Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (114)
Raspunsuri - Pagina 5
CarlaV spune:
mi_a, nici mie nu mi-a afectat cu nimic sarcina cu Saby faptul ca vomam de cel putin 7 ori pe zi. De data asta m-a speriat doctorita ca, daca ma deshidratez, sunt in pericol sa se opreasca sarcina in evolutie. Tocmai d'aia beau obligata fiind, cate o gura mica la 10 minute si sper sa mai ramana ceva in stomac dupa ce imbratisez buda.
Eu n-am avut bunici la tara si am suferit mult din cauza asta cand am fost mai mare si colegii de scoala isi faceau vacantele la tara. Mama a inceput serviciul devreme si pana cand am implinit eu 2 ani a lucrat in tura diferita cu tata, astfel incat cand venea ea de la serviciu el pleca. De la 2 ani m-a luat cu ea la serviciu foarte des, de aceea spuneam ca am crescut printre doctori. Norocul ei ca eram cuminte , stateam pe un scaun si coloram carti sau desenam.
Carla, s.10 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
CarlaV spune:
Uitasem sa schimb semnatura, uraaa, am intrat in sapt. 11, inca maxim 8 de greata si gata!
Carla, s.11 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
jadi spune:
Oana, eu la Vlad am apelat la pastile si nu am avut probleme cu efectele secundare dar veneam si dupa o perioada de o saptamana in care nu am muls nu am facut nimic, ziceai ca am silicoane din alea marimea 110 pe putin. Am pus hushti de la frigi, foi de varza de la congelator si sincer nu stiu unde s-a dus laptele ala . La Dodo a fost pur si simplu natural, am plecat de 1 mai la Praga, am luat si pompa cu mine dar deja el manca doar seara si dimineata si la intoarcere nu am mai alaptat dar nici nu m-am betonat. Si Dodo nici macar nu s-a sinchisit de tzatzele mele, din momentul in care nu i-am mai dat nici nu a intrebat de ele.
De altfel asta este personalitatea lui, este foarte independent si deja vrea sa manance singur cu lingurita si multe lucruri le vrea sa le fac el, fara ajutor. Nu plange daca il las singur in camera si se joaca cu toti membrii familiei absolut la fel fara preferinte speciale. Doar pentru Vlad as spune, daca e Vlad langa el, nu ii mai trebuie nici mama nici tata, de altfel striga dupa Vlad cu apelativul "tati". La somn insa vrea un pic alintat, sa il tin in brate ca pe bebei si cand imi da el semnalul sa il asez in pat. Si de ascultat nici nu se pute problema, degeaba ii spun pe un ton mai sever, se uita cu ochii aia mari la mine, imi trage un zambet se prosteste in fata mea si cu mana la spate continua ce are de facut.
Gina, nu esti deloc denaturata, eu impart aceasta sarcina de mers la doctor cu sotul sau cu mama. Daca e de dus la vaccin si control, merge sotul pentru ca eu trebuie sa il duc pe Vlad la gradinita. Asta daca mergem la IOMC, daca mergem la Medlife, mergem toti 4. Acum ca am avut copilul la Braila, a mers mama cu el peste tot, pneumolog, orelist si stomatolog. Si azi la stomato tot cu mama merge. Daca e de mers la analize sau recoltari, ma duc eu, deoarece sotul nu are putere psihica sa tina copii cat li se ia sange desi in ultima vreme a inceput sa nu se mai albeasca.
Deni & Vlad & Tudor
musso17 spune:
mi a,in afara de augumentin si eu i-am dat siropele multe,intr'adevar mergi in paralel si cu ceva pentru flora stomacala,eu ii dau biotics.. i-am dat ketof ca antihistaminic,nurofen ca antitermic si antiinflmator si plantusin sau ambroxol pentru tuse.
cris m,tare faina scufita!!!
greieras,esti haioasa foc...te inteleg perfect.
ghinetz,bafta cu intarcatul...habar nu am cum e,eu l-am intarcat treptat...bine,el s-a intarcat
voiam sa mai spun ceva,revin caci...batranetile
ghinetz spune:
A! Ca mi-am amintit acum ca povesteati de medici; sotul a mers cu stefan cand a trebuit sa-i ia sange, pentru ca erau in drum spre gradinita. Si cica a facut medicul de acolo o fata!!!! Nu-i venea sa creada ca a venit un tatic singur. El se astepta la o armata. Dar, da. Stefan e deja "barbatel" - cum spune el.
Cat despre sentimentele de culpabilizare care ne cuprind pe toate din cand in cand, din diferite motive.. cred ca, atunci cand avem momentele de maxima luciditate ne dam seama ca de fapt nu am facut decat sa actionam cum e mai bine, in acele clipe, pentru copil. Decizia apartine fiecareia, in functie de ce simte/stie/crede fiecare. Fie ca trebuie sa mearga la serviciu, fie ca ramane acasa, fie ca isi lasa copilul cu mama/bona/bunicul...Personal am momente cand va invidiez pe cele care mergeti la serviciu. In vacante imi invidiez prietena care duce fetele la tara, la bunici , iar eu trebuie sa-i tin tot aici, printre blocuri. Sunt insa momente cand ma infior cand ma gandesc ca as lasa copiii cu cineva strain, sau ca ma gandesc ca nu as rezista o saptamana fara ei. Alteori as vrea sa plec si un an sa nu mai vad nimic. Si tot asa. Cand suntem sincere cu noi, ne recunoastem toate trairile.
Asa ca....teoretic zic, ar trebui sa nu ne mai simtim vinovata de nimic. Suntem mame, avem copii frumosi, bine crescuti. pai asta e motiv de mandrie, nu de culpabilizare. ca daca nu sunt cu el cand ii analizeaza dr puta, sunt intr-un alt loc unde tot gandindu-ma la el sunt, nu? Si, asa cum spunea si jadi si cum stim de cand ii aveam mici-mici, ca un bot, copiii sunt mult mai rezistenti, mai adaptabili decat noi. Toate problemele si grijile sunt ale noastre.
(hai, ca m-am lunigt ca ziua asta de post; m-a apucat filosofarea cu tastele prin preajma. De, mai simt nevoia sa ma imbarbatez si pentru ca vad ca nu sunt singura cu astfel de griji, ma trezesc tastand)
Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)
Sonia are nevoie urgenta de noi
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
ddanagh spune:
Pai eu ce sa mai zic. Ne luase sotul o placinta cu branza dulce de la tip-top, buna rau. Ieri dupa amiaza mai era un triunghi din care cam un sfert i- am dat Dariei si unul mie. Ea normal ca a mancat mai incet, intre timp eu am halit- o pe toata fara sa- mi dau seama. Cand a terminat si Daria da- i urlete in dreptul mesei . Imi venea sa ma bat singura. Tare prost m- am simtit, m- a salvat un iaurt cu fructe.
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)
mamii spune:
oana/ghinetz mie laptele mi s-a retras in totalitate cam dupa 2 luni de zile.Adica deabea acum ceva vreme am observat ca nu se mai vede alb pe canalele de la sf.Eu zic sa te mulgi cu pompa doar cat sa nu mai simti presiune si ushor ushor se va ameliora..Zic si eu
ddanagh spune:
Am mai pus ceva poze
http://good-times.webshots.com/photo/2520571760101719613gbUJQD
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)
oaana spune:
Oana,eu m-am mai stors cate putin,atat cat sa se decongestioneze locul.Din ce in ce mai putin pana nu m-a mai deranjat deloc.Succes.
Oana,mami celor doi nazdravani: Iosua si Aaron.
www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"