tarta de fructe, fara budinca la plic
As vrea sa stiu ce pot pune deasupra fructelor unei tarte, in afara budincai la plic (plina de chimicale). Mai stiti vreo reteta ptr o crema din ingrediente naturale?
Multumesc.
Raspunsuri
marumiha spune:
O crema buna pe care o fac destul de des chiar pt.tarta e aceasta (forma de tarta de 28cm):
4 galbenusuri
4 linguri de zahar
2linguri pline cu faina
1/2 l lapte
razatura de lamėie
vanilie
Mai ėntėi se freaca galbenusurle cu zaharul ,dupa care se pune faina ,se amesteca bine ,se pune laptele treptat ,se pune pe foc mic pėna se adauga tot laptele,dupa care se pune razatura ,vanilia.Laptele se poate pune sau caldut sau rece.
ėnainte de a pune tot laptele vezi consistenta cremei .
Poze
osna spune:
eu mai fac si rema de branza uneori la tartele cu fructe:250-300g crema de branza,nesarata,zahar dupa gust(100g pun eu) si 3 foi gelatina (inmuiata in apa rece si stoarsa,apoi dizolvata in putin suc fierbinte de compot) si cand incepe sa se intareasca crema o amestec cu 200ml smantana de frisca batuta bine.
mamica fluturasului Matei
osna spune:
eu crema de branza o pun peste blatul de tarta si dupa vreo 2 ore pun fructele si apoi tortenguss- glazura transparenta (sau cum ii zice in romania)
mamica fluturasului Matei
litlelight spune:
Citat: |
citat din mesajul lui felicia74 As vrea sa stiu ce pot pune deasupra fructelor unei tarte, in afara budincai la plic (plina de chimicale). Mai stiti vreo reteta ptr o crema din ingrediente naturale? Multumesc. |
eu fac o crema de patiserie pe care o folosesc atat pentru tarta cat si pentru choix a la creme, e mai costisitoare fata de celelalte, dar este mult mai buna, poti folosi doar jumatate din ingrediente dupa cum urmeaza:
10 galbenusuri
950 ml lapte
175g zahar
4 linguri rase faina
2 linguri amidon de porumb
1 baton vanilie
10g unt sau un cub
se pune laptele la foc mic impreuna cu batonul de vanilie, intre timp se bat galbenusurile cu un praf de sare, zaharul, faina si amidonul pana-si dubleaza volumul, laptele pe pune treptat peste amestecul de oua si se omogenizeaza, se pune apoi pe foc mic si se amesteca incontinuu sa nu se prinda de fundul oalei; cand sa ingrosat se ia de pe foc se adauga untul si pe mai amesteca pana se topeste, se acopera cu folie de plactic si se lasa la racit inainte de intrebuintare.
12+ de brotacel
Taty spune:
Citat: |
citat din mesajul lui felicia74 As vrea sa stiu ce pot pune deasupra fructelor unei tarte, in afara budincai la plic (plina de chimicale). Mai stiti vreo reteta ptr o crema din ingrediente naturale? Multumesc. |
Daca pina acum s-au retete (folositoare) pt crema de sub fructe, poate stie cineva si vreo reteta de glazura transparenta facuta in casa, fara "prostii" in ea.
Multumesc anticipat!
Mariuca (02.08.2006) si Andrei (05.05.2008)