Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (127)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nglcarmen1 spune:

Felicitari Alexa !

Sa va traiasca bebelusul si sa va bucurati de el . E tare dulce si dragalas .

de Luca Ionut ,
Adeline (15.02.1995) si Flavius Gabriel (28.08.1996)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nglcarmen1 spune:

Bine ati venit acasa Eli

de Luca Ionut ,
Adeline (15.02.1995) si Flavius Gabriel (28.08.1996)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Unde se gaesc aceste doua magazine????? Help va

Citat:
citat din mesajul lui BraveGirl

Eu am tampoane de la Prenatal si chilotei de la Mothercare.

Felicitari proaspetelor mamici!
Bine ati revenit Alexa-rozi si Eli.

==========
Corina 37+ Arianna Maria
My baby
Albumul meu

http://community.webshots.com/user/Bebitza_Iorgulescu
graviduta 35+
AMR 5 saptamani
http://bd.lilypie.com/dN6Wp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Ma bucur ca ai povestit despre tzatzi pe ...post de orice pt. ca deja incdepusem sa cred ca sufar de vreo damblageala a maternitatii sau ceva similar.
Acelasi lucru am incercat sa-l fac si eu cu Eva dar nu am primit nici un fel de incurajari sau confirmari ci din contra numai retineri sau chiar priviri a la om dubios.
Singura persoana care m-a incurajat a fost d-na doctor pediatru : mai i se luminase fata cind ii povesteam de intentia mea. Numai ca la pediatru am fost abia astazi.
Intre timp incepusem chiar sa ma indoiesc de hotarirea mea de a folosi tzatzi pe post de orice. Dupa ce am vazut mesajul tau am inceput sa stralucesc ca pomul de craciun , am postat un rinjet cit toata gura si am scheunat satisfacuta : (ca nu prea mai am forta sa rid) ahaaa deci se poate !

Ramasesem restanta cu un raspuns ref. la slabit : am folosit diverse trucuri. Gen : reduas painea la maxim sau inlocuit cu paine neagra , de secara , graham pina la eliminare drastica , redus dulciurile la maxim, baut apa plata 2 litrii / zi , am incercat sa nu mai maninc dupa ora 19 (de cele mai multe ori mi-a reusit), am diminuat carnurile si m-am axat mai mult pe legume si fructe - pe care le consum in nestire , 3 mese obligatoriu ca sa nu ajung sa recuperez la prinz sau mai rau seara ce nu am mancat dimineata sau la prinz , am aplicat cu succes metoda Alrei : pun in farfurie cit eram obisnuita si apoi incep sa cobor pina la jumatate si nu ma ridic satula de la masa. Consum zilnic cite o vitamina C efervescenta si doua capsule de ulei de somon de la Dopel Hertz.Ma simt chiar bine dupa un asemenea "regim" iar de astazi am inceput sa urc cite 5 minute pe bicicleta.
Abdomene dupa 6 saptamani sa vorbesc si cu ginecul. Sper sa tina figura cu acest regim si dupa ce nu voi mai alapta.

[quote]citat din mesajul lui dandusa

suzeta...

Crinutei am incercat sa i-o dau pe la 2-3 luni...,vroiam s-o tin calma cat sa o pot imbraca dupa baie...,n-a tinut trucul asa ca am renuntat dupa cateva zile...,cand a implinit un an era deja obisnuita sa adoarma cu tz,astfel ca noptile erau albe pt se trezea din nush ce motiv si nu adormea decat cu tz...,atunci am zis sa incerc sa-i fac cunostinta cu o alta suzeta sa poata adormi cu ea in loc de tz non stop...,n-a mers...am tot schimbat culori si texturi de suzete in speranta ca poate poate,n-a mers...asa ca pana cand s-a intarcat tot tz a fost pe post de suzeta si zau daca-mi pare rau...,ba chiar ma bucur ca nu a luat-o...
la Raducu n-o sa incerc nika,ii dau tz pe post de suzeta,pe post de alint,pe post de orice vrea el...
inainte de baita ii dau sa suga dintr-un san...,il las sa scoata aerul si abia apoi ma apuc de spalat,cremuit etc...,pana termin eu abia incepe sa scanceasca de foame...la fix ca eu sant gata cu toate,scot cel de-al doilea san si alaptez copilul,asa evit si plansetele si stresul meu cu imbracatul rapid sa calmez copil etc...

Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Anul trecut am avut o interventie chirugicala care a necesitat anestezie generala. Nici eu nu am avut vreo indicatie de anu misca vreunul dintre "accesorii".

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Nature, felicitari si refacere usoara! Sa fie bblina sanatoasa si necolicoasa!
Alexa, mai poti? Hai mergi la nani sa fii maide odihnita si frumoasa la maxim in poze. Curaj mami!
Criss, cred ca la rahi nu ai voie sa misti capul. La anestezie generala eu am miscat capul iar de dureri de cap nu am avut parte.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 37+
Pozele noastre

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Stiati ca din 2009 alocatiile pentru copii si nou-nascuti, din 2009, vor creste?
cititi...
http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=13802

http://community.webshots.com/user/Bebitza_Iorgulescu
graviduta 35+
AMR 5 saptamani
http://bd.lilypie.com/dN6Wp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo5979 spune:

Alexa iubita mea...si eu am trecut prin asta. Sunt o fire care se entuziasmeaza greu, si de obicei sunt destul de bine infipta in realitate. Iar inainte de nastere am oripilat pe toata lumea cand am zis ca m-am pregatit sufleteste sa imi vad copilul si sa constientizez ca e "uratel" pentru ca asa sunt noii nascuti...arata ciudatel si nu prea au trasaturi de admirat, cel putin nu in prima zi. Ei bine, am mers si mai departe si cand am fost intrebata cum e puiul meu, am zis "uratel mititelu...are capul tuguiat...etc". Dar iubita mea ... toate astea pentru ca ne creem asteptari inalte si realitatea ne ia prin surprindere mereu. Si incerc de fiecare data sa nu mai fie asa...dar nu imi iese de fiecare data. In cazul puiului mi-a iesit, iar a doua zi a inceput sa mi se para mai frumos, pentru ca incepuse sa se curete pielea, sa aibe o culoare normala, sa ii vad cum trebuie trasaturile...etc. Iar iubita mea, copilul tau chiar e frumos, crede-ma ca nu obisnuiesc sa perii aiurea, tu doar ti-ai creat niste asteptari si ti se pare ca el nu corespunde. Ai sa vezi...ca pana maine ai alta parere. Sa iti traiasca minunea si sa iti fie sanatoasa si voi parintii fericiti pe langa ea!

Leeloo
Lacra a lui Damian

http://good-times.webshots.com/album/568484449PnLTLo?start=60

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Z_IULIA spune:

Amalia si Anes multumesc de incurajari. Oricum trebuie sa suport pentru BB-lina mea. Ma incurajez singura ca nu mai e chiar mult, dar tare imi lipsiti si cand vad ca nu pot sa mai intru pe forum la fel de mult ca inainte...

Iulia lui Claudiu (23.04.2002) si Maria Clara DPN 23.12.2008

Mergi la inceput

Sonia este terminatoare !
Imi pare rau sa aud despre aceasta depresie dsar nu pot sa spun ca ma surprinde prea tare. Majoritatea prietenelor si cunostintelor mele au nascut cu ceza si toate , chiar si cele mai puternice la care nu ma asteptam , au experimentat-o. Rugamintea mea etse sa te mobilizezei cit poti de bine pt. ca poate genera sechele pe termen lung inclusiv in relatia cu Sonia - tot din ce am vazut in jurul meu. Nu spun ca e obligatoriu sa se si intimple ci doar ca exista si aceasta varinta sumbra.
E foarte bine ca il ai pe Claudiu linga tine si te poate ajuta. Pt. mine a contat enorm chiar si acea saptaman in care sotul a avut concediu paternal. profita de prezenta lui si incearca sa te refaci.
Cit priveste indoiala in decizii : e normal sa fie fie prezenta cu atit mai mult cu cit intervine si o stare de oboseala accentuata care nu iti permite sa iei deciziile intr-un mod extrem de lucid si in plus , inteleg , ca la tine a mai intevenit si o infectie urinara care sigur nu a avut o contributie pozitiva. Incearca sa vezi aceste situatii negative exclusiv ca pe niste stari temporare. E un truc ce poate ajuta. Si pe de alta parte ...nu ai putea spune ca e chiar truc.
Eu aplic in asemenea situatii decizia care imi este sugerata de intuitie. Ce imi spune intuitia nu a fost niciodata gresit. Nu stiu daca tine figura si la tine dar merita sa incerci. Chiar si asa pe fondul oboselii si al nesomunului decizia o vei analiza si paranaliza dar e intuitia e un element ajutator extrem de util- pt. mine.

Ma bucur ca nu ai renuntat la alaptat. Sa insisti pentru ca lucrurile pot reveni la "normal". Iti mai pot spune din ce am observat in jurul meu ca , majoritatea mamelor care au nascut prin cezariana - fie la cerere , fie din necesitate - , pe fondul aceleiais depresii au inceput sa aiba atitudini panicarde ref. la greutatea copilui , ca e nehranit , ca nu ia in greutate , ca nu au suficent lapte - la unele chhiar asa si era - si au renuntat dpdv. meu foarte usor in batalia cu alaptatul. Sa nu renunti pt. ca beneficile sunt de neegalat.

Citat:
citat din mesajul lui diamisha

Buna seara, ladies!

O sa va spun doua vorbe despre Sonia mea: i-a cazut buricul in ziua a 8-a, nu reusesc sa o alaptez exclusiv la san (dupa a doua incursiune la spital din week-end-ul trecut, am pierdut cam jumatate din debitul de lapte; o pun mereu la san, iau tot ce trebuie, sper sa mentin macar ce a mai ramas pentru o perioada cat mai lunga; ii dau in completare lapte de la Topfer - Lactana - pe care mi l-a recomandat sefa sectiei de pediatrie din Filantropia), e sanatoasa tun conform celor doi medici pediatri care au vazut-o, e cuminte, mananca si doarme in cea mai mare parte a timpului, se trezeste o singura data pe noapte...ii dau Infacol inainte de mese si pare sa functioneze la ea...din pacate, formula o constipa si se chinuie putin de 2 ori pe zi ca sa aiba scaun, de altfel sunt singurele momente cand e maraita...daca vreti sa o vedeti, intrati pe site-ul de mai jos, unde a incarcat Claudiu mai multe poze; sper sa pun in curand cateva si in albumul comun...
http://www.soniamisa.blogspot.com/

Pe de alta parte, eu ma mai lupt putin cu depresia de dupa, care a fost serios alimentata si de intoarcerea mea la spital, asa ca n-as spune ca ma da fericirea afara din casa zilele-astea...as spune mai degraba ca incep sa simt, inainte de toate, responsabilitatea de a avea un copil, indoiala care-mi insoteste deciziile in ceea ce o priveste, ma intreb mereu daca am ales cel mai bine pentru ea, daca nu cumva fac ceva gresit, etc...sunt si momente de tandrete maxima, cand o iau in brate si se uita la mine si zambeste, care imi taie picioarele...si mai plang putin ...

Dandusa...

BraveGirl, te inteleg foarte bine, asa simteam si eu inainte sa nasc cu vreo 2 saptamani, simteam ca mor de tot felul de dureri...si la fel ca si tine, abia asteptam sa nasc...si este, intr-adevar, minunat sa vezi cum dispar durerile imediat dupa nastere...ma rog, te-alegi cu altele, dar trec in cateva zile toate...inca putina rabdare, daca tot ai rezistat pana acum...

Aaaaa, foarte important pentru fetele care nasc la Filantropia: nu uitati sa puneti in bagaj hartie igienica!!!!!! Nu exista nici in cea mai buna rezerva, pe care am ocupat-o eu acolo....

O seara frumoasa va doresc si o noapte usoara pentru mamici!

Diana, mami de Sonia

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Multumesc la fel iubita !
Si eu optez pt. celeasi solutii - am mai scris intr-un mesaj anterior , parca - dau tzatzi la colici. Si trece . Pina acum am constat ca e metoda cea mai eficienta.
Si la soricei mai dau ...in special cind o alaptexz pe fie-mea. Incepp asa si pling in gat...ca daca dau drumul la lacrimi greu ma mai opresc. Nu imi vine sa cred cita putere are botzul ala de omusor asupra mea . Ce trairi aveam cind dadea cu picioarele in burta mea dar acum...e greu de descris.

Citat:
citat din mesajul lui wndyctygirl

dulcineelor, buna dimineata...multumesc mult pentru sfaturile legate de colici, Dandushadraga mea draga, nici ca se putea executa un rezumat+ sfaturi mai cool decat al tau...sarumana'...n-am gasit infacol, pana la urma doctorita mea mi-a dat mylicon...ingredientul e simethicone...e acelasi ca la infacol??? Astea cica-s picaturi pentru gas...si cica asta provoaca colicile...asa o fi??? am auzit diverse povesti...
Mirtha sa-ti traiassca Eva, a facut o luna azi...la multi ani baby!!!!

38+ cu

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput