Gazonul, javra si stapinul
Raspunsuri - Pagina 4
lorelaim spune:
Ana - daca imi amintesc eu bine in Qc e interzisa tratarea gazonului...
Parca cineva a mai spus de aparat cu ultasunet. Uite am gasit asta pe I-net:
http://www.trademe.co.nz/Home-living/Pets-animals/Other/auction-142367959.htm
Multa bafta!
P.S. Stiu va nu te consoleaza... dar doream sa spun ca nu numai in Qc vorbitorii lb lui Moliere isi lasa cainii sa-si fac treburile pe gazonul "vecinului"... si "uita" sa-l si adune... deja am vazut asta de n-ori aici in Stockholm/Suedia, in Genova/Italia, in Coventry/UK... nesimtzirea e "boala grea" si "fara leac" ("naravul din fire - n-are lecuire")... "Bipedul" cu aspect umanoid daca e nesimtzit tot nesimtzit ramane - indiferent in ce parte a globului vietzuieste... si indiferent daca e "autohton" sau emigrant, daca e tanar sau batran... daca are caine cu pedigree sau nu. Aici eu am vazut cazuri cand si-au lasat cainii liberi (fara lesa - sa zburde si ei feicitzi, enjoy the freedom) in parcurile pt copii sau in curtzile gradinitzelor (in weekend e voie sa te duci cu copii in curtea gradinitzei sa te joci) si patrupedele faceau pipi intr-o veselie pe tobogan, la nisip, etc...
columbiana spune:
spic de griu, ai tu un umor negru....
Loreleim, asa e, nu zic nu' daaar ..............
edit, sa spun ca aici totusi inca nu i-au dezlegat, deci vad ca se poate si mai rau; acum scap ca vine acusi zapada, si pina-n primavara ma mai linistesc, la metri de zapada ce-au fost anul trecut pot linistiti sa kk si restul ca nu mai ajunge la gazon
am fost la home depôt si au ceva spray (nu aveau in stoc) pe care-l dai pe gazon si nu le place mirosul, asa ca am sa-l incerc.
http://www.floriinro.ro/
Ramona J spune:
Nu arunca banii pe solutii din astea. Am luat si eu la disperare, pentru iepuri. Efectul e de scurta durata, ca trebuie sa uzi gazonul sau vine ploaia. Nu e destul de ieftin sa-ti permiti sa dai saptaminal.
Adela P spune:
Solutii s-au dat multe insa nu toate sunt viabile, cea cu gardul viu desi suna bine nu e practica deloc aici, pt ca sarea de pe sosele si zapada data la o parte de pluguri ti-l vor distruge daca e prea aproape de strada. Ideea cu sprayul de la Home Depot nu e rea si e si cea mai ieftina varianta insa singurul inconvenient e ca o sa tot spreyezi pana te doare capul, ca la fiecare ploaie ma gandesc ca-si pierde din efect si iara da si sprayaza. Vezi insa cum e cu pesticidele la voi in zona si daca nu sunt interzise cred ca o tablita din aceea va face minuni. Daca reusesti sa reduci macar si la jumatate numarul lor, tot se merita.
Off topic: Alexia27 , Mychydutza, am ras in hohote si cu lacrimi de purceii vostri. :))
Victoria spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
Asa cum unii forumisti s-au razvratit cand au citit cuvantul "plod" folosit in loc de "copil" , spun si eu ca mi se pare de bun simt sa folosesti altceva in afara de javra. Nu de alta , dar daca e cenzura sa fie pt. toti , nu doar pt. unii. |
Si eu ii dau dreptate lui Xio. Ana Stroe, tu urasti mai mult animalele alea decat pe adevaratii vinovati - stapanii care ii aduc acolo...
Si eu am un titlu asemanator..Gazonul ( din fatza casei) si tiganii (termenul e la fel de dragalas si din DEX ca si " javra") care trec si imi arunca mizerii, PET-uri, cutii de bere, etc, si eu tre' sa le adun.Otrava as pune da' nu am cum...Sugestii?
V
columbiana spune:
dada, Victoria, am deschis topicul ca sa primesc analize pe text, pisihologii adhoc forumistice despre ce urasc eu si ce nu, si nu despre cum sa evit sa adun saptaminal lopeti de kkt de ciine de pe proprietatea mea;
multumesc celor care au venit cu solutii!!!
ROG MODERATORII SA INCHIDA TOPICUL inainte sa se transforme in oftopic cu iubitori si neiubitori de ciini pentru ca nu asta era scopul cind l-am deschis, si am primit suficiente raspunsuri constructive.
MERSI FRUMOS!!!!!!!!!
http://www.floriinro.ro/
mariamunteanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Victoria Ana Stroe, tu urasti mai mult animalele alea decat pe adevaratii vinovati - stapanii care ii aduc acolo... |
Concluzie fortata care nu reiese din postarile Anei Stroe. E obligata sa iubeasca ccc cainii ? Nu vad nici o justificare in ceea ce scrii. Isi doreste curatenie pe gazonul din fata casei ei - atat. Si are tot dreptul la asta.
Maria
Victoria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe Ce sa fac practic (ca un picior javrei nu pot sa-i dau, risc o altercatie cu stapinul si ajung la politie ) sa-i determin sa-si tina ciinii pe trotuar? |
@ mariamunteanu: deci ea nu loveste animalele alea de frica stapanilor si a politiei, nu ca nu o mananca piciorul.Nu e obligata sa iubeasca cainii, insa am spus ca nu ei sunt vinovati de situatia creata, ci stapanii lor.E ca si cum as dusmani eu firma Coca-Cola s.a.m.d ca imi arunca mitocanii ambalajele goale pe gazonul din fatza casei...
mariamunteanu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Victoria
@ mariamunteanu: deci ea nu loveste animalele alea de frica stapanilor si a politiei, nu ca nu o mananca piciorul.Nu e obligata sa iubeasca cainii, insa am spus ca nu ei sunt vinovati de situatia creata, ci stapanii lor. “Shine on my way" |
Cand multimea de kkti din gradina personala te aduc la exasperare, te cam mananca si piciorul si mana si bata de dupa usa . Nu ti-ar placea sa ti se intample tie asta.
Maria
Andrada spune:
Numai atunci cind javra isi plateste taxele si poarta diaper daca are probleme cu continenta, poate sa ceara aceleasi drepturi si sa fie comparata cu oamenii (plozi, tigani). Pina atunci mars!
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu