Donator de organe
Tocmai ma intrebam cum se procedeaza in Romania in cazul in care cineva vrea sa devina donator de organe. Eu am anuntat familiei ca doresc acest lucru , la care mama imi raspunde: "Pana la urma e decizia familiei!"Deci oricare ar fi dorinta mea nu conteaza, ca oricum decide ea cand o sa mor!Din motive religioase poate, cred ca nu prea e de acord cu donatia organelor. Eu si sora mea,da.
Si uite ce citesc prin ziare:
http://www.ziare.com/Poti_ramane_fara_organe_dupa_moarte__daca_nu_refuzi_telefonic_donarea-472680.html
Oare nu e mai usor ca cei care doresc ca doneze sa anunte undeva sau sa poarte ceva asupra lor care i-ar indentifica drept donatori ? Sunt sigura ca multi nici macar nu vor sti despre aceasta lege si vor sfarsi prin a dona, desi nu o doresc. Nu ma intelegeti gresit, eu una sunt pentru, dar fiecare ar trebui sa decida pentru el. Bine, s-a dat o lege care permite tuturor sa faca aceasta alegere, dar oare toata lumea o sa o cunoasca?
Si poate initiem un mic sondaj, cati dintre voi ar dona?
Raspunsuri
kay spune:
Eu donez orice e viabil si place la ochi ! In SUA, pe spatele permisului de conducere parca e bifat ceva, sau oricum scrie daca esti donator sau nu.
Eu sunt PRO donare, am vazut prea multi oameni mergand cu inima asistat de masini, isi carau valiza neagra pe roti dupa ei. iar in iniste se auzea mecanismul cum pompeaza in locul inimii lor. deci clar. mie oricum nu-mi mai folosesc. de ce sa nu salvez o viata?
dar chiar ma intrebam zilele astea, cum sa fac sa se stie? nu ca ma astept sa mor prea curand... dar orice ar fi, eu dau absolut tot ce detin si e utilizabil !
oana deSOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com
povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
Yannia spune:
Si eu am fost intrebata cand am luat permisul, daca vreau sa fiu donatoare. Am fost de acord si acum am pe permis, in coltul din dreapta, jos, o inimioara.
Mami de
http://family.webshots.com/album/565167363ZQuFzC
cgeea spune:
yannia, cand ti-ai luat permisul?
Eu mi l-am schimbat acum un an ca expira si nu m-a intrebat nimeni nimic.
btw, si eu sunt de acord cu folosirea propriilor mele organe dupa ce mie nu-mi mai folosesc.
Gea, mami de Catinca-Ruxandra
pozele noastre
Ramonika spune:
sunt si eu de acord. sa nu fii de acord mi se pare ca si cum te-ai inmormanta cu 10 kile de aur si diamante pe tine, in timp ce ceilalti mor de foame langa mormantul tau...
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
puisorul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui peanut Oare nu e mai usor ca cei care doresc ca doneze sa anunte undeva sau sa poarte ceva asupra lor care i-ar indentifica drept donatori ? Sunt sigura ca multi nici macar nu vor sti despre aceasta lege si vor sfarsi prin a dona, desi nu o doresc. Nu ma intelegeti gresit, eu una sunt pentru, dar fiecare ar trebui sa decida pentru el. Bine, s-a dat o lege care permite tuturor sa faca aceasta alegere, dar oare toata lumea o sa o cunoasca? Si poate initiem un mic sondaj, cati dintre voi ar dona? |
Pro donare fara discutie. Dar mi se pare corect cum a zis si Peanut sa iti poti da acordul din timpul vietii.
Ani de Stefana (23.01.2008)
www.helpsonia.com
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
MadameBovary spune:
Si eu sunt PRO si chiar ma gandeam zilele astea daca si ce anume trebuie sa faci ca stiu ca la americani e specificat undeva cine e de acord si cine nu. Legea asta mi se cam pare o prostie: cati oameni or sa alfe ca trebuie sa anunte ca NU vor sa li se preleveze organele dupa moarte si cati or sa aiba surpriza rudelor in cosciug? Mi se pare mult mai normal sa iti dai acordul decat sa anunti ca nu vrei si sa ii anunti tu pe ei de asta. Dar deh... Romania... de ce ma mai mira?
Sa vedem, ca sunt si eu pe la finalul orelor de condus si daca reusesc sa imi iau carnetul, sa vad daca ma intreaba cineva ceva.
I never fake ... sarcasm
kariguld spune:
si eu sunt PRO, mai ales daca ma duc pe neasteptate...tot ce se poate folosi de la mine !
ar trebui facut ceva in acest sens si in Ro, pentruca frecventa accidentelor este mult mai mare ca in alte parti.
asa ar fi salvate multe vieti...care nu pot fi altfel salvate.
Kari
Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder
Deianira spune:
Yannia, banuiesc ca nu esti in tara (poate gresesc totusi). Eu am carnet de cateva luni si o prietena de cateva zile doar si nici eu, nici ea nu am fost intrebate daca dorim sa fim donatoare. Si mie mi-ar placea sa fiu donatoare.
Deianira spune:
Yannia, banuiesc ca nu esti in tara (poate gresesc totusi). Eu am carnet de cateva luni si o prietena de cateva zile doar si nici eu, nici ea nu am fost intrebate daca dorim sa fim donatoare. Si mie mi-ar placea sa fiu donatoare.