Praf de ghimbir

Praf de ghimbir | Autor: matiz

Link direct la acest mesaj

NU am gasit de cumparat si as vrea sa mi-l fac eu.A mai incercat cineva?sau aveti idee cum as putea sa-l fac?totusi....la magazinele cu produse alimentare asiatice am succes sa-l gasesc?multumesc.

Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo

pozele noastre

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns peanut spune:

Ar trebui sa se gaseasca, am vazut si in Romania prin foarte multe magazine. Proaspat nu gasesti? Eu pana si la prajituri tot proaspat pun, ca ii da un gust mai intens.Il congelez si folosesc mereu numai cat am nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matiz spune:

Proaspat este numai ca nu stiu daca merge...nu vreau sa se simta la mestecat.de aceea preferam faina..

Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Cred ca gasesti in magazinele cu produse asiatice daca vei cauta acolo. Eu am praf dar este adus din Turcia, la noi se gaseste proaspat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Trebuie sa gasesti pe undeva. Cel proaspat nu se simte daca il dai pe razatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Eu am vazut azi la un Plafar...un magazin cu produse naturiste nu sunt acolo? sau magazine cu mirodenii...

Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)

Bubu mic
Bubu mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Cu ce se aseamana la gust ghimbirul si la ce se foloseste?... am vazut proaspat in market, insa nu stiu ce as putea face cu el!

Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matiz spune:

Citat:
citat din mesajul lui claudia_a

Cu ce se aseamana la gust ghimbirul si la ce se foloseste?... am vazut proaspat in market, insa nu stiu ce as putea face cu el!

Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.



se foloseste la dulciuri in general,se poate manca si ca atare confiat(cui ii place..mie nu..)pt ca are o aroma puternica si un gust usor intepator.


Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Se pune si in sosuri, nu se foloseste numai la dulciuri. Eu fac astazi o supa crema de morcovi cu ghimbir.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matiz spune:

Ramona,vreau si eu reteta de supa de morcovi cu ghimbir daca esti dragutza.as vrea sa o incerc!

eu ma gandeam sa fac asa:curat ghimbirul,il dau prin razatoarea mica apoi il pun un pic in cuptor sa se ususce si du ce s-a racit sa-l dau prin rasnitza de zahar sa mi-l fac marunt.in cel mai rau caz,o sa pun asa crud si gata.sper sa nu iasa ceva nasol ca asa vrea sa fac niste fursecuri ptr craciun!

Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Toci doua cepe si le calesti in doua linguri de unt.
Eu pun aproape un kg de legume, predominant morcov. Reteta e numai cu morcov, eu pun intotdeauna dovlecel si un pastirnac. Azi am adaugat si cartof. In orice caz, jumatate sau mai mult sa fie morcov.
La cantitatea asta pui cam sase cani de apa (sau daca ai zeama de pui sau de legume), doua linguri de ghimbir dat pe razatoare, sare si piper.
Cind e fiert totul pui in blender sa faci supa-crema. Poti sa adaugi o cana de frisca lichida. Eu pun lapte pentru cafea de obicei, sau adaugi smintina. Mie-mi place si fara. Poti sa adaugi si patrunjel daca vrei.

Mai marinez cu ghimbir si carnea pentru gratar, in special cea de pui.

Mergi la inceput