Trasaturi de caracter
![](images/user_woman.png)
Ma tot preocupa subiectul dezvoltarii caracterului copilului, cu atat mai mult cu cat psihologia afirma ca bazele lui se aseaza inca de la nasterea bebelusului. In primul rand ma intreb care sunt trasaturile care vor face din copilul meu un om adevarat la maturitate, dar si pe tot parcursul vietii. Voi pentru ce trasaturi ati opta?
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/beshter/beshter.jpg)
beshter spune:
Depinde ce intelegi tu prin 'om adevarat'.
Uite, eu as vrea sa fie generos. Si sa nu urle cand un copil ii ia jucariile in parc - adica de-aici sa incepem sa 'lucram'. Sau sa se ridice de pe scaun cand vede o gravida (iar el o sa fie ditamai galiganu'). Pentru asta va trebui sa-l invat s-o faca de mic, nu sa fie unul dintre chiraitorii care incep sa tipe 'vleau jooooooos' de cum se suie in tramvai.
Si mai sunt o gramada. De exemplu, as vrea sa-si ia cartea dupa el la toaleta si nu laptopu'.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Principesa spune:
Mi se pare f paradoxal topicul asta. Imi suna ca si cum ca parinti am avea de ales, ca la supermarket, ce marca de produs cumparam, cu ce calitati.
Daca intrebarea ta se referea la cum am putea noi sa sustinem o dezvoltarea emotionala sanatoasa a copilului care conduce la o buna socializare si integrare, raspunsul este printr-un mediu uman de calitate care ii satisface nevoile relationale.
Cheia vindecarii este in relatie
delsim spune:
Trasaturile de caracted sunt un dat al fiecaruia nu se aleg ca la piata. Tot ce putem noi sa facem e sa-i oferim un mediu familial sanatos, exemple de viata demne de urmat, principii de viata sanatoase, educatie.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/beshter/beshter.jpg)
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delsim Trasaturile de caracted sunt un dat al fiecaruia nu se aleg ca la piata. Delia |
Ei, nici chiar asa. Trasaturile de caracter se si formeaza - in sensul asta se pot 'alege'. Nu stiu daca chiar ca la piata - ca la mall e mai elegant? Or fi ele si un dat, dar eu nu cred in teoria ca vreun copil e 'soi rau' si atat.
delsim spune:
Poti de exemplu sa schimbi o trasatura de caracter gen incapatanare?Poti sa-i modelezi pe cat posibil tendinta asta, poti sa-l faci sa inteleaga cand exagereaza, dar eu personal nu cred ca poti sa-i schimbi ceva structural, care vine din personalitatea lui.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
.....copii se nasc cu caracter in stare "bruta", neprelucrat...iar menirea noastra de-a lungul primilor ani, este sa prelucram aceste caractere, sa transformam defectele in calitati, sa implementam in mintea lor lucruri sanatoase si valori adevarate.
roadele, le vom culege peste ani!
Kari
Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!
ccn05 spune:
Pai eu prin caracter inteleg acea parte a omului care tine de relatia cu lumea si de ceea ce el considera important. Comportamentul exterior nu este echivalentul caracterului. E mai mult decat atat. Un copil poate asculta din teama de a nu fi acceptat sau pedepsit sau mai stiu eu...Pe mine nu ma multumeste asta. As vrea sa stiu ca el stie ce este bine, doreste acest bine si il si face. Si da, sunt sigura ca un caracter puternic se educa, nu se va dezvolta de la sine.
ccn05 spune:
Temperamentul este acela care se mosteneste, dar acesta nu este sinonimul caracterului. Un copil poate fi vorbaret sau introvertit datorita temperamentului, dar atunci cand este cinstit, cu siguranta ca e vorba de caracterul lui.
![](images/user_man.png)
gazzella spune:
nu stiu...ce e un caracter puternic?
Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
Principesa spune:
Din ce scrii tu aici, eu inteleg ca intrebarea ta se refera la formarea unui sistem de valori. Cum putem sa ajutam copilul sa respecte si sa promoveze anumite valori
Cheia vindecarii este in relatie