Ce este moartea?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui misha71
De fapt nu cred sa existe moarte. Uitati-va la plante: ele toamna se zice ca mor, atunci de unde mai rasar primavara? Florile de primavara mor? Nu.

Biologia se mai face in clasa a V-a? Sau doar religie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Am zis ceva nelalocul lui?
Corecteaza-ma daca am gresit cu ceva, ca nu mai tin minte dintr-a 5-a si nu ma supar.

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O INIMIOARA ARE NEVOIE DE VOI!

BAZAR PENTRU SONIA

www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica
misha,reincarnarea este un subiect sensibil pentru un ortodox,dar eu personal cred ca numai asa se pot explica diferentele dintre destinele oamenilor.

chiar daca sint ortodoxa, si cred in aceasta religie, nu pot fi oarba la niste lucruri foarte clare pentru mine, chiar daca contravin principiilor ortodoxiei.

Citat:
daca nu te conformezi destinului tau, in care scopul este sa evoluezi, se pare ca apare ceva gen:
-Stop si de la capat;poate in alta viata o sa faci ce trebuie!

Cred ca de fapt la asta se rezuma totul.

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O INIMIOARA ARE NEVOIE DE VOI!

BAZAR PENTRU SONIA

www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:

Pe mine ma cuceresc tot mai mult deiversele teorii care vorbesc de entitatea sufletului ca fiind indestructibila si vesnica;ceeace reprezinta viata noastra terestra in invelis fizic aceasta este pasagera,efemera dar desigur cu rostul ei bine precizat.
De aceea Amoga nu sunt de acord cu tine: cat de infim este sufletul unui simplu om el este parte dintr-un intreg;oare acel intreg se numeste Dumnezeu?
Moarte nu este o obsesie pt. mine dar intalnindu-ma cu ea destul de brutal am trecut de la frica de a intra intr-un cimitir la detasarea care ti-o da obisnuinta dar si lupta de a gasi niste explicatii.

Kariguld ca sa-ti raspund la intrebarea ce cred eu despre moarte:o consider o trecere din viata terestra pe care o consider o scoala in care fiecare ar trebui sa se desavarseasca spre un alt stadiu.

moartea, loveste pe neasteptate, pe nepregatite! loveste oriunde, oricand, in oricine.
ca una care am trecut de doua ori pe langa ea, o data intr-un accident de masina in Canada, iar apoi m-am inecat(aproape) in Marea Mediterana, nu mai ma tem, o privesc ca pe ceva care poate veni in orice clipa.

Kari

Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Kari,eu am dorit ca prin acest subiect sa comentam impresiile pe care le are fiecare in fata unor experiente asa cum ai avut si tu.
Moartea a devenit, din pacate, un "produs" comercial,o arma de manipulare a oamenilor;multi se feresc sa comenteze anumite experiente pe care le-au avut.
Dar va dati seama ce puternici devin acei oameni carora nu le mai este frica de moarte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

O explicatie pentru NDE
http://www.mindspring.com/~scottr/nde/jansen1.html

Deci li se trage de la lipsa de oxigen, nu de la "vazut Raiul"

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:

Kari,eu am dorit ca prin acest subiect sa comentam impresiile pe care le are fiecare in fata unor experiente asa cum ai avut si tu.
Moartea a devenit, din pacate, un "produs" comercial,o arma de manipulare a oamenilor;multi se feresc sa comenteze anumite experiente pe care le-au avut.
Dar va dati seama ce puternici devin acei oameni carora nu le mai este frica de moarte?

Crezi ca din cauza fricii de moarte sunt oamenii slabi? Si respectiv cei carora nu le e frica de moarte sunt puternici?

Mie nu mi-e frica de moarte. Sper doar sa fie suficient de tarziu ca fi-mea sa fie "pe picioarele ei". Dar nu mi-e frica de moarte propriu-zis. Cand o sa fie, o sa vad atunci, de ce m-as gandi de acum? Acum imi fac planuri pe urmatorii 20 de ani
Eu sunt mai mult genul "traieste-ti clipa". Nu vad de ce m-as ingrijora pentru ceva ce o sa se intample candva, cumva ... Nu mai bine ma bucur de viata?
Si eu am trecut printr-un accident de masina din care am scapat cu o zgarietura mica. Am "sarit" prin parbriz pana pe motor, de pe locul din spate. Intr-o fractiune de secunda, nici n-am realizat cum am ajuns cu fundul pe motor (capota se deschisese la impactul cu un stalp). Daca si daca si daca puteam sa fiu moarta. Nu poti programa si nici evita asa ceva.
Asa ca ma bucur de ceea ce am, ma simt bine, imi vad de viata ...

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabytza25 spune:

moartea... este o etapa, o etapa despre care nu stim nimic, iar atunci cand o sa stim, cand o sa ne intalnim cu ea, nu vom mai putea sa ne intoarcem aici, sa explicam celorlalti ce este ea de fapt...

subiectul asta m-a facut sa ma gandesc la mama (de fapt mereu ma gandesc la ea), care a plecat dintre noi recent... mereu ma intreb unde e, acolo in mormant sau in cer, ma vede, ce zice despre ce fac, cum traiesc... de ce a plecat, de ce uneori nu da niciun semn, daca asa cum zice toata lumea, ne vegheaza... de ce alteori, trimite semne... de ce a "plecat", daca stia cat de mult o sa ne lipseasca...

probabil ca dincolo de moarte e o alta lume... un alt univers, pentru care noi suntem niste "jucarii"... probabil ca, tot ce noua ni se pare vital, important in viata asta, dincolo este nesemnificativ.

oricum singura mea concluzie este definitia pe care am dat-o in primele randuri: moartea este o etapa, o etapa despre care nu stim nimic, iar atunci cand o sa stim, cand o sa ne intalnim cu ea, nu vom mai putea sa ne intoarcem aici, sa explicam celorlalti ce este ea de fapt!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

clasa a V a? de la gradinita nu mai invata nimic decat Psalmi si Acatiste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui misha71
De fapt nu cred sa existe moarte. Uitati-va la plante: ele toamna se zice ca mor, atunci de unde mai rasar primavara? Florile de primavara mor? Nu.

Capcaunule tu in ce clasa erai cand ai aflat prima oara ce este o metafora? Sau poate nici acum nu o intelegi.

Mergi la inceput