care sa ma incurajeze si sa fie calm ,cel putin cateva zile la inceput, probabil ca va fi o experienta pe care o voi infrunta singura...ca multe altele

Mergi la inceput