Refuzul de a merge la clubul de dans
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
corinadana spune:
Raluca la 3 ani a mers la balet. Totul a fost f bine o perioada (3-4 luni) iar apoi a inceput sa planga ca nu mai vrea... Nu am mai dus o si acum (9 ani) practica dansuri hawaiene iar de balet nici sa nu auda. Atunci s a intamplat ceva, nu stiu...
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
anya spune:
Matei s-a dus la 3 ani la inot. Totul a fost bine cateva luni, parea foarte incantat. La un moment dat a refuzat sa mai mearga. Si acum (are aproape 6 ani) daca-i spun ca mergem sa inotam, prima reactie e NU, dupa care intreaba unde si daca e la piscina, cu familia - merge cu placere. Acum stie sa inoate singur, se scufunda, deci nu ar mai avea de ce sa-i fie frica de bazin si totusi....acolo nu mai vrea sa mearga! Nu a spus niciodata de ce.
happiness spune:
Fetita mea face de doi ani dans si ii place foarte mult,daca e sa o amenint cu ceva,cand face nazbatii,ii spun ca nu o mai duc la club si se rezolva orice problema...Daca nu ar mai vrea sa mearga,as incerca sa o fac sa se razgandeasca,pentru ca dansul i-a fost util,a invatat-o sa fie mai disciplinata,sa se concentreze mai bine,i-a calit atentia ,a facut-o responsabila si a ajutat-o sa si socializeze.Cred ca e o foarete buna pregatire pentru scoala.Incearca sa o duci totusi,probabil o va femeca si serbarea care sigur va urma...
![](images/user_man.png)
gazzella spune:
happiness, cat are fetita ta?
Felix (3 ani si 11 luni) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
![](images/user_man.png)
gazzella spune:
deci a inceput undeva la 4 ani
este o diferenta intre un copil la trei ani si acelasi copil la 4
si oricum, per ansamblu, indiferent de faptul ca frecventeaza sau nu un curs devin ceva mai ordinati, automotivati
e si motivul pentru care nu se recoamanda inceperea diferitelor activitati sportive inainte de un minim de 6 ani, dar 8 este idealul
ceea ce se poate face e propedeutica unei activitati sportive, adica doar familiarizarea cu dansul, ritmul, muzica (in acest caz) prin joc
Felix (3 ani si 11 luni) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Si la noi s-a intamplat ceva relativ asemanator - merge la cursuri de balet, ne-am inscris si la cursuri de dans. Dar la dans nu a fost decat o singura data, nu i-a placut si nu a mai vrut sa mearga. N-am de gand s-o fortez, la balet merge de placere.
Eu as incerca in locul tau sa o inscriu la altceva - balet, sau o alta scoala de dans - daca nici asa nu merge, nu o forta.
smndraghici spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adina Iulia Si la noi s-a intamplat ceva relativ asemanator - merge la cursuri de balet, ne-am inscris si la cursuri de dans. Dar la dans nu a fost decat o singura data, nu i-a placut si nu a mai vrut sa mearga. N-am de gand s-o fortez, la balet merge de placere. Eu as incerca in locul tau sa o inscriu la altceva - balet, sau o alta scoala de dans - daca nici asa nu merge, nu o forta. |
Eu cred ca baletul ar cam plictisi-o la varsta asta, desi e super frumos, asa ca nu ma gandesc inca la balet. Vroiam pentru ea altceva decat face acasa (joaca, iesit in parc, desene), mai ales ca ii place sa danseze. Maine avem prima proba de costume si deabia astept sa vad cum reactioneaza.
smndraghici spune:
Astazi este o zi grea pt mine, incarcata de emotii. Avem prima proba la costumele pt spectacol si deabia astept sa vad cum reactioneaza. Tineti-mi pumnii!
Daca azi reactioneaza nasol, sambata nici nu cred ca o mai duc.
vilma spune:
Cate ore de dans sunt pe saptamana si cat tine o sedinta?
Am avut o situatie similara cu fetita mea, avea 4 ani cand am dus-o la un club. Dupa 3 sedinte plangea ca nu mai vrea, asa ca n-am mai fortat-o si am lasat-o balta. Anul trecut mi s-a pus pata ca trebuie sa faca ceva miscare si in vacanta de vara am dus-o la alt club, unde a fost pur si simplu incantata. Avea 6 ani. Dupa un timp mi-a si spus de ce nu-i placuse la celalat club, probabil ca pana atunci nu a putut sa-si dea seama de ce nu-i placea: se facea doar aerobic, fara dans, punea o muzica si copiii stateau pe jos si bagau miscari de aerobic aiurea, fara sens, fara sa-i corecteze...bani aruncati, ce mai.
Acum e cu totul altceva. Ma bucur ca am avut inspiratia sa mai incerc odata.
Uite si niste poze de la primul ei concurs: http://good-times.webshots.com/album/567014160GuHHKA
PS: mi-am adus aminte: primele costume au fost toate la fel pentru toate fetitele: body si fustita, materialele au fost procurate de ei. Si sandalele de dans tot acolo s-au facut. La urmatoarea serbare, si-au facut fiecare rochite cum a vrut, mai "latino" asa, a fost incatare maxima sa le vad cu franjurii aia pe ele