Bobocei 2008/2009 (3) Sarbatori minunate !
Raspunsuri - Pagina 10
ruxij spune:
La noi rad chiar in clasa de prostiile de prin cartile de citire. Cu invatatoarea.:)
Nu v-am mai dat noutati cam demultisor. La noi in clasa, cum va ziceam, citire fac din carti diferite. In sfarsit acum o saptamana l-au pus si pe copilul meu la o carte cat de cat pe nivelul lui (cartea cu nr. 15). Cam tarziu, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Sunt mai multumita. La matematica fac termometrul, masuratori, mai putin adunari si scaderi. La Kumon fi-miu se descurca bine la adunari si scaderi, totusi nu e asa de avansat ca al Gabrielei. El e mai bun la citire si ii place stiinta. Fac chestii din astea "de stiinta" la scoala.
simali spune:
[quote]citat din mesajul lui ni-na
Voi cum va impacati cu melcul Lolo si brotacul Lica?Noi am transformat cititul intr-o mare joaca datorita ineptiilor scrise in abecedar...mama denaturata starneste rasul...
[/quote
Astazi am avut si noi propozitiile cu melcul Lolo.
Dar ce zici de propzitia "Macul e ca merele?" din "Sa citim cu Ana"?
M-a intrebat Vladu "mami, cine intreaba asa ceva?" si i-am spus sa-si imagineze o casa de nebuni si, dupa tratamentul de dimineata pacientii au si ei o conversatie, asa de imprietenire:
- Meei, macul e ca merele?
- Lol! E ca marea.
alice
arminad spune:
Citat: |
M-a intrebat Vladu "mami, cine intreaba asa ceva?" si i-am spus sa-si imagineze o casa de nebuni si, dupa tratamentul de dimineata pacientii au si ei o conversatie, asa de imprietenire: - Meei, macul e ca merele? - Lol! E ca marea. |
Am ris cu lacrimi..Eu daca i-as spune asa ceva lui Dan m-ar chema a doua zi la principalu'ca el nu prea stie ce e aia discretie.Lui fiica-mea ,cind era de virsta lui, puteam si sa-i spun c-am spart o banca si tin banii sub pat ca nu zicea la nimeni nimic ,Dan insa raporteaza tot.Copii vostrii sunt discreti?
In rest la noi e bine pina acum ,ii place la scoala ,o adora pe teacher ,atita au de povestit la usa cind plecam ca nu mai termina.
La noi nu e cu nivele la citit ,citesc din tot felul de carti ,nu au un manual sau o carte anume .La mate fac adunari si scaderi pina la 20 .Teme au 2-3 pagini pe zi ,de regula una la engleza si 2 la mate.
Deci nu e nici prea avansat nivelul dar nici cum credeam la inceput ,ca m-am speriat ca vor colora tot anul ,e asa cum cred eu ca e normal pt cls 1a.In rest avem parte de multa socializare ,o multime de intilniri cu colegii ,ceea ce ma bucura pt ca obiectivele mele ca parinte pt etapa asta sunt mai mult pe social skill decit pe academic si multe activitati dragute pe la scoala ,pijama day ,family reading night etc
Un lucru care ma bucura de asemenea este ca a acceptat in sfirsit ca altii sunt mai buni decit el si se poate bucura pt ei .Are un prieten foarte inteligent care a cistigat la spelling bee si mi-a spus ca i-a facut galerie .
simali spune:
Copii vostrii sunt discreti? |
Sti ceva? Si daca n-ar fi discret (desi este, asa, in mare) nu are importanta. Pana la urma e mai bine sa razi de prostie decat sa acumulezi frustrari nesfarsite. La noi e ca o supapa. Si functioneaza.
Ce-ar fi cel mai rau? Sa spuna la scoala sa se supere invatatoarea? Daca se supara ce? Nu avem dreptate? Si daca se supara in ciuda faptului ca avem dreptate e proasta si noua nu ne pasa de prosti.
alice
irinai spune:
La mine a venit acasa cu "B" la Cunoasterea mediului. Pentru ca a spus ca pruna si para sunt fructe de vara, nu de toamna.
Pai cum sa nu spuna asa, daca noi avem si pruni si pere in curte si se coc vara? Si copilul le culege cand este imbracat in pantaloni scurti
Si a mai spus ca toamna se poate schia. Aici este exclusiv vina mea, ca l-am dus sa schieze in Austria, pe ghetar. Si era toamna. De Revelion ii duc in Thailanda. Asa ca la urmatorul test o sa spuna ca inotul este sport de iarna
Iar copilul chiar nu intelege unde a gresit. Asa ca m-am amuzat copios pentru un B.
ni-na spune:
La capitolul discretie stam bine,nu raporteaza nimic....
Ieri ne-am razboit cu a de la cuvantul tabu ala(n-am sedile pe aceasta tastatura,insa realizati voi ce am scris..)ca la dictare a luat un +B pt ca nu a existat aceasta litera in toata propozitia.............am inventat un joc cu cine gaseste mai multe cuvinte continand aceasta litera,abecedarul fiind plasat strategic langa el iar mama bucatarea...mama lui de spirit de competitie,a citit cu placere atatea cuvinte....
Gabbriela spune:
la capitolul discretie , al meu nu e bun deloc, da cu bata in balta zilnic :(.. asta e , imi vad si eu de gura mai cu grija ca piciu zice tot la scoala...
mai avem cateva zile si primim notele oficiale pe carnet, mor de curiozitate .
si sanatate
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
simali spune:
citat din mesajul lui ruxij La noi rad chiar in clasa de prostiile de prin cartile de citire. Cu invatatoarea.:) |
Deci sunt si la voi prostii?
Mai fetelor, ori eu am uitat, ori nu, dar imi amintesc ca parca pe vremea noastra nu erau atatea idiotenii in Abecedar.
Gabriela. Fa-ti tu timp rogu-te si mai posteaza niste teste. Jur ca in weekendul asta pun si eu. Sunt foarte curioasa cum trateaza americanii un copil cu abilitati matematice peste medie. Ce fac, concret, odata depistat.
Irina. Pai perele si merele chiar sunt si fructe de vara. Fructele clasice de toamna sunt strugurii, gutuile si nucile. Invatatoarea sa mai studieze. Cat despre schiatul pe ghetar vara (apropos, ati fost pe Kaprun?) asta e usor. Ii spui ca este o situatie neobisnuita si ca la scoala i se va cere sa spuna care sunt situatiile obisnuite. Si Vladu a desenat la frunze de toamna, printre altele, frunze de palmier. Copiii astazi vad multe (mult mai multe decat este pregatita scoala sa accepte) si trebuie sa ne intarim pentru ca "surprize" de-astea o sa mai avem multe.
alice
simali spune:
Si tot pentru ca sunt carcotasa de profesie, apropos de Cunoasterea Mediului, sa ne spuna si noua cineva clar, cam pana unde se intinde mediul asta care trebuie cunoscut? Ca daca materia se numea "Cunosterea mediului din Romania" cred ca nu mai erau asa de multe confuzii. Asa, copiii pun in "supa" si informatii de la Discovery, si ce-au vazut in gradina proprie, si ce-au vazut cu calatorii peste mari si tari...
alice
Gabbriela spune:
o sa pun cateva poze astazi dupa ce vin de la munca.. incerc nu promit
la mate in clasa se lucreaza cu el la un nivel mai ridicat, de exemplu media clasei e 87% si aia e cumva jumate an scolar cls I, si foile lui de mate sunt pt cls II... inmultirile a declarat julian ca sunt mult mai usoare decat adunarile, e la cele cu 6...
cunoasterea mediului la noi e despre tot, am vazut pe foi ca vb despre animale, carnivore, ierbivore, pesti, despre forme geografice, despre harti, despre orase si tzari, despre plante, pomi , gradinarit.
La test aveau o intrebare sa zica ce au plantat ei singuri, la care j a scris: "aia e treaba lui tata, doar pap in toamna recolta" i-a tras un B ca ia totul ca o gluma .
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato