Poveste de suflet - cu dedicatie

Poveste de suflet - cu dedicatie | Autor: Eleni

Link direct la acest mesaj

Dragelor, am gasit aceasta poveste scrisa de o mamica din organizatia din care fac si eu parte: a mamicilor de copii nascuti cu hernie diafragmatica. Am trecut si eu prin momente grele, dar am descoperit ca nu sunt singura si am reusit sa le depasesc.
E o poveste de suflet in care m-am regasit si pe care am tradus-o cu lacrimi in ochi - asa ca va rog sa scuzati eventualele greseli - si pe care as vrea sa o dedic tuturor mamicilor si taticilor care se regasesc aici, dar mai ales Anisiei, careia ii doresc sa gaseasca taria de a-l ocroti pe micutul Rares si linistea atat de necesara amandurora.

Cele mai multe femei devin mame din greseala, unele dintre ele la alegere, altele datorita presiunilor sociale si doar cateva din obisnuinta. In fiecare an, sute de mii de femei dau nastere unor copii cu handicap. V-ati intrebat vreodata pe ce criterii sunt alese mamele copiilor cu handicap?
Cateodata mi-l imaginez pe Dumnezeu privind pe Pamant si alegandu-si instrumentele de propagare cu mare grija si dupa indelug deliberari. Pe masura ce priveste, isi intruieste ingerii sa ia notite intr-un catastif urias.
“ Armstrong, Beth; fiu; inger pazitor Matei.
“Forrest Marjorie; fiica; inger pazitor Cecilia.
“Rudledge Carrie; gemeni, inger pazitor… Da-l pe Gerald, el e obisnuit cu profanii.”
In cele din urma, el mai dicteaza un nume unui inger si zambeste: “da-i un copil cu handicap.”
Ingerul e curios: “ De ce pe ea, Doamne? E asa de fericita…”
“Exact”, zambeste Dumnezeu, “As putea sa ii dau un copil cu handicap unei mame care nu stie sa rada? As fi prea crud.”
“Dar va avea rabdarea necesara?”, intreaba ingerul.
“ Nu vreau sa fie prea rabdatoare pentru ca se va afunda in auto-compatimire si disperare. Odata socul depasit, se va descurca. Am urmarit-o astazi. Are o atitudine independenta care e rara si necesara la o mama. Intelegi, copilul pe care i-l voi da traieste in lumea lui proprie. Ea trebuie sa il faca sa traiasca in lumea ei si aceasta nu va fi usor.”
“Dar, Doamne, nici macar nu stiu daca ea crede in tine.”
Dumnezeu zambeste. “Nu conteaza. Asta se remediaza. Aceasta mama e perfecta. Are doza necesara de egoism.”
“Egoism?”, intreaba ingerul. “Este o virtute oare?”
Dumnezeu scutura din cap.
“Daca nu se poate disocia de acest copil, macar din cand in cand, ea nu va supravietui.
Da, este femeia pe care o voi binecuvanta cu un copil mai putin perfect. Ea inca nu isi da seama de acest lucru, dar este de invidiat. Ea nu va considera niciodata ca normal orice cuvant rostit. Nu va considera niciodata banal un pas.
Cand copilul ei va spune “Mama” pentru prima data, ea va fi martora unui miracol si va sti acest lucru!
Cand va descrie un copac sau un asfintit de soare copilului ei orb, ea va vedea lumea asa cum putini oameni vad si inteleg creatiile mele.
Ii voi permite sa vada clar lucrurile pe care le vad eu – ignoranta, prejudecata, cruzime – si sa se ridice deasupra lor.
Voi fi alaturi de ea in fiecare clipa a vietii ei pentru ca ea va realiza munca mea.”
“Si ingerul ei pazitor care va fi?”intreaba ingerul ganditor.
Dumnezeu zambeste:
“O oglinda ii va fi de ajuns.”

Cu tot dragul,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabriela B. spune:

Doamne, ce poveste!
Nu am citit-o pina acum, dar mi-au dat lacrimile. Fetita mea este normala, sanatoasa, dar m-a impresionat ceea ce am citit extraordinar!
Poate pentru ca am inteles ca uneori, ceea ce credem noi a fi o pedeapsa, de fapt nu este? Dar tare greu e uneori....si te razvratesti, si te intrebi ce ai facut ca sa meriti asta...
Este cutremuratoare. Poate daca am avea mai multa intelegere a lui Dumnezeu, ne-ar fi mai usor!

Cu mult drag

Gabi

Va doresc tot binele din lume! Sa ai parte de multa fericire adusa de copilul tau! Esti extraordinara, Eleni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Eleni, Maria-Theodora e fericita ca te are pe tine ca mama! Ai o fetita foarte frumoasa. Sa va dea Domnul multa fericire si putere sa treceti peste toate greutatile vietii!
,
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Eleni, este o poveste foarte frumoasa, iti multumim.
Ti-am vazut si fetita care este un copil minunat, doar pot sa iti spun ca mi-au dat lacrimile cand am vazut cum o cheama, acelasi nume as vrea si eu pentru fetita noastra, daca ne va da Dumnezeu o fetita.
Iti doresc sa nu va pierdeti niciodata credinta si sa puteti invinge greutatile vietii ,
Katink

Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micorint spune:

Eleni, am citit povestea ta si in 'Mami'... sper ca nu mai insel, tu esti, nu-i asa? Eu sunt veche pe forum si am recunoscut povestea ta si mi-am amintit momentele grele prin care ai trecut.
Iti doresc numai clipe de fericire alaturi de fetita ta care e o frumusica!

Mihaela si bb Alex (1 an si 2 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Multumesc pentru gandurile voastre bune si pentru ca ati inteles ceea ce am vrut sa spun cu aceasta poveste. Si mie mi-a placut tare mult, dar am avut mici emotii ca ar putea naste polemici.
Ufff, suntem toti asa nervosi in ultima vreme ca mereu se isca diverse controverse pe forum, asa ca trebuie sa fii cu bagare de seama sa nu superi pe nimeni.
Mihaela, asa e, noi suntem in Mami. Am vrut ca Maria sa stie cand va creste ca e un copil special, si sa stie de ce trebuie sa aiba si ea grija de ea insasi.
Va multumesc inca o data.
Cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janib spune:

o poveste deosebita. Mi-au dat efecti lacrimile gandindu-ma la mama care ii descrie copilului ei un apus sau un rasarit de soare. Copilul meu este normal, dar mama sau tata sau un pupic din partea ei este o minune imi inchipui cum este aceasta minune pentru mama al carui copil are un handicap.. Plang si acum cand scriu .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana nitoi spune:

Ce sa mai spun.... plang... e greu, tare greu sa intelegi uneori de ce se intampla asa si nu altfel....ne trebuie muuuuulta intelepciune.

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana Radu spune:

Eleni,ce m-a impresionat cel mai mult a fost al doilea tau mesaj in care spuneai ca te-ai gandit ca aceasta povestire poate naste dispute pe forum.
Cum ar putea oare sa se intample asa ceva?
Cred ca oricine citeste ce ai postat tu nu poate decat sa-i multumeasca lui Dumnezeu pentru ce i-a daruit si sa incerce sa fie alaturi de cei care sufera.
Intr-o duminca am ascultat o predica a unui preot extraordinar care spunea:"Sa multumim pentru durerile si necazurile noastre pentru ca ele ne fac sa ne apropiem de Dumnezeu si sa-l cunoastem cu adevarat"

Daca se poate as vrea sa citesc si eu povestea ta din revista Mami, imi opti da un link?
Ai o scumpete de fetita, sa-ti traiasca!

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Draga Eleni,

Povestea ta mi-a uns sufletul, iti multumesc ca ai impartasit-o tuturor si sunt sigura ca toti vor intelege mesajul pe care ai vrut sa-l transmiti.

Apropos de fiica ta minunata, stii ce semnificatie are numele Theodora, pe care i l-ai pus?
Inseamna : "Daruit de Dumnezeu"
Si nu cred ca este intamplator...

Va sarut,
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Eleni iti multumim, si inca ne gandim la ce ai scris.....
Adriana Radu- adevarat a spus acel preot...

Mergi la inceput