Rugaciune colectiva pentru a dobandi prunci (23)
Raspunsuri - Pagina 11
jesika spune:
Maria daca ai trompele infundate conteaza mai putin, in cazul unui FIV. Din moment ce sint femei care fac vitro fara sa aibe ambele trompe, ma gindesc ca nu are rost sa faci HSG ca sa ...ce ? Nu conteaza daca sint infundate, desfundate, filiforme, drepte sau mai-stiu-eu-cum. Acu' important este sa nu ai, Doamne fereste, chisturi sau mai rau fibrom. Dar banuiesc ca ai mai facut si alte investigatii si esti Ok, din moment ce te pregatesti pt.vitro.
Si cum HSG este groaznica, ma gindesc ca nu prea are rost sa te chinui.
Da' chiar asa, tu de ce faci HSG, ca nu inteleg
Nu-ti ajunge stresul pe care o sa-l ai cu FIV-ul ? Mai vrei unul in plus ?
Dar asa de curiozitate...![]()
unde ar tb. sa faci HSG? Daca am retinut bine ziceai ca ai vrea sa faci la o clinica particulara. Eu am facut la Giulesti...Cind am venit acasa primul lucru pe care l-am facut a fost sa ma opresc la masina de spalat si am bagat totul la spalat inclusiv incaltamintea (tip sport).
JSK
ANITA75 spune:
HAPPY,eu nu gasesc contul meu spune-mi mai amanuntit unde este
.JESIKA imediat ce activez sa-mi scri abia astept(dar cum stiu eu ca mi-ai scris)
anadomnica spune:
Fetele mele scumpe, am revenit si eu pe baricade la servici dupa un week-end frumos cu un proaspat crestin in familie: Luca!
Vad ca ati scris multisor, si am ceva treaba cu aranjatul listelor:
vally - felicitari!!! 

Domnul sa te binecuvinteze si sa te bucuri din plin de sarcina si de bebe sanatos.
Fetelor noi care doriti sa veniti la "rugaciune" va rog sa precizati numele de botez si eu va trec negresit pe listuta!
Despre prezenta,... si eu sunt de acord, cu parere de rau pt. cele care nu ne mai viziteaza nici macar pt. a ne citi. Hai sa facem asa: pana la sf. acestui capitol au timp sa voteze toate fetele care nu vor sa fie sterse din lista, urmand ca odata cu urmatourl capitol sa "restructuram" listuta, sa o actualizam cu aspirantele active. Asadar, nu e o conditie sine-qva-non sa scrieti la subiect, e suficient sa-l votati si vom sti ca ne cititi si va rugati alaturi de noi. E adevarat ca ne-am bucura si mai mult daca ne-ati si scrie cate ceva, sa vedem ce mai faceti.
Pup.
Doamne ajuta in drumul meu spre bebe!
Eu, familia si pozele mele ![]()
CASUTA VERDE
noce spune:
Jesika,
Noi am fost la manastirea ortodoxa pe stil vechi Slatioara, langa Falticeni, in apropiere de manastirea pe stil nou Camarzani. La Slatioara este si Mitropolia Bisericii Orotodoxe pe stil vechi. De acolo am mai cumparat cateva materiale despre ortodoxia veche, pentru ca si noi am auzit destul de putin despre ea.
Calugarul pe care l-am luat in masina ne-a zis ca in Bucuresti exista o singura manastire pe stil vechi, in cartierul Militari, cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Nu stiu exact adresa, dar o voi afla de la sotul meu, care are o colega pe stil vechi si merge la aceasta manastire. Ceea ce ne-a impresionat este ca pe muntele Athos si la Ierusalim ortodocsii sunt pe stil vechi. Rusii, la fel, si-au pastrat credinta dreapta, cum zicea calugarul.
Si ne-a mai pus o intrebare care ne-a pus pe ganduri. Daca la botez am fost scufundati cu totul de 3 ori, pentru ca acum, in bisericile pe stil nou, zicea calugarul, aceasta scufundare nu se mai face cu totul sau de 3 ori, ca doar se uda copilul. Aici mi-ar placea sa aud si parerile voastre, pentru ca nu prea am fost atenta cum se intampla si as vrea sa stiu macar pentru copiii mei cum e mai bine.
7+
Minunea Sfantului Nectariei si a Maicutei Domnului
http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png
Anaomaria spune:
Buna noce, ai grija sa pastrezi cararea dreapta, pentru ca uneori "prea binele e dusmanul binelui", cum zicea un sfant parinte.
Din cate stiu de la sotul meu si din ce am citit si de la Parintele Cleopa, una sunt rusii si parintii de la Sf Munte si alta cei pe stil vechi de la noi din tara. Diferenta dintre noi si rusi sau cei de la Sf Munte e doar de calendar. Pe cand cei care sunt la noi au niste diferente in plus, dogmatice. Asta e ceva mai de finete, dogmatica. Cei care au studiat teologia stiu mai bine. Sau poate daca a citit cineva Dogmatica parintelui Staniloaie.
Uite, am gasit cateva din spusele Parintelui Cleopa referitoare la subiect, el sigur te va lamuri mult mai bine decat as reusi eu: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/25stilvn.htm
"STILUL VECHI SI NOU
- Parinte, de ce a fost nevoie sa se schimbe calendarul vechi, numit si calendarul Iulian ?
- Calendarul vechi nu s-a schimbat, ci s-a indreptat, caci avea mare nevoie de indreptare. Acest calendar a fost intocmit de filosoful pagan Iulian Sosigene din Alexandria in anul 44, inainte de venirea Domnului, din porunca imparatului Romei, Iulius Cezar. Acest calendar a fost intocmit si asezat la acea vreme potrivit cu izomeria ( echinoctiu ), care era la data de 24 martie si 24 septembrie. Dar dupa intocmirea acestui calendar, astronomii cei vechi au observat ca acest calendar ramanea in urma, fata de calendarul ceresc, la 300 de ani cu o zi si cu o noapte.
Deci se vede clar, caci crestinii, inca de pe vremea Sfintilor Apostoli nu se mai tineau de echinoctiul calendarului iulian ( cel vechi ), care, dupa cum am vazut, ramanea in urma. Asa ca Sfintii Parinti de la Niceea fac prima indreptare a aclendarului iulian - dupa cum si Sfintii Apostoli mai inainte de ei au facut-o - si echinoctiul cel de la 24, 23 si 22 martie, gasindu-l in urma cu trei zile pana la venirea lor, il fixeaza la 21 martie unde era atunci.
- dar eu am auzit pe cei cu stilul vechi spunand despre calendarul nostru indreptat ca este catolic, ca cel gregorian, indreptat de Papa Grigorie al XIII-lea la anul 1582.
- Nu este asa, iubite frate. Sa stii ca ramanerea in urma a calendarului era cunoscuta in Biserica noastra cu sute de ani inainte. Accest lucru se arata in marturia arhim. Nichifor, care, la sfarsitul Ceaslovului tiparit in anul 1816, arata ca din cauza greselilor calendarului si pascaliei vechi suntem cu 13 zile in urma.
- Parinte, dar cum a fost indreptarea calendarului in Biserica noastra, caci stilistii zic ca patriarhul Miron Cristea a uitat de randuiala veche si a stricat calendarul nostru cel sfant ?
- Nu patriarhul Miron Cristea a indreptat calendarul, ci Biserica noastra dreptmaritoare de Rasarit, in frunte cu patriarhul ecumenic de la Constantinopol si cu toti patriarhii Bisericilor Ortodoxe care au fost acolo de fata, sau au trimis delegati si imputerniciti pentru a semna in locul lor.
- Dra cand s-a facut aceasta indreptare ?
- In anul 1923 s-au adunat la Constantinopol intr-un sinod, reprezentanti ai tuturor Bisericilor Ortodoxe. Acolo, cercetand cu frica lui Dumnezeu si cu amanuntime chestiunea calendarului Iulian si vazand ca prin indreptarea lui nu se aduce nici o stirbire dogmelor, canoanelor Bisericii si randuielilor Sfintilor Parinti si ca prin ramanerea in urma a calendarului de la 21 la 8 martie, se calca randuiala stabilita de Sfantul si Marele Sinod ecumenic de la Niceea, au hotarat cu totii sa indrepte calendarul Iulian si sa aduca echinoctiul de la 8 martie la 21 martie cum este acum.
Hotararea a fost primita de toate Bisericile Ortodoxe, care au luat parte la sinod, prin mitropoliti, episcopi si delegatii lor, urmand ca fiecare Biserica sa faca indreptarea calendarului cand va gasi vremea potrivita. Astfel, in anul 1924, la 10 martie, a indreptat calendarul Patriarhia ecumenica de Constantinopol si Biserica Greciei. Apoi, pe rand, Patriarhia Alexandriei, Patriarhia Antiohiei si in anul 1924, in octombrie, a indreptat calendarul si Biserica noastra Ortodoxa Romana, socotind ziua de 1 octombrie drept 14 octombrie, sarind peste cele 13 zile cu care ramasese in urma calendarul Iulian.
Iar Sfintele Pasti le serbam odata cu crestinii care tin stilul vechi din celelalte tari, pentru unitatea si pacea Bisericilor noastre surori, care inca nu au indreptat calendarul, precum Biserica Rusa, Biserica Ierusalimului, s.a. Caci asa s-a facut intelegerea la Moscova, in anul 1948, la Sinodul Panortodox, unde au fost de fata aproape toate Bisericile Ortodoxe, prin reprezentantii lor.
- Dra stilistii zic ca noi am desfiintat postul Sfintilor Apostoli.
- Postul Sfintilor Apostoli nu este desfiintat, ci tinut sub iconomia Bisericii Ortodoxe.
- Dar cum se procedeaza atunci cand postul Sfintilor Apostoli lipseste ?
- Atunci ramane la hotararea Sfantului Sinod si cate zile randuieste Sfantul Sinod, atatea zile postim.
- Bine, dar cei cu stil vechi zic ca tin cu Ierusalimul si cu Sfantul Munte Athos.
- Daca tin cu Ierusalimul si cu Sfantul Munte Athos, de ce Ierusalimul nu-i primeste nici la slujba si nici la impartasire ? Cand am fost la Ierusalim si am intrat in audienta la Prea Fericitul Patriarh Benedict, prima intrebare pe care ne-a pus-o a fost : " Nu este vreun stilist printre voi ?", caci nici in audienta nu voia sa-l primeasca. Apoi, daca zic ca tin ca la Ierusalim, de ce nu fac ceea ce fac cei din Ierusalim, unde se tine stilul vechi ? Caci atat Patriarhia cat si mitropolitii, episcopii, preotii si diaconii de la Sfantul Mormant slujesc si se impartasesc cu toti crestinii care vin din toate tarile unde se tine stilul nou ( calendarul indreptat ). Daca zic ca tin cu cei de la Sfantul Munte, de ce nu fac si ei ca cei de la Sfantul Munte; adica sa fie supusi Bisericii si Sfantului Sinod si tarii din care fac parte si sa slujeasca cu preotii si episcopii ce tin stilul nou, asa cum fac staretii, preotii si monahii din Sfantul Munte Athos ?
Daca stilistii zic ca tin cu Ierusalimul, de ce n-au venit sa slujeasca cu Patriarhul Diodor al Ierusalimului, in anul 1982, la hramul Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava ? De ce Biserica Ortodoxa din Ierusalim nu-i recunoaste, asa cum nu-i recunoaste nici Patriarhia Ecumenica din Constantinopol ? Caci Patriarhul Diodor al Ierusalimului, a zis la hramul Sfantului Ioan : " Noi nu recunoastem in Romania alta Biserica in afara de Biserica Ortodoxa Romana. Noi, la Ierusalim, tinem calendarul Iulian cel neindreptat, dar acest lucru nu este o pricina de despartire intre noi si celelalte Biserici Ortodoxe surori si nici nu facem din calendar o dogma de credinta ".
Daca stilistii zic ca tin cu Sfantul Munte, de ce, in anul 1993, cand au venit parinti din Grecia cu lemnul Sfintei Cruci a Mantuitorului prin Romania, n-au mers si ei la Slatioara ? De ce, in anul 1995, cand s-au intrunit toti Patriarhii la noi in Romania, n-au pomenit nimic de cei care tin stilul vechi ?
- Parinte, care sunt abaterile canonice ale stilistilor ?
- Stilistii au si grave abateri canonice. Iata care sunt cele mai grave :
1. Nu asculta de hotararea Patriarhiei Ecumenice din Constantinopol, din anul 1923, care a hotarat indreptarea calendarului celui vechi.
2. Nu asculta nici de Patriarhia Ierusalimului.
3. Nu asculta de Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane si de hotararea intai-statatorilor tuturor Bisericilor Ortodoxe, care s-au adunat la Moscova in anul 1948.
4. Episcopii si preotii lor, precum si crestinii condusi de ei, se departeaza de la slujirea si impartasirea cu preotii si ierarhii nostri, din ura, mandrie, razvratire si neascultare, cazand prin aceasta sub osanda canoanelor 12, 13, 14 si 15 ale Sinoadelor 1 si 2 din Constantinopol; 31 al Sfintilor Apostoli; 18 al Sinodului al IV-lea Ecumenic; 31 si 34 ale Sinodului al VI-lea Ecumenic; 5 al Sinoadelor din Antiohia si altele.
5. Boteaza si cununa a doua oara, savarsind o mare erezie si greseala dogmatica.
6. Au rupt legatura duhovniceasca cu ierarhia canonica a Bisericii Ortodoxe Romane.
7. Hulesc si defaima patriarhii, episcopii si preotii Bisericii care tin stilul nbu, numindu-i " catolici ", " lipsiti de har ", " eretici ", etc.
8. Au facut manastiri fara aprobarea Sfantului Sinod.
9. Preotii stilisti se duc prin sate straine si fac slujbe pe ascuns, fara sa tina seama de aprobarea episcopului locului si a parohului din acele parohii.
Si acestea sunt cateva din greselile si abaterile canonice ale celor ce tin stilul vechi in tara noastra.
- Stilistii sunt considerati eretici ?
- Nu. Sunt schismatici, adica dezbinati de Biserica Ortodoxa, caci au calcat legile bisericesti administrative, organizandu-si manastiri si biserici deosebite, fara aprobarea Sfantului Sinod. Iar daca indraznesc sa boteze a doua oara, atunci se fac eretici, potrivit cu canonul 47 Apostolic si alte canoane.
Calendarul este un ceas. A fost schimbat de cinci ori pana acum, si cand va fi nevoie iar o sa-l schimbe.
Calendarul este un ceas al vremii si tu daca ai calendar cu un ceas in urma sau doua, de-acum al tau este bun, ca a ramas in urma ? Sau pentru calendar sa ne sfadim, sa ne dezbinam, sa ne uram ca nu mai suntem ortodocsi ? Ai auzit vreodata zicand : " Sfinte mucenice calendare, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi ?" Ai auzit nebunii de acestea ? Calendarul daca ar fi sfant, ar trebui sa ne inchinam la calendar ! Ori calendarul este dogma ? Toate dogmele sunt sintetizate in Crez.
Ai auzit vreodata : " Cred intr-unul calendar ?" Ai auzit nebunii din acestea ? Calendarul, nu-i dogma, nu-i sfant ! Este un ceas al vremii. De ce te inchini la el si din cauza lui nu te supui Bisericii si te apuci sa faci de capul tau hirotonii si sa botezi din nou ? Tine-te de Biserica ! Toate sectele care s-au rupt de Biserica, s-au rupt din neascultare si mandrie de la trupul lui Hristos.
Vezi la Efeseni ce spune la capitolul 1, 21-22 : Biserica este trupul lui Hristos. Vezi si la galateni 18 - 19 : Cap al Bisericii este Hristos. Si la Coloseni ai vazut ce-i Biserica ? Cine s-a rupt de Biserica, ori sectar ori stilist, orice ar fi, s-a rupt de Trupul lui Hristos si nu are mantuire in veacul veacului ! Asa sa stiti. Nu ne inchinam la calendar niciodata.
Si acesti stilisti care sunt nesupusi Bisericii pana in ziua de azi, raman o fractiune eretica care nu se va indrepta, ca zice asa : de la tot pacatul se intoarce omul usor, dar de la eres, foarte greu ! Si aceasta pentru ca se intuneca partea rationala a sufletului. Degeaba ii spun eu ca aici este alb, ca el vede negru. Si atunci foarte greu se intoarce, asa ramane. Si asa raman si sectele si celelalte."
Doamne ajuta-ne sa tinem calea dreapta!
"Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de as avea atāta credinta īncāt sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt."-Corinteni I, cap. 13
jesika spune:
Noce eu nu sint de acord cu ce ti-a spus calugarul referitor la botez. Am un nepotel de 3 anisori care, la botez, a fost scufundat de 3 ori. Biserica la care a fost botezul este in cartierul Ozana (Bucuresti) imi pare rau ca nu stiu ce hram are
. Parca ''Sf. Nicolae''. Preotul de la aceasta biserica este tinar, pina in 40 de ani. A fost un botez extraordinar, o lectie de teologie, pt. ca preotul a explicat fiecare moment al slujbei botezului. Iar cind a ajuns la scufundare a pus foarte mare accent pe faptul ca scufundarea trebuie facuta de 3 ori. Duhovnicul meu,de asemenea, scufunda de 3 ori.
Si mai pot da si alte exemple. Este adevarat, din pacate, ca botezul se degenereaza si ca putem vedea din ce in ce mai des o singura scufundare. Dar de aici pina la a generaliza, e cale lunga.
Dar noi si altii ca noi, pt. ca stim cit de importante sint cele 3 scufundari, nu putem decit sa-i ocolim pe acesti preoti si sa ne indreptam catre cei care tin dreapta credinta.
Asa cum este scris si in acatistul Sf. Nectarie :''Din lucrarea vrajmasului, pentru pacatele unor credinciosi sau chiar ale unor nevrednici slujitori ai altarului, unii oameni se smintesc si se departeaza de Biserica. ''
Asta este! Ne place sau nu, catre asta ne indreptam. Daca Dumnezeu ingaduie sa se intimple asta, tb. sa acceptam si noi.
JSK
noce spune:
Anaomaria, multumesc mult pentru lamuriri 
7+
Minunea Sfantului Nectariei si a Maicutei Domnului
http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png
ingeras70 spune:
referitor la subiectul discutat,Sfintul Antonie cel Mare ,a spus,ca la sfirsitul vremurilor,oamenii din lume se vor comporta ca diavolii si calugarii ca oamenii din lume.
anadomnica,eu stiu,pentru fetele care nu scriu sau nu dau un semn de viata pina la sfirsitul capitolului..poate,cineva se retrage, acum,de sarbatori,ca sa se roage undeva si acolo,ioc net.Ce facem in cazul acesta?intra inapoi in ianuarie ca sa se treaca pe lista,poate.
ingeras70 spune:
referitor la subiectul discutat,Sfintul Antonie cel Mare ,a spus,ca la sfirsitul vremurilor,oamenii din lume se vor comporta ca diavolii si calugarii ca oamenii din lume.
anadomnica,eu stiu,pentru fetele care nu scriu sau nu dau un semn de viata pina la sfirsitul capitolului..poate,cineva se retrage, acum,de sarbatori,ca sa se roage undeva si acolo,ioc net.Ce facem in cazul acesta?intra inapoi in ianuarie ca sa se treaca pe lista,poate.
maria08 spune:
Jesika: Singura recomandare a HSG -ei , in cazul meu, ar fi sa verificam daca nu exista hidrosalpinx. L a echo nu se vede nimic, dar ar trebui verificat. Eu ma gandesc sa renunt si sa-i spun dr. -ei ca vreau sa fac FIV fara sa ma mai chinui cu alte interventii. Ma rog Bunului Dumnezeu sa ma ajute sa iau decizia cea mai buna! Doamne Ajuta!!
Nu vreau sa intru in vreo polemica, departe de mine acest gand, dar vis-a-vis de cei pe stil vechi stiu ca tin calendarul care e tinut si pe Sfantul Munte si mai stiu ca multe lucruri s-au pastrat asa cum erau " pe vremuri" incepand de la botez si pana la Sfanta Liturghie. Cred totusi ca sunt judecati prea aspru de cei pe stil nou si mai cred ca e prea mult sa-i consideram ca o " secta". Nimeni nu e in masura sa judece, doar Bunul Dumnezeu stie cum e bine!!