Mamici ian-feb 2004 (8)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia70 spune:

Buna, fetelor!
De mult tim va urmares cu placere, dar astazi va rog din suflet, ajutati-ma si pe mine: acum o saptamana, dr. mi-a recomandat sa fac testul Elisa la Cantacuzino, pt. toxoplasmoza, listeria și CMV (sun în 20 de saptamani). Azi dimineata am fost la consultatie, cu rezultatele:
toxo e negativ, listeria 1/160 si sa o reper la 14 zile, iar CMV mi-a iesit IgM pozitiv (cov 0,210; ser 0,250) si IgG (cov 0,209; ser 0,838). Doctorita s-a aratat ingrijorata la CMV (mi-a zis ca nu exista tratament pt. CMV) si mi-a dat trimitere la Babes sa repet. Sunt disperata!!! Va rog, daca vreuna dintre voi a trecut prin asa ceva, sa-mi spuna si mie ce sa fac. Va rog mult mult de tot!
În rest totul e f.bine. Am facut eco acum 1 sapt. si bebe e f.bine, restul de analize sunt bune, eu ma simt excelent.
Va imbratisez pe toate si va rog ajutati-ma si pe mine!
Lia, 20 de sapt. (data probabila a nasterii 28 ian- 10 feb.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Draga Lia,

eu nu am facut analiza asta deloc, defapt si listeria, toxoplasma si rubeola le-am facut ptr siguranta mea insa DOCTORUL de familie si cel ginecolog nu mi le-a prescris. Nu stiu ce sa iti spun ca sa te linistesc INSA daca bb l-ai vazut la echo si este OK nu ar trebui sa insemne ceva ?

Tot ce iti pot spune este sa fi optimista ptr ca trebuie sa EXISTE o varianta de tratament sau ceva ptr asta. Fruntea sus si sa stii ca suntem alaturi de tine :-)

Andra 21 saptamani si Andrei (4 ani peste 3 zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:

draga lia, poti sa dai search pe google si vei gasi multe informatii despre acesti virusi. nu vreau sa te sperii dar stiu ca o infectie cu oricare dintre acesti virusi in timpul sarcinii poate provoca avort spontan. dar se pot trata. o sa caut niste adrese si o sa ti le trimit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia70 spune:

Andruska, Alina, va multumesc mult, mult! Raspunsurile voastre inseamna mult pentru mine! M-am gandit si eu ca alte gravidute nu au facut acest test si totusi sarcina a mers cu bine mai departe. Din toate cunostintele mele, nu am intalnit nici una care sa fi facut testul asta.
Alina, am intrat pe Google si am gasit ceva in iatliana (de obicei, prefer engleza sau franceza). Daca gasesti ceva, te rog mult trimite-mi si mie.
Va multumesc inca o data.
Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:

lia, incearca www.citomegalovirus.com, vei gasi informatiile necesare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Bine v-am regasit, dragi burticutze!

Am revenit din concediu, ingrijorarea unora din voi m-a miscat la modul cel mai sincer: va multumesc pentru ca incercati sa fim toate atat de aproape! Nu s-a intamplat nimic grav cu mine, am avut un concediu prelungit (3 saptamani, fata de 2 sapt. cat ne putem lua in mod normal), dar am avut si multe "activitati"...sunt mai obosita fata de acum 3 saptamani...
Am fost cateva zile la mare, am prins vreme frumoasa la sfarsitul lunii august, am fost tare mandra de burtica mea mai ales ca pe plaja, in zona in care stateam eram singura gravidutza, baie nu am facut de loc, apa era sloi...Una peste alta m-am simtit f. bine!
Apoi m-am maritat, sa nu radeti...Desi sunt casatorita de 7 ani, cununia religioasa am facut-o abia pe 31 august, prilej cu care am avut destule pe cap (pregatirile de acasa, ma refer la masa, de curatenie s-a ocupat sotul)...si binenteles oboseala cu carul!
Apoi a urmat urmatorul eveniment, am fost nasa de cununie la Brasov, alti bani, alta "distractie", alta oboseala! Sunt fericita ca toate au iesit bine, frumos, a meritat oboseala!

Si printre ele suc de rosii, vinete si ardei copti, zarzavaturi tocate pentru congelator, ca de', vine iarna in curand...Si muraturi, si zacusca, si..., si.... Si asta pentru ca imi place ca ceea ce mananc sa fie cat mai natural, fara conservanti, etc...Putin efort toamna si am de toate mai incolo! Plus ca sunt pe placul nostru, imi place sa gust semipreparate sau conserve din comert, de curiozitate, dar atat! Tot ce fac eu e mai bun!

Sper ca acum sa ma potolesc!

Ultima vizita la medic am facut-o acum cateva zile, din pacate am contractii destul de des, si asta de pe la 4 luni, si mi-a prescris Utrogestan 2 cp/zi timp de 2 luni, Scobutil si No-Spa, si relaxare cat cuprinde! Sper sa fie OK, deocamdata sunt bine, nu va mai plictisesc cu lucruri negative, pentru ca asa cum spuneam si cineva bine a sesizat mesajul, in perioada asta vestile negative nu ne fac bine. Si ca veni vorba, Helen, sincer imi pare rau pentru problemele tale, ai grija de tine, respecta indicatiile medicului, menajeaza-te cat mai mult si priveste lucrurile cu optimism!Iti tin pumnii!

Am trecut la tinuta de gravida, in salopeta, ma simt f. bine in ea, cand nu ma doare burtica...Bb-ul meu nu este f. activ, il simt cateodata, dar al meu nu face gimnastica, nu joaca fotbal, se pare ca-i place sahul... Sunt eu agitata suficient si pt. el!
Nu stiu sexul si nici nu vreau sa-l aflu, doresc sa fie o surpriza, la nastere!
Hmmm...cam ce subiecte au mai fost! Aha: nici eu nu am linia neagra pe burtica, daca apare bine, daca nu, tot asha! Incerc sa ma "creia o pauzasc" cat pot, cu ce am prin casa, ba cu Nivea -lotiune cu Q10, ba cu Supliform...structura pielii oricum nu o poti influenta cu mult, poti doar ajuta, cu putin noroc!

De mancat mananc normal, nu am pofte deosebite decat la struguri, in rest nu ma stresez prea rau cu cate kile pun pe mine, incerc sa fiu cumpatata, pt. ca o cura de slabire oricum nu e indicata acum!
Iau Supradyn la recomandarea medicului si ma impac bine cu el!

Cam aceste ar fi noutatile despre mine, sper sa nu fi plictisit sau suparat pe nimeni, va pup dulce pe toate, si pe nou venitele, si promit sa mai vin la taclale!

Ra (22 saptamanni) si bb (care tocmai a facut un sah-mat si m-a atentionat cu un ghiont sa-i arajez din nou piesele pe tabla!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Bine v-am regasit, dragi burticutze!

Am revenit din concediu, ingrijorarea unora din voi m-a miscat la modul cel mai sincer: va multumesc pentru ca incercati sa fim toate atat de aproape! Nu s-a intamplat nimic grav cu mine, am avut un concediu prelungit (3 saptamani, fata de 2 sapt. cat ne putem lua in mod normal), dar am avut si multe "activitati"...sunt mai obosita fata de acum 3 saptamani...
Am fost cateva zile la mare, am prins vreme frumoasa la sfarsitul lunii august, am fost tare mandra de burtica mea mai ales ca pe plaja, in zona in care stateam eram singura gravidutza, baie nu am facut de loc, apa era sloi...Una peste alta m-am simtit f. bine!
Apoi m-am maritat, sa nu radeti...Desi sunt casatorita de 7 ani, cununia religioasa am facut-o abia pe 31 august, prilej cu care am avut destule pe cap (pregatirile de acasa, ma refer la masa, de curatenie s-a ocupat sotul)...si binenteles oboseala cu carul!
Apoi a urmat urmatorul eveniment, am fost nasa de cununie la Brasov, alti bani, alta "distractie", alta oboseala! Sunt fericita ca toate au iesit bine, frumos, a meritat oboseala!

Si printre ele suc de rosii, vinete si ardei copti, zarzavaturi tocate pentru congelator, ca de', vine iarna in curand...Si muraturi, si zacusca, si..., si.... Si asta pentru ca imi place ca ceea ce mananc sa fie cat mai natural, fara conservanti, etc...Putin efort toamna si am de toate mai incolo! Plus ca sunt pe placul nostru, imi place sa gust semipreparate sau conserve din comert, de curiozitate, dar atat! Tot ce fac eu e mai bun!

Sper ca acum sa ma potolesc!

Ultima vizita la medic am facut-o acum cateva zile, din pacate am contractii destul de des, si asta de pe la 4 luni, si mi-a prescris Utrogestan 2 cp/zi timp de 2 luni, Scobutil si No-Spa, si relaxare cat cuprinde! Sper sa fie OK, deocamdata sunt bine, nu va mai plictisesc cu lucruri negative, pentru ca asa cum spuneam si cineva bine a sesizat mesajul, in perioada asta vestile negative nu ne fac bine. Si ca veni vorba, Helen, sincer imi pare rau pentru problemele tale, ai grija de tine, respecta indicatiile medicului, menajeaza-te cat mai mult si priveste lucrurile cu optimism!Iti tin pumnii!

Am trecut la tinuta de gravida, in salopeta, ma simt f. bine in ea, cand nu ma doare burtica...Bb-ul meu nu este f. activ, il simt cateodata, dar al meu nu face gimnastica, nu joaca fotbal, se pare ca-i place sahul... Sunt eu agitata suficient si pt. el!
Nu stiu sexul si nici nu vreau sa-l aflu, doresc sa fie o surpriza, la nastere!
Hmmm...cam ce subiecte au mai fost! Aha: nici eu nu am linia neagra pe burtica, daca apare bine, daca nu, tot asha! Incerc sa ma "creia o pauzasc" cat pot, cu ce am prin casa, ba cu Nivea -lotiune cu Q10, ba cu Supliform...structura pielii oricum nu o poti influenta cu mult, poti doar ajuta, cu putin noroc!

De mancat mananc normal, nu am pofte deosebite decat la struguri, in rest nu ma stresez prea rau cu cate kile pun pe mine, incerc sa fiu cumpatata, pt. ca o cura de slabire oricum nu e indicata acum!
Iau Supradyn la recomandarea medicului si ma impac bine cu el!

Cam aceste ar fi noutatile despre mine, sper sa nu fi plictisit sau suparat pe nimeni, va pup dulce pe toate, si pe nou venitele, si promit sa mai vin la taclale!

Ra (22 saptamanni) si bb (care tocmai a facut un sah-mat si m-a atentionat cu un ghiont sa-i arajez din nou piesele pe tabla!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra28 spune:

Draga Ramonica,
Bine ai revenit din concediu, vad ca ai un tonus foarte bun, mai ales ca ai fost tare harnicuta. Mamaaaaaa cate lucruri ai facut tu in trei saptamani!!! Sa ai casa de piatra, sa-ti traiasca finii si sa mancati sanatosi din conservele pe care le-ai pregatit!!!!!!!
Cat despre bebe-le tau, ai grija de el, nu te mai agita ca nu castigi nimic!!!

Pupici,

Andra- sapt.21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Casa de piatra Ramona!!!!!!

Desi citesc de ceva timp regulat pot spune mesajele voastre pur si simplu n-am avut timp pina acum din cauza lui bb Patrick sa ascriu si eu la acest subiect. Astept sa nasc pe 8 februarie si pina acum totul a decurs normal in linii mari, desi greturile de la inceputul sarcinii inca persista ceea ce n-a fost cazul la prima sarcina. Speram sa fie o surioara pentru Patrick dar pina la urma sanatos sa fie indiferent ce va fi. Poate vom afla la sfirsitul lunii ce va fi bb. Si eu il simt pe bb cam de o saptamina. In rest ne e destul de greu pe moment ca bb Patrick mai vrea sa fie si el luat in brate din cind in cind desi merge in picioare destul de binisor si sper sa nu am probleme din cauza asta pe parcursul sarcinii.
Va doresc la toate zile cit mai senine si multa activitate la bbei

narcisa 20 saptamani si Patrick 1 an si 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Mai, Ramona, dar s-a chinuit mult sotul tau sa-ti puna pirostriile pe cap... oricum niciodata nu e prea tarziu. Casa de piatra si sa va mearga bine si de acum incolo!!! Ai grija de bb pentru ca el este cel mai important!

Acum un raspuns pt. Lia. Mie mi-a iesit pozitiv CMV Igg. Am fost la medici peste medici si toti mi-au spus sa stau linistita ca nu este nici o problema. Am ajuns si la Spitalul Victor Babes. Pana acum m-am simtit foarte bine si totul decurge in continuare OK. Stiu ca imunoglobulina g indica prezenta anticorpilor in organism, deci am avut boala si acum nu o mai am. CMV este un virus din aceeasi familie cu virusul herpetic. El insa poate reveni daca te stresezi prea mult sau treci prin perioade f. solicitante (de ex. iti renovezi casa, te muti, etc. - asa mi-a zis dr. de la Babes). Nu stiu ce sa-ti spun despre Igm, ce efecte poate avea. Stiu ca asta indica prezenta virusului in organism si am auzit ca poate da avort spontan in primele trei luni(chiar am o prietena care a patit chestia asta cand era in 2 luni). Poate tu ai contractat boala dupa ce ai implinit trei luni?!
Eu cred ca trebuie sa ai incredere ca totul se va rezolva daca mergi si vezi ce se poate face, mai ales ca tu esti deja in 20 de saptamani. Trebuie insa sa tratezi problema cu maxima seriozitate, dar sa nu intri in panica pt. ca-i vei face rau lui bb.
Astept sa-mi spui ce ai mai facut si cum te simti.
Multa sanatate!!!
Pupici.
Adrianain 19 saptamani

Mergi la inceput