Sezatoarea canadiana (115)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Pucku: Eu tocmai i-am trimis mamei actele pt. a aplica pt. viza si uite ce am pus in plic: invitatia (de la primarie, dureaza 5 min. sa o faci), copie dupa cardul de rezidenta fata-verso (nu suntem cetateni inca), hartie de la lucru (salariul, tipul de post - permanent sau temporar, de cand lucrezi la ei...), noi am pus si copii dupa ultimele payslipuri si...cam atat cred.

Dragaica: Nu stiu cat de curajoasa sunt, dar pot sa-ti spun sa incerci sa nu iti iei casa si sa renovezi si sa mergi si la scoala in acelasi timp cand esti gravida si toate astea cand sotul nu mai are zile de concediu pt. anul asta.... Se intind nervii la maxim. Sper ca puiutzul sa nu ma taxeze si sa fie un speedy gonzales si jumatate. Daca va trebui sa te muti, muta-te la totul gata, ca sa nu ai nimic de facut decat de pus lucrurile la locul lor. Noi inca mai avem de aranjat lucruri si eu nu mai pot face mare lucru ca n-am loc de burta. Si trebuie sa am grija sa nu nasc inainte de termen, asa ca nu pot sa ridic, sa imping, sa ma urc pe scaun sa pun chestii sus (ca am un echilibru...ma trage burta in fata )...Dar ajung eu la 37 de saptamani (peste o sapt. si 2 zile) si atunci sa te tii

Tu ai 2 cursuri, nu? Deptul muncii si mai ce? Eu, spre marea mea rusine, am chiulit la ultimele 2 cursuri....Dar de acum merg pana nasc.

Andy 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Citat:
citat din mesajul lui Donia

Mona, o sa-ti dau numarul meu pe privat, poate sa ma sune sora ta oricand. Dar de ce da examen pentru RPN si nu RN?
Zilele trecute am cumparat si eu tofu si ma uit la el... trebuie sa caut niste retete. Tu ce faci cu el? N-am gasit inca pressed cottage cheese, iar cea nepresata imi face o greata... dar mai caut.

mQQm, naturopatul i-a dat niste tincturi, nici el nu mai stia ce erau, insa tratamentul este individualizat.
Sa stii ca nu ai prea multe proteine in ciuperci... decat daca mananci cu jumatea de kil odata Si mie imi plac si credeam ca sunt loaded, dar uite ce zice tabelul:
1 cup raw - 1 g proteine
1 cup, cooked, drained - 3 g proteine

salina, mi-am adus aminte cand scriai de kile... vroiam sa te avertizez In aproximativ o jumatate de an de Canada m-am ingrasat vreo 10 kile. Le-am dat jos cand am inceput sa lucrez, de stres cred... dar mai bine sa nu le pui deloc.

Citat:
citata din mesajul lui simi

Am facut a cincea recertificare si de fiecare data imi zic: Da Doamne sa nu am ocazia sa aplic chestiile astea niciodata!

Oh, exact asa-mi zic si eu...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Donia, multumesc frumos pentru mesaj, o sa-i dau nr.tau Andreei, ea locuieste in prezent cu o fata din Ro tot nurse, s-au imprietenit online si sunt in aceeasi barca, adica, au emigrat in Canada dupa 2005 cand s-a incetat recunoasterea diplomelor internationale in nursing si s-a trecut la obligativitatea obtinerii unui Bachelor's degree in nursing. Cu alte cuvinte, ele trebuie sa mai studieze un an si jumatate cel putin la o universitate canadiana pentru a obtine acel degree si licenta de RN in Ontario. Am inteles ca in alte provincii de ex. BC, sunt recunoscute ca RN in cateva luni, dupa ce dau doar cateva examene. Ontario insa e mai cu motzExamenul de RPN il va da ca sa-si poate gasi o slujba ca atare altfel doar ca PS worker poate lucra si nu merita.
Eu prepar tofu din cel extra firm in 3 feluri: stir fry, cu legume congelate Thai or another Asian style, cu sos potrivit mai picant.
2.Tai felii si le fac pane, cu ou, si pesmet ori faina sare, chili dulce ori iute. Merge fain cu orez alb cu bobul lung.
3. Ras pe razatoarea mare si incorporat in omleta mea preferata din 5 albusuri si un galbenus, cu ciuperci, ardei, ceapa rosie si suc de rosii. dar mai caut si alte retete pe net, in special postate de atlete profesioniste, aveam cateva salvate le caut si le postez si aici pentru cine e interesat.
Pressed cottage cheese nu e greu de gasit, firma se numeste Western Creamery, pachetele patrate galbene pe care la gasesti la Loblaws, No Frills, Highland Farms, eu pe la astea ma invart.Pretul e aproape 6 dolari pt. un pachet de 500 grame.
Este si organica de la Organic Meadows, dar e cu 3 dolari mai scumpa.
Gasesti cu grasime 0.5% si 10%, 2 tipuri, cu sau fara sare adaugata.
E exact ca cea din Ro, folosita pentru placinte ori clatite.
Mqqm, si eu am auzit de mitul asta cu ciupercile la fel de hranitoare ca si carnea si nu e asa, are Donia dreptate. Cel mai simplu e sa cauti procentajul de proteine pe ambalajul produselor, insa e bine cunoscut ca ouale, lactatele degresate si carnea sunt cele mai bune surse de proteina. Dintre vegetale, fasolea, lintea, nucile, tofu.
Nu toti aminoacizii esentiali sunt continuti in proteina vegetala insa, de aceea pentru un aport nutritional optim e bine sa consumam din toate cate putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Andyam dreptul muncii si administrarea personalului, la cel din urma am un prof quebecos ingrozitor, ne povesteste numai tampenii, ce facea el la munca, nu mai spun ce quebecoasa statuta vorbeste
Pentru semestru urmator cred ca am sa ma bag pe somaj si am sa-mi iau 4 cursuri, ca pret si burs nu-mi dau din cauza salriului sotului.
Acum nu stiu daca or sa-mi dea nici somaj mai ales daca pleci de buna voie de la munca. Eu auzisem ca poti lua daca te reintorci la studii, dar nu stiu exact.
Nici eu nu mai fac fata, ar trebui sa ma apuc de invatat dar iar am urmatoarele saptamani cate 42 de ore, asta pentru ca au dat afara pe o colega iar alta si-a dat demisia, la noi e ca la nebuni
Am impresia ca ei vor sa vada cat rezistam....

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Aspiranta la titlul de mamica

http://tt.lilypie.com/87KXm4.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Andy si Dragaica succes la scoli si examene! Si eu am facut la HEC un DESS, si dupa ce l-am terminat am facut bebele ca nu ma vedeam de nici o culoare si la scoala si la servici si cu bebe. SI asa am nascut prematur numai cu servici, dar daca ma mai chinuiam si cu scoala. Deci Andy felicitarile mele! Eu nici vasele nu le mai puteam spala pe ultima suta de metri, dar apoi sa ma mai si mut in casa noua. Si inca eu nu am ajuns la 37 de saptamani, la 32 am nascut din pacate.

Nelia nu ne suparam ca ai luat apararea dezordonatilor, ca si eu mi-s una! Si sotul e Madam Scama care ma scoate cateodata din papuci cu obsesia lui pentru ordine si curatenie. Bine, acuma ca am bebe mic ma autodisciplinez ca stiu ca asa va trebui sa-l invat si pe el, insa imi lipseste cateodata haosul meu organizat de alatadata.

Fetelor vorbiti de cure de slabire, as vrea si eu sa ma apuc insa alaptez si mi-e frica. Am inceput insa sa tin regimul dat de nutritionist pentru diabet, stiti ca am avut diabet de sarcina si mi s-a dat un anume regim, insa nu prea vad vreun rezultat. Oricum pentru alaptat cred ca e safe ca e foarte echilibrat. Cu miscarea stau cam prost, deocamdata il pisez pe sot la cap sa-mi ia si mie o bicicleta ergonomica.

Doloress si bulina Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Andy08, nu am citit tot, ma opresc un pic la tine ca sa-ti spun ca eu am nascut inainte de examenul final si am facut o intelegere cu profesoara si am dat examenul dupa, la sfirsitul lui ianuarie. Si am avut doua cursuri si la amindoua am avut intelegere, la unul am dat de acasa examen, a doua zi dupa ce au dat colegii (in loc de examen in clasa se da examen à la maison in anumite situatii exceptionale). Mi-a trimis subiectele la 9 si la ora 12 trebuia sa i le trimit inapoi. Dar examenele respective erau de sinteza si cu cartile pe masa, ca mai sint si din alea cu cartile inchise si atunci e mai greu sa-l dai asa. Dar te poate chema intr-o alta zi la scoala... Oricum, ce voiam sa-ti spun este sa vorbesti cu profesorul pe care il ai si sa-l intrebi de de pe acum ce se poate face daca nu poti fi in clasa in ziua examenului pentru ca nasti sau ai nascut de curind si iti va da sigur o solutie, sint tare intelegatori, mai ales daca te vede si pe tine dornica sa inchei cu bine cursul. Bafta multa! Eu anul trecut aveam mai multa energie in perioada asta fata de cit am acum, desi nasteam, aveam doi copii mici acasa, apoi cu Lisandru alaptat si numai in brate... si am note mai bune si simt eu ca ma descurcam mai bine, imi mergea creierul altfel... Acum parca-s bita, nu stiu ce e cu mine, ca atit de greu ma misc cu orice... de-mi vine sa renunt tot si sa ma mut de tot la cratita si la fundul copiilor... dar nici acolo nu-s in regula, ca sint nervoasa si ei nu mai asculta... Hai, ca te-am incurajat!

Dolores, ce ma bucur ca mai gasesc o femeie care ma-ntelege. Pentru ca de obicei sta in firea femeii sa fie ordonata si imi este tare greu sa recunosc ca eu nu sint. Ma autodisciplinez de dragul copiilor, mai ales ca sint fetite. Intotdeauna mi-au placut fetitele ordonate, care au fiecare lucrusor la locul lor, pe mine ma tinea si ma tine inca fix o zi dorinta de ordonare. Culmea este ca eu, in haos ma simt mai ordonata in idei si in munca, decit on ordine... Nu stiu cum sa explic, dar imi aduc aminte de o faza: am facut curatenie si ordine in camera mea (ca asteptam musafiri! - si erau si potentiali viitori pretendenti!) din apartamentul cu patru dormitoare pe care il imparteam cu cele trei prietene ale mele. Desi eu eram cu grosul curateniei, cea grea, si cu mincarea, cu ordinea erau ele responsabile, pentru ca eu nu eram in stare. Dar nu si in camera mea... dar avind musafiri, mi-am facut o ordine din aia de zile mari, ca aveam carti si CD-uri multe si am muncit sa le pun in ordine, nu gluma. Le pusesem si pe autori, si pe ani... ce mai, si cind ma apuca, nu ma intrece nici cel mai ordonat om din univers. Si ies din camera, aruncind un ochi final sa vad daca mai lipseste ceva... si mi s-a parut dintr-o data o camera straina! Frumos aranjata, ce-i drept, dar nu mai era camera mea. Asa ca, m-am intors si am ridicat un colt de la cuvertura de la bunica, aruncindu-l neglijent peste pat, am luat doua carti si le-am trintit la intimplare pe pat, am batut in perna si am mai pus si un maimutoi linga ea, citeva CD-uri aruncate neglijent pe noptiera... am aruncat un ochi cind am iesit din camera si am zimbit satiosfacuta: asa da, aici locuiesc eu!

Simi, nu am uitat, caut cartea de vizita a doctorului...

Mai erau de scris, dar mi s-a terminat si cafeaua si pauza... mai vin io! Ah, sanatate lui Gabisor, Lorelaim.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Andy mi-a luat-o inainte Nelia. Are dreptate. si eu am avut o colega localnica in situatia ta si s-a aranjat totul amiabil.Dar vorbeste de pe acum cu proful si daca e reticient mai sus la secretariat, Dar de obicei merge cu proful.

Dragaica
Pt. cine a intrebat, nu cred ca poti sa te bagi in somaj la cerere. Pt. pret si bursa, incearca sa-ti faci calculul de pe site-ul lor. Si vezi daca merge.

Si de naveta....eu fac cu mijloacele de transport o ora jumate din casa pana in clasaSi eu teoretic stau in Montreal. Cu masina e cam 30-40 minute.
Puckuam inteles ca la voi s-a inchis si o scoala....
Si Marc tot asa. azi a mancat 100 gr de orez si atat. si a adormit la 11.30 fara nici un comentariu.... Uneori ma chinuiam si pana la 2 sa-l culc Si am impresia ca-l doare si capul, ca tot se tine de cap. Urata boala.
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

andy de ce ionvitatie vorbesti? eu la toronto, am printtat un formular gasit chiar pe Dc l-am semnat si trimis, nu-mi spune ca la Quebec trebuie sa merg la primarie?
pasaportul sotului si hartie de la serviciul meu, merge?

ca sotul nu lucreaza acum, e pe maladie iar eu flotez ca nu sunt inca cetatean si cardul dee rezident permanent mi-a expirat de mult

sper sa mearga ca altfel isi face soacra harakiri, ca de 3 luni ne roaga sa ne ocupam, si uite cazuram intr-un crack acum

ei au mai avut viza, doar ca l;e expira pasaportul si nu mai puteau veni anul asta

help

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Buna fetelor.

Azi suntem tristi, si sotul si eu. Cel mai bun prieten de-al nostru din tara a murit in explozia de la Petrila. Plangem ca doi copii si nu ne putem opri. El a intrat ca sa-i salveze pe altii.... Avea 41 de ani. Dumnezeu sa aiba grija de sufletul lui!Nu mai suntem intregi.

Rugati-va si voi pt sufletul lui, pt sotia si fetita lui. Numele lui era Trandafir Visan
http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-11-17&id=245594

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Multa sanatate bolnaviorilor!

Mona, in Quebec au motul si mai mare ca nici RPN nu poti sa te faci fara 6 luni de scoala plus examen, macar aici vad ca fetele pot sa dea examenul fara scoala. Da, acum am inteles de ce nu merge cu RN, eu am prins chiar ultimul tren, am dat examenul in octombrie 2004. Dar tot e bine si pentru sora ta.
Multumesc pentru retetele cu tofu, deci ideea e ca il (o?) tratez ca pe carne, nu? O sa intru la No Frills sa caut pressed cottage cheese, eu o sa merg pe varianta cat mai slaba.
Am uitat sa iti spun in mesajul trecut cat te admir ca mergi inca la sala! Eu am avut abonament la Good Life si mergeam des cand aveam cu cine, dar apoi singura am mers de vreo 2 ori in 5 luni, asa ca am anulat.

Dragaica, asta cu sosetele prin toata casa cred ca e inscrisa in codul lor genetic. Ca nevasta cu experienta, iti spun ca o sa vina si vremea aia cand nu mai bagi in seama...

Pucku, noi am trimis invitatia care e pe prima pagina a capitolului. Apoi am scanat toate actele si le-am trimis pe email, iar cei din Ro le-au printat si au mers cu ele la ambasada. Totul a fost in regula, de 2 ori am procedat asa, plus alti prieteni de-ai nostri. Pe langa hartia de la servici, sotul a pus si hartia de la taxe de anul trecut si copii dupa vreo 2-3 fluturasi, parca.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Dragaica: Aoleu! Si eu va trebui sa fac Administratia personalului....Dar o sa iau pauza pt. cateva luni, cat e puiul mic. Din toamna viitoare, mai vedem.

Imi pare rau ca e asa nebunie la voi...ar fi bine daca ai putea lucra doar jumatate de norma macar....Nu stiu cum e cu somajul la cerere. Nu poti sa-i faci sa te dea afara? Glumesc si eu.

Doloress: Eu sunt inca foarte activa, am umblat azi prin magazine vreo 3 ore, saptamana trecuta vreo 7 intr-o zi (dar dupa aia am avut intepaturi in col vreo zile...), dar trebuie sa recunosc ca profit de pe urma sistemului quebecos si stau acasa (platita!) de la 5 saptamani. Deci nu mai am si stresul serviciului. Daca as fi si lucrat, n-as fi facut fatza sigur la toate. Tu ce ai? fetita sau baiat? Cat are? A recuperat bine dupa nastere?

Nelia, Mikiion
: Am vorbit cu proful, care e destul de zapacit de felul lui si care mi-a zis ca n-a mai avut o asemenea situatie. Drept pt. care am sunat la registrariat si mi-au zis ca pot da finalul in sesiunea urmatoare, cu grupul de atunci. Eu totusi sper sa ajung la examen, sa nasc si eu pe la inceputul lui dec. sau dupa examen , ca sa termin cu cursul asta.

Nelia, Dragaica: Sa stiti ca eu sunt soi din ala dezordonat, cred ca trebuia sa fiu domnitza si sa am servitori . Asa sunt de dezordonata.......Cat am fost mica am fost certata numai pt. dezordine (in rest, copil cuminte, note bune...). Incerc sa ma auto-educ (nu stiu daca imi iese) si ma gandesc ca bebe ma va obliga sa fiu mai ordonata. Pt. mine e ok, cum zici Nelia, cata vreme mai am pe unde sa trec si nu-mi pica toate in cap. Mi-ar placea sa fiu si eu maniaca a curateniei, sa fie luna si bec, dar...nu sunt. Facem ordine la sfarsit de sapt. si dureaza o zi ordinea asta. Acum, de cand nu mai stam in chirie, profit din plin de tehnica si folosesc masina de spalat vase la greu ( ca nu stiu cum de se aduna atatea vase de la 2 oameni) si parca arata mai bine bucataria.

Pucku: Sa stii ca nu stiu daca e obligatorie invitatia aia sau nu, noi asa am facut de fiecare data (si acum suntem la a patra invitatie) pt. ca asa ni s-a spus cand am intrebat si noi. Nu mergem la primaria Montrealului, ci la pimaria cartierului nostru (care e la 5 min. de noi). Ma gandesc ca daca ati folosit datile trecute formularul d pe DC, trebuie sa fie ok si acum, ca indferent ca stai in ON sau QC, tu ceri viza de Canada. Regulile trebuie sa fie aceleasi, indiferent d provincia de unde aplici.

Dar nu siu daca am inteles bine: ziceai cumva ca le-au expirat pasapoartele, dar ei au inca vize valabile in acele pasapoarte? Ca in cazul asta eu stiu ca trebuie sa isi faca doar pasapoarte noi si le iau si pe cele vechi cu ei sa arate vizele.

Andy 35+

Mergi la inceput