Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (88)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina1976

Fetelor care sunteti la al doilea BB, va dau un sfat pe care l-am primit si eu de la o alta mamica de bebe 2 nascut in sept. Ganditi-va bine si vedeti daca exista o alta posibilitate de a nu mai duce pe BB 1 la gradi macar in primele 6 luni dupa nasterea lui BB 2. Prietena mea a avut mari probleme pt ca BB 1 i-a dat o viroza lui BB 2 la numai 1 luna si fiind asa de mic s-a dus la plamani si era sa moara!! Se pare ca desi era alaptat exclusiv nu au contat prea mult anticorpi materni. Eu una am ales, nu o mai duc pe Ana la gradi pana in vara incolo (adica toamna). Nu vreau sa trec prin ce a trecut prietena mea, internata in spital cu copil de 1 luna, la perfuzii, conditii execrabile (la Marie Curie).

34+ cuADINA-IOANA
AMR 6 saptamani!

Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica

multumim de sugestie Alina ai dreptate!!
In cazul meu nu am cum sa-l duc pe Teo la gradi, intre copiii mei o sa fie diferenta de 2 ani (fara cateva sapt cred)... Asa ca cel mai devreme la anu in toamna va merge Teo la gradi...adica la 9 luni ale lui bb mik de la buritk

Alinuk, Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns justme25 spune:

Fetele, spuneti-mi si mie..ar trebui sa imi fac griji din cauza ca secretia aceea albicioasa a devenit azi cam maronie? Ce sa insemne asta?

Justme 34+
http://bd.lilypie.com/sejIp3.png
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=justme25&year=2009&month=1&day=3&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

sa ne traiasca prmul,licurici,minune,fulgulet,bulgaras...ce mai conteaza,DARIUTA!!! vai ce am bocit cand am citit mesajul tatlui. cum bate ea pe toata lumea si mai si zambeste facand-o!
eu de azi intru in concediu,deci pe vineri pregateszc tot pt chef!
mult ati mai scris
pe mine ma trezeste fata cu suturi...cand ii e foame se pare si mancam si se culca inapoi,e asa de mortala.
ma duc sa vad pozele de pe emailul comun,ca am intels ca jasmi are o frumusete de fata..sa io laud si eu!
roxana sau irina,va rog,daca vedeti mesajul,e bine pentru ciperca sa folosesc ovule? mie asa mi-a recomandat doctorita,sa iau din alea de 7 zile si nu de 1 zi care e foarte concentrat. mi-a zis ca nu afecteaza bb ,atunci eu as sta pana la nastere ca nu ma deranjeaza,si sa fac tratamentul dupa. sau poate stiti un remediu naturist???
multumesc

31S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 9 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Just, activeaza-ti PM-ul.

Bee30+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png

Doamne ajuta-ne sa avem copii sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

penttru fetele care intrebau de celulele stem... am mai scris aici prin capitolele anterioare:
parerea mea este ca la acest moment pt Romania si pt tipul de recoltare posibil la noi sunt cam bani aruncati

din mesajele mele anterioare:

...Am vazut ca ati mai dezbatut si pb celulelor stem. La nasterea lui Teo am ratat procedura (desi atunci eram hotarata sa o fac) deoarece am nascut chiar in ziua in care urma sa ma vad cu persoana de la firma recoltatoare (la 36 sapt si 3 zile)..cumva pe neasteptate.
Acum insa, am incercat sa ma informez mai bine. Va dau si voua raspunsul unui prieten medic in Germania care imi raspunde pe mail intrebarii ...ce parere ai despre celulele stem si daca ar recolta pt copilasul lui.. (inca nu are)

La intrebarea ta daca as lua cellule Stemm, raspunsul este nu. Parerile sint impartite. Firmele fac presiune mare (clar ca e vorba de bani), parerile medicilor variaza. este ceva foarte nou si inca in faza testelor. Ei fac publicitate cu un caz sau doua, dar nu se stie ce se intimpla cu celulele inghetate in 30-40 de ani. Utilizarea celulelor este limitata la un numar redus de boli. bolile genetice nu pot fi tratate (si celulele recoltate prezinta defecte).

Daca ai indoieli poti sa lasi sa se recolteze. Problema este de costuri. Noi efectuam cam ca 10-15 recoltari pe an la un numar de 650 de nasteri. Eu am experienta cu Cryo-Save si cu o firma ce are sediul in Germania in Leipzig si se numeste Vita 34. De celelalte firme nu am auzit nimic. Sint probabil firme foarte mici ce azi sint si miine nu si ai pierdut banii.

Am auzit pe la congrese ca au rezulate promitatoare (firmele mari) dar eu nu sint asa de sigur.

In Germania nu este suportata de casa de asigurari, ceea ce eu gasesc ca este in regula. Eu nu cred ca voi recolta pentru copilasii mei (poate doar in cazul in care primesc o sponsorizare), pentru ca gasesc ca este foarte scump (aici costa cam 2500- Euro pentru 20 de ani) si nu stii pentru ce.

In ceea ce priveste firma din Cluj stiu ca recolteaza brut cordonul ombilical...lucru care inteleg din alte documentari ca nu ar fi cel mai indicat...ca rezultate sunt la celulele recoltate si diseminate criogenate...Unele firme recolteaza direct din cordonul ombilical - cum e cazul firmei din CLuj, altele fac selectare/separare de linii celulare si congeleaza in mai multe eprubete.

La noi exista o reprezentanta a unei firme care aplica cel de-al doilea procedeu (mai indicat din cate inteleg eu), se cheama CryoSave si are sediul pe Plevnei. Selectarea/separarea liniilor celulare o fac la un laborator din afara (parca in Belgia) si dupa criogeneaza

Ca si curiozitate si pt informarea noastra cele care faceti contract cu una din aceste firme (exista trei firme "desemnate" de ministerul sanatatii, de fapt de asociatia de transplant, care si supravegheaza activitatea acestor firme. Firma Cord blood Center este o firma de transport care colaboreaza cu banca din Slovacia, insa celelalte 2 firme sunt banci, inregistrate ca atare in registrul comertului. Una lucreza cu Belgia si se cheama Cryosave si una cu Polonia si se cheama Biogenis.) puteti intreba despre modalitatea de congelare (cordonul ca atare versus linii celulare selectate) si care sunt motivatiile pt care fac intr-un fel sau altul. Sunt curioasa care sunt explicatiile celor care congeleaza direct.

...o sa vedeti cele care veti incheia contracte cu aceste firmuletze ca in clauze ei nu isi asuma nicio responsabilitate (chiar va recomand sa cititi cu atentie contractul)...
si mai e ceva... povestit mie de o doctoritza ginecoloaga ce a facut recoltare: a cantarit la predare produsul recoltat, iar hartiile de la destinatar au fost completate cu alta cantitate.... mai mica!!!
ii suspecteaza clar de folosire si in alte scopuri

Alinuk, Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

Pai atunci hadieti sa facem o listutza de
intalneala miercurea viitoare, 3 decembrie in Plaza:

IrinaC
Alinuk

care se mai adauga in listutz??

Alina, zi ora sa vedem daca ne bagam.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 33+ am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

Just,ce frumoasa...da are de la cine mostenii fvrumusetea...si parca te cunoisc de undeva...hmmm...sau am mai vazut poze cu tine undeva,pe ceva forum felicitari
bee,si-a adaugat numarul de telefon pe mail. ar trebui sa facem o listuta cu numerele de telefon...oare cine vine cu ideea trebuie sa o si puna in practica??? am sa o fac eu si o vom actualiza periodic. ce parere aveti?

31S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 9 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Ura mai am 4 zile de mers la serviciu!! Adica pana vineri! Am vazut ca si alte fete mai merg la serviciu doar pana vineri:bebelusim ciufik, ioanara!
Sa vedem ce-mi mai amintesc! Ca citesc de vreo doua ore (acum am pe capul meu o colega careia ii predau lucrarile mele si nu mai pot intra de la serviciu decat daca-i gasesc ceva de lucru prin al birou) Bebelusi, de ce nu mergi, mama, la vot? Eu merg, ca nu am lipsit niciodata de la datoria cetateneasca, dar de data acesta, spre deosebire de alte dati, nu voi vota doar pe unul, ca nu am pe cine! Ii voi vota pe toti, sa nu se supere nici unul!Si mie mi se incarca site-ul f f f greu astazi! Nu stiu de ce! Ariya, ai grija de tine si nu mai merge prin supermarketuri. Eu mai mult de o ora nu rezist la cumparaturi sa stau in picioare!Ledi, cum e casatorita? Super, asa-i! Asteptam poze! Multumim taticului de Daria ca ne da vesti si, mai ales, ca ne da vesti bune! Sa creasca mare si sanatoasa, si ea si mamica Adriana!E azi am avut o zi super nasoala! Mai intai ca am depus o reclamatie la asociatie pentru in contra unor vecini nesimtiti cu care am niste divergente de 3 luni si care nu inteleg ca dupa legea locuintei eu am dreptate. Acum am facut reclamatie, sa rezolve administratorul cu ei ca eu m-am saturat sa fiu delicata!La serviciu am aflat trei vesti f f f rele. Un colaborator al nostru, 30 ani, a murit din cauza unui infarct. Fiul unei colege a facut accident cu masina, dar a scapat (masina insa s-a facut zob) si cea mai rea pentru mine in momentul de fata, o colega care trebuia sa nasca saptamana viitoare la termen, a nascut ieri un copil mort. Se strangulase cu cordonul ombilical! Ea nu l-a mai simtit vreo doua zile si a zis sa se duca mai devreme la spital, sa nasca (in alt oras) ca poate ceva e in neregula. Acolo, la eco s-a vazut ca era mort!Deci, o zi super nasoala! In rest sambata mi-am facut iar analizele: Ca, Fe, Mg, glicemie, VSH, sumar de urina si urocultura. Joi iau rezultatele si sambata merg la controlul lunar de la ginecoloaga (care-mi face si ecografie). Sper sa se arate de data asta, ca data trecuta nu s-a aratat ce este!Ce mesaj lung! Sper sa nu se piarda pana-l trimit! la fetele noi si la toate burticutele!27+AMR 5 ZILE LUCRATOARE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Buna fetelor,
Ma bucur mult de vestile primite, Adriana si Daria, ne gandim la voi si sa dea Dumnezeu ca Daria sa creasca mare si sanatoasa.

Porumbita bine ca a fost doar o sperietura, e o decizie buna renuntarea la doctorita respectiva.

Va invidiez pt intalnirile voastre, poate facem si o teleconferinta pe messanger

Mai intreb o data, stie cineva ceva de Angelique?

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Mai io mi-am adaugat la un moment dat tel. meu in excelul facut de una dintre voi (scuze ca nu retin cine), de pe mailul comun. Aseara am constatat ca nu s-a salvat.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 33+ am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput