eczema la bebei - vol I
Raspunsuri - Pagina 7
iubibubi spune:
cora,
sedere placuta la mare! sa ai vreme buna! o sa vezi ca lucrurile se imbunatatesc, toata lumea se "lauda" ca marea a facut minuni.
mirunda,
multumim de incurajari. sper sa fie si cazul nostru! ma gandesc cu groaza, insa, daca eu am imbatranit 10 ani in numai 8 luni, oare ce s-o mai intampla inca 5 ani de acu' incolo?!?
ela,
ma bucur de ce aud. tineti-o tot asa pana la victoria finala!
lexi,
sper ca tratamentul sa fie un succes. va tin pumnii!
cami,
pe la voi ce mai e? ai reusit vreun rendez-vous?
la noi aproape nimic nou. doar cateva bubitze pe care ieri nu le aveam...
. oricum, ma tin tare! deocamdata cortizonu' e in punga din camara, iar elidel-ul pe post de semn de carte.
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
ange spune:
Mirunda, merci ca nu te-ai suparat pe noi ca am parasit subiectul tau...ma bucur enorm ca ne-ai inteles. eu una nici macar nu puteam sa citesc "neurodermita".deci,nici vorba sa-l pronuntz!
Ma bucur ca la voi "boala" e pe final.Sper ca intr-o zi sa venim rand pe rand aici si sa spunem:"victorie,am scapat!" povesteste-ne ce face fetitza ta acum. mai dar mare copil ai? sa-ti traiasca!
Mona, la noi e asa si asa...bubitzele de pe gat si piept vad ca s-au carat.am dat cu crema la greu.bine,nu cred ca asta le-a ajutat sa dispara.Cred ca fac ce vor ele!!!
Incet,incet incep si eu sa ma obisnuiesc cu ideea. Cel mai greu imi vine cand ma intreaba lumea ce are si ma scoate din sarite cand ma compatimesc si spun:"vai,vai de el saracul!" I-am spus sotzului ca intr-o zi ma infig sigur in vre-un handicapat sau handicapata deasta care-mi tot plange de mila...
Noi am inceput cu protopicul ,o data pe zi de 3 zile.Ca si prima data eczema se estompeaza.Am sa-i dau pana trece de tot si apoi gata!Daca apare din nou cel putzin la fel ca si pana acum,gata si cu protopicul,renuntzam ca e doar o amagire...
Fetelor,i-am dat sau am incercat cel putzin sa-i dau lapte hipoalergenic si nu tzine.Nu-i place si plus de asta a si vomat 

Am incercat doua zile dar fara rezultat...in seara asta am trecut pe soia.vad ca pana la ora asta nu l-a scuipat.
Oare e bine daca-i tot schimb laptele??!!!
Rendez-vous curand,nu am reusit.Am o prietena care mi-a promis ca ma ajuta sa ajung la un dermatolog.Acum astept sa ma puna in legatura cu omul...
Maine vine Maia acasa.Doamne ca abia astept!Maine la ora asta este acasa.yesss!
pupici si sa auzim de bine!
cami
lexi spune:
Apdeit, ca ramasesem datoare cu evolutia/involutia eczemei.
Imi pare bine sa folosesc termenul "involutie", credeam ca nu mai apuc sa-l scriu, desi azi a devenit un lucru vizibil si am asteptat cateva zile pana sa ma bucur cu adevarat.
Nu v-am spus ca am inceput, de aproape o luna, sa iau Evening Primrose Oil, niste capsule mititele care se pare ca au facut minuni. N-am stiut cat de potrivite sunt pentru un bebel de cateva luni, asa ca am ales sa le iau eu, iar micutul sa si le ia din lapticul zilnic.
Din ce am citit despre ele, au, pe langa alte proprietati (reducere colesterol, PMS, tensiune mare), si pe aceea de mentinere a unei pieli sanatoase, avand nu stiu ce acizi pe care corpul cateodata uita sa-i produca.
Acum suntem fara nici o cremuta pe noi de cateva zile, nici macar Eucerin, iar pielea arata bine. Se mai vad urmele de roseata pe ici, pe colo, insa uscaciunea a disparut aproape in totalitate. Cutele din spatele genunchilor sunt curate, la fel si cele de la piciorute.
Remediul homeopatic (calcineea carbonica) nu ne-a sosit inca, il asteptam zilele astea, sa vedem daca ne ajuta si el.
iubibubi spune:
buna, lexi!
deci, vesti bune de pe frontul de vest! sa dea Dumnezeu s-o tineti din bine in mai bine!
nici noi nu mai folosim cortizoane, elidel-e si alte maglavaisuri dintr-astea. continuam insa sa ne dam cu cremuta hidratanta.
noi (bebe) luam flax seed oil (ulei de in) de aproape doua luni si se pare ca si la noi are efect. evening primrose oil n-am gasit in variana lichida, doar capsule si inca n-am cum sa i le dau. le-as putea sparge, ca-s softgels, dar mai mare "deranju'".
ti-am mai scris eu aici, nu stiu daca ai citit, efecte bune pot avea si probioticele (sa le iei tot tu). eu, daca nu-l mai alaptez, i le dau direct lu' bb.
uite aici un link interesant, l-am mai postat, daca ai rabdare sa-l citesti (vezi partea New and Current Thinking - despre probiotice si essential fatty acids - gasiti in epo, flax seed oil etc.):
http://www.allergy.org.nz/allergies/prevention/
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
ange spune:
va citesc in fiecare seara,dar timp sa va raspund nici vorba...
a venit Maia acasa. de 2 zile stam numai nas in nas.Doamane fetelor,daca va spun ca am ramas tablou cand am vazut-o poate nu ma credetzi!A crescut atat de mult in 3 luni incat nu-mi vine sa cred!!! Este inalta si slabaaa...uscata mamei!![]()
Cat despre Robi si eu pot sa ma "laud" ca suntem relativ bine.Au disparut si bubitzele de la gat si cele de la incheieturi si cele de pe piept.In zonele astea nu i-am dat decat cu crema hidratanta,atat!Pe fatza unde era tragedie,i-am dat cu protopic o data pe zi(noaptea),dar f. f. putzin.
Acum fatza e curata,curata.Nu stiu daca protopicul a facut minunea pt. ca o data pe zi e tare putzin si mai ales cat i-am dat e iarasi putzin.
De 2 zile i-am dat cu crema de galbenele cu propolis adusa de Maia din Ro.In rest mananca lapte cu soia dar nu exclusivitate.Inca-i amestec cu enfalac cu fier.Nu reusesc sa-l "conving" sa-l accepte...
Va tzinem si noi la curent cu evolutzia noastra.
maine-mi vin niste prieteni din Ro.Emigreaza si ei aici.Deja am un prieten in vizita care sta o luna...vai de fundul meu!Vreau sa va spun ca sunt rupta de oboseala.Seara adorm iainte sa ajung sa pun capul pe perna...
De cand sunt "agitata" asa cu musafiri,nu am avut mult timp pt. Robi si se pare ca bubitzele dispar de la sine.Cand stateam calare pe bubitzele lui,parca ieseau din senin,zilnic altele si altele si altele...
pupici,
cami
bubi spune:
bine v-am regasit!
am cautat ceva pana sa gasesc subiectul-tocmai la pagina 5! Nu mai avetzi noutatzi? Sau ati plecat cu toatele in concediu?
pe ange am inteles-o...
Noi ne-am intors ieri seara de la mare. Am prins vreme buna primele 4 zile, dar ultimele trei zile le-am petrecut prin hotel, ca batea tare vantul si ploua.
Ce sa va zic, s-a adeverit! Dupa 2 zile Mara nu mai avea nimic pe fata, era incredibil! Inca nu are nici acum, desi ceva umbre se zaresc...daca mai prindeam noi ceva soare ce bine era...
Lasa ca la primavara cand apare soarele din nou acolo suntem!
Astept vesti bune in continuare,
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi
iubibubi spune:
bun revenit, cora! ma bucur de ce aud! nu mai fii asa de "circumspecta", poate totusi nu mai apar. or fi vazut si ele ca exista totusi ceva care sa le faca viata imposibila, soarele.
eu n-am mai scris pt. ca-mi era teama ca ma trezesc vorbind de una singura :). tu plecata, cami cu musafirii, ela si lexi care intra mai rar...
noi nu prea am fost cumintzi. dupa cum am scris, am lasat deoparte toate cremele-medicament sa vedem ce se intampla. bineinteles, bubitele la locul lor. am rezistat eu cat am rezistat si, la un moment dat, imi vine ideea nefericita: daca tot nu merge cu crema hidratanta, ia sa incerc "reversul" - crema cu oxid de zinc (a incercat ela si la ea a mers). concluzia? trei zile ne-am dat cu elidel, de doua ori pe zi. am zis sa-i dau o pauza mai lunga de cortizon. ce sa zic, a functionat, desi, in primele 2 zile, pielea s-a uscat asa de tare de-am zis ca elidel-ul nu e o solutie si pentru noi. acum, dupa 2 zile de la stoparea tratamentului, pielea e inca ok. un pic trandafirie, dar fara bubite si fara uscaciune. sa vedem cat l-o tine...
toata povestea se refera la bubitele de pe fata. pe corp e aproape ok si, cum am mai spus, nici nu l-am dat vreodata cu altceva decat crema hidratanta pe acolo. se pare ca laptele hipoalergenic a fost o idee buna la noi. desi am schimbat "macazul" cam in acelasi timp (crema noua, din plante, probiotice noi, cu mai multe bacterii, uleiul de in continuat cu perseverenta, alimentatie cat mai hipoalergenica posibil), cred ca noul lapte a fost cel mai important pas. n-a oprit de tot aparitia bubitelor, dar parca au alta "consistenta", sunt mult mai "sanatoase" (in sensul bun) si mai putine ca nr. si arie de acoperire :).
voi mai continuati tratamentul Giurcaneanu?
a! si inca ceva. am observat, tot incercand diverse creme hidratante (muulte pana acum), ca cele care contin lanolina noua nu ne fac bine. pielea se inroseste si mai tare si parca bubitele se intind. in categoria asta intra aquaphor-ul si eucerin-ul.
atat de pe la noi deocamdata!
pupici.
bubi spune:
buna Mona! stiam eu ca esti prin zona!
din pacate, incet incet ne intoarcem de unde am plecat....Speram si eu ca la aniversarea de 1 an a Marutzei sa avem fata curata....Chiar de ziua ei avem control la Giurcaneanu. Eu cuminte tin in continuare tratamentul, care bineinteles ca nu are efect! A zis omu' 1 luna, asa facem. eu tot cred ca trebuie sa fim cosecventi si sa le ducem (tratamentele) pana la capat! De aia am intrebat-o si pe Ange si te intreb si pe tine: 2-3 zile cu Elidel si apoi pauza? Mie nu mi se pare o solutie, cel putin nu pe termen lung. Probabil ca vom trece si noi pe Elidel. Sunt curioasa cate zile imi da tratament. Cealalta dermatoloaga mi-a pescris Elidel pentru 3 saptamani, 1 data pe zi.
Hai mai zi si tu si poate mai intra si restu' gasca.
Pupici lui Andreiutu' ca tare-i scump, tot n-am apucat sa-ti zic!
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi
iubibubi spune:
wow, da' ce mare s-a facut Marutza! sa n-o mai recunosc! sa-ti traiasca, e tare simpatica! merge in picioare? Andrei se chinuie, dar inca nu-l tin... :)
cu tratamentul cred ca ai dreptate. pediatrul lui Andrei mi-a spus sa-l dau pana dispare si dup-aia pauza, dar, intr-adevar, nu-i o solutie (la dermato n-am fost). dovada e ca in seara asta am observat iar coltii... si n-au trecut decat 2 zile de cand am incetat sa-l dau... ideea e, recunosc, mi-e cam frica de ce reactii ii poate da crema asta. am citit atatea pareri pro si contra de sunt in ceata totala. macar la cortizon stiu la ce ma pot astepta... nu stiu ce sa mai fac... poate daca si G. iti prescrie elidel pe termen lung, o sa incerc si eu varianta asta.
pupici.
Ela-Z spune:
Desi am intrat zilnic pe DC am evitat sa va mai scriu pt. ca am 'vazut' ca era 'liniste' in LIB, nu de alta dar mi-a fost frica ca am ramas singura in liga si o sa trebuiasca sa ma
numai eu cu bubitele!... la noi situatia este buna, nu ne-au mai aparut nici un fel de bubite, dar (pt. ca nu se putea sa avem liniste) ne-a atacat urticaria, care se pare ca am castigat-o de la mancarica la borcanase(m-am simtit rau vreo 2 zile si am fost nevoita sa-i dau din borcanase si se pare ca nu ne-a priit). In rest suntem bine... ne-au aparut si 2 molari, nu de tot, dar ne-au spart gingia si am fost cam mataiti vreo 3 zile.
As vrea sa stiu daca a dat ceva rezultate tratamentul hemeopat? parca lexi zicea ceva??? am fost si eu la un dr. hemeopat( pt. mine) si i-am spus si de bb (m-a programat vineri sa vedem ce-o sa ne dea).
Va
pe toate!
Ela
ps: revikenul chiar a facut minuni la noi
si eu am ajuns la aceeasi concluzie cu lanolina