Fistic prajit!
Imi place f mult fisticul prajit, migdalele si caju....dar ma gindesc daca sunt sanatoase, caci calorii stiu ca au multe!
Raspunsuri
monica-elizabet spune:
stiu ca fisticul este f bun pentru inima citisem un articol ca ar trebui mancat "un pumn" de fistic pe zi
Migdalele – sursa importanta de vitamina E
Uleiul de nuci poate fi adaugat la salate, dar si la anumite mâncaruri. La fel de bune sunt si migdalele. Un studiu recent a aratat ca fibrele din migdale neutralizeza cantitatea de grasime din nuci. În plus, fibrele din migadale dau o o senzatie îndelungata de satietate. Astfel, veti mânca mai putin. Migdalele sunt si o sursa importanta de vitamina E. Aceasta vimatina actioneaza ca un antioxidant si previne aparitia bolii Alzheimer. Migdalele pot fi consumate la micul dejun împreuna cu un pahar de iaurt. Efectele alunelor sunt asemanatoare cu cele ale nucilor. Alunele sunt legume si sunt mai apropiate de fasole si mazare, decât de nuci. Însa, ele sunt foarte benefice pentru ca au un indice glicemic redus.
cat despre caju...sunt preferatele mele, imi place si sucul din caju(adica din cealalta parte a fructului caju) si "alunele" caju
Caju este un fruct exotic asemanator la gust cu fisticul. El poate fi consumat ca atare sau adaugat în unele preparate culinare si este o importanta sursa de energie datorita procentului ridicat în grasimi (42,2%) si proteine (17,5%).
Fitonutritionistul Eugen Giurgiu apreciaza efectul magneziului (270 mg la 100 g) care reduce tensiunea arteriala, intensitatea migrenelor si problemele respiratorii si al fosforului (375 mg la 100 g) benefic pentru oase si dinti)
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post
alinam spune:
Migdale, fistic, caju sunt foarte sanatoase mancate crude, nu prajite si sarate, le gaseti in supermarket crude, noi consumam mult caju crud, fisticul crud nu e chiar asa un ca cel prajit, migdalele imi plac crude.
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
Angelinne spune:
Eu am mereu la servici o punguta....si am costatat ca sunt satioase si imi trece de foame de ele...
Alecsia spune:
Buna,
fistic si caju imi plac si mie .
As completa , si as spune ca migdalele sunt sursa de vitamina E dar si o buna sursa vegetala de calciu, fisticul contine fier si calciu.
Portia corecta mai ales pentru cei ce au grija de greutate este :
1 pumn de fistic( aprox 30g aduc cam 180 cal)
1 pod de palma de migdale (aduc aprox 180 cal)
si se consuma de 3-4 ori pe saptamana.
Cei cu afectiuni biliare si digestive, ar putea avea ceva probleme, pentru ca nu vor digera usor grasimile.
---------------------------------------------------------
"Sunt atatea minunatii pe lume pentru fiecare, doar ochi sa ai sa le vezi, inima cu care sa le simti si brate sa le cuprinzi si-atunci ale tale, toate vor fi..."
dalina2x2 spune:
si eu stiu ca toate astea sunt mai bogate in nutrienti in stare naturala (adica neprajite; sarea nu cred ca are, neaparat, vreo influenta). Dar sigur ramane ceva acolo si dupa "procesare", cum e si cu legumele de fapt,la gatit...