Americancele gatesc - 5
Raspunsuri - Pagina 5
CRISMIR spune:
Ciuperci de care iti doreste inimioara...eu pun de la conserva de cele mai multe ori(pt checul asta)...sunt mai moi si le tai mai rapid marunt...dar merge si cu din alea fresh.
ANDRADA,"lobster de Craciun" detaliaza te rog..ce noroc pe voi cu afumaturile alea...am avut si noi un roman din Banatul Sirbesc care facea din astea,anul asta si-a inchis pravalia ca nu a prea mers si s-a mutat la NY
Varza eu iau de la rusi,e super buna,murata ca si a noastra..am facut anul trecut sarmale din ea...m-a costat 8,24 $ o varza mare,nu stiu cat are,1,50 kg...poate...
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
petra spune:
Mirela,
Am copiat reteta din postarea mea. Esta varianta pentru robot, dar iese usor si framantat cu mana.cum am mai spus, poti pune la framantat si in masina de paine(daca ai) dupa aia scoti aluatul si il modelezi cum vrei, il umpli si il coci in cuptor.
reteta de cozonac (pentru mixerul KitchenAid,) ... si nu numai
1kg. faina (sau 4 1/2 cupe )
3 galbenuse
1 albus
1 lingurita de sare
200 gr. zahar( 1 cup)
100 gr. smantana(1/2 cup)
200 gr. unt (2 batoane din pachetul de unt ) muitat la temp. camerei
1/2 litru lapte caldut
2 linguri drojdie uscata
3-4 linguri ulei.
din ingredientele de mai sus se iau :
1/2 cup lapte, drojdia, 1 lingura de zaharsi 2 de faina, se mesteca bine intr-un castronel separat si se lasa cam 10 minute. Aceasta este maiaua care are rolul de a porni cresterea drojdiei. CAnd vezi ca incepe sa creasca (face bulbuci mici) atunci o amesteci cu restul ingredientelor pregatite in cupa mixerului. LA viteza mica( 2 -3) pentru inceput ca sa nu inceapa sa zboare faina peste tot in bucatrie. dupa ce s-au mai incorporat toate ingredientele maresti viteza la 4 sa zic asa. Acuma depinde de puterea mixerului. DAca este de putere mai mare merge sa dai viteza mai mare , daca nu nu are rost sa omori motorul. Se lasa la framantat cam 15 min. In acest timp te uiti sa fie cuprinsa toata faina. DAca mai este pe margina faina neincorporata mai adaugi 1-2 linguri de lapte.
se lasa aluatul acoprit la loc cald sa creasca , apoi tai aluatul in 3 si formezi dupa dorinte 3 cozonacei. TAva se unge cu unt nu cu ulei. dupa ce ai pus cozonacii in tava ii mai lasi un pic sa creasca apoi ii ungi cu ou batut si il pui la copt in cuptorul incins la la 325 - 350 F.
Succes !
Ramona J spune:
Salivez aici.
Ce de idei bune, puneti si retete pentru nestiutoare.
LucasMom multumesc pentru pontul cu varza.
Andrada, mie imi plac toate cele si de la Pork Store.
Prajiturelele din link-ul meu sint super gustoase, puteti sa le luati fara griji.
Am mai spus de curcanul Gobble Gobble (ala afumat de la vecinu'), e nemaipomenit. L-am vazut recomandat pe site-ul lui Oprah, daca a ajuns iar la 200 lbs. stie ea cum e cu papa buna.
Llaura nasoala treaba cu masina si masina de piine. Noi am avut o problema asemanatoare cu masina si florile pentru plantat prin curte. N-am mai ajuns, ca sotul a "totalled" masina (cu noi in ea).
Mirela, zi-i cum e treaba cu ouale alea umplute.
Ma intereseaza si ciupercile cu maioneza. De care?
Llaura, daca te incumeti la bradutii aia esti "out of my league". Nu ma pun cu tine!
Eu vreau ceva fara icing/frosting ca nu-mi plac. Poate le pun ochi la omuleti sau ceva acolo, dar vreau sa fie praji cit mai lipsita de chimicalele astea. Sint OK cu nuci sau cu putin gem, de-astea.
petra spune:
Aha, fac si eu chec aperitiv la aperitive ! Il faceam in Romania cu mare succes si nu l-am facut demuuuuult aici.
Am sa mai fac o rulada din cascaval cu sunca , rulouri mici din piept de pui (sau ficat de pui) in bacon si salata de somon afumat cu grapefruit..
DAca fac cate mi-am propus de Craciun, pana la Revelion nici nu ma mai pot misca !si atunci fac supa de varza !
petra spune:
Nu pot deschide link-ul cu bradutul vertical. Este cumva un bradut format din fursecuri in forma de stelute de 3 marimi, puse una peste alta, cu ceva crema intre ele.
DAca este asta, am vazut chestia asta la Food Channel, doar ca era facut cu fursecuri cumparate. A iesit bestial, de efect. Pe colturile stelutelor erau puse bombonici colorate si pudrat deasupra cu zahar pudra. super ideea mai ales pentru cine are copii mai mititei. DAca o sa am timp o sa incerc pentru grupa mea mica.
CRISMIR spune:
PETRA,da da,alea suntcu stelutele lipite cu crema,arata tare interesant...am printat reteta cu cozonacul,il fac si eu,gata m-ai ambitionat...am masina de facut paine,deci am sa-l framant la ea si scot si ii bag la cuptor...acu,am alta dilema,ce compozitie de mac,respectiv nuca sti tu?!....stiu ca bunica mea fierbea macul cu lapte si cu nu stiu ce altceva,iar la nuca la fel,si ieseau asa de gustoase...dar nu stiu exact ce facea...
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
CRISMIR spune:
RAMONA,uite ce am facut eu ultima data cu ouale http://outdoors.webshots.com/photo/2551220130066546584YvooZz si le umplu cu galbenusul,pateu de pui si castraveti murati,sare si piper...iar eu fac si un sos din maioneza,smantana si zeama de la o lamaie,sare,piper in care asez ouale...asta e tot,e usor de facut compozitia,greul e la umplut si ornat
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
crisspoliss spune:
Vai Mirela ce frumosi sunt soriceii de oua umplute! super buna ideea. Si eu fac la fel ouale, dar sunt o lenesa cand vine vorba de ornat.
Eu vreu de craciun salata boeuf, salata vinete, salata de ciuperci( data trecuta am avut din conserva si a trebuit sa le arunc ca miroseau a metal..naspa rau)..si sarmale. Dar vreau si pe cineva care sa mi le faca, ca cu ditamai burtoiul meu nu mai reusesc sa stau sa le prepar pe toate. Dar sarmale sigur fac ca deja mi-e tare pofta de ele. Si crema de zahar ars, si poate eggnog sau lapte de pasare. Si poate incerc un panettone in masina de paine..data trecuta am incercat un fel de chec aperitiv cu branza si sunca si masline in masina de paine, si a trebuit sa-l arunc. Uf, ce dor mi-e de carnatii lui mama..poate dau si eu o fuga la magazinul rusesc...
Crisss 33+
Ramona J spune:
Noi avem cirnati, sa vedem daca ajung pina la Craciun ca deja am inceput sa-i impartim peste tot.
Buna ideea cu crema de zahar ars, mama o face foarte buna, sa nu uit sa-i cer reteta ca n-am mai mincat demult. Lapte de pasare n-am mai mincat de o vesnicie, cred ca i-ar placea Anutei - scrie reteta te rog.
Uitasem de salata de boeuf, asta are mare trecere la noi si iese si o supita fantastica! Multumesc ca mi-ai amintit.
Ramona J spune:
Multumesc Mirela. Foarte draguti soriceii, eu i-am mai admirat cind am vazut pozele tale culinare.
Eu nu pun nimic pe oua ca nu ma omor dupa sosurile alea (la gust ma refer si asta primeaza peste estetica la mine).