M-am hotarat.............adoptie(55)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cons spune:

Miha 71, acasa l-am intrebat cu cine seamana si mie mi-a zis: ,,Cu mami". Problema este ca nu i-am vorbit niciodata despre asemanare lui cu noi. Cred ca ceea ce am facut a fost ceva din instinct si repet nu stiu daca am facut bine, dar stiu ca n-as suporta ca, in parc cand cineva l-ar intreaba pe baietel cu cine seamana, el sa raspunda cu nonsalanta,,Nu stiu, pentru ca sunt adoptat". Am spus cu nonsalanta pentru ca eu cred ca inca nu intelege notiunea de ,,adoptie" si atunci trateaza acest cuvant sub o forma lipsita de sens sau fara sa puna accent pe fapta in sine.
Despre adoptie i-am vorbit, dar nu constientizeaza cu adevarat ceea ce inseamna. Stiu, ca inca nu s-a obisnuit cu ideea ca a fost in burtica altei femei. Plange si spune foarte raspicat: ,,Eu n-am fost in burtica altei femei, eu am fost in burtica ta. Tu nu intelegi?"

Aysaha, La multi ani pentru Paula ta! Sa fiti fericiti si sanatosi!
Ce frumos ai descris evenimentul privind totul prin ochii Paulei.
Asteptam foto!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Aysha, la multi ani micutei Paula!!! Da-mi, te rog, data nasterii ca sa completez listuta.

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Buna dimineata fetelor!
Va poftesc cu drag la o cafeluta buuuna

Nu ma pot plange ca sunt foarte ocupata pentru ca Maria e o cuminte si jumatate.Ne-am adaptat neasteptat de repede si ne place impreuna.Maine mergem sa-i gaurim urechile la Maria si sa-i punem cercei.

Cons daca copilul nu accepta idea ca a crescut in alta burtica lasa-l asa pana cand e pregatit sa accepte discutia.Mie mi se pare normal sa spuna ca seamna cu mami si tati si cred ca ar trebui sa ii si incurajm sa spuna asta pentru ca nu e un lucru fals.Majoritatea copiilor imrumuta din caracteristicile fizice si psihice ale parintilor asa ca nu e aiurea sa zica ca ne seamana.

Mami de Razvan si de Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luiza1318 spune:

Aysaha La multi ani pentru Paula, sa va traiasca, sa fie sanatoasa si sa va aduca numai bucurii!!!

asifetita cu cercei!!!

Eu sunt un pic suparata, mi se pare ca doamnele de la DPC, de la noi, sunt niste delasatoare si lipsite de interes. Noi il cunoastem pe David de aproape o luna si de abia ieri "cica" ne-au depus dosarul la juridic.
Eu nu inteleg o chestie (poate sunt un pic cam proasta), i-am cerut numarul de dosar asistentei sociale si mi-a spus ca nu are de unde sa mi-l dea...sa astept citatia de la tribunal (care ar ajunge in max 2 saptamaniiii)
poate ma ajutati si pe mine cu ceva informatii..cele care ati trcut de aceasta etapa

va doresc o zi buna tuturor

iza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Desi nu scriu, sa stiti ca sunt alaturi de voi si ma bucur ca e atata activitate aici, inainte de sarbatori. stiu ce simtiti cand aveti prima noap[te puiul acasa, stiu ce grea e perioada cand il cunosti si astepti sa vina acasa, dar mie cel mai greu mi-a fost cand n-o gaseam pePatri, cand treceau saptamani de asteptare cand nu se intampla nimic, cand asteptam un telefon la o anumita data, apoi se schimba data, si nimic...si am fost nevoita sa fac eu ceva, sa ma misc pt ca simteam ca nu mai am aer...si asa am gasit-o pe Patri, exact acum 3 ani...ce zile frumoase au fost, ce fericire avem acum in fiecare zi!!!Fiecare aveti puiutul undeva, si el va cauta, poate mai mult decat o faceti voi, si atunci cand veti ajunge la el veti vedea ca nimic n-a fost intamplator...
Asi, felicitari mamica fericita!!!!!!!!!!
Va urez sa fiti cele mai fericite si implinite mame!
A, si sa nu uit, dati-mi si mie adresa pozelor, vreau sa va cunosc si eu copiii!!!
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Buna seara mamicilor aflate pe receptie

Tot argumentand in jurul ideii de a adopta un copil rrom, am ajuns la concluzia ca daca nu exista bebe mulatru (ceea ce cam incepe sa se contureze) dorim sa adoptam unul rrom.
Din experienta voastra, pe care o astept cu nerabdare chiar pe PM daca aici nu va simtiti in largul vostru ("prietenii stiu de ce")as vrea sa va rog sa imi spuneti daca sunt multi copii rromi sanatosi si adoptabili si pina in 2 ani (ideal la noi e 1-2 ani) sau daca e tot greu ca si in cazul celor care nu sunt de aceasta etnie.

Rog frumos ajutor cu info ca sunt total pe dinafara ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha74 spune:

seara buna si de la mine!

nu reusesc decat seara tarziu sa intru!
La multi ani pentru Paula!

asi- cum este cu doi copii?

diciu- ce fain ca mergeti mereu la munte Pe Matei l-am pus pe olita de la 7 luni, initial nu a vrut dar apoi s-a obisnuit cu ea, si o folosim seara si dimineatza. Nu prea stie ce i se intampla deocamdata dar cu Laura am reusit ca la 1 un si 2 luni sa nu mai poarte scutece tot prin metoda asta.
Mariaa - cat mai ai? de ce nu ai mai scris?
luiza- am impresia ca asistentele sociale nu prea comunica cu juridicul sau invers...incearca sa intri pe tmb.ro si sa introduci numele de nastere al copilului la "cauta" si poti gasi numarul dosarului. Si intr-adevar dureaza cam 30 de zile de la data depunerii dosarului L-ai mai vizitat pe David?

pup fetele cu copii frumosi si deliciosi!

Misha- inca o data MERCI pentru idee.

Miha, mami de Matei (16.01.2008) si Laura (30.09.1997)
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisis81 spune:

miha74 aia pe olitza e cea mai tare poza!
Manuelita tu nu ai PM activat! Inainte il aveai.
patri
Aysha la multi ani printesei tale! Numai bucurii!

Eu... in continuare astept atestatul. Si de la voi astept pe PM idei, sugestii, .... orice.

"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aysha-73 spune:

Buna seara.

Anca data nastere Paula-23.01.2007

Luiza- am trait acelasi sentiment ca si tine tot o luna a asteptat si dosarul nostru pentru a ajunge la tribunal insa acolo lucrurile au mers repede (pe 8 octombrie dosarul se afla inca la DPC nu mai stiu data exacta la care a venit citatia insa termenul a fost pe 13 noiembrie deci aproximativ o luna de la depunere)

Paula este un copil foarte cuminte si foarte foarte dulce si va trimite la toate cate un.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

miha74, mergem des la munte pt ca avem o casutza mostenita de la bunica chiar intr-o zona aproape de munti. Altfel ar fi mai greu.
Eu nu i-am cumparat inca Sabinei olita. Nu cred ca as putea sa o fac sa stea pe ea...atata timp. Probabil ar sta un pic apoi ar lua-o la intrebari. Dar cred totusi ca am sa ii cumpar sa se obisnuiasca cu ea intai.
patri
Asi, ma bucur ca Razvan este incantat si voi asa fericiti Sa ne mai zici ce mai face Maria
cons, unii oameni pun niste intrebari copiilor total aiurea, mai mult ii zapacesc. Tin minte asta inca din copilarie cand venea un adult sa ma intrebe te miri ce aiureala..
Normal ca nu a raspuns copilul si nu ar fi raspuns poate nici alt copil daca nu ar fi fost pregatit de acasa.
Si nu are legatura cu adoptia, el nu cred ca percepe inca f bine acest aspect.
Eu zic ca ai procedat corect mai ales ca, asa cum zice si Asi e si real. Un pupic si de la mine
Aysha si eu o pup dulce pe Paula
Dora si Patri

Am copiat un link cu o stire despre un bebelus abandonat:
http://www.obiectivdesuceava.ro/index.php?page=articol&ids=45132

Mergi la inceput