Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (129)
Raspunsuri - Pagina 16
Amalia spune:
Madutza, Von Helen multa bafta maine si nasteri cat mai usoare!
O sa fiu cu gandul la voi si abia astept vestile bune!
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
Amalia spune:
Ramo pup dulce!
Condoleante!
E normal sa te simti asa si e bine ca ne-ai spus si te-ai descarcat. Plangi daca simti nevoia si linisteste-te!
Din pacate, o data cu anii, o sa tot avem parte de vesti de genul acesta
si e bine ca te-au tinut departe de aceasta veste pana acum.
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ramo2007 Fetelor, tocmai am aflat ca a murit tatal unei fff bune prietene de-a mea din provincie...acum 3 saptamani. Nu au vrut sa-mi spuna, a fost aproape ca un membru al familiei, cand eram mica faceam vacantele la ei. Mi-a spus tata...nu si-a dat seama, a sunat-o azi pe sotia lui si i-a spus si tata m-a sunat pe mine. Sotul meu stia, a fost si la inmormantare, dar n-a vrut sa-mi spuna...plang si nu ma pot stapani si bebita se agita.Nu pot sa nu ma gandesc la el, la cat era de bun, se purtat cu maine ca un tata..de fapt asta si era pe perioada cat stateam la ei...Nu o pot suna pe prietena mea sau pe mama ei, pt. ca nu sunt in stare...v-am scris voua ca sa ma descarc un pic. Sa nu va suparati pe mine daca v-am intristat! Ramo 36+ Sara MariaPuiutul meu scump |
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
simona_1402 spune:
| citat din mesajul lui Amalia Simona si noi avem aceeasi "problema", numai ca eu nu am perceput-o asa...si nimeni nu ne-a spus ca ar fi o problema. Bebe Luca a stat cu capul in jos de prin luma a 7-a si de la nastere am remarcat si eu fontanela mare si capsorul tuguiat. Capul se poate modela, in functie de cum il pui sa doarma...sa nu-l lasi numai pe o anumita parte, iar fontanela se va inchide in timp. Nu-ti fa probleme ca l-ai putea apuca tu in vreun fel in care sa-i dauneze, ca nu ai cum! Pupici lui bebe Mihaita! Radu cum se comporta cu el? E incantat?Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1si Luca Gabriel (31 octombrie 2008) |
Multumim frumos. Sper sa nu fie o problema. Radu a fost (este in continuare) chiar extaziat. Mi-a propus sa il las maine sa il ia la scoala... glumea, desigur, dar il vedeam eu ca intr-adevar i-ar fi placut ideea... I-am promis ca vineri si sambata il las sa doarma cu noi, pt ca pe saptamana totusi il deranjam si nu e odihnit pt scoala... Deseara trebuie sa ne facem poze cu familia, pt ca au un proiect la engleza si tb sa aduca fotografii cu familia. Inca nu avem nici o poza in 4.
Simona, cea mai fericita mamica din lume,
de
Mihai (8 nov 2008) si
Radu (3 dec 1997)
Hera25 spune:
Buna dragele mele,
Va multumesc din suflet pt sustinere si pt felicitari.Imi pare rau ca nu am intrat pana acum sa sustin si eu fetele care au nascut, dar au fost probleme de acomodare.
Felicit noile mamici, am vazut si poze cu bebeii lor, f frumoase.
Si eu am trecut prin furia laptelui. M-am chinuit 2 zile. Am stat o noapte intreaga cu compresii, cu masaje dure, am incercat vreo 3 pompe pana am gasit pe una care sa o suport. Dar a trecut.
Dar acum copilul meu tot timpul vrea sa suga, suge 10 min si adoarme.Doarme juma de ora si aiar vrea sa suga. Nu stiu ce se intampla. Nu o fi laptele hranitor? Caci din ce sani tari ca piatra aveam, acum dupa ce suge ea sunt f moi...chiar am impresia ca nus emai produce suficient lapte.
Amalia multumesc mult pt sms, trebuia sa-ti rasp si eu dar nu am mai avut puteri.Iarta-ma
Malinas cu o zi inainte sa nasti tu ne daduse drumu acassa. Dar tocmai ce incepuse furia laptelui. Irta-ma c anu ti-am rasp la mesaj.
Ii multumesc si lui Alexuta ca v-a tinut la curent cu nasterea mea si ca v-a aratat poze cu bebelina mea.
Mirtha intradervar savurez postarile tale. Am invatat f multe din ce scrii tu, si din ce scriu celelalte mamici.
Sper sa-mi revin si eu sa fiu mai activa pe forum. Dar parca nu-mi intru asa in reflex. Inca nu si-a facut un program anume. Sunt si eu f obosita si la fiecare miscare a ei eu sar sa vad ce face. Probabil va trebui sa fiu mai relaxata. Cu timpul poate ma voi obisnui.
Si s anu zic ca m-a apucat asa o chestie ca nu vom mai fi niciodata 2 eu cu sotul meu, si de acum vom fi 3. Nu dati cu pietre, nu stiu ce se petrece. Mi-am dorit enorm de mult acest copil. Dar e o schimbare f mare in viata mea.
Va pup, promit ca revin si voi fi mai relaxata.
40 sapt
Lorena Elena
mav spune:
nu v-am povestit ce parinti nebuni suntem...
ieri l-am lasat pe sebi cu antonio in masina; sa aiba grija de el si sa ne sune daca plange; si noi am intrat in carrefour (intentionam sa cumparam rapid cate ceva pt botez -aveam o lista scurta, la obiect).....
bine-nteles ca ne-a apelat sebi de 15 ori in 20 de minute... "a plans putin antonio" "cum a plans? ti-am zis sa suni daca plange tare" "a facut asa: ih-ih" "pai acum de ce nu-l aud?" "pai a plans doar putin, da trebuia sa te sun..."
bine-nteles cu dupa 20 de minute... am iesit val vartej... si a trebuit sa-i facem si cadou lui seb pt ca "ne-a ajutat".![]()
...de-ale parintilor cu doi copii... unul mai maricel....
oricum, sebi a fost un "paznic" bun, de nadejde!![]()
Mami fericita de Sebi si Antonio
Mirtha spune:
Salutare gravidutze si mamici !
Azi am comis-o ! Am reusit sa citesc
! Sunt flaminda de citanie dar si halealea la propiu. Mi-e o foame de imi sticlesc ochii dar mai trag o runda de citanie, acum cit pot !
Eva maninca din ce ince mai mult sau sta la san tot mai mult si suge si motaie dar dupa ce termina surpriza : doarme ca o caramida. Burta in sus , mainile ca la volie si picoarele cracanici. De luni incoace no colicioase ! Abia astept sa va mai pun citeva poze . Poate reusesc singura desi am dat numai rateuri iar sotul tot uita cind vine seara. Mai incerc , poate reusec macar din gresala.![]()
Iza iubita curaj , ai vazut fetele au mai avut si ele problema asta iar dispazia la bebei este frecvent intilnita. Stiu ca ia emotii dar ati trecut voi prin momente mai grele. Stiu oarecum starea ta : noua ne-a spus medicul pediatru ca Eva are suflu sistolic - cele doua artere (cea care duce la inima si cea care duce la plamani , parca asa ne-a explicat) nu s-au separat definitv desi ar fi trebuit sa se intimple inca din burtica acest lucru. M-a asigurat ca in primele 2 luni situatia se rezolva. Spunea ca in 99 % din cazuri in primele 2 luni se face separtatia comleta. Astept cu sufletul la gura dar nu intru in panica chiar daca uneori ma gandesc ca s-ar putea sa avem nesansa de ane incadra in procentul de 1%. Pina la finalul celor 2 luni sunt decisa sa fiu optimista si sa sper ca lucrurile vor avea un curs favorabil. Te pup !
Carmendu pt. problema ta se recomanda cum spunea Otilia comprese reci intre supturi sau mulsuri daca nu alaptezi iar inainte de alaptare-muls comprese calde. Se mai recomanda ca inainte de a incepe mulsul sau alaptarea sa storci (exprimi - m-a distrat termenul)un pic de lapte. Eu am fost extrem de suspicioasa fata de aceasta "exprimare" , nu credeam o picatura , doua de lapte pot detensiona sanul dar asa este.Cel putin la nivelul areolei sanul nu mai este asa de tare.
Hera multumesc iubita. Daca postarile va sunt utile nici nu puteam sa imi doresc mai mult. Si mie imi sunt utile postarile fetelor asa ca echilibrez balanta.
Cit priveste suptul a 10 minute poate reusesti chiar in timp ce este la san sa-l trezesti usor. La spital ne invatasera ca in momentul in care adoarme sa ii stimulam usor la talpi. Prin carti arata si o a doua metoda : mangaiatul pe obraz. Pe bucutza pe care poti , cea orientata in sus. Si Eva mai adoarme in timp ce suge dar nu o ridic de san. Fie o mangai pe obraz , fie la talpi sau chiar la cercei. Daca nu se trezeste prin aceste manevre o lasa sa doarma. Nu plec de linga pat pt. ca stiu ca in maxim 10 minute se treste si o luam de la capat. In ultima perioada a devenit insa extrem de receptiva la aceste manevre si incepe rapid sa molfaie.
Nu iti face probleme ca nu ai "lapte consistent sau bun". Laptele tau e cel mai potrivit pt. bebelul tau : e formula perfecta din toate punctele de vedere. Poate ca bebe e un pic mai somnoros sau oboseste mai repede. Dar in ceea ce priveste compozitia laptelui in nici un caz nu trebuie sa te indoiesti.
La inceput cam in primele 14 zile si eu aveam tuberculi - noduli din aceia durerosi care se formau intre un supt si urmatorul. Dispareau pt. putin timp dupa ce sugea Eva dupa care pina la urmatorul supt reapareau. Acum nici vorba. Sanul devine doar mai greu intre un supt si urmatorul dar este moale si nu mai apar tuberculi din aceia. Daca simti ca bebe nu elibereaza toti "tuberculii - noduli" dupa ce suge mai mulge tu sanul putin.
Ca sa te convingi ca bebe suge urmareste sa auzi cind inghite , face un zgomot gen gal , gal sau ingal , ingal iar la inceput cind se conecteaza se aude un zgomot stil muls : ca la vaci cind sunt mulse , un soi de sasait. Mai poti incerca ajutindu-te de degetul mic sau care iti este la indema sa il pui in coltul guritei , tragi usor de ea - nu il doare dar va deschide instantaneu gura si va elibera mamelonul, o deschizi in timp ce suge si poti vedea in acel moment daca are guritza plina de lapte.
Eu zic sa incerci sa il mai trezesti in timp ce suge si sa-l convingi usor , usor sa mareasca intervalul de supt.
Poate fetele au alte opinii , poate au aplicat alte metode si au data rezultat. Multa bafta !
Ma intorc la citanie .
all of you!
Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
alra spune:
| citat din mesajul lui Mirtha Azi am comis-o ! Am reusit sa citesc ! Sunt flaminda de citanie dar si halealea la propiu. Mi-e o foame de imi sticlesc ochii dar mai trag o runda de citanie, acum cit pot ! |
eu daca nu citesc seara nu pot adormi. acuma citesc cartea trimisa de o prietena pe care trebuia sa o am la spital

si nu am carti in romana si mi-e lene sa citesc in olandeza

[daca as fi fata desteapta mi-as comanda de pe amazon in engleza, da nu sunt - sau poate sunt daca tot am timp si tembelesc acasa zilele astea
]ALRA 37+
Vacanta cu Laura in Romania
Mirtha spune:
Mav criminal Seabi !
Cind vad pozele voastre cu doi bebei ale Dianei , Berthei , Spiridush-ului , Amaliei parca ma apuca...dorul de urmatorul bebel. Bine ati putea spune ca sunt tacanita , nici nu vazui bine cum e cu unul si vreau pe al doilea dar mai simt asa parca mi-ar fi pofta de...bb2 !

Bertha bine ai revenit ! Am vazut cum fratiorul tine - ajutat din umbra de tatai - pe surioara in brate , foarte protectiv.
Simona1203 si Eva s-a nascut cu capul tugluiat - parca era Oblio. Dincolo de fontanela mare se prelungea asa ovoidal. Acum are capul ok. S-a redus din lungime , craniul parca e ceva mai rotund.
| citat din mesajul lui mav nu v-am povestit ce parinti nebuni suntem... ieri l-am lasat pe sebi cu antonio in masina; sa aiba grija de el si sa ne sune daca plange; si noi am intrat in carrefour (intentionam sa cumparam rapid cate ceva pt botez -aveam o lista scurta, la obiect)..... bine-nteles ca ne-a apelat sebi de 15 ori in 20 de minute... "a plans putin antonio" "cum a plans? ti-am zis sa suni daca plange tare" "a facut asa: ih-ih" "pai acum de ce nu-l aud?" "pai a plans doar putin, da trebuia sa te sun..." ![]() bine-nteles cu dupa 20 de minute... am iesit val vartej... si a trebuit sa-i facem si cadou lui seb pt ca "ne-a ajutat". ...de-ale parintilor cu doi copii... unul mai maricel.... oricum, sebi a fost un "paznic" bun, de nadejde! Mami fericita de Sebi si Antonio |
Mirtha mama de Eva
alra spune:
| citat din mesajul lui Mirtha Simona1203 si Eva s-a nascut cu capul tugluiat - parca era Oblio. Dincolo de fontanela mare se prelungea asa ovoidal. Acum are capul ok. S-a redus din lungime , craniul parca e ceva mai rotund. ![]() |
mey, contraziceti-ma daca gresesc - nu se tuguiaza toti la nastere ca sa poata iesi prin canalul stramt? ca io asa stiam. si asta e si rolul fontanelelor: au capetele elastice si neinchise ca se se poata modela pentru iesire.
ALRA 37+
Vacanta cu Laura in Romania
Mirtha spune:
Iar eu in ultima perioada daca incerc sa citesc...adorm la sigur.
Aproape instantaneu. Dar azi ...hmmmm, ziua de azi imi da sperante.
| Citat: | ||
citat din mesajul lui alra
eu daca nu citesc seara nu pot adormi. acuma citesc cartea trimisa de o prietena pe care trebuia sa o am la spital ![]() si nu am carti in romana si mi-e lene sa citesc in olandeza ![]() ![]() ![]() [daca as fi fata desteapta mi-as comanda de pe amazon in engleza, da nu sunt - sau poate sunt daca tot am timp si tembelesc acasa zilele astea ]ALRA 37+ Vacanta cu Laura in Romania |
Mirtha mama de Eva