Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (126)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Babyzapi ma bucur mult ca a luat asa bine in greutate bebe Rafael. Va urez plimbari placute, nopti fara colici si sa cresteti mari si sanatosi!

Spiridus sa sti ca asa o sa se intample...la David pe la 3 luni imi sugera sa incep diversificarea si sa-i dau suc de portocale, copilul fiind alaptat natural. Eu mi-am notat ce mi-au zis ei, si am facut ca mine..adica pana la 5 luni si jumatate i-am dat numai san! Si aveam grija ca la control sa-i zic ce i-am mai bagat nou de mancare ...ziceam ca ele si faceam ca mine...deh, nu indrazneam la 23 de ani ai mei de atunci sa ma iau in gura cu niste femei in toata puterea cuvantului.
Oricum, stiam ca la asta se va ajunge, si sfaturile astea "bune" mi s-au mai dat..noroc ca nu ma iau dupa ele! Ai dreptate..si de ceai mi-a spus..ca ar fi bine sa-i dau..pai care e logica, de vreme ce e alaptat la san!

Asa ca fetelor, aveti grija ce sfaturi ascultati, nu faceti greseala sa plecati urechea la toate, chiar daca sunt cadre medicale! Ascultati-va instinctele, ca nu va vor insela si sigur veti face ce este mai bine pentru copilul vostru! Eu am aceasta experienta cu primul si uitandu-ma in urma, n-as schimba nimic din ce am facut cu el..

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Dragelor, am si eu o intrebare. Voi ce parere aveti legat de folosirea suzetei? Ati inceput s-o folositi si daca da, cand?
Eu la David n-am folosit-o deloc, dar acum as vrea sa i-o mai dau din cand in cand, mai ales cand il schimb de pampersi si e mai agitat. N-as vrea sa-l las sa doarma cu ea..
Pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Neatza!
windy bine ai revenit!!! sa va traiasca dulceata , e scumpa tare!!!(imi place ffff mult numele ales!!!)
Criss aici nu te lasa sa scoti bebele din spital fara landou.
Otilia eu nu calc hainutele de velur..am incercat sa calc una cand am facut bagajul de spital , am vazut ca se face aiurea si m-am lasat pagubasa.le-amm impaturit frumos si si-au revenit..nu cred ca e nevoie. in schimb pe cele de bumbac le-am calcat. asa voi face si cu cele spalate ieri.
Sa va zic ce mi-au facut la spital, azi am fost pt pregatirea fisei de spitalizare!!!!!! dimineata la 7jum am facut prezenta.. pe langa sange urina si alte multe prostii mi s-a prelevat secretie vaginala, hai ca de asta stiam... si stand acolo in pozitia urata de noi toate cu picioarele in aer cracanata...imi zice tipa(o dragutza, de altfel) pe un ton mai moale "iarta-ma" si imi infige in fund un betigas!!!(aviz pt Cherie) am crezut ca mooor... pt electrocardiograma ar mai fi trebuit sa astept pe acolo asa ca m-am programat pt dupa-amiaza. merg pe la 5...
In it nu se face prelevare de celule stem..in schimb se poate dona sangele din cordonul ombilical.am semnat si chestia asta si m-au taxat cu o alta intepatura..hm..
Cata-miky LA multi ani ! multa sanatate iti doresc!!!!
O fata noua, imi cer scuze nu tin minte numele intreba de tensiune oscilanta..eu o am mare, oscileaza intre 13/7 sau 8 iar cea mai mare a fost de 16/8(cand m-a chemat ginecul la spital)..dar nu mi s-a prescris nimic. in schimb trb tinuta strict sub observatie,o data la 2 zile merg la masurat si mi s-a impus dieta..fara sare,cafea, gras, acidulat etc...mi se face saptamanal stick albuminu...(nushcum) pt a vedea daca am sau nu proteine in urina iar ginecu' mi-a zis ca in caz de durere puternica de cap, durere puternica de piept, pe care o simti ca pe o curea care te strange, fata ,picioare, maini mai umflate decat le am, luminite albe in fata ochilor.. sa-l sun de urgenta.

37+Thomas

Mergi la inceput

Alexa nu plange, ca eu sunt pe aici...

Azi am avut program incarcat de dimineata..M-am trezit pe la 8 si i-am dat sa pape lui Luca si l-am schimbat. Apoi sotul i-a dat sa pape lui David si l-a dus la antrenamentele de la karate, dupa care s-a intors si s-a oferit sa facem mancare impreuna...asa ca la 10:30 era si ciorba si mancarica gata...si a plecat si a adus puiul de la antrenament!
Acum, David se uita la desene, bebe doarme, eu "ma vantur" pe net si ma uit la TV...iar sotul a plecat la sala pentru vreo 3 ore si apoi merge sa faca cumparaturi pentru casa, plus cadou pentru aniversarea la care merge David la ora 18...unde tot el il va duce..ca pe mine nu ma lasa sufletul sa plec atatea ore de langa bebe

Luni ma duc si eu la control...vine doctora din concediu...sa vedem cum o fi ca nu ma incanta ideea de a ma sui iar pe masa, dar mai am un fur pe acolo si e musai!

Citat:
citat din mesajul lui Alexa.1983

Beeeeey unde sunteti???...ma abandonati pe ultima suta de metrii?????..sunt si eu om.....am si eu sentimente.....mai exact 1 amarat si uscat...dar EXISTA.....

Madutz

Otilia te ti invisible aaaaaaaaai?

...Vine unla mami...

...Albume Burtica, Bebe, Diverse!!!...

LAURA 39+ Deniel Alexi
----------------------------------------------------------------------------------------------

AMR 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anes spune:

Amalia pai asistenta aia mai mult te-a panicat in loc sa te linisteasca . Bine ca tu ai deja experienta si nu i-ai infipt copilului biberonul cu formula! Cu buricutul tot ea ti-a spus ca este herniat? Au niste mentalitati invechite...! Te intreb pt. ca citisem (nu mai stiu pe unde) ca este posibil ca in primele luni, buricutul sa fie putin iesit, dar se va retrage in cateva luni si nu trebuie pus nimic pe el, ca oricum nu are nici un efect. Si eu aveam ingrijorarea asta, dar vad ca pe masura ce trece timpul buricutul se retrage! Nu i-am pus nimic pe el (nici nu am gasit la farma), dar dupa ce am citit m-am calmat. Oricum, nu era foarte proeminent. Deci...relax!

alra, da` bine arati mama!

http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg

Mami de minune Remus

Mergi la inceput

Anes ai dreptate, cu buricul tot ea mi-a spus. Eu aveam oricum inelele ombilicale cumparate, oricum asa cum se prind, rau nu-i face...dar sincer nu vad nici eu cum ar rezolva problema..daca ar fi una.. Am zis sa-l pun doar pentru ca nu consider ca-i dauneaza...altfel nici pe ala nu i-l puneam..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana.6602 spune:

buna fetelor

in primul rand multumesc pentru adaugare pe lista, si, cum am fost sfatuita bag tare pe forum acum pe ultima suta de metrii

am promis ca bag si poze dar am fost ocupata, joi seara am fost la o nunta si l-am dantuit pe bebe toata noapte, cu masura totusi, de toata lumea imi prezicea ca o sa plec direct la spital...dar bebe nimic....lui ii place miscarea, mai ales cand mami il danseaza

Ma inscriu si eu in clubul buricelor albastre, si mie mi se pare ca nu mai are unde sa se intinda bebe, burta are 110 cm iar mamica raporteaza 165kg luate pana acum, promis sa vi le arat....vergeturi...ioc, slava domnului, am pielea buna, intens unsa cu mustela in fiecare zi, de am facut alergie psihica de la atata uns. promit dupa ce nasc nu ma mai dau in viata mea pe burta cu atatea creme

la sani, raportez doua bucati mari, fiecare in directia opusa de zici ca le tin cu clesti prinse la spate. umflate si un pic lasate, dar cel putin s-au facut amandoua gemene, ca inainte era una mai mare si alta mai mica...acum s-au umflat la fel

Ana 36+ (Tiberiu Andrei) DPN: 08.12.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

hello, hop si eu nenascuta inca.

in primul rand mersi de aprecieri, sunteti niste dulci insa inca o data am trisat caci fundul mare l-am cenzurat cu grija

am vazut si eu poze de flore cu 2 fetite roz, vai de mine ce imi plac fetitele - vedeti, de aia vreau eu fetite ca sunt roz si dulcici (asa ca sa imi iau borcane in cap de la mamicile de baietei )

criss nu exista "tinut bine" in masina. in caz de accident instinctul de conservare te face sa arunci orice din mana, da inclusiv copilul, si sa te tii tu bine. tot in caz de accident copilul din cauza fortei de inertie zboara ca ghiuleaua si nu ai cum sa il tii chiar daca vrei. aici sub nici o forma nu se transporta copiii fara scoica sau landou adecvat pentru masina (din acelea de plastic cu centuri inauntru) care se fixeaza cu centurile pe bancheta din spate.

BraveGirl astia te sfatuiesc sa nu pui covor/mocheta in camera la copil caci e o sursa de praf si alergeni oricat ai aspira sau curata. pe aici multi copii sunt alergici (frate parca e o moda!) si atunci se feresc.

alexutza tu conduceai? auchhh. bine ca nu ai patit nimic, ... dar atentie mare!

amalia daca tanti aia mai rau te destabilizeaza nu poti sa nu o mai primesti? eu am tot citit ca multi pediatri sunt impotriva alaptatului ca nu au o masura exacta a ceea ce intra in copil. aici insa au inceput o campanie proalaptat si sunt niste directive clare in ceea ce priveste diversificarea copiilor alaptati si regulile dupa care se evalueaza daca un copil alaptat primeste suficient sau nu, dar le stii si tu ca au tot fost postate. altfel aici nu prea se poarta lucrurile "artificiale" - genul suport pt buric, vitamine, kinezist la copii care nu stau in fund la 8 luni sau nu merg la 1 an si 2 luni fix, medici super specializati pentru orice fatza. copiii sunt lasati in pace sa evolueze fiecare in ritmul lui, baremurile sunt foarte largi si nu se intervine decat in cazul in care CHIAR e o problema (adica daca nu merge la 2 ani de ex).

si la noi vine o asistenta de la o asociatie acasa (gratis) si mergi apoi cu copilul la control si vaccin la ei (tot gratis) insa alegi daca te duci sau nu. eu am ales sa ma duc ca mi-a placut ceea ce ziceau, insa am si filtrat ceea ce nu mi-a convenit.
din fericire am mare incredere in pediatra laurei care e o tipa sanatoasa la cap si cu mare experienta in bebelusi si copii.
inca ceva ce am mai zis - in belgia NU doctorul dicteaza mancarea si diversificarea. se considera ca o mama e in stare sa faca asta de una singura cu ajutorul unor brosuri informative si cu ajutorul asistentei de la asociatia de care am zis (care si aia e optionala)
doctorii doar fac niste controale de rutina la inceput si apoi te duci la ei numai daca ai copilul bolnav sau pentru vaccinuri.

pupici, revin

ALRA 37+

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana.6602 spune:

acum sa le raspund si eu la fete care mi-au urat bun venit pe aici prin clubul asta haios si plin de mamici si bebici frumosi...of, deabia astept sa il vad si eu pe al meu

criss 703 eu mi-am descoperit streptococul cand prin sapt 34 m-am ales cu o candidoza si mi-a iesit la analiza secretiei, am facut tratament cu augumentin o sapt si ovule canesten, care ale naibii se dizolva in 2 zile, ca imi venea sa ma pun pe calorifer sa se topeasca mai repede. Acum ma duc joi sa fac analiza la secretie din nou, sa vedem daca a disparut.

ramo2007off...si eu sunt satula de ovule, nu pot si doctorii astia sa inventeze alt tratament local de introdus in pasa....care sa nu se mai scurga atata?..eu am spalat lateralele la patut, am spalat tot, cu detergent special pentru copii, dermalin, cumparat de la sensiblu.

otilia ai inceput deja cumparaturile de cadouri de craciu/ bravo tie.
aluxutza sper ca nu ai patit nimic in accidentul acela, si eu am avut o tamponare pe la 5luni jumate, dar mai mult m-am speriat decat sa patesc ceva

brave girl nici eu nu ii pun covoras desi am o pata de lipsa parchet de vreo 5cmp in camera, de cand am scapat seiful pe jos. Am citit ca atrage foarte mult alergenii din praf si alaturi de draperii, mochete si alte obiecte pufoase, nu sunt recomandate in primul an de viata al lui bebe.

si eu am spalat ieri, ce imi mai ramasese de spalat, adica cearsafurile de salteluta care imi venisera saptamana asta si acum nu mai am nimic de pregatit in camera lui bebe.

azi a venit si landoul, comandat de la chicco, e foarte frumos, dar sunt un pic dezamagita ca promisesera si instructiuni in lb romana, care lipseau cu desavarsire si acum tre sa fac munca de traducere, de care nu am nici un chef.

APROPO, VOUA NU VA E DOR DE ZAPADA? CA EU NUMAI LA ASTA VISEZ DE VREO 3 ZILE...

si nu in ultimul rand, eu scot majoretele pentru alexa ca e tare nerabdatoare....

alexa

va pup si incerc sa revin cu poze

Ana 36+ (Tiberiu Andrei) DPN: 08.12.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Pai si cand incepe bebe sa mearga de-a buselea il las pe parchet? E tare rau si mai e si rece. Si apoi camera e mare si desi am pus un dulap, o comoda de infasat/imbaiat, alta comoda f mare, patutul, cosuletul, si o canapea de 3 locuri, tot mi-a ramas f mult loc (peste 12mp).

==========
Corina 37+ Arianna Maria
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput