Sezatoarea canadiana (115)
Raspunsuri - Pagina 14
simi spune:
Fetelor, sunteti minunate! Ce m-as face eu fara voi? Imi face bine sa citesc ce scrieti, mai ales sa stiu ca nu numai copilul meu e "reject", cum zic ei. Urasc cuvintul asta!
Nelia, Agata e un copil superb (la minte si la tot ce vrei) si vorba lui Alice - Nu ea e cea care pierde ca ceilalti n-au facut echipa cu ea!
Ma tot chinui sa sun la ginecologi, Dr Ziegler nu ma primeste ca cica n-am probleme. Dar daca am si nu stiu? Acum incerc sa-l sun pe al tau, Nelia. Multumesc inca odata!
Smile,tomorrow could be worse!
Ica 1975 spune:
Simi, dar daca spui ca ... auuu te doare si ai vrea sa te vada ca ai auzit ca are o reputatie buna, de la altii care au probleme
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
columbiana spune:
Am citit despre problemele cu copii, Simi, Maru, Nelia, Loreleim , ce sa zic...ma mai consolez ca nu-si singura;
ce vroiam doar sa spun aici- ce-a spus si Maru: ca din pacate singurele probleme au venit din partea parintilor si copiilor romani, niciodata quebecosi pentru care in privinta asta; asa ca incerc sa-i perii pe respectivii parinti quebsi si de ai mei conationali-unii amici, alti fosti amici sa iau distanta in intilniri cu copii (bine ca au fost cazuri izolate- si sunt din fericire si alt fel de romani in jur)
scuzati interventia si editarile, dar in pauza la scirbici mai greu cu concentrarea
http://www.floriinro.ro/
try spune:
Dragaica, somaj ca urmare a plecarii de buna voie nu-t ida nimeni. Doar daca te da afara seful (ceea ce se mai paote aranja in unele firme). Dar daca vrei sa-ti continui scoala in somaj fiind, aici ti se intrerupe somajul pt ca te-ai hotarat sa studiezi. Se accepta doar anumite cursuri de recalificare pe perioade scurte in perioada de somaj. Pai asa orice student si-ar lua somaj si apoi s-ar apuca de studii. Nu stiu care-i larghetea legilor in QC, insa in ON nu poti face scoala si somaj decat daca urmezi anumite cursuri de recalificare stipulate de guvern.
Citat: |
Le pusesem si pe autori, si pe ani... ce mai, si cind ma apuca, nu ma intrece nici cel mai ordonat om din univers |
Nelia, parca ai vorbit de mine. Nici eu nu-s ordinea intruchipata, dar cand ma apuca sunt in stare sa rabd de foame, de somn doar ca sa termin de ce m-am apucat. Eu am pusee de motivatie cand vine vorba de curatenie si ordine, la mine nimic din toate astea nu se poate face dupa un program. Ma dispera programul, imi creeaza si mai multe frustrari si stresuri daca imi fac program si nu ma pot tine de el. Asa ca prefer sa fac cand ma apuca si sunt mult mai impacata cu mine.
Dar persoanele care sunt maniace (in adevaratul sens al cuvantului, n-am folosit cuvantul maniac fortat) cu curatenia si ordinea pe mine ma obosesc, n-as putea trai cu astfel de persoane in casa.
Oi, Doamne, cand am mai citit si despre prietenul vostru, Doloress…
Eu ieri am avut un mic accident, m-a lovit un chinez din spate pe autostrada, s-a pus frana brusca in coloana, toti au oprit, el insa n-a reusit sa evite. Masina n-are aproape nimic, bara din spate e mai mult zgariata (vopseaua e deteriorata) si placutza de inmatriculare strambata. S-ar putea sa nici nu fie nevoie de inlocuirea barei din spate. El a avut mai multe damages fiind lovitura in bot. M-a zgaltait un pic psihologic intamplarea si in drum spre casa parca nu mai stiam sa merg si nu mai eram sigura de nimic ce faceam, imi disparuse dintr-o data confidenta de sofer. Ma gandesc cu groaza ca vine iarna si poti derapa asa usor. La cat merg eu pe autostrada …
Ma rog doar sa nu ajung vreodata in situatia de a avea vreun accident grav si mai ales din neglijenta mea. Am gustat un pic din experienta ta, Olga si incerc sa-mi imaginez cum ti-a fost, si gravida fiind.
Si a propos de baiatul tau, Mqqm (felicitari pt scoala terminata si-i doresc cariera de sofer fara pata si peripetii), baietii mei sunt mici, dar tot ma mai strafulgera cateun gand cum o fi cand o sa trebuiasca sa le dau masina pe mana – mi-e tare greu sa vad responsabil la volan un copil de pana-n 20 de ani. Ma refer la atentie, o secunda te uiti mai mult in alta parte si deja esti cu rotile-n sus.
Am mai evitat eu un accident, tot frana pusa-n lant, dar avantajul a fost ca eram pe ultima banda si am putut sa trag spre stanga pe banda de serviciu ca sa evit sa il lovesc pe cel din fatza. S-au busit doar cele doua masini din fatza mea. De data asta eram pe banda de mijloc, l-am vazut pe individ ca vine cu viteza spre mine, dar n-am avut ce sa fac, mi-a fost frica sa inaintez prea aproape de cel din fatza mea ca riscam din busitura sa-l lovesc si eu pe cel din fatza mea. Am strans tare volanul si-am asteptat impactul. Mi-am dat seama clar ca o sa ma loveasca.
La multi ani bebitzu si pitilache. Sanatate si viatza lunga va urez.
Adaf, Dragaica, si eu am palpitatii la inima din cand in cand, cateodata fara sa gasesc un motiv incriminant. O ia inima razna cateva secunde (parca isi iese din ritmul ei obisnuit si nu mai stie sa bata regulat), dar in cateva secunde revine la normal. Am avut insa anul trecut un episod care a durat vreo 5 minute bune (cu mici pauze, adica n-a batut alandata toate cele 5 minute) si automat si respiratia mi-a fost afectata. Dar n-am fost pana acum vreodata la cardiolog.
Lorelaim, marturisesc ca ai un sistem tare ingenios de a-ti “termina” sosetele si desuurile.
Nelia, scrisesem ref la iritatie, dar am sters, vad ca s-a rezolvat.
Mai v-am tot auzit in ultimul timp de ganglioni, eu n-am remarcat niciodata inflamarea lor sau poate ca la mine/noi nu se umfla. Nici nu stiu unde sa-i caut. La ce gnaglioni va referiti. Am intuit de la marc al lui miki ca sunt undeva sub ureche?
Citat: |
try, , ma intereseaza |
Ca sa ai idee cat sunt de uituca, nici nu mai stiu ce ti-am promis care te-ar interesa. Tre’ sa ma duc in urma sa recitesc.
Lorelaim, iti impartasesc abordarea intru totul in privinta relatiilor copiilor. Eu ma confrunt un pic cu reversul, in sensul ca alex, o figura placuta in general care atrage atentia multora, inclusiv a copiilor, e cautat de o gramada de copii din clasa lui, insa el nu-i baga in seama pe toti si mi se strange sufletul pt ca nu vreau sa devina un copil cu nasul pe sus. E adevarat ca incepand colectivitatea abia acum, la 4 ani (motiv pt care banuiesc ca educatoarea e cam intepata in privinta lui pt ca are ea mai mult de lucru comparativ cu un copil care a facut macar un an de daycare inainte de JK), el inca nu a invatat multe reguli de socializare si convietuire cu ceilalti copii, insa mi-ar fi placut sa raspunda si chemarilor celorlalti copii. Nu e violent/abuziv cu ei, insa nu le da nici un fel de atentie si vezi cum ceilalti copii se tin dupa coada lui si nu-mi pica bine.
Nelia, citeam sfatul cu sa nu spui mami/tati in fatza copilului partenerului tau de viatza. Pai cred ca asta e obisnuinta la romani .Eu doar cu mami si tati vorbesc cu copiii. Du-te la tati, tati da-ne si nou un servetel sa ne stergem nasul etc. Probabil ca asta are un efect doar la anumiti copii, nu-mi dau seama. Fi-miu n-a ajuns inca la complexul lui Oedip si nici nu cred ca o s-o faca (intuitia mea, nimic mai mult). Are des accese de dragoste fatza de min,e insa si cand face ce nu trebuie si sare calul, sunt foarte ferma cu el. Probabil ca aceste complexele se dezvolta la copiii la care parintele de sex opus e bunatatea intruchipata in relatia cu copilul, cand parintele e prietenul copilului? Ma intreb, nu stiu.
Simonna spune:
Hello, f. grabità's
Complexul cu pricina... depinde de copil... Eu inca mai astept sa divorteze mama :)) Acu', serios, cu extrem de putine exceptii, fizic, prietenii mei au fost cit se poate de clonati dupa tata iar din alte pdv-uri, ma uit in urma si anumite chextii pe care le stiu ala tatalui meu se regasesc in sotul meu, asa cum s-au regasit si in citiva prewioushi...
Simi, am de zis circa la subiectul cu copiii.. a trecut termenul de Boboa? Stiu c-ai scris da`eu m-am luat cu altele. Inca de atunci am vrut sa zic ca m-as gindi de doua ori inainte sa zic ca nu-mi trebuie locul, pt. simple bon raison ca intra direct in secondaire, ai o bataie de cap mai putin...
mQQm, cind ajung in faza aia imi cumpar si eu ham-ham... Nu-mi vad capul din cutiile alea de care zici tu, da's pe drumul cel bun, sarmina de intelegere :)
Fuuuuuug si va pup. Rox, eu incerc din rasputeri sa ajung vineri. Daca toate ies cum trebuie, spre sapte sint acolo.
Sa schimbam ora de rezervare? Amu`e cinci jumate... nu e prea devreme???? Zic si eu (care poate nici nu vin....) Da`va iubesc...
S
ange spune:
va spunea acum cateva zile ca marti,adica ieri am avut programare la medicul de familie pt mamo si analize.ei bine,abia martea viitoare.sunt aiurita tare.sau prea obosita .sau prea indragostita Am anuntat toti parintii sa vina sa-si recupereze plozii la 16,00,au fost mamici care si-au luat liber special pt ieri si eu m-am facut de kk.Am fost la clinica si secretara mi-a spus ca sa revin martea viitoare ca nu pot astepta acolo,pe holuri ,o saptamana
Ziceti si voi in ce hal am ajuns;paranoica...
In alta ordine de ideei apropo de intalnire eu fac tot posibilul sa ajung dar asa cum sugereaza Simona poate daca deplasati putin ora as avea sanse sa va vad.Trebuie sa tineti cont si de noi astea de la tzara care muncim pana la 17,30 si care avem nevoie de vreo 30 de min sa ajungem la Mtl.Dar de ce nu tac eu?!daca nu ajung deloc nu as vrea sa ma bombardati cu rosii
pitilache,bebitzu,hai noroc si la multi ani! si vorba nu stiu care-i madame de pe aici "si uite cum bem noi pe moca vineri"
simi,imi pare rau.nu stiu ce sa-ti spun.noi nu am avut probleme de "prietenii".ascult si eu fetele,ca si tine de altfel si bag la cutiuta in caz ca...
Suna la clinica de pe Samson si incearca sa iei consultatie la ginecologulde acolo.Mie omul ala mi-a salvat viata.este un evreu dar ce conteaza.super profesionist.daca nu vrea sa te primeasca ti-am spus filiera:medic roman de la urgenta-trimitere-ginecolog
Revin cu nr de tf. ca acum dorm copii si nu pot intra in birou dupa agenda.
tzuc.
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
nelia spune:
Try, nu sa-i spui du-te la tati, ci sa-i spui tu tati sotului si invers. Multi parinti fac asta dupa ce au copii.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
ange spune:
inca una si ma duc
fetele sunteti interesate de revelion cele care nu v-ati programat nimic pana acum?
Se face revelion mare(250 de persoane),fain si cica patronul ne da pe spate la sala de receptie "le baron bleu" de aici din Laval(Leveque cu autoruta 25).Costa 125 de caciula plus 55 de copil.Bar deschis,program artistic,nu stiu ce ansamblu,papica romaneasca,etc de la 20 la 3 dimin. cu prelungire pana la 5 daca va tin pingelele.Daca suteti interesate va dau amanunte pe p.m sa nu sune naibii a reclama sa mi-o iau.
try,imi pare rau pt tamponarea de ieri.nu trebuie sa-ti fie frica. se poate intampla.important este ca nu ai patit nimic.
Cat despre ganglioni eu sunt aia cu pitici pe creier.Robert al meu are 2 ganglioni marisori pe gat iar eu 2 inghinali care ma dispera pt ca nu stiu ce cauta acolo.Ca sa-i gasesti (in cazul in care exista) pui 2 degete pe regiunea cu pricina si prin apasari usoare si circulare ii cauti.Daca sunt,atunci sigur ii simti.
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
monicutza_bb spune:
vin si eu sa ma plang putin la voi, ca stiu ca o sa ma intelegeti (cred ca am nevoie doar sa "ventilez").
Ma suna disperata tipa de la gradi ca sa vin sa iau acasa copii ca sunt amandoi bolnavi, cu ochii injectati, ca Aylin plange si vrea atentie, ca fac diarie, ca... , ca intelege sa suntem imigranti si ca nu avem ajutor dar ca am 10 zile de maladie pe an (stie ea asa sigur? ) si ca sa imi iau o zi sa vin sa ii iau acasa sa se odihneasca.
Cand i-am luat plangeau, erau tare suparati, se vedea ca erau obositi. Ma rog, ii urc in masina si plec spre casa, vorbisem deja cu verisoara sotului sa ma ajute, ea sta acasa deocamdata, iar copii o iubesc tare. In drum spre casa imi trazneste ideea sa o intreb daca au mancat (era 11:45 si mi-a zis ca dimineata nu au vrut sa pape ca de obicei). Si o sun si ce imi zice: "aaa, pai nu au mancat, doar dimineata dar mai putin decat de obicei, ca aveau chef de joaca. Si abia acum la 11:30 am pus masa". Si eu imi stiu copii ca sunt rai de foame, ca tatal lor Deci misterul a fost elucidat, am dus copii la verisoara, i-am hranit, erau veseli, zambitori, doar foarte obositi, i-am pus la dodo si au cazut lati in 2 minute. Eu stiu ca sunt foarte putin raciti, a fost un virus la gradi, luni avea doar 4 copii din care 2 ai mei, restul acasa bolnavi rau, cu otite, infectii in gat, raciti rau. Eu de cand am vazut ca incep semnele le-am dat Oscilococcinum si Stodal lui Alex si Corzilya (varianta lui Camilia pt raceala si gripa) si Stodal Aylinutei. Plus vitamina C picaturi si Imunobaby si Pediasure lui Alex pt pofta de mancare. Plus multe fructe si legume si mult iaurt Danactive cu imuno-spanaci, ce are ala in el ca ma apuca si nervii. Si sa stiti ca a fost super tratamentul, nu s-au imbolnavit prea tare, doar putin curs de nas (chiar putin, adica cat sa fie stersi o data pe ora la nas, nu curge ca al robinet). Kk fac copii mei de 2-3 ori pe zi, dar asa sunt ei, tot cu tati lor seamana si nu poate fi numita diaree chestia asta (oricum ar fi bizar sa faca diaree la gradi si acasa nu, nici o data). Iar cu ochii rosii, cred si eu dupa ce au plans putin ca vor mancare... imi vine sa imi iau campii, nu mai inteleg
Tipa imi spune ca sunt niste copii extraordinati, s-au acomodat neasteptat de bine, din a 2-a sapt. Sunt cuminti, nu se bat, nu se cearta, nu fac prostii (prea multe). Apoi ma trezesc cu bomba asta astazi. Inteleg ca sunt zile in care sunt mai ciufuliti, un dintisor, un puiut mai obosit, sau o burtica suparata. Dar asta nu inseamna ca mama zboara imediat sa ii ia, cred ca cu putina intelegere, bunavointa si blandete se poate rezolva problema. De multe ori este nevoie doar de o mangaiere si o vorba calma si calda si stiu ca copii mei se potolesc. Uneori o mana mai ferma se cere, dar doar acasa se destrabaleaza, la gradi sunt chiar cuminti.
Spuneti-mi si mie, sunt eu exagerata? sa ma simt o mama rea care abandoneaza copii la gradi? (cu toate ca sunt aproape sigura ca nu au nimic grav, imi e si rusine sa cer un rendez-vous la pediatru ca daca ma intreaba simptome, in afara de curs nasucul si o usoara scadere a apetitului nu stiu ce sa ii zic.)
Ange tu ce crezi? iti respect mult parerea si sunt curioasa ce crezi tu despre intamplarea asta, cum ai fi reactionat tu in cazul asta, ca educatoare.
Eu mai banuiesc ceva: astazi i-au venit toti 9 copii la gradi si a fost depasita de situatie. Nu se pot imparti 2 la 9 eficient, poate unii dintre ei inca mai sunt bolnaviori sau obositi, ai mei au inceput sa bazaie de foame si au fost ignorati si de aici pana sa inventeze ca sunt de dus la doctor. Nici nu stiu ce sa fac.
Gata, scuze daca v-am zapacit, noroc ca am puat o pastiluta minune de care zicea Ana ( si merci pt sfat Ana, le-am comandat si sa dea naiba daca nu sunt calmul intruchipat de 3 ore, zici ca mi-a luat cineva o greutate de pe suflet si tona de nervi pe care o aveam constant.)
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
valen spune:
Eu credeam ca e mult mai usor cu copii mai mari. defapt asa-mi spuneam si cand avea Sarah cateva luni, ca pe la 3,4 ani o sa fie boierie si uite ca are 3 ani si nu-i simplu deloc. Si ea este sensibilitatea intruchipata; simte imediat cand un copil sau un adult n-o place si vine la mine plangand. Daca un copil o impinge sau o loveste ea nu stie sa se apere si vine la mine plangand in hohote. Mai rau este la gradinita cu doi dintre colegii ei care-o sicaneaza si-n fata carora nu poate sa riposteze. Eu o iubesc enorm pt. bunatatea ei dar nu stiu deocamdata cum s-o fac sa priceapa ca trebuie sa se apere, nu cu violenta, dar sa se apere si sa nu-i mai lase pe ceilalti s-o impinga. Tare ma tem ca peste cativa ani ma voi lovi si eu de aceleasi probleme pe care voi tocmai le abordati. Oana, merci frumos.