Americancele gatesc - 5

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Am facut ieri branzica si mi-a iesit super. va multumesc de indrumari si incurajari!
Am facut asa: un galon de whole milk d'ala organic de la Trader Joe's l-am incalzit pana a fost fierbinte, fara sa fiarba, am adaugat zeama de la o lamaie dar nu s-a inghegat decat putin din el asa ca am mai adaugat doua linguri de otet si l-am lasat sa stea vreo 5 min. l-am strecurat si din zer am facut ricotta in acelasi fel:l-am incalzit, am adaugat o lingura de otet si l-am strecurat printr-un servet fin. a iesit un bobolot mic de ricotta dar foarte bun la gust.O sa fac mereu ca-i foarte simplu!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Ce liniste pe aici.....nu mai gateste nimeni nimic...asta e linistea din-naintea furtunii


Eu ma agit sa-i fac lui fi'miu niste sandvisuri mai interesante,ca are serbare pe 19,saptamana viitoare,si trebuie sa ducem fiecare cate ceva...m-am oferit sa duc sand. si briose(am sa le fac eu) ...am sa va arat ce mi-a iesit





Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Fetele noastre ori tin post si nu mai gatesc nimic ori testeaza retete noi pentru Craciun si sunt ocupate !

O idee pt. sandviciuri : pentru copii este ideala painea fara coaja,
felia de paine sa fie patrata, pui un strat subtire de cream chesse, apoi sunca feliata , branza, un pic de maioneza si deasupra o frunza de salata creata, asa sa-i iasa marginile afara, tai felia de paine pe diagonala, asa incat sa-ti iasa 4 triunghiulete mici. Le pui pe un platou cu partea de salata iesita in sus, apoi pui 2 picaturi de maioneza si deasupra pui 2 masline taiate,(poti folosi masline din conserva care sunt fara sambure si taiate pe rotund) apoi o fasie mica de ardel rosu pui gura lipta tot cu un pic de maioneza. Sunt funny pentru copii. Salata in loc de par , maslinele in loc de ochi si ardelul in loc de gura.
Am facut asemenea chestii (migaloase ce-i drept) la ziua fetitei mele si vreau sa spun ca si ce-i mari(parintii adica ) le cam dadeau tarcoale!

Succes !



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

PETRA,mersi de ideei!...cand mai faci pune si poze sa vedem si noi,cred ca sunt super interesante...eu tura asta am sa fac niste braduti si ginger bread man(nu stiu exact cum se scrie),deja m-am fixat pe asta si i-am aratat si lui fi'miu,e super incantat...am zis sa aiba legatura cu Craciunul...dar de retinut ale tale sandviciuri




Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Mirela, mai poti sa faci sandwich si sa folosesti formele astea de prajitura sa-l tai in forma de bradut sau ginger man. Cam ca si stilul "bento".
Daca vrei ornamentezi cu ketchup si mustar (sau ce o fi). Poti sa le lasi si simple. Mi se pare mai simplu asa, eu nu prea le am cu treburile migaloase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Eu am gatit, ca barbatu-meu are potluck lunch maine, dar boring, roast beef si salata boeuf fara carne. Maioneza macar am facut-o eu.
De unde se iau formele pt gingerbread man? si mai ales...cum se face aluatul? asta pe ideea prost prost da' hotarat :-)
Mi-a dat o prietena o reteta de braduti de m-a apucat durerea de cap, braduti pe verticala nenica, nu flat cum vreau eu sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Vad ca esti ca si mine, de categorie usoara. Eu zic sa lasi bradutii pe verticala in cazul asta.
Incep sa ma agit si eu in mod oficial pentru masa de Craciun. In loc de nu stiu ce mincaruri grele as vrea sa avem multe appetizers (simple si gustoase, desigur) si la dulciuri tot asa.
N-am idei deloc, spuneti din meniurile voastre sa ma inspir.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Dada, categoria cu placere, dar numai daca-i musai
Fac sigur:
-sarmalutze in foi de vitza numai din carne de vaca, cu vreo doua felii de bacon la fiert (bune rau, am mancat la soacra-mea asta-vara)
-drob de ciuperci (am mancat la matusa-mea asta vara; inca nu mi-e clar cum il coace in foaie, dar aflu eu)
-piftia de curcan de mai sus, parea friendly enough
-icre de la magazin, telemea, ceapa verde, rosii
-?
Dulciuri: n-am idee.
Daca imi vine poporul indian vecin si prieten cu care avem niste schimburi inter-culturale de ne-apuca indigestia pe toti, musai ceva vaca (is pacatosi, dar numai in vizita )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Sint geloasa pentru poporul indian. Tot incerc sa-mi fac si eu niste prieteni indieni, doar-doar o pica de vreo masa buna.
Buna ideea cu sarmalutele, n-am impachetat in viata mea foi de vita, nu stiu daca e bine sa experimentez de Craciun.
Piftie am facut, era sa uit de ea, o pun pe lista.
Cu icrele e simplu, cumpar!
Cu oameniii ginger cred ca nu-i asa greu. Oare se poate face aluat la masina de piine? Sa vad daca am omuleti din astia, daca nu gasesc eu niste forme de Craciun.
Uite aici niste pastries mediteraneene foarte bune, dar nu stiu daca trimit si in Canada: http://www.shatila.com/pc-126-3-mixed-pastry-tin.aspx
Sint bune rau, noi ne-am aprovizionat deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

RAMONA mai distrus cu bunataturile alea...eu iubesc tot ce e cu nuca

Noi anul asta o sa fim plecati,pe 24 la o petrecere mare unde va trebui sa duc oua umplute,asa vreo40 de bucati...iar pe 25 la alta petrecere,acasa la o prietena draga,unde voi duce alte 20-25 de oua umplute...hehehe,se pare ca iubeste lumea oauale mele ca tot am cerinte...deci am sa fac ceva si pt acasa dar nu prea multe,m-am ganditi la:
-sarmale in varza murata si cred ca am sa fac cateva si in vita de vie,eu ador sarmalele in vita de vie,dar doar eu ca sotu' nu le papa
-doua rulade:una cu ciuperci si branza iar cealalta cu sunca,branza si masline...astea ca si aperitive.
-icre cumpar eu si mai adaug ceapa si putin ulei
-ouale umplute ,ca doar las si acasa cateva
-crochete din cascaval
-salata de vinete
-salamuri si branzeturi si legume,astea sunt nelipsite ca ne mai ia din greata
Cam asta e meniu meu,tot aperitive mai multe ca si asa nu suntem acasa.

Si voi face si 3 prajituri,aici e domeniul meu preferat:
-tavalite prin nuca si nuca de cocos
-chox-uri cu crema de ciocolata
-alba ca zapada
Hmmmmm,cam atata...cel mai mult o sa-mi ia sa fac prajiturile,sper sa-mi si iasa...cozonac cumpar,nu am curaj sa fac desii am 2 retete salvate si ma uit la ele,par ok...tot mie frica sa le incerc

No,acu sa vad ceva ideei pe la voi...poate mai schimb una alta


A,si sa nu uit ,daca vreti forme din alea de ginger se gasesc la Walmart...sunt de toate formele.







Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput