Condica salajencelor!!![66]
Raspunsuri - Pagina 7
dianaiulie2009 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bimilit oti, esti fericita ca produc ai tai carnea, macar cunosti eu cumpar de pe bulevard de la macelaria lui Dotzi[nu stiu cum se scrie]. stie vlad unde e .is fuarte multumita de marfa, ca e proaspata tot timpul.Bimilit - soacra cu DOUA nurori !Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea... www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi |
... unde e macelaria asta ??? Trebe "pile" k sa gasesti pulpa de porc afumata
" Carpe diem ! "
dianaiulie2009 spune:
Ia uitati voi ce retete buuunneeeeee sunt www.e-retete.ro/romaneasca" target="_blank">aici
...
" Carpe diem ! "
mihaela_s spune:
Va salut cu drag!
Acum a terminat si oala mea o portie de orez si de data asta nu s-a mai prins. Am schimbat orezul si am stat pana a inceput sa fiarba si am invartit. Nu s-a mai prins...
Oti, ooof saracutzul Alex ca nu si-a reglat inca tranzitul intestinal. La varsta asta micuta normal ar trebui sa faca kk dupa fiecare masa, cam de 4-5 ori in 24 de ore. Cred si eu ca-l supara burtica pana se goleste...
.
Bia, ce mancaruri
...le-am notat, vor urma la facut.
Sora mea si cu mama au fost ieri si azi la Bucuresti. Sora mea a primit viza si mama mi-a luat cartea. Asa ca e OK, multumesc de oferta. 
Vineri la pranz, vinerea viitoare ajung la noi.
giulia, si eu vreau sa va vad casuta! Asa ca fa tu frumusel niste poze ca ne-ai facut curioase...
adriana spor la treburi. Si in SM se sarbatorea la scoala Dianei Sf. Martin. In fiecare an am fost si noi la procesiune cu felinarele, era tare frumos.
olim spor la treburi! 
elvira spor la crema!
vorbe de copil...
Hobby
for2nity spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bimilit elvira pe mine ma manca ieri in patina sa fac crema la microunde, da nu am pus-o acoperitta si nici in vas cu apa.deci iesi un mare fas .se arse pe margini si in mijloc era cruda rau.deci lua calea gunoiuluiBimilit - soacra cu DOUA nurori !Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea... www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi |
Stai sa vezi. Ca sa intelegeti cat de mult imi doream crema, am facut 3 portii, in 4 moduri.
1. In oala minune, a iesit ca o papara dulce, Cristi a mancat-o pe toata si a zis ca e minunata.
2. Intr-un vas de jena acoperit si bagat in alta oala cu apa,-in varianta asta a iesit super superbus, fina si delicioasa...aaa, daca facem abstractie de doo lucrusoare. Zaharul caramelizat era amar, astia de scriu retetele habar n-au sa le scrie, zau asa. Eu am lasat zaharul pe foc pana a prins o culoare frumoasa

Pe scurt, in varianta asta a fost gata crema dupa o ora jumate...acuma io nu stiu, poate ea o fi fost gata mai repede...cine sa stie, ca eu o tot la fel am vazut-o de la inceput pana am hotarat s-o iau jos.
3. In boluri mici, la aburi. Bestiala! Gata cam in 20 minute, m-am prins si eu ca nu tre s-o las atata. Probabil ca depinde si de cantitate, si erau doar doua boluri , aproximativ o juma de portie deci.
4. Cealalta jumate din cea de-a treia portie am riscat-o tot in boluri la microunde. Gata in 2 minute.
In concluzie, nu recomand oala minune pentru flan nici microundele, decat daca arde rau de tot.
Din ciclul "povestirile unei bucatarese de Duminica impara" am pus laptele la fiert cu lamaie si scortisoara in oala minune, rezultatul a fost un luuung fas fas pe la toate incheieturile, oprit oala in cea mai mare viteza- toata scortisoara era lipita de capac
La faza cu coptul compozitiei in oala minune, torn in oala niste zahar ars, o murdaresc nitel asa cat sa aiba culoare pe toate partile, torn compozitia si-i dau drumul. Dupa putin timp alt fas-fas, imi dau seama ca am uitat capacelul ridicat, inchid rapid, presurizeaza si-n secunda urmatoare piu piu piu. Mai sa fie, ce repede s-a terminat zic eu in gandul meu, aiurea, ca piuia in nestire, da repede pe cancel, scoate din priza, depresurizeaza fortat si...neste degete arse nitel...si acuma-s plina de flan. Daca pana maine nu dau in hepatita sun buna de tot. Cred ca mi-a ajuns pentru anul asta.
Sau poate ca nu, he he.
Noapte buna, va spune bucatareasa in devenire.
mihaela_s spune:
Pai io zisesem de la inceput: nu oala minune si nu cuptorul cu microunde...tztztz cum nu vreti voi sa ascultati de astea experte! 

![]()
.
Dar totul e bine cand se termina cu bine, experimente placute...
.
Io mai bantui putin, is prin zona...
vorbe de copil...
Hobby
dianaiulie2009 spune:
Elvira, crema din oala am mancat-o si noi pe toata . Amu-i drept ca nu se aseamana cu cea din cuptor , dar mere ... Am cumparat din Carrefour din Cluj crema facuta si e foarte gustoasa .... nu stiu daca aici este k nu am vazut la mancaruri gatite prea multe ca si in CJ. Ce ai facut cu Cristina , legat de camin ? Am trecut azi pe la magazin si am lasat ceva la Romina si Ildi . Sa le amintesti sa-ti arate daca cumva uita ele . Pove maine pe mes.
Mihaela , cred ca ai niste emotii inca 1 saptamana .... ma bucur ca veti fi toate impreuna si veti depana amintiri . Apropo de amintiri ... iti mai aduci aminte ? 
Eu ma retrag la nani , maine am o zi mai grea la munca , lipseste o colega si iar sunt pe 2 fronturi ... Va las sa va delectati cu inceputul "aventurii" salajencelor pe DC si va urez noapte buna !
Schimbul 3 ... adunareaaaaaaa !!!!
" Carpe diem ! "
mihaela_s spune:
adriana, chiar 3 ani trecura...acum cateva zile chiar! WOW, imi amintesc...
Spor la treburi maine. Si somn usor. 
vorbe de copil...
Hobby
olim spune:
schimbu 3, adica blondooooooooooooooooo
miha iti doresc drum bun maine si distractie faina
pulpa de porc afumata
am niste nervi, mi s-a rupt o masea, anu asta am dat o gramada de bani la dentist si degeaba

partea ceam mai buna, ca am capatat cadou de la banca un blender taurus, cica sa ii fac mancare lui alex, am si io 2 da de capatat e bun
ma duc sa spal sticla lui alex, si sa ne pregatim de
ca nu prea am chef de nimic
da is pe zona
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
mihaela_s spune:
olim, multumesc!
Sa folosesti sanatoasa blenderul.
Elvira, tu ai sters mesaje din prima pagina de acolo unde ne trimise adriana
...oare de ce? 
mai stau vreo 15 minute si apoi hop in pat! Maine dimineata trebuie sa le lasam pe fete dormind ca sa ma duca Ovi la aeroport si apoi sa le culce inainte sa vina dupa mine in port. Grea misiune are maine, sper sa se descurce! ![]()
vorbe de copil...
Hobby
olim spune:
blondooooooooooooooooooooo la apel.
miha sigur se va descurca ovi al tau
ma duc la 
oti sa aveti o noapte usoara 

gasca si va dorim o zi excelenta tuturor
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex