transfer de la o gradi la alta, in timpul anului

transfer de la o gradi la alta, in timpul anului | Autor: alia_ro

Link direct la acest mesaj

Sunt total nemultumita de o gradi de stat din sectorul 2.
Am fost acceptati pt cladirea noua si am tot asteptat, am fost sunati de-abia pe 20 noiembire (atunci s-a terminat amenajarea), fiind anuntati ca incepe pe 24 noiembrie.
La sedinta cu directoarea, ni s-a comunicat ca grupele mici vor sta in cladirea veche, iar cele mijlocii si mari, fiind mai multi copii vor fi transferati din caldirea veche in cea noua. Toate bune si frumoase, am fost fericita ca incepe gradi anul asta.

Ceea ce nu imi convine deloc este ca sala lui este la etaj, este f. mica, iar pt pranz si somnul de dupa amiaza copiii trebuie sa coboare o scara in spiarala f. ingusta. La toaleta nu au colace reductoare, jucarii nu sunt decat f. putine. La sedinta de azi cu educatoarea, ni s-a dat necesarul de rechizite, consumabile, etc. Ne-am oprit la suma de 150 lei pt inceput de fiecare copil, incluzand si cadoul de Craciun pt copil. Fara sa includem cadourile pt educatoare (sunt 2) si dozatorul pt apa plata. Cam mult, totusi.

Din ianuarie vor avea ca optionale dansuri, arte martiale, care se tin in sala de sport a cladirii noi, situata la etj 2. Muuulte scari de urcat pt un copil de 3 ani, fara nici un element de siguranta decat o balustrada metalica, pe jos fiind gresie. Nu mi se pare normal sa plimbi copilul dintr-o cladire intr-alta, dintr-o sala de clasa intr-alta.

Singurul motiv pt care l-am inscris pe copil la aceasta gradi este ca invata limba germana. Deocamdata nu, fiind perioada de acomodare. De la 1 ianuarie, da.
Pe scurt...ma bate gandul sa transfer copilul la alta gradinita, e posibil acum, in timpul anului?
Deja am platit contributia pe luna decembrie, deci urmeaza sa-l duc pana de sarbatori, cand ia vacanta.

Scuze, poate am fost un pic incoerenta, dar sunt tare suparata si chiar nu stiu ce sa fac.

Multumesc.

Alia, puiul Alexis si argintul-viu Vladut

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Poti sa il transferi, dar asta numai daca mai gasesti locuri la alta gradinita. Deci mergi, cauti in alta parte, il inscrii si anunti la gradi veche ca nu il mai duci.
Nici la gradinita copilului meu nu sunt colace reductoare, dar nici nu au nevoie fiinca toaleta este pe masura lor.
Rechizitele m-au costat cam 150 - 200 lei, inclusiv o jucarie mare. Este normal sa nu prea aiba fiindca se tot strica ( ca si cele de acasa) si raman putine de la an la an.
Pentru Craciun dam 50 lei pt cadou copii si 30 lei pentru filmare.
Dozator de apa deja aveau, deci nu a mai fost cazul, dar ia gandeste-te cum era inainte de il trimiteai de acasa cu sticluta de apa. Per total eu zic ca este mai avantajos cu dozator. In plus noi mai avem si fondul clasei ( 75 ron/semestru ).

Sunt lucruri de care tot copii nostrii beneficiaza, deci e normal sa platim pt ele. Plus de asta sumele se stabilesc la sedinte. Nu sunt impuse. Ceilalti parinti ce parere aveau cand le-ai zis ca ti se pare cam mult?
Cu scarile este o problema! Cum, sub acea balustrada nu e nimic? Un geam, ceva? Adica pe acolo copii pot cade ? Daca iti faci probleme numai pt scari, exista o banda antiderapaj care se poate lipii si este destul de rezistenta si nu foarte scumpa. Poti vorbii cu directoarea lucrul asta si sigur vor fii patintii de acord sa dea cate un leu.
Iar treaba cu mutatul , pe ei sigur ii incanta. Nu e usor pentu un copil sa stea in aceiasi incapere atatea ore.

Mami de Denisache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SCUBICA spune:

Am si eu o problema pe care mi-am facut-o singura.Adica,dupa vacanta de sarbatori,mai exact dupa serbare nu am mai dus copilul la gradi,dar ce e mai nasol e ca nu am anuntat pe nimeni(directoare,educatoare).Acum as vrea sa-l duc din nou,dar e oare aiurea?Il vor mai primi?Sau vor face figuri?Mi-e si un pic jena,sincera sa fiu,ptr ca stiu ca nu am procedat tocmai corect?
Voi ce ma sfatuiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tudorr spune:

NU cred ca e vreo problema ..la fel am patit si noi ... toata luna ianuarie ne-am luptat cu un varsat de vint ...apoi a fost plecat la tara 1 sapt sa ne revenim putin ...apoi a venit vacanta ...si iar din nou la gradi ...nici io nu am anuntat ...si n-a fost nici o problema ..
Adriana mami si Tudor

Mergi la inceput