nu stiu ce sa mai cred

nu stiu ce sa mai cred | Autor: n/a

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici si tatici am citit acest articol despre marele
savant roman si atit de tare m-am suparat incit simt ca voi intra in depresie...
Multi stim ca insulina (hormon care controleaza nivelul de zahar din singe, in absenta caruia apare diabetul) a fost descoperita de Nicolae Paulescu (1869-1931) in 10 aprilie 1921, prin extractul pancreatic hipoglicemiant numit de el pancreatina, publicind in Franta mult inaintea cercetatorilor canadieni Banting si Best (1922).Cred ca vom fi obligati sa-l dam uitarii pt a multumi pe toata lumea...sau pt ca astea sint cerintele
adersa cu articolul
http://www.ziua.ro/archive/2003/08/27/docs/24323.html
Numai bine la toata lumea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Hai sa-l judecam pe Paulescu dpdv medical : este si va fi primul care a facut o enorma descoperire, orice ar zice ceilalti. Judecata pentru ce a facut in alt domeniu , ar fi bine sa o facem fiecare in particular... ca sa nu iasa scantei(nu de alta).
Eu am citit cartea lui Paulescu, si pot spune ca a fost un mare patriot si om crestin al veacului trecut. In fata lui nu as fi putut decat sa-mi scot palaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ei na, politica nu ne lasa in pace. Nu o sa fim obligatzi sa il dam uitarii, nu se poate. E un incident de moment asta cu anularea premiului si restul, dupa parerea mea e o tampenie, ce legatura are antisemitismul lui cu descoperirea insulinei. Deci e doar politica si doar de moment.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Sunt de acord cu Ruxij!

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

quote:
Originally posted by ruxij

Ei na, politica nu ne lasa in pace. Nu o sa fim obligatzi sa il dam uitarii, nu se poate. E un incident de moment asta cu anularea premiului si restul, dupa parerea mea e o tampenie, ce legatura are antisemitismul lui cu descoperirea insulinei. Deci e doar politica si doar de moment.

ruxij

politica e sigur, din pacate nu e doar de moment

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by Angela T.

quote:
Originally posted by ruxij

ruxij

politica e sigur, din pacate nu e doar de moment

Adica o sa fim obligatzi sa il dam uitarii pe Paulescu? Sper ca nu.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariailin spune:

E ridicol. Deja se ajunge la extrem daca un om care nu se mai poate apara e acuzat de antisemitism. Am toata compasiunea si respectul pentru cei care au suferit si mai sufera de pe urma Holocaustului si totusi.......

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Nu rujix nu poate fi vorba de uitare chiar daca asta se doreste( sau cum spunea cineva culpabilizare colectiva)
asa cum spuneai si tu e doar politica dar din pacate si eu cred ca asta e doar inceputul...
Oricum marea lui descoperire a dus la salvarea multor vieti chiar si din rindul celor care azi il acuza.
Ps. A aparut si partea a doua a articolului in ziarul ziua de azi.,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Scuffy spune:

dar de testul papanicolau ce spuneti?
a fost sau nu inventat de un roman?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Scuffy spune:

scuze, am uitat sa ma semnez...

scuffy

ps. caci prin US nici pe departe nu se stie nimic de asta. dar poate stiu eu gresit. voi ce spuneti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Buna tuturor, pacat, nu mai inteleg nimic, chiar si descoperirile stiintifice se pot negocia?

Ciufulici

Mergi la inceput