dureri musculare si articulare

dureri musculare si articulare | Autor: IoanaO

Link direct la acest mesaj

Buna seara tuturor.

Pentru ca deja sunt foarte panicata, am decis sa va scriu voua, poate aveti voi un sfat.

Pe 24 octombrie mi-am facut prima doza de vaccin anti hep b - Engerix B. Binenteles, anterior vaccinului mi-am facut o serie de analize (antigen hep b, hemoleucograma, timp quick, proteina c reactiva, vsh, transaminaze, exudat faringian, aslo - toate ok)
Prima reactie adversa a vaccinului: durere bratului stang(o durere destul de puternica incat nu am putut sa dorm 3 nopti pe umarul stang).

Prin 30 octombrie imi apar usoare junghiuri prin muschi (maini si picioare). Nu le bag in seama. In 1 noiembrie plec in Ungaria, in apropiere de lacul Balaton (in interes de serviciu). Ei, nu stiu daca e o coinicidenta sau nu, daca se datoreaza schimbarii climei (desi nu e prea diferita clima din Ungaria de cea din Romania), dar mi s-au accentuat durerile musculare, acele junghiuri prin muschi.

Simptome:
- Durerile nu sunt continue, ma apuca si ma lasa...aproape in fiecare seara ma dor genunchii (durerea e asemeni unei calduri foarte puternice in zona genunchilor - si e la limita suportabilului)
In trecut am mai avut eu dureri de genunchi, dar ma tineau o zi, la schimbarea de anotimp. Acum, de aproape 2 saptamani, apar durerile de genunchi daca nu in fiecare zi, macar la doua zile, seara.

- Dureri ale mainilor care se manifesta ca junghiuri prin maini, antebrat si ocazional intepaturi in degete. De ex, cand am carat niste sacose cu cateva cumparaturi (maxim 5 kg), m-au cam durut mainile.

- De cateva ori am vazut ca la apa rece sau frigul de afara, ma dor degetele.

- Unori am simtit intapaturi si junghiuri in picioare si imi amortesc relativ repede picioarele, mai precis talpile, daca nu le misc.

- Imi simt muschii de la maini si de la picioare un pic mai slabiti.

Mentiuni:
- La 4 ani mi-am scos amigdalele pt ca facusem o infectie puternica, din cate isi aminteste mama mea.
- Am o depresie in antecedente (in urma cu cativa ani) si am trecut printr-o perioada de stres in ultimii ani.
- Dureri de genunchi am avut de la vreo 10 ani, dar numai la schimbarea brusca a vremii sau a anotimpului, cam de 3-4 ori pe an.
- In ultimii ani, primavara si toamna am avut 3 zile in care ma simteam foarte slabita si faceam un pic atacuri de panica (la trecerea de la iarna la primavara si de la toamna la iarna). Sa fiu meteorodependenta (sau meteodependenta)? Starile astea am inceput sa le am dupa anul cu depresia, pana atunci nu eram sensibila la schimbarile de anotimp
- De 5 luni am o rinita atrofica care la frig imi da si usoare dureri de frunte
- In ianuarie 2007 Hiv negativ (acelasi partener de 3 ani, deci nu cred ca poate fi cazul, mai ales ca nu fac parte din categoria cu risc), in mai 2008 hep B si hep C negativ (in 20 oct 2008 hep B negativ).
- Am 25 de ani.

Acum intrebarile din capul meu:
1. Poate fi spasmofilie (desi la orice analize de calciu si magneziu imi ies in limite, cel mult la limita inferioara)?
2. Poate fi vreun reumatism activat de schimbarea locatiei (Ungaria) sau activat de vaccinul hep b?
3. Poate fi ceva mai grav?
4. Ce investigatii ar trebui sa fac?

Medicul de familie: eu fiind in Ungaria, am trimis-o pe mama mea sapt trecuta sa ii spuna de junghiuri si i-a spus mamei mele sa stea linistita ca nu sunt de la vaccin, ca probabil sunt de la vreme...asa ca am nevoie si de parerile voastre.

Mai trebuie sa spun ca de marti, 11 noiembrie, iau un complex de vitamine si minerale care momentan nu simt ca ma ajuta foarte mult. Poate e si prea devreme, dat fiind faptul ca le iau de doar 3 zile.

Va multumesc frumos si va urez o seara cat mai placuta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Daca simptomatologia a aparut dupa vaccinul acela poate sa fie o boala autoimuna declansata de vaccinul respectiv , mai ales daca l-ai facut intr-o perioada in care imunitatea ta era mai la pamant.
Intreaba doctorul de sindromul Raynoud , atunci apar dureri la nivelul articulatiilor mainii cum descrii tu , la frig si apa rece insotite de modificari de culoare usoare , doar in momentul expunerii.
Sa nu fie o poliartrita , desi debuteaza cu dureri la nivelul mainii. Oricum , fa-ti probele inflamatorii.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaO spune:

Xio,iti multumesc frumos pt raspuns.[pup}

Azi a fost a 6-a zi de vitamine si minerale si de vineri ma simt un pic mai bine. Nu mai sunt atat de puternice acele junghiuri, aproape deloc.
Ce am observat, vineri seara, sambata la pranz m-au durut picioarele (dar numai cand am stat la masa la restaurant). Sa fie de la coloana??? (am putin probleme in zona sacrala a coloanei - cred ca asa se spune la sale - probleme in sensul ca, coloana e mai dreapta,si-a pierdut putin forma normala si uneori imi prinde nervul sciatic din piciorul stang si amorteste pulpa pic stang).

Rugamintea mea: Spune-mi te rog, tu, ca viitor medic, ce analize mi-ai recomnda sa fac inainte sa imi fac urmatorul vaccin?

Cum medicul meu de familie a zis sa nu imi fac griji, ca nu e de la vaccin...nu cred ca mai are rost sa o intreb daca ar trebui si ce analize sa imi fac.

Eu in 22 plec ajung in Ro si prin 25 ar trebui sa imi fac urmatorul vaccin.

Totusi, junghiurile mele nefiind constante, pot fi de la o boala automimuna? Si mai ales daca s-au mai calmat?
Cu imunitatea nu am fost foarte la pamant: de o luna jumatate eram in tratamentul ala cu oua cu prepelita, racita nu am fost in timpul vaccinului...asa ca nu mai stiu ce sa cred.
Teama mea: sa nu fac al doilea vaccin daca nu e ok si sa imi agravez si mai tare problema.
Daca ma mai poti ajuta cu un sfat, raman profund indatorata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu am citit multe despre efectul posibil nociv al vaccinului, dar cand am facut de curand o faringo-amigdalita pultacee am fost la doctorita mea (care zau ca e cea mai buna de pe pamant :P ) , stiam ca am probleme cu imunitatea , si i-am spus ca vroiam sa-mi fac vaccinul pt. hepatita. Mi-a zis ca nici gand acum , sa nu ma prostesc pana nu intru pe linia de plutire cel putin.
POt provoca dezechilibre in organism si pot fi punctul de declansare al unor boli autoimune , mai ales daca ai predispozitia pt. asta.

As face o hemoleucograma completa , probele inflamatorii, eventual cand ti se mai inflameaza articulatiile sa mergi la doctor in plin puseu , sa-ti ia o proba.

Cam atat stiu , mai multe trebuie sa afli de la un doctor adevarat :)

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Uite, IoanaO, la mine s-a descoperit ca am fibromialgie, o boala ciudata, care se manifesta prin tot felul de simptome, mai ales dureri articulare, mai ales la vreme rece, schimbari de temperatura, ameteli, uita-te pe google la fibromyalgia symptoms. Eu nu zic ca e neaparat asta, dar eu m-am chinuit vreo 3 ani pana sa isi dea seama un medic ce am...dupa bani aruncati cu ghiotura in stanga si in dreapta, seturi de analize si asa mai departe...Sanatate maxima!

"sky is the limit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns minossota spune:

IoanaO draga, Esti in Ungaria, ai o ocazie extraordinara de a lua legatura cu dr.Boszik din Budapesta pentru ati face un set de teste pentru a vedea daca nu cumva apare pozitiv testul WesternBlot pentru Borellia (s-a scris pe forum despre nebuniile date de aceasta bacterie) si testul DualDur (microscopie pe camp intunecat).
Este dubios ce se intampla cu tine....ai 25 de ani totusi, poate la 60 te mai lasi pacalit de meteosensibilitate, dar la tine nu cred ca e cazul. Daca vrei iti trimit nr. de telefon al doctorului din Budapesta.

La fel si pentru rory76 acelasi sfat, mergi la Budapesta pentru testul de Borelia. Fibromialgia, Scleroza in placi, poliartrita sunt de foarte multe ori stadiul 3 al bolii Lyme.

Mamica de 2 baieti
Mihnea (20.01.2003)&Victor(10.02.2005)

Mergi la inceput

Pai asta nu e data de capushe? de unde asa ceva? Eu stau numai in casa la laptop...nu am animale de nici un fel, de unde se mai ia asta???

"sky is the limit!"

Mergi la inceput

In principiu este de la capuse, dar din pacate se pare ca sunt mai multe insecte care dau aceasta bacterie. In aceasta vara sotul si soacra au avut experiente cu Borelia fara sa fi vazut ....capusa. Sotul a simtiti ca l-a piscat ceva, dar nu era capusa....parea sa fie mustele acelea verzi urate care inteapa tare rau. Capusele le vezi doar daca sunt forma adulta, larvele si nimfele sunt foarte mici. Asa ca nu considera ca daca n-ai vazut-o ....nu e posibil, 60% dintre pacienti nu stiu cand anume s-a intamplat asta, dar bacteria o au. Inca un lucru, in Romania se ignora foarte mult aceasta boala, este considerata tratabila 2 saptamani cu antibiotice....si atat, restul de l-forme si chisturi ce fac rau mai tarziu...nu tin seama si uite asa se ajunge la boli autoimune care sunt tratate cu medicamente ce fac bine bacteriei si nu rau si distrug familii intregi.

Mamica de 2 baieti

Mergi la inceput

Cititi cu atentie discutiile despre acest subiect pe:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=126711 ,
dar si pe:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114906

Daca aveti posibilitatea sa faceti testele la Budapesta ....mergeti acolo, costa 110 Euro (WesternBlot si Dual Dur(doar la Budapesta)), apoi puteti sa faceti si la Institutul Cantacuzino in Bucuresti testul Elisa (IGG si IGM, pentru fiecare 50RON) pentru Borelia si testul WesternBlot (in jur de 220Ron)
Sanatate multa!

Mamica de 2 baieti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaO spune:

Acum chiar ca sunt panicata.
Te rog da-mi numarul acela de telefon, banii nu sunt o problema. Daca poti sa imi dai si o adresa din Budapesta ar fi perfect. E laborator? Clinica? Poti sa dezvolti subiectul?

O singura problema ar fi:limba. Sper ca e cineva acolo care sa vorbeasca engleza totusi.

M-ai cam panicat pentru ca eu am un catel si anul asta a avut bietul de el vreo 20 de cause in 2 saptamani (un medic vet incompetent mi-a zis ca i-a facut de capuse cand i-a facut probabil impotriva puricilor). Plus, in urma cu 10-15 ani,la bunici , mereu eram muscata de capusi....

Nu zic ca e bolerioza, dar cum spui tu....de ce sa nu imi fac testele, sa stiu ceva sigur?
Trebuie sa ma pun sa citesc mai mult despre subiect.

Mergi la inceput

Mai Minossota, tu bagi oamenii in speriti aiurea! eu nu inteleg cum as fi putut sa iau boala asta, ca nu am animale, n-am avut niciodata, nu ies in aer liber, nu ma pisca mushtele, tantari, chestii din astea, stau in casa cu laptopu in brate si lucrez! Doar nu se gaseste pe mancarea de la supermarket! dar si alea le spal, le fierb inainte sa le mancam- adica fructe, legume, carne, oua...deci nu inteleg, ai vreun interes ceva cu medicul asta din Ungaria??? Sunt eu destul de ipohondra, nu ma mai innebuni si tu! Nu stiu celelalte fete, dar eu stiu sigur ca nu am boala Lyme, si nici n-am cum s-o fac, la stilul meu de viata!!! Asa ca nu vreau sa dau nici 110 euro, nici 200 de lei, ca sa imi zica aia: "a, n-aveti Lyme!" ca asta stiu deja!

"sky is the limit!"

Mergi la inceput