Refuzul de a merge la clubul de dans
![](images/user_woman.png)
Buna ziua,
Am o fetita de 3 ani, si am dus-o la un club de dans. Primele 3 lectii au fost super ok,era foarte incantata iar cuvintele ei cand iesea de la orele de dans erau: mami a fost super! La ultima lectie n-a mai fost asa, la 1/2 orei a iesit din clasa plangand si mi-a spus ca nu mai vrea sa vina la dans, iar eu am intrebat-o ce s-a intamplat, dar nu mi-a spus ci doar repeta ca vrea acasa. Am vorbit cu profesoara si mi-a spus ca dintr-o data a inceput sa planga ca vrea la mami. Nu stiu de ce s-a intamplat asta, si sufar tare mult pt ca, chiar am vazut cat de incantata a fost in primele lectii si chiar astepta sa revenim. In ultima ora,o fetita a probat costumul pt spectacolul de Craciun, ma gandesc ca poate acest lucru a intristat-o, ca n-a probat si ea un costum? Sau ce altceva ar putea fi?
Multumesc,
Raspunsuri
Eliza5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui smndraghici Buna ziua, Am o fetita de 3 ani, si am dus-o la un club de dans. Primele 3 lectii au fost super ok,era foarte incantata iar cuvintele ei cand iesea de la orele de dans erau: mami a fost super! La ultima lectie n-a mai fost asa, la 1/2 orei a iesit din clasa plangand si mi-a spus ca nu mai vrea sa vina la dans, iar eu am intrebat-o ce s-a intamplat, dar nu mi-a spus ci doar repeta ca vrea acasa. Am vorbit cu profesoara si mi-a spus ca dintr-o data a inceput sa planga ca vrea la mami. Nu stiu de ce s-a intamplat asta, si sufar tare mult pt ca, chiar am vazut cat de incantata a fost in primele lectii si chiar astepta sa revenim. In ultima ora,o fetita a probat costumul pt spectacolul de Craciun, ma gandesc ca poate acest lucru a intristat-o, ca n-a probat si ea un costum? Sau ce altceva ar putea fi? Multumesc, |
wow, exista club de dans pentru copii de 3 ani? mie mi se pare foarte mica pentru o astfel de activitate.. adica e absolut ok sa danseze... dar intr-un club? cu reguli stricte, cu lectii de dans?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
pd spune:
Din pacate nu stiu sa-ti dau un raspuns la problema ta, pentru ca a mea n-a plans niciodata la dans desi a mers si ea de mica (3 ani si jumatate). S-ar putea sa ai dreptate cu costumul probat de o alta fetita. Si a mea a fost putin suparata cand ceilalti copii, mai vechi, probau costume de spectacol si ea nu, dar a inteles cum stau lucrurile si nu a plans.
As vrea sa-mi spui daca se poate unde merge fetita ta, pentru ca am vrea sa gasim alt loc cu lectii de dans (cel la care mergeam s-a mutat prea departe de noi).
Multumesc.
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
Poze
Poze 2008 si altele
Vacanta Antalya
smndraghici spune:
Da, am gasit un club de dans care primeste si copii de 3 ani, dar nu te gandi ca pentru aceasta categorie de varsta exista reguli stricte. E mai mult o joaca, indrumarea copilului catre dans prin joaca, abia in urmatorul an vor fi impuse cateva reguli dar si acelea foarte lejere.
Fetita mea merge la Clubul MagicSteps www.magicsteps.ro
filofteia spune:
Cand l-am dus pe Adi la inot (4 ani jumatate) primele ore au fost superbe...dupa prima ora, profesorul ne-a spus ca este cel mai bun din grupa si ca are stofa de inotator. La a cincea lectie dupa jumatate de ora a iesti din bazin. La a sasea tot asa si ne-a vorbit tot drumul pana acasa ca nu mai merge. Si n-a mai mers. Fara explicatii... N-am aflat nici acum (dupa 3 ani
) daca s-a intamplat ceva.
La varste mici copii sunt imprevizibili cu activitatile...
Eu cred ca trebuie sa asculti dorinta ei de a nu mai merge. Poti sa mai incerci o data, dar daca insista mai amana un an cu dusul la activitati extra.
Poate fi si faza cu probatul costumelor, dar tu ii poti explica ca daca va muncii la anul va purta si ea un costum.
smndraghici spune:
citat din mesajul lui filofteia Cand l-am dus pe Adi la inot (4 ani jumatate) primele ore au fost superbe...dupa prima ora, profesorul ne-a spus ca este cel mai bun din grupa si ca are stofa de inotator ![]() ![]() La varste mici copii sunt imprevizibili cu activitatile... Eu cred ca trebuie sa asculti dorinta ei de a nu mai merge. Poti sa mai incerci o data, dar daca insista mai amana un an cu dusul la activitati extra. Poate fi si faza cu probatul costumelor, dar tu ii poti explica ca daca va muncii la anul va purta si ea un costum. |
Faza e ca, dupa somnul de dupa amiaza am intrebat-o daca mai merge la dans si mi-a spus ca merge si ca nu va mai plange. deci?
![](images/user_man.png)
gazzella spune:
citat din mesajul lui filofteia La varste mici copii sunt imprevizibili cu activitatile... |
...si e normal sa fie asa
probabil pentru ea cele cateva orea au fost un moment de joaca tare simpatic, dar acum a mai incetat sa fie
eu as retrage-o repejor daca as tine la dans numai pentru ca nu as vrea sa asocieze dansul unor experiente negative
si as incerca mai peste un an, doi
Felix (3 ani si 11 luni) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
smndraghici spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gazzella
...si e normal sa fie asa probabil pentru ea cele cateva orea au fost un moment de joaca tare simpatic, dar acum a mai incetat sa fie eu as retrage-o repejor daca as tine la dans numai pentru ca nu as vrea sa asocieze dansul unor experiente negative si as incerca mai peste un an, doi Felix (3 ani si 11 luni) Bendis (2 ani) "Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle" Daiario clinico, Sándor Ferenczi |
Probabil ca asa voi face daca si data viitoare se va intampla asta, dar ma doare asa de rau sufletul!!!!
![](plang.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gazzella
...si e normal sa fie asa probabil pentru ea cele cateva orea au fost un moment de joaca tare simpatic, dar acum a mai incetat sa fie eu as retrage-o repejor daca as tine la dans numai pentru ca nu as vrea sa asocieze dansul unor experiente negative si as incerca mai peste un an, doi |
asemenea as proceda si eu. la 3 ani, copii se plictisesc repede, chiar daca par incantati de activitatea pe care o fac.
sfatul meu, lasa sa treaca timpul si daca pe viitor, EA isi va dori sa danseze...atunci e ok, daca nu....
delimiteaza dorintele tale, de ceea ce-si doreste ea.
off topic, dar poate ajuta pe cineva.
am la Berlin, o prietena,(romanca, traieste in Germania de peste 20 de ani) care are doua fete, acuma de 18, si 19 ani. de la 3 ani le-a dat la pian. fetele au invatat, dar cu timpul s-au plictisit, chiar au refuzat sa mai mearga la lectii.
mama lor le-a obligat in continuare sa faca asta....anii au trecut si fetele au ales facultatea de medicina..desi mama lor isi dorea ca ele sa imbratiseze o cariera muzicala.
s-au mutat de la ea, pe la 17 ani iar relatiile dintre ele sunt destul de reci. de cate ori se intalnesc ea le reproseaza ca nu au ales muzica...
era doar dorinta mamei ca sa faca pianul, nu si a fetelor...
asa ca mare atentie la ce anume ne dorim pentru ai nostrii copii! dorintele noastre, s-ar putea sa nu se plieze cu ale lor.
Kari
Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder
smndraghici spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui kariguld
asemenea as proceda si eu. la 3 ani, copii se plictisesc repede, chiar daca par incantati de activitatea pe care o fac. sfatul meu, lasa sa treaca timpul si daca pe viitor, EA isi va dori sa danseze...atunci e ok, daca nu.... delimiteaza dorintele tale, de ceea ce-si doreste ea. off topic, dar poate ajuta pe cineva. am la Berlin, o prietena,(romanca, traieste in Germania de peste 20 de ani) care are doua fete, acuma de 18, si 19 ani. de la 3 ani le-a dat la pian. fetele au invatat, dar cu timpul s-au plictisit, chiar au refuzat sa mai mearga la lectii. mama lor le-a obligat in continuare sa faca asta....anii au trecut si fetele au ales facultatea de medicina..desi mama lor isi dorea ca ele sa imbratiseze o cariera muzicala. s-au mutat de la ea, pe la 17 ani iar relatiile dintre ele sunt destul de reci. de cate ori se intalnesc ea le reproseaza ca nu au ales muzica... era doar dorinta mamei ca sa faca pianul, nu si a fetelor... asa ca mare atentie la ce anume ne dorim pentru ai nostrii copii! dorintele noastre, s-ar putea sa nu se plieze cu ale lor. Kari Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste! Old Union Reminder |
sa stii ca sunt constienta ca nu tot ce-mi doresc eu pt ea si trebuie sa faca. asa este, ce doreste ea e mult mai important decat ce-mi doresc eu pt ea, dar trebuie sa-i dau o mana de ajutor pt ca am vazut ca-i place tare mult sa danseze. daca nu va merge si e totul doar pt a se distra, atunci renunt fara nici o problema. nici eu nu sunt de acord sa-mi chinui copilul cu lucruri care il plictisesc si de care va prinde ura mai tarziu.