depozite la termen
Raspunsuri - Pagina 2
eunice78 spune:
Pai ING se lauda cu acesata scutire de impozit, precum am scris si mai sus.
Axum citeste si ce am scris mai sus si..trage concluziile. Eu personal, in aceste momente nu tin bani la nici o banca, pe nici un card. Am trei carduri dar il folosesc doar pe cel de salariu, ca nu am de ales. Sunt vremurile prea tulburi ca sa ii las pe altii sa gestioneze banii mei. Parerea mea.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
madi79 spune:
Da, asa este, cum a spus Christel.Nu se mai impoziteaza dobanda de la 1.01.2009.Mi se pare foarte normal.
Madalina
Burtocika spune:
Eu sunt de parere ca depozitul la banca este oricand preferabil unei casete de valori ... Caseta de valori este echivalentul saltelei, adica banii nu iti aduc nimic, ba chiar se devalorizeaza datorita inflatiei.
Eu am depozite la BCR si sotul la BRD si pot sa va spun ca nu sunt comisioane atat de mari si in nici un caz nu sunt ascunse; intrebi si afli, ba sunt si publicate.
Exista un comision 0.5% din suma extrasa, atunci cand extragi banii (din cate stiu eu e la toate bancile un comision de genul asta, poate procentul sa difere). Dobanda este intr-adevar pe an, iar daca scoti banii inainte de termen nu mai primesti procentul respectiv, ci dobanda la vedere (pe care ai avea-o si pe cardul de salariu si care este mult mai mica).
Ce te sfatuiesc eu : daca ai sume mai maricele, care depasesc nevoile tale curente (nu neaparat foarte mari, pot fi si de 100 ron), e pacat sa le tii pe card, e mai bine sa le pui in depozite; flexibilitate mai mare iti ofera depozitele pe termen de o luna, cu capitalizare a dobanzii (adica la expirarea termenului, dobanda se adauga automat la depozit si se constituie un nou depozit cu suma veche+dobanda). Daca ai nevoie de bani, ii poti scoate fara sa pierzi dobanda decat pe o luna (fata de depozitele pe termen mai lung, cand o pierzi pe toata perioada).
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">Hai sa discutam despre frumusete si ... bani
Maya25 spune:
Si eu obisnuiesc de mult sa am banii in depozite bancare, de cativa ani iau numai certificate de depozit la BCR pt ca nu aveau comision de ridicare si dadeau dobanda pana la zi, dobanda reala nu aia la vedere, chiar daca "spargi" un certificat inainte de termenul de expirare.
Ce m-a pus insa pe ganduri a fost faptul ca in vara am cumparat certificate de depozit de 460 de milioane de lei vechi la alpha bank si au expirat acum. Cand am mers sa ridic banii erau atat de disperati, tot incercau sa ma convinga sa nu-i ridic si in final am aflat de ce: dupa ce mi-am ridicat banii au ramas cu 120 de milioane in toata banca!
Asa ca acum stau pe ganduri daca sa nu-i tin la caseta, ce-i sigur ii sigur!
Maya 30+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png
cristiama spune:
Fetelor,
De exemplu cardul de salariu de la ING este putator de dobanda, au ceva peste 10% acum, si iei dobanda pt oricat de mica e perioada in care ii tii.
Depozitele bancare sub suma de 50.000 Euro (cea garantata de stat) sunt absolut sigure. In cel mai rau caz, in care banca da faliment, iti recuperezi banii, si va spun eu care am lucrat la lichidarea catorva banci, ca primesti banii destul de repede (2-3 luni maxim).
Mie mi se pare naivitate sa tii banii in casa, in caseta de valori la banca, etc. Dar fiecare e liber sa ia propriile decizii.
Socrii mei tin economiile sub pat la propriu in dolari! De vre-o 5-10 ani! Si orice le-am zis noi, oricat a scazut dolarul, o tin pe a lor!
Christel spune:
E sigur cu garantarea de 50 de mii? Pana acum parca era 20 de mii. Au facut acum din ianuarie?
helbi spune:
Christel, uite ce am gasit acum :
Depozitele sunt garantate de stat, in limita plafonului comunicat de Fondul de Garantare a Depozitelor in sistemul Bancar. Plafonul, per deponent persoana fizica s-a stabilit incepand cu data de 15.10.2008 la echivalentul a 50.000 EUR.
Jasmine spune:
v-ati gandit ca dobanzile alea minunate la depozite nu inseamna nimic in conditiile devalorizarii leului?
ca in termeni reali aceste dobanzi de fapt nu va aduc mai nimic?
ai o dobanda de 10% pe an la un depozit in lei,dar suma ta reala (in euro) scade vertiginos din moment ce euro a crescut cu aproape 10% pe luna ?