Finante Banci
Buna...Am si eu o nelamurire...Unde pot lucra avand facultattea de finante banci?....As putea tine contabilitatea?...Ce as mai putea face? ...Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Raspunsuri
capcaunul spune:
Prost moment ti-ai ales sa faci facultatea asta!
Pentru a putea tine o contabilitate trebuie sa ai un atestat de expert contabil sau contabil autorizat, pe care il obtii in urma unui examen ce se da, de regula, in octombrie. Cu conditia sa fi terminat facultatea.
andira spune:
Poti sa faci ce vrei tu, indiferent de facultatea pe care ai facut-o.
Stiu pe cineva care a terminat Medicina si lucreaza in Audit, altul cu Politehnica si 5 ani de Big4 a ajuns Finance Manager, si pe altcineva cu Fizica Nucleara care a lucrat dupa terminarea facultatii in Radio.
Deci, depinde doar de tine , unde iti doresti sa ajungi, ca de aplicat poti sa aplici pt o gramada de joburi.
ram0nica spune:
Si eu sunt de aceeasi parere: stiu cateva persoane care au studii ingineresti; chimie alimentara respectiv studii filologige si lucreaza in banci...
Ramona si Vlad-Gabriel (13 dec 07)
emilia_m spune:
Si eu am terminat Finante Banci (am facut 5 ani de facultate adica am luat licenta anul trecut). Lucrez din anul 3 de facultate (adica din 2006) pe postul de Controlor Financiar (Credit Controller). Am lucrat numai la firme foarte mari si renumite si de aceea desi acum lucrez la o firma mica, castig foarte bine (sincer, mai ales in vremurile astea de criza as fi nebuna sa ma plang salariul meu).
Alte denumiri pentru acelasi jos sunt Collection Analyst, Credit Officer and so on...
Jobul presupune negocierea termenelor de plata, urmarirea platii facturilor conform scadentei negociate, reconcilieri solduri clienti, confirmari sold, compensari client-furnizor... dar depinde mult si de specificul firmei. La o banca trebuie sa suni clientii care nu si-au platit ratele la timp, la o companie de telefonie trebuie sa suni clientii si sa ii "ameninti" politicos ca urmeaza sa le fie suspendat abonamentul daca nu platesc la timp... si asa mai departe.
Emilia M
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.