Friptura de porc
Voi cum o faceti ca sa vi se topeasca carnea in gura? Ca orice am incercat mie tot tare imi iese. Eu o fac la cuptor si torn niste apa peste. Si am facut cu cotlet.Conteaza si ce fel de carne e? A mea nu a avut mai deloc grasime.
Ajuta-ti-ma va rog!
Raspunsuri
flo1980 spune:
Buna!
Eu pe langa carnea de porc cu putina grasime sau nu, apa, sare si condimente mai pun ulei peste. Trebuie sa ai grija sa nu pui apa multa de la inceput, mai bine mai adaugi cate putina pe parcurs. La final din apa se va evapora si va ramane uleiul care o va infragezi si rumeni.
"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta"
Emanuel Swdenborg
maraki spune:
Eu pun ulei si putina apa dar tot tare imi iese dupa ce se raceste In Romania nu am avut probleme cat am gatit la aragaz cu gaze, aici de cand sant pe electric, nu se mai poate manca a doua zi friptura Dau vina pe aragaz dar cine stie......poate aflam secrete sa iasa frageda
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
dicirstea spune:
Incearca sa acoperi vasul in care o faci, sau sa pui o cratita cu apa sub nivelul la care pui tava cu friptura. Ideea e sa o faci un pic inabusita, atunci se pastreaza frageda.
Si da, conteaza si tipul de carne, dar important e sa fie proaspata, frageda. Poti incerca sa o lasi vreo 2 ore cu condimente (cimbru, piper, boia, dafin sau orice altceva iti place) si in putin vin, sa se patrunda. Apoi sa infasori bucatile de carne in folie de aluminiu si sa le pui in tava.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
si a cui o mai vrea sa vina 8 +
MINUNEA MEA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Tisina spune:
Stiti ce mai infragezeste carnea? Sucul de citrice. Eu inainte de a baga friptura la cuptor o tin vreo doua ore la frigider, umezita cu sucul de la o lamaie, doua portocale (plus doua, trei mandarine, ca sunt mai dulci), plus condimentele de rigoare. Se poate adauga si zeama ramasa la friptura. Iese foarte gustoasa si frageda.
marianebuna spune:
Peanut, eu am descoperit mai multe metode de a iesi porcul fraged. Prima dintre ele ar fi marinarea - in vin alb cu ceapa, usturoi, plante aromatice dupa gust si ceva sare. O bagi in marinata, o tii la frigider peste noapte si iese delicioasa.
A doua varianta, cea mai sigura, e punga de plastic pentru copt. Nu stiu exact cum ii zice, e o punga din celofan termorezistent speciala pentru friptura, o fac in general producatorii de pungi menajere. Bagi friptura in punga cu condimente si sare, ii dai cateva gauri cu scobitoarea sa nu explodeze si o bagi la cuptor. Spre finalul duratei de coacere scoti tava si tai punga, sa se rumeneasca. Poti sa o inlocuiesti cu folia de aluminiu pusa peste tava, darefectul e slabut comparativ cu punga.
A treia varianta - vasul de pamant cu capac. Aici l-am gasit cu denumirea de "vas roman", e o chestie facuta din lut ars, nesmaltuit, care se tine in apa inainte de a-l baga la cuptor si totul iese mai fraged si mai gustos in el...
peanut spune:
Va multumesc pentru idei. Cred ca am sa incerc mai intai vasul de lut, ca tot am unul si chiar ma intrebam daca pot sa il folosesc. Deci, bag vasul in apa si atunci nu mai trebuie sa adaug apa peste carne? Si la ce mai pot folosi vasul, ca mama mai face sarmale in el si atata.
marianebuna spune:
Bagi vasul in apa si il tii acolo cel putin 2 ore (de fapt, eu pun apa in el, si in vas si in capac, si il las 2-3 ore sa se imbibe bine), apoi nu mai trebuie sa pui apa la friptura, nici grasime daca e porc, o ungi cu sare si condimente si o lasi in cuptor. Dupa 20 de minute verifici, si daca nu are lichid atunci adaugi o ceasca. Dar, in mod normal, carnea lasa sucul ei, nu mai e nevoie de apa... A, si inca ceva... la vasul de pamant se face mai greu, trebuie sa ai rabdare, dar iese mai fraged si mai aromat.
In afara de friptura de porc... Eu am facut si pui, si vita felii pe cartofi, si ghiveci de legume... Cam tot ce se face la cuptor, mai putin prajituri si pizza... Merge si peste la cuptor, dar pentru asta iti trebuie alt vas, pentru ca nefiind smaltuit se imbiba mirosul de peste in el...
dicirstea spune:
Orezul iese foarte bun in vas de lut , la fel conopida.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
si a cui o mai vrea sa vina 8 +
MINUNEA MEA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
marianebuna spune:
UIte, orez nu m-am gandit sa fac, multumesc de idee! Conopida gratinata am facut, foarte buna, intr-adevar!
vanessa ionescu spune:
va spun cum fac eu friptura de porc si toata lumea care a mancat a spus ca e cea mai frageda friptura. in primul rand pt ca noi mancam destul de dietetic si doar sotul meu mananca friptura de porc iau numai pulpa. dupa care o pun intreaga intro tava, pun sare, piper macinaagezesc carnea.t o linguritra de ulei (fiind pulpa nu prea are grasime) si pun seminte de chimen din belsug. umplu tava cu apa si o bag in cuptor la foc mic unde o las pana scade apa de tot, adica vreo 4 ore cel putin.
doar o intorc l aun moment dat. semintele de chimen se topesc dupa atatea ore si dau un gust foarte bun sosului iar principalul lor avantaj este ca fragezesc carnea. iese o friptura de se rupe in furculita.
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://picasaweb.google.com/cristina.avi69/GuraHumorului