Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (87)
Raspunsuri - Pagina 16
Eseea spune:
da Cristi o sa mai intreb, cu siguranta!
Ciufika, vad ca ale mele sunt asemanatoare cu ale tale la 21 de sapt ( bine, pe stg a mea e mai mare..). Si vad ca la 28 de saptamani sunt super bune. fara niciun tratament, nu? De fapt nici nu prea exista tratament...
Mami de fetita si de baietel 22+
Ciufik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Eseea multumesc ff mult fetelor ca mi-ati raspuns. eu am la 22 de saptamani IR dr 0,57 si Ir stg 0,73. Iosup zice ca pe stg este f mare ( dar chiar si in dr ar fi destul de mare); si ginecologul a parut putin ingrijorat...Am citit o gramada despre IR-urile astea, am capul......., foarte controversate IR-urile astea..unii zic ac nu conteaza decat dupa 32 de sapt, altii ca sunt f periculoase daca-s mari, altii ca ar conta mai mult aia ombilicala, etc etc.. Mami de fetita si de baietel 22+ |
Eseea eu ma indoiesc f mult de capacitatile lui iosup, asta mai ales datorita czului kay (user dc) si sonia (fetita ei cu pb la inimioara, urmarita toarta sarcina ecografic de iosup, care nu a vazut ca are inimioara pe dr!!! plus alte pb mai grave). El vede ir-uri marite si alte rahaturi la TOATA lumea! Din pacate, multe gravidutze se duc la el!
Spre linistea ta mai fa o eco la altcineva in sapt 26-28 si vezi cum evolueaza lucrurile.
Te rog nu te stresa inutil.
Ai vazut evolutia ir-urilor mele si mie dr ecograf si cel gine mi-au spus sa stau linistita, ca vedem dupa sapt 28 dc sunt cu adevarat pb!
Andreea 33+, cu Andrei
Ciufik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Eseea da Cristi o sa mai intreb, cu siguranta! Ciufika, vad ca ale mele sunt asemanatoare cu ale tale la 21 de sapt ( bine, pe stg a mea e mai mare..). Si vad ca la 28 de saptamani sunt super bune. fara niciun tratament, nu? De fapt nici nu prea exista tratament... Mami de fetita si de baietel 22+ |
Eseea niciun tratament!
Eu am mai facut eco la 28 sapt pt urmarirea acestor IR, dar si pt ca eu si sotul avem incompatib de RH si exista riscul de retard de crestere la copil, deci nu special pt IR.
Si dupa cum vezi si la 28 nu au fost "perfecte" dar nu mi-a zis nimeni (ecograf, gine) ca ar fi in neregula, plus ca am vazut si eu cum masoara aceste IR-uri si sunt f mult aproximate.
Ies ca s-a dus bateria la laptop, dar dc mai ai intrebari, maine iti stau la dispozitie
Andreea 33+, cu Andrei
Eseea spune:
multumesc ff mult! stiu de sonia, am fost colega cu kay la odiseea cealalta! offfffffffffff
miercuri ma duc si la dr Pop, dar am inteles ca si el are acelasi fix xu IR-urile, ca doar el l-a scolit pe Iosup
Mami de fetita si de baietel 22+
Porumbita spune:
eu nu stiu ce sa fac ...
de dimineata cand m-am trezit (dupa o noapte in care m-am sculat de npse ori sa ma duc al baie) am vazut pe tamponul daily un punctulet mititel de sange rozaliu... sincer era extrem de putin, sa zic o picatura, dar cum nu a mai fost niciodata pana acum m-am speriat ...
am stat toata ziua in pat (incep sa urasc weekendurile ca numai atunci ma apuca); burtica e un pic intarita, dar nu ca piatra... am citit pe net care sunt simptomele pt nastere prematura:
http://www.babies.sutterhealth.org/during/preg_prematurelabor.html
http://www.justmommies.com/articles/preterm_labor.shtml
si diaree nu mai am de ieri (am avut o singura zi, cand am si scris aici si mi-ati zis de regim)
dureri menstruale nu am
simt asa o usoara presiune in zona de jos a burtii, dar nu exagerat...
la fel o usoara durerea in partea de jos a spatelui dat tot nu exagerat...
doctora nu raspunde la telefon ( e si pt ea duminica totusi, nu pot condamna) si sotul abia peste vreo ora vine acasa....
nu stiu ce sa fac... sa stau cuminte sa vad ce se mai intampla? sa incerc sa ma duc la medlife la camera de garda? am sunat la ei si de garda e Alin Burlacu, consultatia ar costa 250 ron
cred ca niciodata nu am asteptat cu atata nerabdare sa treaca timpul...
30+
Selene_Bunny spune:
bebelusi, puiu', eu nu intru chiar in fiecare zi, ca nu apuc... Nu te supara pe mine... Nu stiam ca e voie sa trimiti alimente prin curier... Esti tare draguta, dar m-oi descurca eu cumva, ma tem sa nu ajunga covrigii beton la mine si sa-mi mai faca observatii si matusa, ca ce, am innebunit, imi trimite lumea mancare prin curier??? Ce, aici nu este mancare, sau cum? Ti-am zis ca pe aici sunt niste observatii mai deplasate, din punctul meu de vedere, matusa mea e asa de cu toane, cand e lapte si miere, cand te inteapa de nu te vezi...
I-a cumparat Dariei patut de la Bertoni, nu de lemn, din material, e verde cu albastru si galben, foarte frumos, pe doua niveluri, cu masa de infasat si arc cu trei jucarioare, de la Auchan, Iulius Mall... 280 de RON... As pune poze, dar nu am cu ce sa le descarc de pe camera pe calculator... Asta e unul dintre lucrurile bune...
Unul dintre lucrurile rele este ca a zis ca, daca bebelina plange noaptea, o metoda de potolire urgenta e administrarea de ceai amar, ca altfel, o sa ma conduca ea pe mine si nu invers... Mi s-a parut asa o chestie barbara... Daca mie nu-mi place ceaiul amar, ei de ce sa-i placa? Poate plange si mai tare, atunci...
Cate sfaturi de-astea oi mai primi... Soacra matusii mele e o femeie asa de superstitioasa, clar ca o sa vina in vizita si-o sa inceapa cu toptanul de babisme... Of...
lisa, o fi buna reteta pentru cine are casa proprie... Mai multe nu zic, intelegi tu...
Carmen, matusa zice ca la 6 saptamani sunt botezati, de regula, prematurii. Si eu as boteza-o cat mai repede, sa putem iesi din casa, sa nu ma tampesc de-a binelea...
cristi, mortal bebelul tau!
Ciufik, eu iau Ferrogradumet, o pastila pe zi.
Eseea, si eu am avut IR-urile marite la echo 3D facuta la 20 de saptamani, la Iosup. Am descoperit asta la 33 de saptamani , cand am cercetat din nou acele foi. Iosup nu mi-a zis nimic ingrijorator, nici nu m-am stresat de IR-uri. La 35 de saptamani, echo morfo facuta la Cluj, IR-urile erau OK, le-a masurat din nou doctorita cu care voi naste.
Porumbita, zici ca nu ai nici dureri, nici contractii... Si ca a fost numai o picatura mica... Stiu ca te-ai ingrijorat, ca asa as face si eu, dar daca alte scurgeri nu apar si simti copilul miscand... 250 de RON consultatia e enorm, ce-ti face de banii astia???
Pe de alta parte, fata mea sughite foarte des, e de bine, e de rau?
cu Daria Nandini
http://bd.lilypie.com/TkNWp3.png
Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)
Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!
Selene_Bunny spune:
Am gasit patul. E Bertoni Travel Kid: http://www.bebe-strumf.ro/produse/pat-metalic-bertoni-travel-kid-circles-blue/
cu Daria Nandini
DarkBendis spune:
Porumbita, uite ce ne-au zis la pre-natale...cand trebuie neaparat luat legatura cu spitalul:
1. durere de cap care nu cedeaza cu 2 paracetamoale 2. hemoragie de orice fel (daca vine de "acolo" si nu de la "din dos", sau daca nu esti sigura de unde vine) caci in trimestrul 3 NU este normal. 3. daca se rupe apa 4. contractii regulate din 10 in 10 minute sau mai putin 5. nu s-a miscat bebe in ultimele 12 ore. Apropos de contractii... noua ni s-au descris ca fiind fiind in prima faza asemanatoare cu durerile de menstruatie sau de constipatie ( totusi fiind mentionat ca "fiecare femeie e diferita")
Deci... daca "curge" sange... ia legatura cu medicul neaparat, mai bine sa iti spuna ca nu e nimic decat sa fie vreo problemuta pe undeva.
Selene, in caz de matusi/soacre/alte rude/vecine etc ce vin cu sfaturi si indicatii pretioase... zici ca ele si faci ca tine. E cel mai simplu.
Dark Bendis
33+ cu "Huckleberry" Baby
AMR 7 SAPTAMANI!!!!!
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
bebelusi spune:
Hai Dariuca, mi-am promis ca o sa incep ziua cu incurajari pentru primul nostru licurici. Tatiiiiii!!!!Mai scrie-ne si noua ce fac fetele, te rugam mult mult.....dar oare nu are nimeni nr ei de telefon??
Cristi ce baiat voinic ai!!! Pupa-l mama pe el de dragalas.
Ciufik eu am luat ferogradumet asociat cu o pastila de vitamina C, dimineata pe stomacul gol.
Fetelor, mie nu mi-a zis medicul niciodata de IR-uri, unde trebuie sa ma uit sa vad si eu cat am???
Selene, foarte fain patutul. Parerea mea cu neamurile in privinta sfaturilor este sa zici ca ele si sa faci ca tine - asta numai daca poti, eu sunt o fire mai colerica si nu pot face asta eu ma contrazic cu ele, pana iese ca mine.
29+ Vlad Mihai
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
Selene_Bunny spune:
Dark, cu conditia sa nu stea langa mine, ca sa fie sigure ca fac cum au zis, sau sa nu faca ele, ca sa fie si mai sigure...
In fine, om vedea...
Acum am o alta temere, daca nu voi fi o mama buna??? Azi-noapte n-am prea dormit, de ganduri...
cu Daria Nandini