Clubul moldovencelor de peste Prut (59)
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/devoska/devoska.jpg)
devoska spune:
Buna, fetelor! Multumesc pentru aprecieri . Sara a facut o pasiune din a poza. Eu sunt fericita ca e mai dezghetata decat mine, desi si ea e destul de rusinoasa.
Si eu am tras cu ochiul la pozele voastre. Doamne, ce faceti fetelor de sunteti asa frumoase??? De copii nu mai vorbesc...
Alegrutza, ce baietel scump si frumos ai. Cand ii vad asa scumpi... mai ca ma face sa ma gandesc la inca unul .
Davina, mi-a placut foarte mult cum esti tunsa si culoarea, suvitele. Fetita ta e tare scumpica si cocheta. Are cu cine semana!
Alincic... felicitari! Ai trei copiii superbi. In cativa ani nu o sa mai stii care sunt copiii care este mama.
Oxy, ce baiat frumos ai! De mami nu mai pomenim ... De fapt toti trei sunteti frumosi! V-am lasat cateva comentarii. De fapt la toata lumea, unde s-a putut.
gazea, am vazut montajele tale. Sunt superbe. Si melodiile. Si cei din poze . Felicitari pentru scoala! Bravo tie!
Daca am uitat pe cineva, mai revin. Va imbratisez pe toate... Poate se ia ceva frumusete de la voi si la mine.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Crinia spune:
Davina felicitari cu ziua de nastere!!! Iti doresc multa multa sanatate, fericire, noroc si multi bani ca niciodata nu incurca. Sa fii mereu frumoasa, zimbitoare si plina de viata. La Multi Ani!!!!!! Mi-a placut mult freza, iti sta foarte bine cu suvite, mai ai poze? Eu nu ma decid sa ma tund asa de scurt, niciodata nu am fost tunsa scurt si mi-i cam greu sa ma decid, dar cred ca tunsoarea scurta ar rezolva multe ....
Aliona felicitari pentru finisarea scolii cu succes. E foarte bine cind are cine te ajuta. Dar pina cind sta soacra? Nu puteti sa-i prelungiti viza sau poate sa invitati pe altcineva in locul ei?
Eu ma simt mai bine, nu mai am vome insa mi-au ramas greturile. Dar ce mai nou e ca am dureri de bazin si coapse, uneori nici nu ma pot intoarce de pe o parte pe alta in pat sau sa ma scol fara dureri. Trebuie sa ma duc la un fizioterapist sa-mi faca evaluare si sa-mi dea o serie de exercitii caci nu vreau sa se repete povestea desfacerii bazinului si la a doua nastere. Lucrez full-time si seara sunt cam supraobosita si frinta. Cred ca voi lucra pina aproape de nastere, adica 2 saptamini inainte de due date. In rest a venit si la noi iarna cu multa zapada. Lucian e fericit, caci zice ca in curind vine Cristmass. Apropo noi deacuma am avut si Cristmass de la servici pentru copii. Toti au infrumusetat casele si au instalat brazii de la inceputul lui noiembrie, insa eu cred ca e prea degraba.
Alincic si Tatiana fetelor puneti poze cu noul look.
Karina mamica lui
LUCIAN Oare cit avem?
gazea spune:
Saluti la toate fetele!!!
Devoska, am vizionat pozele tale ai o fetita tare draguta,am observat ca-i place sa faca multe activitati,Bravo ei si voua ca aveti cu ce va mindri!
Dar voi deja a-ti facut bardutul??? vezi ca rusii sarbatoresc Craciunul pe 7 ianuarie.
Karina,imi para rau sa aud ca te doara asa tare spatele,m-ai i-at si tu un medical ceva mai stai linistita sau nu poti lipsi de la servici?
Cum deja la voi a venit zapada??? la noi inca nu,dar o simt deja ca nu-i departe. Ce-i aduce mosul lui Lucian?
Eu anul asta parca nu am nici o inspiratie sa ma apuc sa decorez parca nu am chef de nimic ,asa ma sint de plictisita...trebuie sa merg sa vad poate mai cumpar ceva decoratiuni... poate-mi vine inspiratia.
Oxy,poate ai timp si ne arati si noua cum te-ai tuns,si ai ramas datoare si cu decorul din salon...a-ti terminat cu mobilatul?
Ce mai face Cris?
Alincav,am admirat pozele tale vai ce scumpa si mare a crescut Olivia,si Alex ce grijuliu e cu ea,Bravo!
Spune-mi un pic Alex ce invata pe la gradinita sa fac o comparatie cu ce face Amedeo la maternelle. Aici fac f. multe desene,cifrele,si sa recunoasca literele,binentels ffff.multe bricolaje(imi scapa cuvantul in romana adica taie si lipesc,a si din plastilina fac figurine. Si cantece cat cuprinde plus iesiri cu clasa la teatru,planetarium,ferma,la cules de mere au fost..Voi?
Acincic,dar copii tai vorbesc bine romana? Amedeo numai cu buni acum se straduieste si vorbeste ca cu noi imediat incepe in franceza nu se oboseste sa-si caute cuvintele in romana,mai nou zice ca el stie si engleza,stie si el ceva fraze si cuvinte si se da GRANDE deja.
Davina,unde ai disparut ce mai faci? Ce mai face Deana cum cu urcatul prin copaci? M-ai amuzat cand am auzit ce nazdravana este.
Cam atat va pup pe toate si sa ne auzim numai de bine!
alinkav spune:
Buna!
Aliona, se pare ca Amedeo e mult mai tare prins in activitatile de la gradi. Ai nostri...ce sa zic, invata si ei multe, invata literele, cifrele, coloreaza/deseneaza, invata poezii-Alex are memorie foarte buna, si retine multe poezii. Uite un exemplu, ceea ce mi-a placut mult, de 1 Decembrie, de Ziua Romaniei, au invatat pe scurt datele istorice, cand a fost Unirea cea mare, in ce an, mi-a cantat 2 strofe din imn national, etc.
Si fac si optionale, dans, gimnastica, engleza-ma da pe spate, il intreb in rusa cum se spune la un animal, el imi raspunde in engleza!, mai fac si informatica.
Per total sunt multumita, au educatoare tinere, cu multa energie, sarace sunt transpirate de atata munca cu ei.
M-am intins ca o placinta...deh e vorba de juniorul meu!
Tania...scuze...m-as bucura sa te aud, dar chiar nu stiu pe unde eram!
Multumesc tuturor ptr aprecieri!!!
Alina,
Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007
alinkav spune:
Devoska, mii de scuze, bine ai venit printre noi!!!!
Aliona, si tie multe cu ocazia terminarii scolii!!!!Mult succes in continuare, sa ne aduci multa faima!!!!!
Karina, uite ca trece repede timpul, cred ca ai si burtica mare deja, poate ne arati niste poze mai recente cu tine, macar pe privat!
Alincic, ce mai face Evelina, cum mai stati cu vederea?S-a rezolvat problema dupa operatia?
Alina(Dvina) , iti sta foarte bine asa sexy, tine-o tot asa!!!!
Acum, multe multe felicitari Luciei!!!!Are o fetita Eva, sa-ti traiasca minunea mica!!!!
Vero, ce mai faci?Ti-am citit toate realizarile, si calatoriile, bravo tie ptr toate reusitele!!!!
Am avut cateva minutele libere, si zic sa trec sa va salut!!!!Am asa o ciuda....nu vreau sa ucidem subiectul asta....chiar daca multe fete s-au indepartat....aici am trait multe bucurii....si traiesc in continuare!!!
Alina,
Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007
Davina spune:
Salutare la toate!
Lucia felicitari pentru bebe Eva,sa va traiasca si sa va umple inimile de bucurii.Refacere rapida mamico.
Alincic cum au fost sarmalele ?ma gindesc si eu sa fac de Craciun daca vom sarbatori acasa ,ca n-am mincat de mult.Lori o sa fie trilingva ,nu se incurca cu atitea limbi ?
Oxy si mie mi-a luat mult pina m-am hotarit sa ma tund scurt ,nu ai poze ?
Crinia imi pare rau ca nu te simti bine,hai ca nu mai ai mult si nasti.Masajul nu ajuta ?Cum ti s-a desfacut bazinul ?
Alinka super la gradinita lui Alex,imi place ce fac adaugator ,astea trebuie sa le platesti?Felicitari pentru succesele la engleza.
Devoska super pozele de la patinuar,cit timp i-a luat Sarei pina sa patineze?Apartamentul e foarte spatios si cu gust aranjat.
Aliona nici eu n-am avut chef de decorat bradul si l-am lasat pe mina sotului Cum merg lectiile lui Amedeo la pian?
Crinia si Tania multumesc de urari.
Noi sintem bine,ma bucur ca s-a ieftenit petrolul,nici nu-mi vine a crede (de la 4$ la 2$ galonu),asa ca sintem plimbareti in we.Deannei i-am luat niste caiete preK(multumesc Alincic) si lucram zilnic cu ele .
devoska spune:
Seara buna, fetelor! Eu mi-am culcat odrasla si am intrat putin pe DC.
gazea, multumim! Sara m-a rugat sa-i fac bradul mai devreme. M-am gandit ca daca plecam de sarbatori acasa, aici nu prea o sa aiba timp sa se bucure de el, asa ca... Stiu ca aici se sarbatoreste Craciunul pe 6 ianuarie. Mai ciudat mi s-a parut sa aud ca Revelionul e mai important decat Craciunul, dar fiecare tara cu obiceiurile ei. Sau poate cei cu care am vorbit erau ceva mai tineri...
alinkav, multumim de primire. Sa stii ca te-am "vazut" la subiectul cu Sonia, chiar daca nu am scris. Din partea mea ai toata stima. Poate ne intalnim la o cafea cand venim si noi la Bucuresti.
davina, am citit mesajele. Multumesc! Albumul cu apartamentul l-am pus azi, la insistenta soacra-mii care e curioasa. Apartamentul nu e al nostru, e inchiriat. Al nostru zace plin de praf la Bucuresti. De patinat, Sara patineaza de vreo doi ani. Plus vara cu rolele. S-a tinut relativ usor pe patine. A avut parte si de cazaturile de inceput
si nu putine. Dar e mai bataioasa si nu s-a lasat.
Va imbratisez pe toate. Formati un grup foarte "cald". (De asta m-am si bagat peste voi )
alincic spune:
Salut,salut!!!
Iata si eu pe aici,imi place cind se umple pagina repede.
Carina, vrem poze cu burtica,asta daca mai ai timp, caci lucrezi ziua plina . Imi inchipui ca nu iti este usor sa stai toata ziua la birou. Nu ai ceva facilitati ??? de ex. sa pleci mai devreme sau sa vii mai tirziu? La MD eu am avut asa ceva,poate ca era seful prea bun?? dar am inteles ca este si lege in MD in privinta asta. Nu stiu cum e in Canada,dar aici e foarte ridicol,nu imi place deloc cum e cu graviditatea.
Sanatate multa tie,si pupici lui Luci vorbaretul.
Alinka, Evelina este bine,medicul a consultat-o si a zis ca decurge totul cum trebuie,si pina la virsta de 10-12 ani ar trebui sa scapam de ochelari si strabism.Deci ochisorii nu s-au indreptat complet acuma (desi se vede vizibil schimbarea),trebuie timp si sa poarte in continuare ochelari.
Davina sarmalele au fost foarte gustoase, vreau sa fac si de craciun caci nu ne-am saturat inca
Lori vorbeste foarte usor, ambele limbi,dar cu rusa a inceput-o de vre-o 2 saptamini.Se vede ca ii place,caci pina acum nu a vorbit-o desi are un an de cind sta cu dadaca si copiii rusi.Mai mult sunt cuvinte care le vorbesc ei acolo. De ex. astazi Samuel s-a lovit si se plingea,dar ea ii zice : bolino??
Aliona,pina ce copiii vorbesc bine romana,uneori ma mai intreaba cum se zice la asta in RO, sau Evelina are niste cuvinte mai haioase.
Vorbind atita despre limbi straine,chiar astazi stind la servici eram deja obosita sa aud atita engleza,asa imi era dor de o vorba moldoveneasca,sa aud ceva mai familiar imprejurul meu . CRed ca iar m-a apucat dorul de casa
Devoshka, multumim sper sa intru sa mai privesc poze de-ale voastre.
Va doresc un sfirsit de saptamina cit mai placut
gazea spune:
Saluti!
Azi,am hoinarit tot Montrealul,cred ca am facut km intregi am lasat CV-uri pe la toate salonele barosane sa vad ma suna vre-o unul...
Davina,Amedeo a invatat cateva cantecele la pian si acum e increzut si nu vrea sa repete,dar i-am zis ca cite cantece va canta atatea cadouri va primi de la Mosul(i-a ghiciti cine-i mosul??? i-am cumparat si barba si ochelari si peruca? Nu va dati seama..pai EU voi fi mosul asa ca va trebui sa cante...
Sper in vacanta sa mearga mai des la ore.
Alincav,aici activitatile extra scolare le facem noi si pe banii nostiri adica :daca copilul vrea la patinaj,dans,hokei,pian il inscrii si platesti,dar la sfarsitul anului cand se fac impozitele acesti bani ii primesti ...adica ti-i taie din impozit nu dai la stat ca dai pentru copilul tau,numai ca noi facem pian cu o rominca si nu am chitante si altele...dar nu ma deranjeaza,de-ar vrea sa invete numai... Aici la maternelle au program destul de leger,dar eu zic ca e bine,au invatat multe.La gradinita nu prea mi-a placut ce faceau aveau o educatoare ce citea romane de dragoste si ei colorau.
Devoska,ai dreptate din pacate la ucraineni e cum era si la noi pe vremuri sarbatoream bine Revelionul si de Craciun nu mai aveam asa chef.
Si noi anul asta i-am luat lui Amedeo patine o sa incepem...vreau si eu,dar am o frica..sotul meu asa frumos patineaza...vreau si eu.
Davina,ce bine de tine ca sotul vrea sa faca bradul,daca las dupa al meu...nu pupam brad impodobit,el zice ca el nu are rabdare...asa ca trebuie sa ma organizez...ca uite vine Craciunul,nu mai zic ca nici nu stiu ce cadouri sa-i i-au lui Amedeo,are atatea jucarii ca nu mai stie de ele...de s-ar juca macar,dar asa stau acolo garmada...
Alincic,asa m-ai facut o pofta de sarmale..uff ca as mainca o oala mare,de-ar mai fi si din alea facute de mama...,o pun pe soacra-mea sa faca,dar ea nu le face ca la noi.
Fetelor voi ce bunatati faceti pentru masa de Craciun? Dar dulciuri?
Va las ma duc la culcare ai mei toti dorm
devoska spune:
Neata! Cafea la toata lumea!
Aliona (gazea), pot sa-ti spun asa? Suna "dulce" numele tau, iar la noi nu e un nume raspandit, imi place. Vroiam de fapt sa-ti spun sa pui patinele in picioare si mult curaj! Pana acum 2 ani nici eu nu am mai patinat. Si mie mi-a fost teama, dar teama doar te tine in loc, ca sa zic asa. Daca eu la gabaritul meu patinez... poti si tu. Noi ne-am cumparat toti patine. La patinoar patinele de inchiriat sunt mai mereu ude si "descentrate"... E mai bine asa. Deci... mult curaj si distractie placuta!
Fetelor, am nevoie de sfaturi! Cum invat eu rusa asta? De unde sa o apuc? Stiu alfabetul foarte bine, scriu cu litere de mana... La citit imi vin repede literele, desi "buchisesc". Saluturi, cateva cuvinte de baza si atat. Dar gramatica, vocabular... Nu gasesc o metoda buna de invatat, nu gasesc manuale! Ma dispera. Momentan l-am pus pe liber si pe profesor fiindca mi se parea pierdere de timp si bani. Si chiar vreau sa invat. E pacat sa stau aici si sa nu invat. Asta e problema mea! Daca aveti sfaturi, link-uri... help me, please!
Multi pupici la toata lumea! O zi frumoasa la cei din "zona" si somn usor la cei din "departari"!