Dura lex sed lex(Clubul Juristilor)(17)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Buna dimineataaaa, o cafeluta mai matinala, ca oricum n-am putut sa dorm, cu tot cu extraveral... si m-am trezit la 3,30, cica sa mai repet. Doar m-am ametit putin de creier, ca, dupa ce am repetat succesiunile de vreo 6 ori, constatam azi dimineata ca incurcam reductiunea liberalitatilor excesive cu raportul donatiilor.
sunt moarta de obosita si am niste emootiiiii, ca la clasa 1.
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelapriboi spune:

Am postat un raspuns dimineata prin care o incurajam pe Martie,dar acum cand m-am uitat se pare ca nu era.
Oricum m-am gandit toata dimineata la tine si ti-am tinut pumnii stransi.
Am intrat acum pentru ca stiam ca la 13 se termina examenul si credeam ca ai scris ceva.
de abia astept sa-mi spui ce subiecte ti-au picat si cum a fost examenul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Angela, astept si eu alaturi de tine! Ma gandesc c-o fi iesit pe undeva, sa se relaxeze, dupa asa emotii...sau poate doarme, ca dupa asa o noapte agitata....

Lora, mami de Iustina

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Lora ai dreptate.O sa intre ea sa ne spuna ce a facut

Mergi la inceput

Buna, fetele, sotul s-a culcat, eu sunt prea in priza si nu am intrat pana acum ca am stat numai pe tel., va dati seama, toata lumea, ce-ai facut-ce-ai facut. Am intrat acum si nu ma lasa sa scriu, of, trebuie sa raspund si pe mess

Mergi la inceput

MARTIE am simtit din e-mailul tau ca esti multumita si chiar fericita.
Cred ca ai picat pe subiect si cred ca ai scris absolut tot.
te rog sa ne spui si noua ce subiecte ai avut.

Mergi la inceput

Hai ca avem rabdare, cand poti, scrie subiectele.

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Sa va zic impresii si subiectele fireste si cam ce am facut.
Mai intai, la asa examen important, ne-a lasat sa ne asezam in sala fiecare cum am vrut, ceea ce mi s-a parut oarecum ciudat.
Din cate stiu se intra in ordine alfabetica, pe baza CI. si noi am fost strigati in ordine alfabetica, in baza CI, in ordinea Camerelor, dar in sala ne-au lasat sa ne asezam cum a vrut fiecare.

A urmat impartirea foilor, numele scris in dreapta sus, coltul acoperit, lipit, stampilat si semnat de 2 ori.

Apoi, extragerea subiectelor. Aici pt. mine a fost un mare soc. Eu credeam ca sunt toate subiectele intr-o palarie de ex. si vine cineva din sala si extrage subiectul. Nu???
Ei bine, subiectele erau gata facute! Erau 10 plicuri cu cate 5 subiecte. Deci gata facuta combinatia de 5 subiecte. Ni s-a adus la cunostinta ca subiectele au fost intocmite de un reprezentant al min. j. si a mai insirat inca vreo 3 persoane. Si ne arata cat sunt ele de sigilate. (dar gata facute
S-a oferit un tip sa traga unul din cele 10 plicuri, a tras plicul, l-a deschis, apoi au fost scrise pe tabla subiectele.

In sala erau marea majoritate pensionari, vorbesc serios, aveam pe unul in spate, cred ca avea minim 65 de ani, dar minim. F.ff multi dadeau a doua oara si a treia oara. Si cum ziceam, foarte multi in varsta rau de tot.

Supravegherea a fost extraordinar de relaxata, daca ai fi avut pe cineva langa tine de ex. sa-ti dicteze tot, nu era absolut nici o problema. Erau fff multi supraveghetori, dar se faceau ca nu vad pe nimeni.
In sala la noi nu au fost incidente, fiecare scria pentru el, dar in cealalta sala (in care am avut-o pe prietena mea din Constanta) din 5 in 5 minute se parau unii pe altii. Se ridica cate unul in picioare si zicea ca x vorbeste cu y si il deranjeaza, ca femeia cutare fasaie ceva pe sub banca, ca altii vorbesc intre ei si sa-i mute, adica sa-i desparta. Incredibil. Noi am pus asta pe seama faptului ca in sala aia erau astia pe Camera Bucuresti si...la 8 pe loc, erau cam disperati.
Nu stiu ce sa zic, la facultate daca miscam... la 90% din examene, eram terminati, aici..nu. Ori nu faceau observatie din prea mult bun simt, ca nu eram elevi, ci oameni in toata firea....dar... cu atat mai mult, mai ales ca e vorba despre un astfel de exam. fff greu.

Mergi la inceput

Asaaaa, acum sa va zic subiectele
1. Reprezentarea succesorala
2. Obligatiile comodatarului
3. Evidentele activitatii notariale
4. Dreptul de asociere
5. Notiunea, caracterele juridice si constituirea contractului de garantie mobiliara.

Deci, dupa cum observati, am avut "bafta" sa-mi cada un subiect din comercial (subiectul 5), comercial pe care nu l-am deschis, deci la pct. 5 nu am scris absolut nimic. Adica mint, am invatat un singur subiect din cele 16 - primul, ca am zis ca nu a picat niciodata din comercial. Si n-o sa am eu bafta sa pice chiar anul asta din comercial. Misto, nu? - subiect punctat cu 2,5 puncte (deci pe care le scadem integral).

Subiectul 3, evidentele activ. notariale il stiam absolut perfect, am scris la el 3 pagini, cele 12 registre, apoi fiecare ce contine, cum se sigileaza, numeroteaza, etc. etc. - subiect absolut perfect l-am scris. Punctat cu 2,50 puncte

Reprezentarea succesorala, un subiect pe 30 de pagini in carte, il stiam absolut perfect, l-am recitit in dimineata asta, ca ma intrebase sotul ceva legat de succesiuni, am constatat ca am confundat ceva la ele, mi-au venit toti dracii pe succesiuni, ca le invat de 3-4 luni si tot mai confund la ele. Deci, am scris si la subiectul asta vreo 4 pagini. 2,5 puncte
DAR,, subiectul e ff mare, definitie, natura juridica, beneficiari, conditii, efecte, dracu sa le ia... eu eram absolut extaziata ca stiu perfect subiectul asta, mai ales ca era primul si stiam ca primul subiect intotdeauna e punctat cel mai bine.
Drept urmare, l-am scris pe nerasuflate, am dat si exemple, am calculat cote etc. Eram foarte tare! Apoi am trecut la urmatorul subiect.
Cand am iesit afara, afisasera baremul, sa-mi pice fata, am uitat sa scriu de "Modul in care opereaza" (pe care il stiam perfect!!), si acest Mod de operare era punctat 1 punct intreg!!! Sa cad jos. Mai ales ca stiam subiectul foarte bine, chiar inainte sa incep sa scriu mi-am zis ca dupa conditii urmeaza modul de operare. Cand am umplut 4 foi acolo, am uitat pur si simplu de modul de operare!
Asa ca din 2,5 puncte, uite cum am luat scurt 1,5 puncte

Buuun, urmeaza Obligatiile comodatarului. Aseara am recapitulat contractele speciale. cand am ajuns la acest subiect, am constatat ca sunt 9 obligatii, deci trebuia sa le insir, drept pt. care mi-am aruncat o privire peste el... si zic: Lasa ca nu pica tocmai asta!
Asa ca am scris ce mi-am adus aminte, respectiv definitia si 4 obligatii din 9 sau 5 am scris.
Cert este ca am iesit afara si la barem erau doar cateva obligatii enumerate, nu toate cele 9 din carte, iar eu le-am scris exact pe alea. Am tinut minte si eu cateva esentiale. Asa ca mi-am acordat la fiecare conditie mentionata baremul o,10 + 0,20 + 0,20 + 0,50. Adica 1 punct. subiectul cu totul era 1,50 puncte, dar eu nu am atins tot baremul.

Apoi, culmea culmilor, pica subiect din cele 2 din constitutional. Deci constitutional!!! Invata civil anul 1, invata drepturi reale, invata tgd si ei dau constitutional.
Culmea e ca citisem subiectele astea in vara, asa ca stiam ca in ceata ce este acest dr. de asociere. Am scris cam 3 sferturi de pagina, am verificat cu cartea si macar nu am scris ineptii, deci stiam cu ce se mananca, dar nu am atins baremul. Acest subiect era cotat cu 1 punct. Pe care nu mi l-am acordat.

1 punct avem din oficiu.

Deci, eu zic ca m-am corectat dupa barem exigent. De ex. la ultimul punct, s-ar putea sa-mi dea 0,50... eu nu mi-am dat nimic.

So, imi iese nota 6. As fi avut 7 extrem de simplu, daca nu uitam pur si simplu modurile alea de dobandire. incredibil, sa stii atat de bine un subiect, incat sa-l scrii pe nerasuflate, de sa uiti de un subcapitol. aia e. Macar am peste 5, deci sunt in grafic, de ex. prietena mea din C-ta nu cred ca ia 5-ul, subiecte ff mari si grele.

Astfel, la proba practica imi trebuie minim nota 8, ca sa-mi iasa minimul de 7.

Cam asta despre mine.

Mergi la inceput

Martie, e bine asa...eu nu ma pot pronunta, ca n-am invatat...deci n-as fi facut mai nimic.....vagi amintiri...
Bafta la proba practica, sper din suflet sa iei peste 8! Cand e?
Acum gandeste-te la Mos Nicolae!

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput