poligraful

poligraful | Autor: eunice78

Link direct la acest mesaj

As vrea sa stiu daca exista printre noi persoane care lucreaza la companii care folosesc testarea cu poligraful la recrutare sau, dupa recrutare, in cazul in care exista anumite suspiciuni. Daca da, daca ati semnat vreun angajament ca sunteti de acord cu efectuarea unei asemenea testari sau ceva de genul asta..

Ce parere aveti despre utilizarea acestui aparat in conditiile descrise mai sus?

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Daca se supune si managerul de departament aceluiasi test, adica actiunea e reciproca, ar merge.

J si Carla (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Da. "Companiile" se numesc SRI, SIE etc. Lasand gluma la o parte, Doamne fereste! Mai lipseste sa ne microcipeze pe toti la angajare si gata, Big Brother e cu noi. Nu as vedea scopul unui asemenea demers. Gresesti, faci concurenta neloiala, platesti; cu bani, concediere sau puscarie. Avand in vedere ca instrumentul asta nu poate avea decat un rol informativ/consultativ, nefiind acceptat nici in justitie ca proba, ce-ar mai fi sa se joace vreun general manager de-a "politistul"?
Da' de unde ti-a venit ideea asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Deci nu e vorba de servicii de informatii, politie, organe judiciare.
Ci de companii private, cum am scris si mai sus. Stiu ca sunt companii in care se practica asa ceva, si atat timp cat se efectueaza de catre personal atestat conform legii..nu e ilegal.
Eu nu imi pun neaparat problema testarii dupa ce ai fost angajat deja in conditiile in care exista suspiciuni ca se comit ilegalitati in companie.
Dar ma intreb despre corectitudinea, relevanta folosirii unei asemenea testari la recrutare... Si ma intreb daca, pentru obtinerea unui post mult dorit, as accepta o asemenea testare.

Poate stiu fetele din diaspora..in strainatate stiu ca se practica asemenea testari de mai demult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

eunice...mai bine ne spui inainte ce tot ascunzi..ca de prins aia tot o sa te prinda.
treaba ta...dar yo ca un intelept ce sint iti spun ca nu o sa scapi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

eunice...mai bine ne spui inainte ce tot ascunzi..ca de prins aia tot o sa te prinda.
treaba ta...dar yo ca un intelept ce sint iti spun ca nu o sa scapi!

SRI-ul e cu noi!

Sincer nu vad rostul testarii cu aparatul asta inainte de angajare. Sa faca un test psihologic ca sigur ar afle mai multe.
Si vorba lui J G : sa faca si ai mai mari in firma testul, si atunci sa vezi concedieri...

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O INIMIOARA ARE NEVOIE DE VOI!

BAZAR PENTRU SONIA

www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui eunice78

Deci nu e vorba de servicii de informatii, politie, organe judiciare.
Ci de companii private, cum am scris si mai sus. Stiu ca sunt companii in care se practica asa ceva, si atat timp cat se efectueaza de catre personal atestat conform legii..nu e ilegal.
Eu nu imi pun neaparat problema testarii dupa ce ai fost angajat deja in conditiile in care exista suspiciuni ca se comit ilegalitati in companie.
Dar ma intreb despre corectitudinea, relevanta folosirii unei asemenea testari la recrutare... Si ma intreb daca, pentru obtinerea unui post mult dorit, as accepta o asemenea testare.

Poate stiu fetele din diaspora..in strainatate stiu ca se practica asemenea testari de mai demult.

In mod normal, poligraful poate ´´citi´´ daca minti sau nu.
Pe langa faptul ca poligraful poate fi pacalit de cineva care stie sa-si controleze pulsul, emotiile,acest aparat se foloseste de politie si atat!

Nu vad nicio scuza pentru a-l folosi la angajare intr-o companie. Ca sa afle ce? Daca minti in CV? Mi se pare aiurea de tot.
Pt angajare exista testele psihologice care-ti ´´descopera´´ abilitatile, caracterul, pentru a stabili la ce departament vei da cele mai bune rezultate.
De exemplu, daca iti iese la text emotivitate mare, nu ai ce cauta pe un post care presupune ca trebuie sa fii dur.
Daca esti extrem de coleric nu ai ce cauta in munca cu copiii...ca iti toci nervii degeaba.

Ca sa inchei, consider ca testele psihologice sunt suficiente pt recrutare si nu vad avantajul aplicarii testului poligraf, decat daca, motivul e acela de a scoate la iveala ce marime porti la pantofi (si ti-e jena sa recunosti)

Mergi la inceput

Daca iti pun aia la job 10 intrebari...si la 7 spui minciuni...pai cine e prost sa te mai angajeze. de mincinosi au aia nevoie acolo?
si in plus orice familie care se respecta trebuie sa aiba in casa un aparat....pt discutiile de simbata seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Nu cred ca prea multi oameni sanatosi la cap ar accepta asa si cred ca oricum ar fi ilegal sa stipulezi asa ceva in contract. Atata timp cat chiar si in anchetele judiciare suspectul are dreptul sa refuze poligraful,ar fi culmea sa te refuze cineva la angajare pt asta...sau sa reprezinte vreun criteriu.
Prin absurd,utilitatea i-as vedea nu la angajare ci in cazurile de angajati care joaca la doua capete, nu respecta confidentialitatea, lucruri de-astea.
Oricum, repet: atata timp cat poligraful nu e considerat proba in instanta, nu inteleg de ce ar putea avea relevanta in alte medii.

Mergi la inceput

spune lolita...daca iti vine ala la interviu cu aparatul ce faci?
si te intreaba din CV...deci stii si engleza...notiuni de japoneza...si ai avut functie de raspundere...si indragita de colegi....etc. si la toate intrebarile sare acul ala de rupe pamintul...naiba te mai angajeaza...garantat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Eu stiu un singur tip de companii private care folosesc testul cu poligraf la angajare: companiile de paza si protectie.

Mergi la inceput