atac de panica sau cadere de calciu?

atac de panica sau cadere de calciu? | Autor: vrajitoarea

Link direct la acest mesaj

am nascut acum 2luni,si prin luna a saptea am avut un atac de panica probabil ,din cauza ca s-a luat curentul noaptea in tot orasul si am simtit ca nu am aer si palpitatii mari,am chemat si salvarea dar nu mi-a dat nimic ca eram in luna a saptea.pe urma am mai avut crize mai slabe afara de la caldura mare si nu am ami iesit din casa decat jos la scara blocului pana in dupa ce am nascut in octombrie.acum ies dar tot sa fiu in apropierea casei sa pot fugi daca mi-e rau.am mai avut spasmofilie acum5ani dar am luat injectii de ca+mg si a trecut.analizele de calciu sunt mai bune acum dar calciul ionic e tot sub limita minima dar cuputin.ce sa fac/am o psiholoaga dar nu crede ca am atacurile de panica din cauza calciului ,si tot cauta cauza fricii mele.parca ma simt si mai rau de cand ma consiliaza sau asa mi se pare.e necesar si un psihiatru sa imi dea calmante?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

daca ai nevoie de ajutor, da-mi un PM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Poate este agorafobie(frica de spatii deschise), rezultata in urma unei traume emotionale. La asta se mai adauga si lipsa de Ca.
Daca nu-ti place psihologul, schimba-l, el trebuie sa-ti ofere siguranta, nu senzatia ca-ti este mai rau de cand mergi la el. Sau poate acolo discuti ceva ce tie nu-ti face placere si de aici aceasta impresie. Nu ai nevoie de calmante, ai nevoie sa-ti descopri "fricile". Altfel, aceste stari nu trec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Sfat prietenesc:departeaza-te de casa gradual cat mai mult cu putinta!Dar, gradual si consecvent.

"...mama prostilor e mereu gravida!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexalina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Daca nu-ti place psihologul, schimba-l, el trebuie sa-ti ofere siguranta, nu senzatia ca-ti este mai rau de cand mergi la el. Sau poate acolo discuti ceva ce tie nu-ti face placere si de aici aceasta impresie. Nu ai nevoie de calmante, ai nevoie sa-ti descopri "fricile". Altfel, aceste stari nu trec.

Corect
Eu am stari anxioase de cativa ani si de un an merg saptamanal la psiholog. Pot spune ca m-a ajutat foarte mult si ca ma simt mult mai bine fata de anii trecuti cand nu stiam ce se intampla si ce sa mai fac. Am reusit fara medicamente, este de preferat deoarece acestea afecteaza pe alte planuri (pe mine m-au afectat). Iti pot spune ca este mai greu fara ele. Nu-ti fie teama sa infrunti lucrurile care te sperie,numai asa le poti depasi. Daca mergi la psihiatru cu siguranta iti va da medicamente, ai vazut doctor sa nu dea? Eventual schimba psihologul... Foarte important este ca sotul sa te inteleaga si sa te sprijine.
Totul este in mintea noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

Mie chestia mi se pare simpla:
1. In primul rand mergi la un consult medical. Daca e lipsa de calciu, asta se trateaza, Ca+vit D (alaptarea nu e contraindicatie a tratamentului)
2. Odata rezolvata partea cu calciul, se trece la tratarea atacurilor de panica...daca ele exista.
Odihna si relaxare,si totul va fi OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Eu as corela si spasmofilia din trecut tot cu probleme de anxietate. Cred ca trebuie sa tratezi atacurile de panica si starile anxioase la psiholog si astfel vei scapa si de problema cu calciul.
Cauta alt psiholog daca nu comunici bine cu actuala, dar inainte de toate trebuie sa fii tu convinsa ca asta e sursa problemelor tale si ca un psiholog te poate ajuta. Daca nu-i acorzi credit nu vad cum iti poate da o mana de ajutor.
Trebuie sa descoperi sursa anxietatii, medicamentele nu-ti vor rezolva problemele, doar le vor scadea puterea de a ajunge la tine - temporar.
Curaj! Am trecut destule prin asta si poti sa scapi de anxietate. Defapt eu o vad ca o sansa uriasa de a te descoperi, vindeca si elibera

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

Eu m-am confruntat sporadic cu aceste stari si initial tot asa mi-au spus ca ar fi o spasmofilie, ca ar fi de la glicemie (am glicemia mica si da si asta atacuri de panica)ba chiar am ajuns la neuropsihiatrie unde m-au indopat cu toate prostiile care nu au rezolvat nimic dar mi-au facut mai rau. Si, de curand, am descoperit ceva probleme ale tiroidei (hipertiroidie si noduli tiroidieni) si fac tratament. Bolile tiroidei dau tot felul de manifestari ciudate ca mai aveam putin si ma duceam direct la nebuni. Ce mi-a atras atentia la tine e faptul ca nu suporti caldura. De cativa ani si eu am aceasta problema, transpir in exces, am pulsul ff ridicat, stari ciudate, irascibilitate, imi vine sa plang (fara motiv) si nu pot, simt ca ma sufoc... Si, nu stiu daca le-am scris pe toate, dar daca dai cautare dupa "hipertiroidie" ai sa citesti mai multe. Din cate imi aduc aminte si sarcina poate declansa boli ale tiroidei. Iti doresc toate cele bune!!

http://tt.lilypie.com/9kV0p2.png

Pozici din tinereti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaby76

Eu m-am confruntat sporadic cu aceste stari si initial tot asa mi-au spus ca ar fi o spasmofilie, ca ar fi de la glicemie (am glicemia mica si da si asta atacuri de panica)ba chiar am ajuns la neuropsihiatrie unde m-au indopat cu toate prostiile care nu au rezolvat nimic dar mi-au facut mai rau. Si, de curand, am descoperit ceva probleme ale tiroidei (hipertiroidie si noduli tiroidieni) si fac tratament. Bolile tiroidei dau tot felul de manifestari ciudate ca mai aveam putin si ma duceam direct la nebuni. Ce mi-a atras atentia la tine e faptul ca nu suporti caldura. De cativa ani si eu am aceasta problema, transpir in exces, am pulsul ff ridicat, stari ciudate, irascibilitate, imi vine sa plang (fara motiv) si nu pot, simt ca ma sufoc... Si, nu stiu daca le-am scris pe toate, dar daca dai cautare dupa "hipertiroidie" ai sa citesti mai multe. Din cate imi aduc aminte si sarcina poate declansa boli ale tiroidei. Iti doresc toate cele bune!!

http://tt.lilypie.com/9kV0p2.png

Pozici din tinereti

Asa e , Gaby, ai dreptate. Si problemele de tiroida pot crea astfel de neplaceri. La mine tiroida e ok , in schimb m-am imbolnavit de inima. Asa ca Diana, daca vizita la psiholog nu te ajuta, incearca un control la cardiolog si endocrinolog.
-----------------------------------------------

"Sunt atatea minunatii pe lume pentru fiecare, doar ochi sa ai sa le vezi, inima cu care sa le simti si brate sa le cuprinzi si-atunci ale tale, toate vor fi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorisor spune:

Nu prea vad cum s-ar putea lega lipsa mica de calciu de frica ta de a te indeparta de casa. Drept e ca simptome de tip anxios pot sa apara in multe contexte somatice,dar exact cum se leaga intre ele e greu de spus fara un consult. Oricum la psihiatru (cel care stabileste diagnosticul si decide necesitatea terapiei medicamentoase) se ajunge dupa ce se evalueaza functionalitatea altor sisteme/ organisme/aparate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrajitoarea spune:

abia acum am citit raspunsurile voastre,scuze.mi-am facut analizele pt troida tsh,t3 si t4 si au iesit normale.la inima m-am controlat cand eram gravida la medlife mi-a facut si eco si am o inima buna si tensiunea la fel desi cand o controlez acasa e tot mica 90 cu 60.acum vineri mai imi fac analize la calciu ,magneziu si la ficat sa vad cum mai ies.am avut intre timp o hemorgaie urata de tot din cauza exclutonului,numai cheaguri si nu se mai oprea ,am fost la dr si a reusit sa mi-o opreasca ,am schimbat si anticonceptionalul ca nu mai alaptez.si imi fac curaj sa merg la psihiatru.cum sa va spun,nu mi-e frica sa merg afara,chiar imi place mult la aer dar cand ma gandesc ca daca mi-e rau si n-am timp sa ajung in casa atunci chiar mi se face rau si de asta stau mai pe langa casa.n-am patit asta niciodata ,din august sunt asa ,inainte am stat si singura cu baietelul cel mare in bucuresti si am facut tot si cumparaturi ,si mancare si platit facturi ,aproape tot.sotul venea seara tarziu,mi-a fost f greu vreo doi ani de cand sunt maritata si am plecat de langa parinti.am mai avut sufocari dar rare,odata in metrou ca iar m-am gandit ca nu se deschid repede usile si n-am aer,era din ala nou fara geamuri,dar m-am calmat cand am vazut semnalul de alarma.si mai mult mi se face rau de la caldura nebuna care a fost,oricum daca simt ca nu pot sa respir bine sau nu am oxigen suficient mi se face rau.acum parca ma simt si mai rau ca nu pot sa ies unde vreau ,inainte cutreieram tot orasul ,timisoara,acum m-am intors la parinti .cum se da PM?cred ca e de la calciu pt ca am avut si o amortire a mainii drepte si deasupra de gura-si asta cica e de la calciu au spus doi medici.nu stiu ce sa fac ,nu as vrea nici sa ajung sa depind de niste medicamente pe viata,sau mai rau sa ma interneze,am doi copii din care unul de 2 lunisi parintii sunt batrani si bolnavi,ma obsedeaza gandul ca nu as putea sa ii cresc si mi i-ar lua statul.am mai gasit o psiholoaga care nu vrea sa ii povestesc nimic din ce a fost cum face actuala ,si cred ca are o metoda mai practica sa ma scape de atacurile de panica sau ce-or fi astea.dar nu vrea sa vina acas la mine,cealalta vine dar parca degeaba.

Mergi la inceput