CAUT SA BOTEZ O FETITA URGENT

CAUT SA BOTEZ O FETITA URGENT | Autor: ionelaf

Link direct la acest mesaj

DORESC SA BOTEZ URGENT O FETITA DANDU-I NUMELE EMANUELA DOAR IN BISERICA NU SI IN CERTIFICAT NU AM PRETENTII DEOARECE PREOTUL ASA MI-A RECOMANDAT.
FARA OBLIGATII O FATA AMARATA FARA PRETENTII DACA STITI PE CINEVA VA ROG CONTACTATI-MA
VA MULTUMESC MULT

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Dar de ce e urgent?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Dar de ce a recomandat preotul? O faci din suflet pentru copil sau pentru ca ti-a spus cineva sa o faci? Si poate parintilor copilului nu-i place numele Emanuela ce te faci?

http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelaf spune:

Da nu v-am explicat totul clar i-mi cer scuze ,eu caut pentru cumnata mea care m-a rugat sa-i dau anuntul pe forum deoarece asa i-a recomandat un preot avand un avort anterior ,acum fiind mamica a doi baietei,,
Problema e in felul urmator primul baietel il cheama Emanuel si are dificiente in vorbire si parintii sunt foarte ingrijorati au fost la preot si preotul i-a recomadat sa boteze o fetita ceea ce nu inteleg de ce fetita si sa-i puna numele doar in biserica nu si in certificat nu au pretentia de a o striga Emanuela si asa poate ca ca increstinand un suflet poate si baietelul ei se v-a vindeca
Ea este o mama disperata care asculta cum orice sfat mai ales caci un preot i-a recomandat cauta o fetita care parintii nu au posibilitati finaciare + cineva anume pt botez,, atat ea vrea sa faca bine ceea ce nu vad unde-i rau in asta,,
din contra increstinesti un prunc sunt oameni foarte linistiti au suflet bun , nu caci sunt neam cu mine,, dar cine o sa-i cunoasca n-o sa le para rau caci au ales parintii spirituali pe ei
va multumesc pt mesaje

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Cum adica sa-i puna numele doar in biserica, nu si pe certificat? Sa se joace de-a botezul, sau cum?
Ciudat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_ce spune:

Nu e ciudat,cred ca Ionela nu s-a facut inteleasa.
Se spune ca atunci cand botezi un copil,faci un lucru bun si iti ajuta Dumnezeu.Desigur daca faci asta din suflet,nu din obligatie si nu doar botezi copilul si gata.Trebuie sa-i fi alaturi cat de mult poti.
Referitor la nume,da poti sa alaturi numelui pe care l-au ales parintii si care apare in certificatul de nastere inca un nume,numit de botez.
Ciudat mi se pare ca sugestia asta a venit de la un preot,probabil ca sa o incurajeze pe mamica care sufera din cauza boli copilului sau.

Mergi la inceput

de exemplu eu am doua nume pe certificat deoarece mama mea s-a razgandit si mi-a schimbat nasii de botez cu o sapt inante deci am un prenume al primei nase aldoilea prenume al mamei care si l-a dorit si actualii nasi de botez ai mei au spus daca asa a fost sa fie dar as vrea in biserica atunci cand o boteaza preotul sa spuna si prenume nasului de le Constantin(a) si uite asa am doua prenume in certificat si unul in biserica nu vad unde-i prob sunt multe altele mult mai grave ceea ce eu am cerut pe forum nu vad ce e rau?? au fost cazuri la tv care cereu sa le boteze pruncul pentru ca nu au bani si nici nu au pe nimeni sa-i boteze copilul,, de ce asa rautate ?
eu atat vad caci cumnata mea vrea sa increstineze un copil,, sa ii fie parinte spiritual ci nu numai din inters...cum vad ca se intelege

Mergi la inceput

apropo si cu privire la botez, sigur ca e din suflet caci nu doar il v-a boteza pe copil si gata s-a spalat pe maini,, nu stiu parca e prima oara cand auziti asa ceva sunt end preoti care spun dau acest sfat boteaza increstineaza siD-ZEU i-ti Va ierta din pacate
asa i-mi pare rau ca e cu dublu inteles si bineintels ca se alege doar cel negativ cel rau
pacat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

N-ar fi un botez numai din interes, ci doar pe jumatate din interes, ce sa fac daca asa mi se pare! Eu cred ca un botez ar trebui sa fie ceva complet dezinteresat.
Sigur, sa gaseasca mama o fetita daca asa i-a recomandat preotul si daca asa spera ca isi va rezolva problema...Dar sa faca si tot posibilul si in mod concret - sa duca baietelul la logoped, la psiholog (a fost deja?).
Ii urez numai bine lui Emanuel si nu ma indoiesc de bunele intentii ale parintilor lui in privinta fetitei si de ale tale pentru ca incerci sa-i ajuti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Mai, nu fiti rele!
Sa botezi un copil este un lucru foarte bun;daca poate cineva nu s-a gandit si poate preotul duhovnic nu l-a indrumat,acest demers al Ionelei,poate are un mesaj benefic pt. multi parinti care nu gasesc persoane dispuse sa se "complice" cu botezarea unor copii din familii necajite care amana acest deziderat din motive financiare.

Mergi la inceput

Va multumesc pentru mesaje pro si contra important e ca nu a trecut subiectul ne interesat
Credeti-ma caci mama a fost si la Grigore Alex. si a vorbit cu preotul din incinta spitalului si a sfatuit-o la fel deci nu-i doar un preot,, a ramas c-a preotul sa o sune urgent daca Doamne Fereste e un caz mai special si trebuie urgent botezat intelegeti voi,, caci i-mi este si greu sa scriu asa gand urat dara amite sa ma si gandesc ce e in sufletul parintilor + e un ingeras,, totusi,, ei ar vrea sa fie un copil sanatos dar cu prob financiare care parintii cauta din suflet o familie sa le increstineze puiul,, si bien inteles caci ei nu se vor spala pe maini apoi gata mi-am vazut interesul,, nu-i corect suntem oameni cu toate caci poate sunt si oameni asa nu exclud dar eu una daca as vedea sa zicem o minune cu puiul meu credeti caci gata as intoarce spatele la Dumnezeu,,
I-as multumi toata viata si puiului care l-am botezat caci poate daca nu ar fi fost el,, piticul meu nu ar fi fost bine,, si cred ca ca si unii preoti au Har,, nu intra toti in aceeasi oala ce mai auzim prim mass media,,,
va multumesc mult pentru mesaje si noi inca mai speram...

Mergi la inceput