PCOS (11)
Raspunsuri - Pagina 3
janetutza spune:
Buna fetelor!
De curand am primit diagnosticul de ovare polichistice. In afara faptului ca mi s-a spus ca voi ramane greu insarcinata nu mai stiu altceva. Am un set de analize pe care va trebui sa-l fac: ecografie vaginala, analize hormonale.
Am citit o parte din postari, dar nu m-am lamurit care este diferenta dintre ovare polichistice si PCOS. Daca exista undeva pe forum acest subiect dezbatut poate stie cineva unde. Ms.
Cam cat de greu imi va fi sa raman insarcinata? Imi doresc foarte mult un bebe si nu stiu in ce masura diagnosticul ma afecteaza.
gudinde spune:
Citat: |
citat din mesajul lui janetutza Buna fetelor! De curand am primit diagnosticul de ovare polichistice. In afara faptului ca mi s-a spus ca voi ramane greu insarcinata nu mai stiu altceva. Am un set de analize pe care va trebui sa-l fac: ecografie vaginala, analize hormonale. Am citit o parte din postari, dar nu m-am lamurit care este diferenta dintre ovare polichistice si PCOS. Daca exista undeva pe forum acest subiect dezbatut poate stie cineva unde. Ms. Cam cat de greu imi va fi sa raman insarcinata? Imi doresc foarte mult un bebe si nu stiu in ce masura diagnosticul ma afecteaza. |
Pai, exista subiectul dezbatut. Suntem la al 11-lea capitol al topicului de PCOS
Noi am tot scris despre diferente in diferite postari ale acestor capitole.
In mare: ovarele polichistice pot avea diferite cauze. In cazul PCOS cauza princ. este rezistenta la insulina.
Dupa ce-ti faci analizele, probabil ca medicul va stabili un diagnostic clar. Pt orice eventualitate poti sa-l intrebi tu daca este sindromul ovarelor polichistice sau sunt doar ovare polichistice.
In ce masura aceste chisturi iti afecteaza fertilitatea depinde de o serie de factori:
- care este diagnosticul clar (cauza chisturilor) si de aici si celelalte implicatii;
- cum iti ies analizele, adica cat de grave sunt lucrurile;
- cum raspunde organismul tau la tratament.
Sa sti ca exista femei care raspund excelent la tratament si raman destul de repede .
rodicaosoian spune:
Buna fetelor,
va mai amintiti de mine?sper ca da
va-m mai citit din umbra si ma bucur ca si alte fete au reusit,se pare ca totul este posibil
Nu imi amintesc daca va-m spus ca am fetita si sant in 36 saptamani,sant asa de mare si grasa ca abea ma misc(nu sant nici foarte inalta),pe 11 dec am programare la cezariana.
Gudinde,ce mai faci?ma bucur ca esti aici pt noi si intotdeauna cu raspunsuri prompte
va-m pupat pe toate si nu renuntati la lupta
marijan90 spune:
Felicitari, Rodica. Sa fiti sanatoase si tu si fetita si sa dea Domnul sa fie bine la cezariana.Nu imi mai aduc aminte tu cum ai reusit sa ramai insarcinata?
gudinde spune:
Rodica,
Felicitari. Iti doresc ca totul sa mearga perfect la cezariana si sa ai parte de o recuperare rapida.
angelrebelde spune:
si mie mi-a zis medicul ca am ovar polichistic. mi-a gasit la eco chistulete pe amandoua ovarele. . Am fost la gineco pentru ca imi intraziase ciclul vreo 2 saptamani, in conditiile in care mi s-au prescris anticonceptionale - yasmin - pentru reglarea ciclului menstrual. sincera sa fiu, as fi preferat sa fiu gravida decat sa stiu ca am chisturi pe ambele ovare...
psj spune:
Felicitari, Rodica, si nastere usoara! Odihneste-te cat mai poti,
primele luni sunt grele.
Angelrebelde, faptul ca ai doua chistulete nu inseamna neaparat ca ai pcos. Chiar e posibil sa nu ai.
Cum a explicat si gudinde de multe ori, chisturile ovariene nu implica neaparat PCOS, diagnosticul asta se pune dupa analize detaliate.
Tu ai mai facut ceva analize in afara de ecografie?
E important sa faci analizele pe ciclu natural fara nici un alt medicament, dar asta o sa-ti spuna si dr.
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sprijina visul unor oameni de a deveni parinti
Implica-te in campania noastra! Avem nevoie de idei si voluntari!
Adrriana spune:
Buna fetelor...Nu am mai scris de mult,dar va urmaresc in fiecare zi....Vad ca s-a inmultit lista gravidutzelor si ma bucur...Deci,e posibil...Sfatul meu este sa va luptati cu greutatea,sa slabiti si sa tina si sotul regim,sa slabeasca si sa manance sanatos,sa ia vitamine....Eu consider ca pierderea in greutate este cel mai bun tratament...Asa a fost in cazul meu....Sper ca sarbatorile de iarna sa va aduca ''cadoul'' mult visat...
Apropo,am 5 luni si astept baietel
angelrebelde spune:
da mi-a dat dr sa fac niste analize tre sa imi iasa rezultatul zilele urmatoare. imi este tare frica pt ca sunt inca tanara si vreau sa am si eu la un moment dat o familie, un copil si tare mi-e ca din cauza chiturilor n-o sa pot face copii(am uitat sa precizez ca sunt vreo 10 chistulette mici pe fiecare dintre ovare - cel ma mare fiind de 9-10mm si asta ma inspaimanta cel mai tare)