Grasa disperata, caut motivatie si ambitie !

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexalina

Dragele mele
M-as declara fericita daca as avea de slabit numa' 10 kile...s-au dus vremurile alea Am 31 de ani,1.65 si cam 100 de kg...nu am copii sau alte chestii,doar un sot care nu se plange de mine da stiu ca i-ar place sa fiu asa cum eram cand m-a cunoscut... Am in schimb prolactina fff mare si fac tratament de un an da nu m-a lamurit nimeni daca si asta are vreo contributie la greutatea mea sau nu... Am insa o viata fff stresanta si prin urmare mese neregulate si pe apucate. Ideea voastra cu asocierea la slabit mi se pare foarte buna, dupa sarbatori cum zicea cineva, asa ca puteti conta pe mine.. Hai sa ne demonstram ca se poate...
Pupici

Draga Alexalina,

iti spun sincer ca daca eu as avea 100 Kg la indiferent ce varsta si inaltime, as incepe sa slabesc din secunda asta, nu dupa sarbatori. Si la cei 1.65 pe care ii ai, BMI-ul tau este de 36.73, adica obezitate clasa II!!! Nu mai ai decat 10 Kg si ajungi la obezitate morbida!

Asa ca eu zic ca poti alege sa incepi acum si pana de sarbatori, la greutatea ta ai mari sanse sa slabesti 5 Kg, adica sa scazi la obebzitate clasa I!!!

Sigur ca daca stai asa, ba mai si mananci zdravan de sarbatori, te indrepti spre ceea ce ziceam mai inainte, adica obezitate morbida! Asa ca aici nu cred ca mai e vorba daca zice sau nu sotul ceva, nici sa ne culcam pe o ureche ca o fi de la prolactina, aici cred ca e vorba de viata si de moarte, asa ca pune mana si slabeste, ca e pacat de tine fata tanara sa-ti bati joc in halul asta de tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Am intrat si eu "atrasa" de titlu ... N-am citit decat primele 3-4 pagini, dar ma pot inscrie cu brio in cluvul vostru ! Si, din pacate, sunt cam in aceeasi "oala" cu Alexalina, adica: am 34 de ani, 1.65m si ... peste 100kg Deci cred ca ma incadrez in categoria de obezitate morbida, de care spunea Carolinah
Cum am ajuns aici ... nu e greu de explicat, privind in urma ... Cand am ramas gravida aveam 74 kg si tocmai ma apucasem de cura, in ideea ca vroiam sa raman gravida si sa ma pregatesc putin; m-a prins bb din drum si m-am oprit. In sarcina am pus 13 kg, nu multe (dupa toate statisticile), pt ca imi era mai tot timpul greata si nu prea puteam sa mananc. Dupa nastere am dat jos 9 kg, deci ramasesem cu un plus de 4kg, absolut rezonabil, nu-mi faceam griji ca o sa le dau jos repede.
DAR ... creierul meu ramasese "setat" pe ideea ca pot manca, nu ma ingras (doar ca acum nu mai erau doi sa consume caloriile, ci unul singur), plus ca alaptam si toata lumea ma batea la cap sa mananc, plus ca ma trezea copilul toata noaptea si mi se facea foame in toiul noptii, plus ca nu mai aveam timp sa gatesc si mancam numai junk-uri si semipreparate, plus ca simteam o pofta nebuna de dulciuri, eu care nu pusesem gura pa ele toata sarcina ... Asa ca s-au adunat kilele cate 2 cate 3 pana am ajuns sa nu mai gasesc haine prin dulap !

Cand am inceput serviciul am slabit 2-3 kile, numai pt ca am mers mai mult (ca stand acasa, in fata TV-ului si cu bebele dupa mine, nu prea faceam miscare). Si-atat.

Caut si eu motivatia ... Problema mea este deja patologica, iar orice regim pe care il stiu mi se pare total nepracticabil: nu pot sa manance 3 frunze de salata, pt ca as lesina pe strada; nici din 2 in 2 ore, pt ca am treaba la servici si acasa nu ma lasa fii-mea; nici sa-mi fac in fiecare zi altceva de mancare, nu am timp.

Sunt inca in cautarea regimului ideal pt un om super-ocupat si cu o greutate aproape dubla fata de normal ...

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexalina spune:

Citat:
citat din mesajul lui bogdanai
Cand am inceput serviciul am slabit 2-3 kile, numai pt ca am mers mai mult (ca stand acasa, in fata TV-ului si cu bebele dupa mine, nu prea faceam miscare). Si-atat.
Caut si eu motivatia ... Problema mea este deja patologica, iar orice regim pe care il stiu mi se pare total nepracticabil: nu pot sa manance 3 frunze de salata, pt ca as lesina pe strada; nici din 2 in 2 ore, pt ca am treaba la servici si acasa nu ma lasa fii-mea; nici sa-mi fac in fiecare zi altceva de mancare, nu am timp.
Sunt inca in cautarea regimului ideal pt un om super-ocupat si cu o greutate aproape dubla fata de normal ...

Cam in aceeasi situatie sunt si eu,mai putin copilul,in rest miscare ioc,mese cand apuc,mai ales seara... De ceva vreme ma bate gandul sa incep ceva dar parca nici un regim nu e destul de...bun.Poate chestia asta cu sanatatea sa ma determine sa fac ceva...Plus ca nu ma mai simt bine,nu ma mai pot apleca,gafai ca naiba,transpir vara de parca ma ploua,apai de haine ce sa mai vorbim,masura 56...
Am citit ceva pe forum despre un regim Montignac parca,ati auzit ceva...stiti ceva...Mi-e groaza sa nu ma ingras la loc(si nici n-am inceput!),dar asta pare ok,stilul de viata tre schimbat in primul rand...
Legat de prolactina,eram curioasa daca determina si ea ceva kg in plus...da cred ca nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emmma03 spune:

Cat ma bucur si eu ca existati!!!! Nu sunt SINGURA!!!!!Si eu am pus in sarcina 30 kg, adica am ajuns la 100!!!!, dupa ce am nascut am lasat in spital 12 si 3 le-am dat jos in primele 2 saptamani ...... si gata! Inca alaptez si mi-am zis sa nu ma apuc de nici o cura de slabire, dar sunt pe final cu alaptatul, asa ca sunt foarte hotarata ca dupa sarbatori sa incep batalia! Ani de zile m-am mentinut la 62....deci am ceva de lucru. Sincer as incepe chiar in momentul asta, ma simt foarte motivata, mai ales dupa ce am citit parerile voastre, dar am sa va spun motivatiile mele
- soacra mea e mai slaba decat mine (inainte de sarcina nu era asa)
- sotul meu arata foarte bine si ma sustine
- imi placea enorm cum aratam inainte si cum ma simteam, mai ales ca faceam mult sport
- imi place sa atrag priviri pe strada
- imi plac la nebunie hainutele mele din dulap pe care in prezent nu pot sa le imbrac
etc.

“Pana la urma, cum (re)gasim motivatia? Nu dieta minune, ci motivatia, un stil de viata sanatos, cu rezultate pe termen lung, nu cu frustrari, infometari si "recuperari" dupa .”...zicea cineva de pe aici!

Eu zic ca nu prea exista asa ceva! Cea mai sigura cale este sa incepi sa slabesti pe termen scurt macar cateva kg, asa sa se vada un minim de rezultat, cat sa incepi sa te simti bine in pielea ta, sa-ti dea vointa.....iar apoi, daca, continui....si slabesti cam cat ai vre0a tu, atunci poti sa te gandesti la stil de viata sanatos.... si motivatie la maxim. Parea mea! Oricum cam toate dietele impun un mod de a manca sanatos.
Eu inainte de sarcina am tinut dieta BALERINA cu care slabesti 1 kg pe zi. Eu am tinut-o 7 zile si am slabit 5 kg, pe care nu le-am pus la loc decat in sarcina, dar nu se pune, sunt scuzata. Dieta este urmatoarea -
- Ora 8:00 - 1 cafea(eu am baut si ceai)
- Ora 10:00 - 2 oua fierte
- Ora 12:00 - 1 pahar suc de rosii (sau portocale, sau mere)
- Ora 14:00 - 100 g sunca sau 1 felie paine prajita (sau cremvusti de pui)
- Ora 16:00 - 1 mar
- Ora 18:00 - 100 g branza slaba (sau un iaurt dietetic)
Mie mi s-a parut foarte usor de tinut, pentru ca mananci din 2 in 2 ore si o voi relua dupa ce termin cu alaptatul. O recomand cu toata increderea.
Iar pentru cele care nu suporta sa faca sport va recomand tot cu cea mai mare incredere aqua-gym-ul, care e suuuper, si foarte relaxant.

Mergi la inceput

Asa ca draga mea Tzuni, pune-te pe treaba!....iar eu o sa te ajung din urma, PROMIT!
Nu ne-ai spus (sau am scapat eu?) cate kg vrei sa slabesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Citat:
citat din mesajul lui emmma03

.
Eu inainte de sarcina am tinut dieta BALERINA cu care slabesti 1 kg pe zi. Eu am tinut-o 7 zile si am slabit 5 kg, pe care nu le-am pus la loc decat in sarcina, dar nu se pune, sunt scuzata. Dieta este urmatoarea -
- Ora 8:00 - 1 cafea(eu am baut si ceai)
- Ora 10:00 - 2 oua fierte
- Ora 12:00 - 1 pahar suc de rosii (sau portocale, sau mere)
- Ora 14:00 - 100 g sunca sau 1 felie paine prajita (sau cremvusti de pui)
- Ora 16:00 - 1 mar
- Ora 18:00 - 100 g branza slaba (sau un iaurt dietetic)
Mie mi s-a parut foarte usor de tinut, pentru ca mananci din 2 in 2 ore

Foarte usor de tinut, zici? Maninci din 2 in 2 h? Pai daca o cafea sau un pahar de suc de rosii sau un mar sau un iaurt or fi mincare... Asta-i dieta de exterminare, nu altceva. Nici o dieta echilibrata nu ar trebui sa duca la pierderea a mai mult de 1-2 kg/saptamina.

Later edit ca uitasem: 2 oua pe zi timp de 7 zile, asta face 14 pe saptamina. N-o fi un piculet cam mult?

Toti nutritionistii recomanda regimul de viata sanatos. Nu da rezultate peste noapte, dar, odata insusit, da rezultate durabile si efectele sint benefice si-n oglinda si asupra starii de spirit si asupra echilibrului organismului.

Pin-acum a grait lupul moralist ... de-acum incolo imi dezvalui adevarata fata: si eu sint o mare gurmanda, una care considera ca bucuria gustului e unul dintre motivele pentru care viata merita traita (n-o sa va enumar aici toate cele cite-mi plac pentru ca ar interfera serios cu scopul acestui subiect). Cum reusesc eu sa nu ma fac cit casa: motivatie intrinseca. Personal ma indoiesc de eficacitatea grupurilor de suport si a altor strategii gen amenda, desi pentru alte persoane e posibil sa functioneze binisor. Dar cred ca pina nu vine dintr-o convingere interioara ca trebuie sa arati bine, din dragoste pentru tine, pentru corpul tau pe care sa-l vrei cu tot dinadinsul frumos, armonios, atragator de priviri si tinar cit mai mult timp posibil, ei bine, pina atunci nici o dieta minune si nici o strategie nu va functiona. La urma urmei e o chestiune de respect fata de invelisul pamintean al sufletului tau .

Tzuni, si eu sint o admiratoare din umbra :). Sint sigura ca vei reusi!

"Today is the tomorrow I was so worried about yesterday".

Andra si Vladut (14.10.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Tzuni am citit fila cu fila...m-am regasit in multe scrieri...eu am fost de cand ma stiu o impanata dar nu o grasa...acum am 82kg/168 adik...obezitate. Trist este ca in ziua in care l-am nascut pe Dudu aveam 83kg,,,inca alaptez si voi continua asta macar pana ce bebe va implini 1 an si jumatate dar sunt hotarata sa pun piciorul in prag...am deja 2 saptamani de cand seara mananc fructe: mandarine, portocale, pomelo, gref, mere...de pe la 18 incep cu merele apoi la 22 mananc cam 1kg citrice...am dat jos un kg doar dar trebuie sa beau mai multa apa. Voi reusi pentru ca deja ma dor genunchii, ma impunge ficatul, mi-e teama sa-mi fac analizele...

Motivatie: dependentza de mancare este la fel de periculoasa ca si dependentza de tutun sau de droguri...

Sfat (dat de sotul meu care a slabit de la 93kg la 75kg): arunca toate dulciurile si pune in locul lor nuci, stafide, fructe multe si cat mai variate; scoate de la naftalina gratarul si inventeaza retete noi: cartofi copti, vinete coapte, ciuperci, dovlecei, rosii; fa-ti macar doua salate zilnic (una doar poate contine peste sau ou sau branza); sa ai mereu in geanta o pungutza cu amestec de nuci, stafide, migdale crude, prune uscate maruntite...cand se zvarcoleste glanda de sub limba alin-o cu asa ceva...
Pe mine m=au demolat dulciurile dar am zis stop si ma tin de cuvant!

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput

Mai, mie mi-a fost usor. Atunci lucram, program normal de la 8 la 16, trecea timpul repede, asteptam cu nerabdare orele mesei. Sincer, ma mai abateam de la regim, in sensul ca in loc de un pahar de suc, beam 1 si jumatate sau 2, mancam putin mai mult de 100 g sunca, dar taiata in felii subtiri ca sa fie mai multe, cu ouale a fost ok, erau destul de satioase. Eu raman la ideea ca e usor de tinut, mai ales pentru persoanele foarte ocupate, care nu apuca sa gateasca sau sa faca fel de fel de combinatii. Si obtii rezultate intr-un timp foarte scurt, ceea ce iti ridica moralul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Mai doamnele mele,

hai sa spun si eu cate ceva la subiectul asta, ca am tot citit si citit si m-am tot gandit...

- scuze pentru cat mancam si ce mancam sunt, Slava Domnului, destule; ca am fost insarcinate, am nascut, am alaptat, avem job stresant, cand sa mai gatesti mancare sanatoasa cand ai serviciu/ copii/ casa de curatat/ cumparaturi de facut/ calcat/ spalat, etc. Motive si scuze se pot inventa cu duiumul si doar un mic exercitiu de vointa sa faci si poti lista pagini intregi de scuze....

- orice dieta care promite slabitul a 1 kg pe zi sau a mai mult de maxim 2 kg pe saptamana este o dieta proasta, gresita si care face mai mult rau decat bine. Este posibil sa slabesti 1 kg pe zi, numai ca in ziua in care vei termina acea dieta (caci mi-e greu sa cred ca se poate tine prea mult timp) si vei manca cat de cat normal, metabolismul va fi dat peste cap si se va razbuna; asa ca daca intr-o saptamana ai slabit 5 kg prin infometare, in saptamanile urmatoare de mancat normal, te vei ingrasa 7 kg.

Cred ca fiecare trebuie sa-si gaseasca motivatia personala, pentru ca fiecare dintre noi suntem diferite. Sanatatea, vanitatea de a arata bine si de a se intoarce capul dupa tine pe strada, sa fim mai slabe ca mamele/soacrele noastre, sa ne placa iubitul sau sa ne placem noi insine... fusta aceea care ne statea intr-un anumit fel... orice poate fi o motivatie.

Este insa foarte important sa nu plecam la drum mintindu-ne ... hai ca mai mananc azi dou gogosi ca maine beau numai apa plata ..., sa invatam sa ne cunoastem organismul, sa nu visam cai verzi pe pereti cum ca o sa slabim peste noapte... Kilogramele alea in plus s-au asezat in timp; nu ai cum - si nici nu e bine - sa le dai jos peste noapte.

Si sa avem incredere ca se poate slabi; sanatos, frumos, constructiv, fara mari frustrati. Au slabit si altii, deci merge!

Cumnatul meu, supraponderal de multa vreme, a fost convins ca el nu poate sa slabeasca; cand nu s-a mai suportat si cand a inceput sa se simta rau cu adevarat, s-a dus la nutritionist; pana acum a slabit 20 de kg. Mai are... dar e pe drumul cel bun si si-a demonstrat ca se poate.

Si inca ceva; dieta nu se incepe dupa sarbatori si se tine pana la Paste; dieta se incepe acum, cand, intelegand de ce, arunci la gunoi toate prostiile de pe birou, din sertare, din frigider; si o faci cu bucurie, nu cu frustrare, caci o faci pentru tine, nu pentru altcineva. Si nu se termina la Paste... ci trebuie sa devina un mod de viata.

Stiu ca e (mai) usor sa spui decat sa faci, dar nu e nici foarte greu sa si faci.

Succes!

Si Tuzni, tu stii ca eu ma gandesc la tine tot timpul si sunt convinsa ca vei reusi!

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Da, asta e secretul: sa devina un mod de viata. E cam dureros sa te gandesti ca nu-ti mai e permis sa mananci ca acum, dar trebuie sa inteleaga toata lumea o dta pentru totdeauna ca nu poti sa bagi in tine ca o vacutza si sa arati ca o gazela!!! Si dupa ce termini dieta de o luna - doua - trei, trebuie sa te abtii sa bagi si sa te indopi ca inainte! Eu am aplicat regula 1: adica daca mor si mor de pofta, mananc 1 - una- doar bucatzica din ceva-ul ala la care poftesc! Chestia e sa te opresti dupa bucatica aia...nu e usor! Eu cred chiar ca e mai usor sa slabesti, partea mai grea e mentinerea! veti vedea!

"sky is the limit!"

Mergi la inceput