CAPRICOARNE (7)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Multumesc pentru primire
Din nefericire ati inteles gresit. As vrea din tot sufletul sa-l fi gasit deja pe puiul meu, dar nu e asa.
Dar sa incep cu inceputul: am avut un atestat care a expirat (e valabil doar 1 an) si acum asteptam sa-l luam pe al doilea. Atestatul inseamna un dosar plin cu tot felul de acte: legalizari de certificate de nastere, casatorie, act de proprietate al locuintei (sau contractul de inchiriere, daca familia respectiva locuieste cu chirie), copii dupa buletine, analize medicale, caziere, adeverinte de la locul de munca, caracterizari facute de colegi/prieteni-minim 2 de fiecare, cerere adresata DPC-ului (Directia de Protectie a Copilului), evaluari psihologice, anchete sociale, etc.
Asta e partea usoara. Dupa 60 de zile primesti atestatul. Si astepti, astepti....pina cind te enervezi si suni tu la DPC sa vezi daca au uitat cumva de tine. Ti se spune ca nu sint copii adoptabili si iar astepti....
Pile nu, relatii nu, bani ioc pt "atentii" si asa a trecut 1 an. Am zis sa mai incercam inca un an. Acum astept atestatul si, ca de obicei, ma pun pe asteptat.
Greu, foarte greu, sint destul de putini cei care rezista psihic pina la capat.
Atunci cind iti gasesti puiul, rezisti mult mai usor, pentru ca stii pentru cine lupti. Ai pentru cine, dar eu, acu, ma lupt doar cu sistemul.
Nu pot sa devin mama pe cale naturala, mi s-a luat acest drept, dar cei care nu se gindesc deloc la cele ca noi si au posibilitatea sa schimbe o lege absurda, nu o fac, pentru ca ei nu stiu ce inseamna sa-ti doresti cu ardoare sa fii parinte. Ei au copii si habar nu au ca sint atitia copii care li s-a luat pur si simplu dreptul la o viata normala, printr-o lege data sub amenintarea baronesei Nicholson ca nu vom fi primiti in Europa, daca nu facem ce zice ea, in acest domeniu.
Sint foarte multe de zis, dar o sa avem timp de palavre

toate capritele!

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O INIMIOARA ARE NEVOIE DE VOI!

BAZAR PENTRU SONIA

www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

misha, sorry ca ma inteles gresit
stiu ca la capitolul adoptii sunt multe de zis si de facut si se iau copii "pe pile"...cunosc destule cazuri
am insa niste prieteni care au avut noroc, au gasit o tipa care nu vroia sa-si pastreze copilul si l-au luat ei, iti spun pe PM detalii

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Si eu scuze de neintelegere! Asta din cauza ca nu m-am confruntat pana acum cu problema asta care, se pare, e tare spinoasa. Noi avem niste prieteni si o ruda care au copilasi adoptati, dar nu i-am intrebat niciodata ce si cum.Imi pare rau, dar ma si bucur ca nu renunti.

Mergi la inceput

Este o problema destul de spinoasa, e adevarat, dar daca exista dragostea pentru copii lipita bine de suflet, nu ai cum sa abandonezi lupta de a-ti vedea visul implinit, oricite piedici ar aparea.
Pe mine ma bucura ca incet, incet, oamenii au inceput sa priveasca cu alti ochi adoptia, nu ca "a creste copilul altuia", expresie care pe mine ma umple de nervi, sau cum spunea cineva aici, pe forum: dupa ce a adoptat un copil, a si nascut, iar o colega de birou a felicitat-o, scriindu-i: "acum, cind esti si tu mamica...."
Intimpalrea asta mi-a ramas pur si simplu intiparita in minte. Da' pina atunci ce era: ingrijitoare?
Hai ca prea va plictisesc cu problemele mele si m-am lungit cit o zi de post

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O INIMIOARA ARE NEVOIE DE VOI!

BAZAR PENTRU SONIA

Mergi la inceput

Da, asa e, si pe mine ma uimesc oamenii.Discutiile de genul"degeaba, daca nu-i al tau nu poti sa intelegi ce-i dragostea materna" ma uimesc de-a dreptul. Nu stiu de ce raman eu asa uimita pentru ca am auzit asta in acelasi mediu in care s-a ras copios ca eu am adunat bateriile uzate de la jucariile copiilor si le-am adus in supermarket, le cantrul de colectare, nu le-am aruncat la gunoi. Sau ca vin de cele mai multe ori cu autobuzul la servici pentru ca mi se pare poluant sa iau masina pentru 4 statii. Sau ca, atunci cand vin cu masina, sunt singura care o las in parcarea angajatilor.Dar eu continui sa ma mir.Si ma vor mai uimi, probabil, multe aberatii pana voi accepta ca genul acesta de oameni nu se mai schimba. .

Mergi la inceput

Din nefericire vor exista intotdeauna oameni cae considera ca "a avea bun simt" este echivalent cu "a fi prost". Pina la urma nu-i putem schimba noi, oricite eforturi am face, dar intr-un moment al vietii lor, vor avea de suferit cu siguranta datorita acestui mod josnic de a vedea lucrurile. Roata se intoarce.

BAZAR PENTRU SONIA

Mergi la inceput

neata capritelor
in sfarsit o discutie pe gustul meu, de capricoarna get-beget

asta cu "crescutul copilul altcuiva" e de domeniu SF, nu suport astfel de replici
eu consider ca a fi PARINTE inseamna a avea grija de un copilas (nu intru in detalii pt.ca sunt multi parinti biologici care nu-si merita statutul doar din simplu motiv ca au nascut niste copii in schimb habar nu au sa-i creasca, sa se poarte normal cu ei...) discutia poate continua tot asa si nu vreau sa ma lungesc
le-am spus si prietenelor mele care nu pot avea copii lor "eu consider ca parinte este cel care creste un copil, are grija de el si face tot posbililul ca acelui copil sa-i fie bine, nu cel care il naste, nu e deajuns sa dai nastere unui copil daca nu iti iei angajamentul sa-l si cresti"
mi se pare crunt sa-ti abandonezi copilul, sincer, mai bine nu-l mai faci, stiu ca suna dur, dar asa simt eu
si daca il faci, mai bine nu-l abandonezi pe strazi, in spitale sau eu stiu pe unde, macar ai taria sa-o gasesti o familie in care sa creasca....e mult de povestit, stiu ca e simplu sa vorbesti, mai greu e sa si faci ceva in domeniul asta, cu atat mai mult cand stiu ce "mafie" e in domeniu adoptiilor ...ce mi-au auzit urechile....este o adevarata piata, cine are bani si relatii isi poate "cumpara un copil" cine nu....asteapta cu anii....si cand te gandesti cati copii abandonati sunt
imi cer scuze daca am ofensat pe cineva, asta am avut eu pe suflet si acum m-am eliberat

Mergi la inceput

'neata!
Ofensata de dis de dimineata, lilina? Las'ca vin vremuri mai bune si pentru familiile acestea, ca merita. Hai sa incepem saptamana cu optimism!!!
La Brasov e iarna adevarata. Sotzu' tocmai scchimba gumele la masina, trece la cele de iarna. E un ghetalau pe sosele...Dar e soare si peisajul, chiar si acesta urban, e feeric...Va invit pe toate la munte!

Mergi la inceput

diuna, mi-am varsat si eu amarul, iertare

multumim de invitatie, mie, sincera sa fiu, nu-mi place frigul si fleoscaiala , dar sotul meu va ajunge sapt.viitoare pe la Brasov, in delegatie, dar si la Iasi, Cluj, Suceava, Timisoara imi e frica, cand ma gandesc la ce vreme prinde, singurel cu mashinutza

Mergi la inceput

lilina, fleoscaiala si frigul nu fac parte din peisajul brasovean.Foarte rar fleoscaiala, primavara, cand da caldura...In rest e respirabil, nu prea frig, cu paltoanele din dotare nici nu simtim. Soselele sunt curatate, la ora asta sunt si uscate, iar trotuarele sunt acoperite de zapada si gheata precum partiile de ski. Le sti pe tote cu marea, da la munte te-am prins!Copacii sunt incarcati de zapada, in parcuri copii au curatat leaganale si se dau huta, zapada in jurul lor pana la genunchi. Mie imi place la nebunie zapada proaspat cazuta, mare si multa, si alba si curata. Bine, recunosc, nu mai sunt la fel de incantata de prin februarie incolo, cand incep sa ma satur...
Drum bun sotului, n-ai grija, e bun sofer.

Mergi la inceput